Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Köszi! De ez már régi kép, most így néz ki :D

Hát nem akarlak elkeseríteni, de ebből nem sokára lakatolás lesz a vége.... Húzhatod halaszthatod, de gondolom öcsibácsi is azt mondta, hogy előbb vagy utóbb ő hozzá kerül. A gumikédert kell levenni, és amennyire tudod fém tisztára le kell tisztítani, majd egy kis alapozó, kittelés, csiszolás, és színre fújás. A baj, hogy az messziről látszani fog, így nagyon sok mindent nem tudsz tenni.

:) :D Jobb hírre számítottam! :D Az az igazság hogy nem akarom húzni a dolgokat mert ha lehet akkor csírájában szeretném elfolytani a dolgokat mielőbb nagyobb gond lenne ebből..

Öcsibácsival igazából ezek kapcsán beszélgettünk!

Íme:

1.kép

2.kép

3.kép

Ezek ősz elején készültek! Akkor azt kérdeztem tőle hogy sima javítófestékkel lehet-e orvosolni ezt a problémát. Ő írta erre hogy jobb ha téged kérdezlek ezügyben majd te megmondod a tutit! :D

Ez képes lista azóta bővült a mai nap folyamán az említett szélvédő feletti roszdával, a csomagtartónál is induló félben van valami, plusz a jobb első ajtónál is próbálkozik valami...

Elküldve
No lám valaki lefújta a hátsó lámpáit. Gut. :D

Nem most már két éve :) És nem azzal a pelenka lámpasötétítő spray-vel amit tunying boltokba kapni, hanem rendes színezett lakkal, előtte műanyag tapadásközvetítővel! Ez még 10 év után is ilyen lesz, nem fog lemattolni, meg lekopni mint a spray-és társai :D

Elküldve

Aláírásodba inkább beírhatnád hogy "szemmel látható rozsda esetén fémig csiszolni, rozsda-kezelni, alapozóval átkenni"

:D :D (ez beleférne a szabályos 3 sorba is :D :D )

Nem most már két éve :D És nem azzal a pelenka lámpasötétítő spray-vel amit tunying boltokba kapni, hanem rendes színezett lakkal, előtte műanyag tapadásközvetítővel! Ez még 10 év után is ilyen lesz, nem fog lemattolni, meg lekopni mint a spray-és társai :D

És a fény mennyire jön át rajta? Világosban is világít rendesen? :)

Elküldve
:) :D Jobb hírre számítottam! :D Az az igazság hogy nem akarom húzni a dolgokat mert ha lehet akkor csírájában szeretném elfolytani a dolgokat mielőbb nagyobb gond lenne ebből..

Öcsibácsival igazából ezek kapcsán beszélgettünk!

Íme:

1.kép

2.kép

3.kép

Ezek ősz elején készültek! Akkor azt kérdeztem tőle hogy sima javítófestékkel lehet-e orvosolni ezt a problémát. Ő írta erre hogy jobb ha téged kérdezlek ezügyben majd te megmondod a tutit! :D

Nos ezeket én úgy próbálnám orvosolni, hogy fém tisztára lecsiszolnám, utána fújnák rá egy kis rücsit, majd a színt rá.....Mivel nem olyan látványos helyen van, létezik egy olcsóbb megoldás is: Szintén fémtisztára csiszolás, elragasztani az ívet, és fekete bitumen alvázvédővel(pl: Olvikor) lefújni. :D Ennek a javítása könnyebb, és talán fékezhetőbb is mint a szélvédőnél.....Oda nem férsz hozzá csak úgy ha a szélvédőt kiveszed :D

Elküldve
Köszi! De ez már régi kép, most így néz ki :)

Hát nem akarlak elkeseríteni, de ebből nem sokára lakatolás lesz a vége.... Húzhatod halaszthatod, de gondolom öcsibácsi is azt mondta, hogy előbb vagy utóbb ő hozzá kerül. A gumikédert kell levenni, és amennyire tudod fém tisztára le kell tisztítani, majd egy kis alapozó, kittelés, csiszolás, és színre fújás. A baj, hogy az messziről látszani fog, így nagyon sok mindent nem tudsz tenni.

Nekem a hátsó ajtón volt ilyen, úgy oldottam meg, hogy félrehúztam a gumikédert, flexbe fogott lamellás csiszolókoronggal lepucoltam fémtisztára, rozsdagátlós alapozóval lekentem, és fényező színre fújta. Szépen megcsinálta, nem látszik az átmenet.

Elküldve
És a fény mennyire jön át rajta? Világosban is világít rendesen? :)

Nos igen...ezt a házilagos módszert már egy párszor leírtam :D

Amúgy a kérdésedre a válasz igen! 95-98%-os a fényerő! Ez a különbség az én módszerem között. Azért mert a lámpa sprayk-ben nagyon sok a takaró pigment, ezért van az hogy nyáron ha rásüt a nap, szinte alig észrevehető pl a féklámpa...szoktam is azt szidni rendesen. De mivel a bázis amit belekeverek a lakkba, kevés takaró pigmentet vesz fel, így csak látszólag fekete..... No de majd csinálok képet! Van egy ismerősöm ő a buzuki ignácát spray-vel csinálta, egymás mellé állunk és lefényképezem....az magáért beszél!

