Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

Pollenszűrőnek kell lennie ott. Egyébként a szélvédőn lévő takaróműanyag alatt található gumitömítés szokott elöregedni és onnan folyik rá a víz. Az, amelyiket nem tudod leszedni az ablaktörlőkarok leszerelése nélkül. Egyébként mint mindenki, én is raktam a pollenszűrő tetejére egy műpadlódarabot, ívesen, hogy lélegezni tudjon oldalról, de a víz le folyik róla.

Hopp, tényleg jóidő van kipakolom a szivacsokat száradni. :)

Megosztás:

Milyen szivacsokat? :) :D

Ami a padlón van a kárpit alatt.Nem bírtam én sem úgy hagyni,kiberheltem a két elsőt.Az anyós ülésnél lévőt negyedszer tapostam át és még mindig jön belőle a víz.Kitöröltem az alját,jó hír,hogy a padló lemezen nincs nyoma rozsdának belül.ne mán,ennyi víz....

Most leshetem,honnan került oda.A pollenszűrőnél lefedtem már csak az ablaktörlő alatti műanyag burkolat tömitése a kérdéses.De lehet,hogy leszedem valamelyik nap és letömítem szilóval.A szivacsot vissza sem rakom addig amig meggyőződöm a száraz helyzetről.

Viszont,ha az üléseket ki akarom szedni,az alján a patronokkal mi a teendőm?Nem nagyon mertem hozzá nyúlni.

Megosztás:

Ami a padlón van a kárpit alatt.Nem bírtam én sem úgy hagyni,kiberheltem a két elsőt.Az anyós ülésnél lévőt negyedszer tapostam át és még mindig jön belőle a víz.Kitöröltem az alját,jó hír,hogy a padló lemezen nincs nyoma rozsdának belül.ne mán,ennyi víz....

Most leshetem,honnan került oda.A pollenszűrőnél lefedtem már csak az ablaktörlő alatti műanyag burkolat tömitése a kérdéses.De lehet,hogy leszedem valamelyik nap és letömítem szilóval.A szivacsot vissza sem rakom addig amig meggyőződöm a száraz helyzetről.

Viszont,ha az üléseket ki akarom szedni,az alján a patronokkal mi a teendőm?Nem nagyon mertem hozzá nyúlni.

Tegyük fel, hogy kezdésnek elolvasod a GyIK-t, és utána kérdezel.

Megosztás:

Nem volt rá időm. Az üléseknél ott a kitámasztó pöcök, ábra mutatja mit kell vele csinálni. Amúgy ha nem backodod őket földhöz nem szólja el magát. Erről kedvenc fényezőnk bővebben tud mesélni. :)

Megosztás:

Pollenszűrőnek kell lennie ott. Egyébként a szélvédőn lévő takaróműanyag alatt található gumitömítés szokott elöregedni és onnan folyik rá a víz. Az, amelyiket nem tudod leszedni az ablaktörlőkarok leszerelése nélkül. Egyébként mint mindenki, én is raktam a pollenszűrő tetejére egy műpadlódarabot, ívesen, hogy lélegezni tudjon oldalról, de a víz le folyik róla.

Hy! Erről tudnál mutatni képet? (jó-jó, a képzelőerőmmel nincs gond, de azért hadd lássak már egy ilyet légyszi...) Kössz! :)

Megosztás:

Sziasztok!

Olyan gondom van, hogy valahol felülről (legalábbis úgy tűnik) beázik az autóm.

Nagyobb esőnél a tetőkápit a vezető felőli oldalon mindkét ajtó felett nedves, vizes.

Hol szokott ilyenkor probléma lenni?

Ja, és a másik gondom szintén a tetőkárpittal van, gyakorlatilag elengedte valahogy a ragasztás, és hideg, párásabb időben gyönyörűen lóg az utastérbe.

Eleinte csak a tetőablak mögött egy kis részen kezdődött, de most már t.képpen az egész lóg.

A röhely az, hogy száraz, napos időben, meg úgy összehúzódik, mintha összement volna.

Mi a faxot lehet ezzel csinálni?

Megosztás:

Sziasztok!

Olyan gondom van, hogy valahol felülről (legalábbis úgy tűnik) beázik az autóm.

Nagyobb esőnél a tetőkápit a vezető felőli oldalon mindkét ajtó felett nedves, vizes.

Hol szokott ilyenkor probléma lenni?

Ja, és a másik gondom szintén a tetőkárpittal van, gyakorlatilag elengedte valahogy a ragasztás, és hideg, párásabb időben gyönyörűen lóg az utastérbe.

Eleinte csak a tetőablak mögött egy kis részen kezdődött, de most már t.képpen az egész lóg.

