Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

Igazából én csak a textilre gondoltam :excl:

Az "Igyál valamit"-al meg egyet értek... :(

Én pont most cserélem az enyémeket. Tehát friss az élmény.... Ilyen kis műanyag "pöckök" állnak ki a műanyagból ami le van olvasztva a kárpit hátuljára ez tartja a helyén. Na ezt szépen éppen hogy csak a hegyét lefúrod és kiütöd a helyéről a szövet részt. Aztán 3fajta módszert alkalmaztam. Vissza műanyagozás. Nem igen jó megoldás... Vettem a Praktikerbe ilyen műanyag rudas olvasztó pisztolyt Pattex márkájú. Na ez elég jó. És a legjobb amivel én összeraktam. Vettem csavar boltba a pöcök átmérőjéhez való lemez csavart rövideket alátéttel ez nagyon jól oda fogja és oda húzza a kárpitot ahova kell. A csavar és a műanyag pisztolyt használom és nagyon jó.

Az elsőket szinte végig lehet minden ponton csavarozni. A hátsók már vészesebbek. Ott néhány csavar és több műanyag "takony" kell. De így is nagyon jól oda fogja az a pár csavar is... Én ezt ajánlom.

Az én régi kárpitom sima fekete anyag volt. Nem egy el használt. Csak azért cserélem mert bőr lesz a mostani. Nem tudom te milyet akarsz de ha érdekel a sima fekete akkor esetleg oda tudom adni.

Megosztás:

Én pont most cserélem az enyémeket. Tehát friss az élmény.... Ilyen kis műanyag "pöckök" állnak ki a műanyagból ami le van olvasztva a kárpit hátuljára ez tartja a helyén. Na ezt szépen éppen hogy csak a hegyét lefúrod és kiütöd a helyéről a szövet részt. Aztán 3fajta módszert alkalmaztam. Vissza műanyagozás. Nem igen jó megoldás... Vettem a Praktikerbe ilyen műanyag rudas olvasztó pisztolyt Pattex márkájú. Na ez elég jó. És a legjobb amivel én összeraktam. Vettem csavar boltba a pöcök átmérőjéhez való lemez csavart rövideket alátéttel ez nagyon jól oda fogja és oda húzza a kárpitot ahova kell. A csavar és a műanyag pisztolyt használom és nagyon jó.

Az elsőket szinte végig lehet minden ponton csavarozni. A hátsók már vészesebbek. Ott néhány csavar és több műanyag "takony" kell. De így is nagyon jól oda fogja az a pár csavar is... Én ezt ajánlom.

Az én régi kárpitom sima fekete anyag volt. Nem egy el használt. Csak azért cserélem mert bőr lesz a mostani. Nem tudom te milyet akarsz de ha érdekel a sima fekete akkor esetleg oda tudom adni.

Ha sok ragasztópisztolyt használtál, akkor majd vigyázz ha sokat áll a strandparkolóban július közepén :excl: :(

Megosztás:

Ha sok ragasztópisztolyt használtál, akkor majd vigyázz ha sokat áll a strandparkolóban július közepén :excl: :lol:

De pont ez az, hogy nem. A csavar megg csak nem olvad ki.... :( Pont annyit használtam, hogy ne az tartsa az egészet, csak megmaradjon. De csak nem fog szét esni. :lol:

A másik meg. Nem is járok strandra. :lol: Az idén is voltam talán..... 1szer? :lol: Akkor se az én kocsimmal. :o

Megosztás:

De pont ez az, hogy nem. A csavar megg csak nem olvad ki.... :excl: Pont annyit használtam, hogy ne az tartsa az egészet, csak megmaradjon. De csak nem fog szét esni. :lol:

A másik meg. Nem is járok strandra. :lol: Az idén is voltam talán..... 1szer? :lol: Akkor se az én kocsimmal. :o

Csak azért mondtam, mert csöpögött már nekem a lábamra cimbi autójának a műszerfala alól ragasztópisztoly olvadék a nyáron :D :( :lol: :D

Megosztás:

Csak azért mondtam, mert csöpögött már nekem a lábamra cimbi autójának a műszerfala alól ragasztópisztoly olvadék a nyáron :lol: :excl: :( :lol:

LOL. hát akkor hány fok volt? 200? :lol: Nem hinném, hogy azért csöpögősre meg olvad ez. :lol: annyira oké h elgyengül :o De minden esetre senki lábára nem fog csöpögni. Mert ez nem tud mert a kárpit mögött van az ajtón. :D

Megosztás:

LOL. hát akkor hány fok volt? 200? :excl: Nem hinném, hogy azért csöpögősre meg olvad ez. :( annyira oké h elgyengül :lol: De minden esetre senki lábára nem fog csöpögni. Mert ez nem tud mert a kárpit mögött van az ajtón. :lol:

Én nyáron nézegettem, de azt se tartom kizártnak, hogy egy spaklival csak benyomkodom a perem alá a szövetet. Az ívekre nehezen lehetett rádolgozni a szövetet?

