Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok!

Tud valaki jó módszert az ajtókon lévő műanyag védőcsíkokat tartó lemez ragasztójának az eltávolítására?

Kettő mindig leesik, meguntam a pótlásokat, leszedném az összeset, de nagyon makacs a ragasztó.

Én a fóliaradírt használom, pisztolyfúróba befogni, és szép lassan leradírozni a ragasztómaradványokat. :o Klikk ide De az én szakmámba gyakran kell a feliratokat, meg a díszcsíkokat lekapkodni.... Ha nem akarsz befektetni egy ilyenbe, akkor még az a bevált módszer, hogy hőlégfújóval, megmelegíted, és szintetikus hígítóval megmosod...kapargatod...stb

Megosztás:

Lakkbenzin, utánna egyből vízzel lemosva.

Azt próbáltam, nekem csak röhögött rajta.

Én a fóliaradírt használom, pisztolyfúróba befogni, és szép lassan leradírozni a ragasztómaradványokat. :o Klikk ide De az én szakmámba gyakran kell a feliratokat, meg a díszcsíkokat lekapkodni.... Ha nem akarsz befektetni egy ilyenbe, akkor még az a bevált módszer, hogy hőlégfújóval, megmelegíted, és szintetikus hígítóval megmosod...kapargatod...stb

Mennyibe kerül ez a radír? Nem találom az árát.

Megosztás:

Azt próbáltam, nekem csak röhögött rajta.

Mennyibe kerül ez a radír? Nem találom az árát.

Lehet azért röhögőt, mert nem adtál neki egy kis meleget..... Hát ez méretfüggő...Azt hiszem 90mm-es 2500 Ft körül van. Pontosan nem tudom mert mást is szoktam rendelni, de valahol van árlistám, mindjárt megnézem :o

Szerk: Igen 2500Ft :D

Megosztás:

Lehet azért röhögőt, mert nem adtál neki egy kis meleget..... Hát ez méretfüggő...Azt hiszem 90mm-es 2500 Ft körül van. Pontosan nem tudom mert mást is szoktam rendelni, de valahol van árlistám, mindjárt megnézem :o

Szerk: Igen 2500Ft :D

Köszi. Lehet ilyet itthon venni boltban, vagy csak rendelni lehet?

Megosztás:

Köszi. Lehet ilyet itthon venni boltban, vagy csak rendelni lehet?

Az attól függ, hogy neked hol van az itthon? :D Általában fényezési segédanyagok boltjába kapsz, de egy komoly festékboltba is árulnak ilyet...... rendelni nagyon nem érdemes..... Hol laksz? Ha Veszprém megyébe, akkor gyere el Zircre egyet kirándulni a családdal aztán leszedem neked azt a ragacsot :o

Megosztás:

Az attól függ, hogy neked hol van az itthon? :D Általában fényezési segédanyagok boltjába kapsz, de egy komoly festékboltba is árulnak ilyet...... rendelni nagyon nem érdemes..... Hol laksz? Ha Veszprém megyébe, akkor gyere el Zircre egyet kirándulni a családdal aztán leszedem neked azt a ragacsot :o

Csepel nekem az itthon. Köszi a felajánlás, de valahogy csak leszedem. Majd keresek ilyen izét Pesten

Megosztás:

ne röhögjetek ki, hülye kérdés jön...

hogy tudom megoldani hogy a jobb elő ajtó ne dübbenjen hanem csak puffanjon amikor becsukom? :o

a vezető oldali se az igazi de azt be tudom csukni

de ha az utas nem figyel oda illetve nem tudja hogy allergias vagyok ra akkor akkorat szol az ajto hogy idegrohamot kapok tole :D

a hátsók szépen csukódnak olyat akarok előre is.

kéder cserén kívül vmi 5let?

Megosztás:

ne röhögjetek ki, hülye kérdés jön...

hogy tudom megoldani hogy a jobb elő ajtó ne dübbenjen hanem csak puffanjon amikor becsukom? :o

a vezető oldali se az igazi de azt be tudom csukni

de ha az utas nem figyel oda illetve nem tudja hogy allergias vagyok ra akkor akkorat szol az ajto hogy idegrohamot kapok tole :D

a hátsók szépen csukódnak olyat akarok előre is.

kéder cserén kívül vmi 5let?