A röhely az, hogy száraz, napos időben, meg úgy összehúzódik, mintha összement volna.

Mi a faxot lehet ezzel csinálni?

A beázás szerintem a tetősín rögzítő csvaroknál lehet. Én oda nyáron tettem kis gumilemezből (gumislag :) ) tömítést, és a beázás megszűnt. A tetőkárpít pedig szerintem cserés, nálam is ugyan ez a helyzet, a külső réteg elvált a hordozó (szivacsos) rétegtől, ill. a szivacsos réteg már teljesen elérett, szépen porlik szét. Idénre terveztem a cserét, de már nemigen lesz belőle semmi. Gyöngyösön találtam olyan kárpítos üzletet, aki árul kimondottam autó tetőkárpít anyagot (plüss fedő + szivacsos hordozó réteg) 2500 HUF/méter. Jó lenne még az idén megvennem, de mivel nincs fedett helyiségem, így fölragasztva már csak tavasszal lesz.

Megosztás:

Hogyan tudom megbontani a tetősín részt?

Hát ahhoz sajnos le kell bontani belülről a tetőkárpítot, mivel maga a sín egy menetes csappal megy bele a tetőn lévő furatba, és belül van anyával rögzítve, ami meg ugyi kárpíttal szépen lefedve. Nekem is komolyan rá kellett készülnöm lelkileg (és sörrel) hogy szétszedjem. Viszont megérte, mert teljesen megszűnt a tetőbeázásom. :)

Megosztás:

Hát ahhoz sajnos le kell bontani belülről a tetőkárpítot, mivel maga a sín egy menetes csappal megy bele a tetőn lévő furatba, és belül van anyával rögzítve, ami meg ugyi kárpíttal szépen lefedve. Nekem is komolyan rá kellett készülnöm lelkileg (és sörrel) hogy szétszedjem. Viszont megérte, mert teljesen megszűnt a tetőbeázásom. :D

Meg azon az egyen kívül még 4-el per sín :) elöl3, hátul 2 csavar fogja sínenként.

Megosztás:

És mennyire kell megbontani a tetőkárpitot, hogy hozzá lehessen férni a sínrögzítéshez?

Teljesen?

Mert akkor egy körben az újrakárpitozást is meg kéne ejteni valahogy. :)

Teljesen, de nem vészes. (csak ha már lóg, akkor egyúttal azzal is lehet kezdeni valamit) :D

Megosztás:

Hali

szerintem jó helyre írom de nembiztos

szélvédőt ki tud PESTMEGYE területén jó helyről?

régebben is írtam hogy Fastrámnak (sedan) elől meg van repedve nem is volt vele bajom de most elkezdett a 10 centis vonal növekedni. Reggelre lett 35-40centis repedés majd szétágazott és mostmár megy egy felfelé is és egy lefelé is... gondolom nem tetszik neki hogy éjjel/hajnalban van közel minusz napközben meg 12-18fok.

ja és a párásodással tudtok valami csibészséget? NAGYON hálás lennék :$

Ha minden igaz a héten veszek egy bódét, amiben még van szélvédő, de nem tudom milyen állapotú, mert csak bennehagyják nekem :)

Igazából a hátsó sárvédőkért veszem meg a kasztni maradékot. :D Jövő hét folyamán többet tudok mondani a szélvédőről, ha addig nem találsz...

Megosztás:

Tényleg, ha már a tetőkárpit szóba került...

Nyáron kárpittisztítóval meg szivaccsal végigmentem a caravan tetőkárpitján, és gyönyörűen visszajött a régi krémszínű árnyalata a piszkos szürke helyett. Szakadás, sérülés sehol, mintha gyári új lenne <_< Pár nap múlva jött a probléma: az első ülések felett elkezdett elválni a szivacstól, így most nekem is lóg (pedig nem is vizzel, hanem habbal csináltam :D ).

Mit gondoltok vissza lehet ezt házilag ragasztani, vagy el fog válni a szivacstól így is úgy is, azaz adjam fel és kárpitoztassam újra?

Aki már ragasztott ilyet vissza, az pls adjon tippet milyen ragasztóval járt sikerrel! :)

Köfke :icon13:

Megosztás:

Tényleg, ha már a tetőkárpit szóba került...

Nyáron kárpittisztítóval meg szivaccsal végigmentem a caravan tetőkárpitján, és gyönyörűen visszajött a régi krémszínű árnyalata a piszkos szürke helyett. Szakadás, sérülés sehol, mintha gyári új lenne :D Pár nap múlva jött a probléma: az első ülések felett elkezdett elválni a szivacstól, így most nekem is lóg (pedig nem is vizzel, hanem habbal csináltam :o ).