Megosztás:

Én nyáron nézegettem, de azt se tartom kizártnak, hogy egy spaklival csak benyomkodom a perem alá a szövetet. Az ívekre nehezen lehetett rádolgozni a szövetet?

Nem tudom. Mert Készen vettem komplett ajtó kárpitot. Azzal a szépség hibával, hogy szürke volt az ajtó kárpit műanyag része és a betétek fekete bőrösek. És abból kivettem a betéteket. És raktam át az enyémbe. Kompletten a belsejét. Nem én húztam nem én csinálltam..... De szerintem nem tudod betömködni a műanyag alá..........

Megosztás:

Nem tudom. Mert Készen vettem komplett ajtó kárpitot. Azzal a szépség hibával, hogy szürke volt az ajtó kárpit műanyag része és a betétek fekete bőrösek. És abból kivettem a betéteket. És raktam át az enyémbe. Kompletten a belsejét. Nem én húztam nem én csinálltam..... De szerintem nem tudod betömködni a műanyag alá..........

amit én néztem, azon belehetne egy fél cmes csíkocskát végig... igaz nem bőrt, hanem plüssös anyagot. Az viszont tény, hogy a helyén ráragasztani tuti nehezebb..., gondolkodom egy kárpitcserén én is a sima fekete eléggé fakul felül... meg nem illik annyira már oda :excl:

Megosztás:

amit én néztem, azon belehetne egy fél cmes csíkocskát végig... igaz nem bőrt, hanem plüssös anyagot. Az viszont tény, hogy a helyén ráragasztani tuti nehezebb..., gondolkodom egy kárpitcserén én is a sima fekete eléggé fakul felül... meg nem illik annyira már oda :excl:

Az én oldalamon is felül már megszívta a nap meg izzadtság. Ott már felül piros volt. Fekete helyett. Jövőre amúgy is bőröztetni akartam... De előrébb jött. Így már ez is PIPA.

Megosztás:

Hali!

Lóg a bal első ajtóm alulról megemelve lehet érezni, látni hogy az alsó tartó amibe a csap van mozog valószínű ez az oka mert megemelve majdnem tökéletes lesz az ajtó. Csap csere megoldja a problémát? Ha igen , hogy lehet kiszedni a csapot, És hol lehet kapni? Ha nem mit lehet vele kezdeni?

Megosztás:

Hali!

Lóg a bal első ajtóm alulról megemelve lehet érezni, látni hogy az alsó tartó amibe a csap van mozog valószínű ez az oka mert megemelve majdnem tökéletes lesz az ajtó. Csap csere megoldja a problémát? Ha igen , hogy lehet kiszedni a csapot, És hol lehet kapni? Ha nem mit lehet vele kezdeni?

Lapoz vissza az 520 oldalra zotya fényképes hozzászólásához

Megosztás:

Sziasztok!

Tud valaki ajánlani valami biztonságos módszert arra, hogy hogyan tudnám eltávolítani szélvédőről a rászáradt festéket?

A szitu a következő. Van egy bontott szélvédőm, amit korábban egy külföldi bontóban festékspray-vel megjelöltek, ezt kellene eltávolítani róla, mert maga a szélvédő eredeti gyári márkajelzésű és teljesen hibátlan. Viszont nem mertem még semmilyen oldószerrel nekiállni, mert félek hogy ha nem a megfelelővel támadom le, esetleg megmarja, vagy bemattítja.

Ebben kérdezném a tapasztalataitokat.

Köszi.

gorbi

Megosztás:

Sziasztok!

Tud valaki ajánlani valami biztonságos módszert arra, hogy hogyan tudnám eltávolítani szélvédőről a rászáradt festéket?

A szitu a következő. Van egy bontott szélvédőm, amit korábban egy külföldi bontóban festékspray-vel megjelöltek, ezt kellene eltávolítani róla, mert maga a szélvédő eredeti gyári márkajelzésű és teljesen hibátlan. Viszont nem mertem még semmilyen oldószerrel nekiállni, mert félek hogy ha nem a megfelelővel támadom le, esetleg megmarja, vagy bemattítja.