Nekem a hátsó ajtón volt ilyen, úgy oldottam meg, hogy félrehúztam a gumikédert, flexbe fogott lamellás csiszolókoronggal lepucoltam fémtisztára, rozsdagátlós alapozóval lekentem, és fényező színre fújta. Szépen megcsinálta, nem látszik az átmenet.

És tudod miért nem látszik az átmenet?

Elküldve
Nos ezeket én úgy próbálnám orvosolni, hogy fém tisztára lecsiszolnám, utána fújnák rá egy kis rücsit, majd a színt rá.....Mivel nem olyan látványos helyen van, létezik egy olcsóbb megoldás is: Szintén fémtisztára csiszolás, elragasztani az ívet, és fekete bitumen alvázvédővel(pl: Olvikor) lefújni. :D Ennek a javítása könnyebb, és talán fékezhetőbb is mint a szélvédőnél.....Oda nem férsz hozzá csak úgy ha a szélvédőt kiveszed :D

Értem, köszi a segítséget, tippet! :D Ezzel a szélvédős dologgal jól megszívtam.. :)

Amúgy ha az alvázvédőnél tartunk akkor idén ezt is szeretném megejteni a kocsin! Az Olvikor akkor azt mondod hogy tökéletes erre a célra??

Elküldve
Figyeltem erősen, :D :D

Nem 840-es volt?

De de....840-es volt! Sem az egyébe sem itt nem tudok már írni :) Ott meg az 2.0 turbo helyet 1.8 turbo-t írtam......

Értem, köszi a segítséget, tippet! :D Ezzel a szélvédős dologgal jól megszívtam.. :D

Amúgy ha az alvázvédőnél tartunk akkor idén ezt is szeretném megejteni a kocsin! Az Olvikor akkor azt mondod hogy tökéletes erre a célra??

Nincs mit máskor is :D Nekem bevált...minek használjon az ember drága alvázvédőket, ha az olcsó is tudja azt amit a drága!

Elküldve
Lehet venni új tömítést az antenna alá, csak szar kicserélni. :D A gyárias optika pedig SZERINTEM a legjobb. :D

Egyetértés happen.. :lol:

:) :D :D

De ez egy Tróger... hogy tették már fel azt a redszámtáblát.... Amúgy ne tagadd ez te vagy régebben :D

Igen, Ő az. Végülis a rendszám első betűje passzol az övéhez. :D

Elküldve

Köszi a hozzászólásokat.

Nekem a beázás a halálom.Legutóbb gyanúsan hamar párásodtam,aztán kiderült a lyukas ajtó oszlop,amin bejött a víz.Most csak a csomi párásodik,de tudom,hogy a csomagtartó perem alatti zárt rész lyukas,befoltozom.Nem akarok bajt,lehet,hogy elnapolom.

Kérdés csak akciós ajánlat végett volt.Köszi mindenkinek.. :)

Elküldve

Eltalálta a színt? :)

Nem! Az előző hozzászólásodban megírtad a választ :D

Elküldve

Szerintetek astra f caravan csomagtartó jobb oldali tároló rekeszében az a csapólamellákkal ellátott "szellőző műanyag" milyen funkciót tölt be? ugyanis a lamellák ha jól éreztem akkor a bentről érkező levegőre nyitnak..

Ebben semmi rációt nem látok,még szellőztető funkciót sem...

Elküldve
Szerintetek astra f caravan csomagtartó jobb oldali tároló rekeszében az a csapólamellákkal ellátott "szellőző műanyag" milyen funkciót tölt be? ugyanis a lamellák ha jól éreztem akkor a bentről érkező levegőre nyitnak..

Ebben semmi rációt nem látok,még szellőztető funkciót sem...

Passz. Sosem foglalkoztam még ezzel. Annyit tudok, hogy nekem pl ott van a tankajtó kpzárja is, ha esetleg elromlana. :)

Elküldve
..és esetleg valaki megpróbálkozott már a motorháztető belső szigetelésével...leginkább zaj ellen?

Az a lamella az ajtó zárás miatt létrejött nyomás kiengedése miatt van. Bezárod az ajtót, ott nyomja ki a levegőt. Ha leragasztod, akkor be se tudod zárni az ajtót :)

Motorháztető szigetelésre van gyári cucc is. Szerintem nem sokat ér, attol hogy a mocitetőt leragasztod, akkor még rengeteg helyen elszökik a meleg, a zaj stb.

Elküldve
..és esetleg valaki megpróbálkozott már a motorháztető belső szigetelésével...leginkább zaj ellen?

Nekem gyárilag van rajta egy vastag filcszerű borítás.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.