Kotyog az ajtó? Ha kinyitod teljesen, akkor lehet kicsi emelgetni, van neki játéka? Ha igen ajtózsanér stift, és ha már ott ügyködsz ajtóhatároló stift csere. Nem lesz tökéletes, mert valszeg már a furata is kopott, de sokat javíthat a helyzeten.

Sok csavarlazító, tüskével megindítod, hogy kemelkedjen a pereme, aztán egy kombináltfogóval a perem alá nyúlsz, és azt ütöd. Érdemes papírragasztóval leragasztani a környező felületeket a kalapács oldalát is be lehet tekerni. Párszazas ára van.

114701-20101030-EW4YGc.jpg

114700-20101030-JmtH9r.jpg

114702-20101030-DDNhtT.jpg

Megosztás:

Kotyog az ajtó? Ha kinyitod teljesen, akkor lehet kicsi emelgetni, van neki játéka? Ha igen ajtózsanér stift, és ha már ott ügyködsz ajtóhatároló stift csere. Nem lesz tökéletes, mert valszeg már a furata is kopott, de sokat javíthat a helyzeten.

Sok csavarlazító, tüskével megindítod, hogy kemelkedjen a pereme, aztán egy kombináltfogóval a perem alá nyúlsz, és azt ütöd. Érdemes papírragasztóval leragasztani a környező felületeket a kalapács oldalát is be lehet tekerni. Párszazas ára van.

nem kottyan ez semmit csak csillapítatlanul csukódik be

már gondoltam rá hogy vmi habgumi ütközőket szerelek fel :o

Megosztás:

Szép hétvége zárult minap.Végeztünk a Caravan kaszni rozsdából való kivakarásával.Az alulról látható gumi dugók körüli rozsdának utána néztem.Felvakartam a szigetelést a padlón és nem volt olyan szép a helyzet,mint gondoltam.A két hátsó lábtérnél lévő gumi körül 15x15-ös folt kellett,a taposóknál csak kicsi,és az első padlón is volt mit varrni.Mindent összevetve,nincs rossz állapotban a vas.Már nincs.Lét nap munkája,de nem fütyül talpam alatt a szél.

Hibalista:

Szombati rozsdaharc:Kábelköteg sérülés az elektronikánál

Vasárnap reggeli túlbuzgóság:Tesóm elvágott egy fékcsövet

Kocsi:Köszöni,már jobban van,sebek betapasztva

Megosztás:

Szép hétvége zárult minap.Végeztünk a Caravan kaszni rozsdából való kivakarásával.Az alulról látható gumi dugók körüli rozsdának utána néztem.Felvakartam a szigetelést a padlón és nem volt olyan szép a helyzet,mint gondoltam.A két hátsó lábtérnél lévő gumi körül 15x15-ös folt kellett,a taposóknál csak kicsi,és az első padlón is volt mit varrni.Mindent összevetve,nincs rossz állapotban a vas.Már nincs.Lét nap munkája,de nem fütyül talpam alatt a szél.

Hibalista:

Szombati rozsdaharc:Kábelköteg sérülés az elektronikánál

Vasárnap reggeli túlbuzgóság:Tesóm elvágott egy fékcsövet

Kocsi:Köszöni,már jobban van,sebek betapasztva

A taposó alatt? Az nekem is majdnem összejött, tettem fölé deszkát, de kirázkódott, és majdnem belevágtam a csőbe. :o

Megosztás:

Le kéne bontanom az első lököst.Nem látok Á-t a szitán :o .Az oldalsó csavarokat megtaláltam a sárvédőnél,de a többiről fogalmam sincs...

Tudtok segíteni?

Halad a renoválás.Holnap megyek festékért és csiszolok,javítok.Hátsó fele meg van.A hátsó lökös is megkapta a gyári fekete színét.Levakartam róla az okádék pirosat.... :D

Megosztás:

Le kéne bontanom az első lököst.Nem látok Á-t a szitán :o .Az oldalsó csavarokat megtaláltam a sárvédőnél,de a többiről fogalmam sincs...

Tudtok segíteni?

Halad a renoválás.Holnap megyek festékért és csiszolok,javítok.Hátsó fele meg van.A hátsó lökös is megkapta a gyári fekete színét.Levakartam róla az okádék pirosat.... :D

2 db 8-as csavar van még benne elöl, 1 db ha szembeállsz az autóval a vonószem fölött és kicsit jobbra, a másik szimmetrikusan szemben vele a másik oldalon. Alulról lehet hozzáférni.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.