Ebben kérdezném a tapasztalataitokat.

Köszi.

gorbi

Szerintem mivel a kromofágot üvegben tátolják nem marja meg. De a spré nem valami nagy minőség, lehet a sima lakkbenzin is leszedi. Esetleg mechanikusan ablakkaparóval, tecsóban-praktikerben lehet venni, ha óvatosan használod nem karcolja az üveget, főleg mert a szélvédő domború nem ér le a kaparó sarka.

Megosztás:

Szerintem mivel a kromofágot üvegben tátolják nem marja meg. De a spré nem valami nagy minőség, lehet a sima lakkbenzin is leszedi. Esetleg mechanikusan ablakkaparóval, tecsóban-praktikerben lehet venni, ha óvatosan használod nem karcolja az üveget, főleg mert a szélvédő domború nem ér le a kaparó sarka.

Én pont ugyan ezekre gondoltam, csak nem mertem még nekiállni. Lehet lakkbenzinnel meg jégkaparóval kezdek, aztán majd meglátjuk.

Köszi!

Megosztás:

Helló!

1992-es gyártású Astra F-hez keresek szép állapotú vezető oldali ülést.

Szürke halszálkás mintájút.

Vagy elég lenne a gyári huzat is!

Aki tud,segítsen!

Köszönöm!

Van ám adok-veszek topik, ahol van "keresek" részleg is... :excl: Nem értem miért olyan bonyolult keresni megfelelő topicot. :(

Megosztás:

Én pont ugyan ezekre gondoltam, csak nem mertem még nekiállni. Lehet lakkbenzinnel meg jégkaparóval kezdek, aztán majd meglátjuk.

Köszi!

Nyugodtan moshatod kromofággal, mikor nekem lakporosvolt, akkor egy kis darabka ronggyal amit kromofággal benedvesítettem, úgy jött le mint ha kötelező lett volna neki. De sztem nitrohígítóval is lejönne a spray nagyon gyenge festéket tartalmaz..

Megosztás:

Hátsó hídam el van teljesen rohadva, a futómű is be van szakadva. Kb mennyire számithatok a javitására, hogy rendbe rakja azt a kettő tartót???

Amúgy már a két hátsó sárvédőívem, küszöbjeim meg a doblemezeim készen vannak, 15e-be került meg 3doboz sörbe :excl: Plusz 7e benzinpénz, amiért elvittem meg hazahoztam. Anno ti meg mondtátok 60-70ből nem futja ki :( Akkor mégis :lol:

Itt a karosszériásnak a weboldal címe aki anyagárba dolgozik:

http://www.carsystem.atw.hu/

Megosztás:

Hátsó hídam el van teljesen rohadva, a futómű is be van szakadva. Kb mennyire számithatok a javitására, hogy rendbe rakja azt a kettő tartót???

Amúgy már a két hátsó sárvédőívem, küszöbjeim meg a doblemezeim készen vannak, 15e-be került meg 3doboz sörbe :excl: Plusz 7e benzinpénz, amiért elvittem meg hazahoztam. Anno ti meg mondtátok 60-70ből nem futja ki :( Akkor mégis :lol:

Festve is le van 15ből? Gondolom nincs, és a többiek meg tuti festéssel együtt mondták.

Azt a részt meg 15-20ból meg kellene csinálnia, arra tényleg nem kell festés, sak egy pár réteg alapozó, aztán jó sok alvázvédő.

Megosztás:

Na a két sárvédőív után, ezen most meglepődtem :lol: :lol:

Sikerült 15-ből, és három sörből kihozni, ügyes vagy, gratulálok!

Megosztás:

Sztem jobban jársz, ha felkeresel egy-két bontót, és veszel alá egy jó állapotú hátsó hidat kompletten.

Megosztás:

Na a két sárvédőív után, ezen most meglepődtem :( :lol:

Sikerült 15-ből, és három sörből kihozni, ügyes vagy, gratulálok!

Köszi, majd teszek fel képeket, csak most elég esős, jeges az idő :/

Fényezésre elő van készitve (már csak fújni kell) meg feketére le van festve, ami higitóval lejőn, addig se rozsdásodjon :excl:

Én gondoltam hogy gond lesz ott, mert ül az autó, következő terv az lesz karácsony után Január körül

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.