Mit gondoltok vissza lehet ezt házilag ragasztani, vagy el fog válni a szivacstól így is úgy is, azaz adjam fel és kárpitoztassam újra?

Aki már ragasztott ilyet vissza, az pls adjon tippet milyen ragasztóval járt sikerrel:rolleyes:

Köfke :)

Elfog válni,de nem szivacstól,hanem a ragasztóhabtól amivel gyárilag ragasztották.

Megosztás:

Szerintem rosszul tetted, hogy adtál neki kárpit tisztítót.

Én ahogy látom, gyakorlatilag bármilyen nedvesítésre elindul a ragasztás elbomlása, vagy ilyesmi.

Nekem amikor először tavaly elkezdett elválni, akkor az azért volt, mert a tetőablakom nem volt

teljesen lezárva, de csak annyira, hogy éppen le tudott valahogy szivárogni egy kis nyirkosság egy nagyobb eső után.

Aztán nemsokára én is észrevettem, hogy kezd elválni a tetőablak hátrafelé eső oldalánál.

Most pedig miután észrevettem a beázást, szépen fokozatosan elindult az egész leválás.

Nem azért, de szerintem ezt rendkívül hülyén oldották meg.

Én úgy látom, hogy önmagában a visszaragasztgatás nem sokat ér, mert a szivacsréteg is porlad, amihez hozzá lehetne ragasztani.

Ja és mindenkinek köszönöm a segítséget, és a fényképet is!

Megosztás:

Szerintem rosszul tetted, hogy adtál neki kárpit tisztítót.

Én ahogy látom, gyakorlatilag bármilyen nedvesítésre elindul a ragasztás elbomlása, vagy ilyesmi.

Nekem amikor először tavaly elkezdett elválni, akkor az azért volt, mert a tetőablakom nem volt

teljesen lezárva, de csak annyira, hogy éppen le tudott valahogy szivárogni egy kis nyirkosság egy nagyobb eső után.

Aztán nemsokára én is észrevettem, hogy kezd elválni a tetőablak hátrafelé eső oldalánál.

Most pedig miután észrevettem a beázást, szépen fokozatosan elindult az egész leválás.

Nem azért, de szerintem ezt rendkívül hülyén oldották meg.

Én úgy látom, hogy önmagában a visszaragasztgatás nem sokat ér, mert a szivacsréteg is porlad, amihez hozzá lehetne ragasztani.

Ja és mindenkinek köszönöm a segítséget, és a fényképet is!

Korábban, azt hiszem pont Lacika írta le a tetőkárpít csere menetét, fotókkal illusztrálva. Nagyon korrekt leírás. Ő is azt írta, hogy a szivacsot teljesen le kell csiszolni a hordozó felületről és arra ragasztani az új kárpítot. Ezért is kell direkt olyan kárpítot venni, ami tetőre való és rajta van a szivacs réteg. nekem a gyöngyösi kárpítos gyerek a sima Palma Tex ragasztót ajánlotta ill. még egy valamit amit szórni lehet, de mivel nincs kompresszorom, azt nem jegyeztem meg. Gondolom más ilyen üzletben is tudnak hozá megfelelő ragasztót ajánlani.

Megosztás:

Korábban, azt hiszem pont Lacika írta le a tetőkárpít csere menetét, fotókkal illusztrálva. Nagyon korrekt leírás. Ő is azt írta, hogy a szivacsot teljesen le kell csiszolni a hordozó felületről és arra ragasztani az új kárpítot. Ezért is kell direkt olyan kárpítot venni, ami tetőre való és rajta van a szivacs réteg. nekem a gyöngyösi kárpítos gyerek a sima Palma Tex ragasztót ajánlotta ill. még egy valamit amit szórni lehet, de mivel nincs kompresszorom, azt nem jegyeztem meg. Gondolom más ilyen üzletben is tudnak hozá megfelelő ragasztót ajánlani.

Hát nem túl valószínű, vagy ha mégis akkor ne hallgassatok rá, mert Laci kárpitja lóg mint állat :o :D :.lol:

Megosztás:

Hát nem túl valószínű, vagy ha mégis akkor ne hallgassatok rá, mert Laci kárpitja lóg mint állat :o :D :.lol:

Én is újra kárpitoztam a tető kárpitot. Gyári anyag le alatta lévő cucc le. Teljesen le kell kopasztani a felületet egészen a kemény részig majd lehet ragasztani. Pálmatex. Nekem még nem lóg jelenleg. :)

Megosztás:

Akkó pedig astrásgyerek volt. Nem emlékszem már pontosan

UPDATE: Megnéztem a PÜ-jeimet, és valóba Astrásgyerek volt. De a hozzájárulása nélkül nem akarom ide belinkelni a fotós mappáját, majd jön Ő és megteszi.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.