Alex0403 Elküldve Szeptember29, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2010 Hát mert ezeket elvileg rozsdásra is rá lehet kenni, nem kell fémig visszatisztítani a felületet, csak a potyogó részt ledurvázom kefével aztán arra gondoltam rákenni. Mert csiszolva, elvesz egy pár órát mire tök fém lesz. De ha jól értem akkor az a járható út :) A festék hátránya az üregvédővel szemben, hogy megszárad, és le fog pattogni... meg az üregvédőnek sokkal jobb a kúszó képessége, ezért eljut olyan helyekre is ahova a festék nem. Yes :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október5, 2010 Megoszt Elküldve Október5, 2010 Csak ezen az autómon (5 éve van nálam, és ~100 ezret mentem vele már) kb. 6-8 kavicsfelverődés volt a szélvédőmön amit eddig javíttattam, és ezen kívül a fényszórómon is kétszer keletkezett luk már. Ebből az egyiket javíttattam, a másodikat cellux védi jelenleg is, de októberre a vizsgára cserélni kell. Lehet, hogy sokat "rallye-zok"? :D Közeleg a műszaki vizsga ideje, kellett vennem egy balos fényszórót. Új kézi állítású utángyártott 7800 pezó. Sajnos nekem ez nem jó mert motoros állítású a drága nálam. Drága, mert az eredetivel megegyező Carelló Csergőnél 25 ezer. Ráadásul a motorja is bekrepált már évekkel ezelőtt. Bontott működtető motor 3000-ért van. Szóval ma sikerült bontott Bosch fényszórót, működtető motorral együtt 8 ezerért kapnom. Egész szép darab, boldog vagyok. Remélem a vizsgán nem kötözködnek csak azért mert a jobbos Carello, a balos meg Bosch! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Október5, 2010 Megoszt Elküldve Október5, 2010 Közeleg a műszaki vizsga ideje, kellett vennem egy balos fényszórót. Új kézi állítású utángyártott 7800 pezó. Sajnos nekem ez nem jó mert motoros állítású a drága nálam. Drága, mert az eredetivel megegyező Carelló Csergőnél 25 ezer. Ráadásul a motorja is bekrepált már évekkel ezelőtt. Bontott működtető motor 3000-ért van. Szóval ma sikerült bontott Bosch fényszórót, működtető motorral együtt 8 ezerért kapnom. Egész szép darab, boldog vagyok. Remélem a vizsgán nem kötözködnek csak azért mert a jobbos Carello, a balos meg Bosch! :) Necces. Van ahol igen, van ahol meg sem nézik azt sem, van e rajta repedés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október5, 2010 Megoszt Elküldve Október5, 2010 Közeleg a műszaki vizsga ideje, kellett vennem egy balos fényszórót. Új kézi állítású utángyártott 7800 pezó. Sajnos nekem ez nem jó mert motoros állítású a drága nálam. Drága, mert az eredetivel megegyező Carelló Csergőnél 25 ezer. Ráadásul a motorja is bekrepált már évekkel ezelőtt. Bontott működtető motor 3000-ért van. Szóval ma sikerült bontott Bosch fényszórót, működtető motorral együtt 8 ezerért kapnom. Egész szép darab, boldog vagyok. Remélem a vizsgán nem kötözködnek csak azért mert a jobbos Carello, a balos meg Bosch! :) Feltűnő a különbség? Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október5, 2010 Megoszt Elküldve Október5, 2010 Feltűnő a különbség? Kívülről csak annyi a különbség, hogy az egyikbe Carello van beöntve az üvegbe, a másikba meg Bosch. Belül a motoros rész az más, de a kábelcsatlakozója csereszabatos. Az egész motoros egység nem az, tehát Boschba csak Bosch motor szerelhető. A bontós esküdött rá, hogy nem köthetnek bele, mert mindkettő gyári szerelés volt. Sajnos balos bontott Carello-t nem kaptam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október6, 2010 Megoszt Elküldve Október6, 2010 Kívülről csak annyi a különbség, hogy az egyikbe Carello van beöntve az üvegbe, a másikba meg Bosch. Belül a motoros rész az más, de a kábelcsatlakozója csereszabatos. Az egész motoros egység nem az, tehát Boschba csak Bosch motor szerelhető. A bontós esküdött rá, hogy nem köthetnek bele, mert mindkettő gyári szerelés volt. Sajnos balos bontott Carello-t nem kaptam. Szerintem sem szólnak érte, csak az üveget nézik, meg hogy jól van beállítva, a kocc óta nekem sem egyforma. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október6, 2010 Megoszt Elküldve Október6, 2010 Kívülről csak annyi a különbség, hogy az egyikbe Carello van beöntve az üvegbe, a másikba meg Bosch. Belül a motoros rész az más, de a kábelcsatlakozója csereszabatos. Az egész motoros egység nem az, tehát Boschba csak Bosch motor szerelhető. A bontós esküdött rá, hogy nem köthetnek bele, mert mindkettő gyári szerelés volt. Sajnos balos bontott Carello-t nem kaptam. Nemrég adtam Zotyának :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve Október6, 2010 Megoszt Elküldve Október6, 2010 Kívülről csak annyi a különbség, hogy az egyikbe Carello van beöntve az üvegbe, a másikba meg Bosch. Belül a motoros rész az más, de a kábelcsatlakozója csereszabatos. Az egész motoros egység nem az, tehát Boschba csak Bosch motor szerelhető. A bontós esküdött rá, hogy nem köthetnek bele, mert mindkettő gyári szerelés volt. Sajnos balos bontott Carello-t nem kaptam. A roma is azt mondta: "nem vak ez, csak bátor" :) :D Elméletileg egyformának kellene lenni, gyakorlatilag attól függ, hova viszed vizsgára. Szerk.: azannya, a cig@nyt kimoderálta semmi perc alatt :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Október6, 2010 Megoszt Elküldve Október6, 2010 (edited) :D :D :D Pirul az arcom, hogy ide írom, de az alkatrész topikban nem találtam... Szóval nincs valakinek egy felesleges tankajtója (központizárral szerelt, 96-os f caravanra) elvileg metálzöld, de mivel eltört és vele együtt a jobb hátsó sárvédőív is javításra szorul úgyis fényezés lesz a vége, tehát más szín is játszik... Köszi :) Esetleg próbáld meg itt: Klikk ide Dehogy ne legyen meg kétszer, kérj meg egy Modit hogy rakja át :P Esetleg bontókba érdeklődj ott biztos van :D Szerk: Na tessék :D Mire leírtam már valaki megelőzött :D Módosítva Október6, 2010 : Alex0403 Már ott is van ;-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
neeshow Elküldve Október7, 2010 Megoszt Elküldve Október7, 2010 Esetleg próbáld meg itt: Klikk ide Dehogy ne legyen meg kétszer, kérj meg egy Modit hogy rakja át :D Esetleg bontókba érdeklődj ott biztos van :) Szerk: Na tessék :D Mire leírtam már valaki megelőzött :D Bocsi a Modinak :D A csere rovatról megfeledkeztem, csak az alkatrész topikban néztem szét... Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október7, 2010 Megoszt Elküldve Október7, 2010 Szerintem sem szólnak érte, csak az üveget nézik, meg hogy jól van beállítva, a kocc óta nekem sem egyforma. Tegnap beszereltem a a balos Bosch fényszórómat. Jobban áll mint az eredeti Carello, mert annak már az egyik lába is törött volt, azon kívül az üvege lukas, a motorja meg beállt! :D Szóval totálkáros volt már szegénykém, pedig nálam nem érte puff, csak követ kapott. Most aztán gyönyörűen állnak a fényszóróim, minden hézag egyenletes körülöttük, olyan mintha most jött volna ki a gyárból! :) Baromira örülök neki, hogy a magasságállítás is korrekt! Beállítottam a fényszót és mehet a vizsgára! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október8, 2010 Megoszt Elküldve Október8, 2010 Tegnap beszereltem a a balos Bosch fényszórómat. Jobban áll mint az eredeti Carello, mert annak már az egyik lába is törött volt, azon kívül az üvege lukas, a motorja meg beállt! :D Szóval totálkáros volt már szegénykém, pedig nálam nem érte puff, csak követ kapott. Most aztán gyönyörűen állnak a fényszóróim, minden hézag egyenletes körülöttük, olyan mintha most jött volna ki a gyárból! :D Baromira örülök neki, hogy a magasságállítás is korrekt! Beállítottam a fényszót és mehet a vizsgára! Nekem ezt még be kell lőnöm a kocc óta van najdnem egy centi hézakg a lámpa mellett. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imi68 Elküldve Október10, 2010 Megoszt Elküldve Október10, 2010 Sziasztok. Szerintetek ez javítható még, és mennyiböl jönne ki? Ja, és Gödöllő környékén normális lakatost ismer valaki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Október10, 2010 Megoszt Elküldve Október10, 2010 Sziasztok. Szerintetek ez javítható még, és mennyiböl jönne ki? Ja, és Gödöllő környékén normális lakatost ismer valaki?http://mypic.carstyling.hu/23781/uploads/23781_1286692098.jpg Igen javítható! Ajtó csere, a többit húzatni kell. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imi68 Elküldve Október10, 2010 Megoszt Elküldve Október10, 2010 Igen javítható! Ajtó csere, a többit húzatni kell. :) Kösz. Akkor már csak egy normális lakatos kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Október10, 2010 Megoszt Elküldve Október10, 2010 Kösz. Akkor már csak egy normális lakatos kell. Javaslom Budapest környékét...... Mindjárt jönnek a "falu"béliek és kisegítenek :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Október10, 2010 Megoszt Elküldve Október10, 2010 Kösz. Akkor már csak egy normális lakatos kell. Ha Kerepes megfelel, nyomj egy pü-t :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október10, 2010 Megoszt Elküldve Október10, 2010 Sziasztok. Szerintetek ez javítható még, és mennyiböl jönne ki? Ja, és Gödöllő környékén normális lakatost ismer valaki?http://mypic.carstyling.hu/23781/uploads/2..._1286692098.jpg Ez csúnya, de nem végzetes. Ajtócsere (bontóból nem vészes, elég gyakori a fehér szín), meg sztem küszöbcsere, azt nem éri meg egyengetni, aztán karosszériás megmondja, mennyire ment el a kasztni esetleg. Utána fényezés. Mi történt egyébként? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imi68 Elküldve Október10, 2010 Megoszt Elküldve Október10, 2010 Ez csúnya, de nem végzetes. Ajtócsere (bontóból nem vészes, elég gyakori a fehér szín), meg sztem küszöbcsere, azt nem éri meg egyengetni, aztán karosszériás megmondja, mennyire ment el a kasztni esetleg. Utána fényezés. Mi történt egyébként? :) Holnap fogom bejelenteni a biztosítónál. Az eset ugy történt hogy balra fordultam, irányjelző, tükörbe nézés , minden ok. A mögöttem jövő kocsi lassított is, de az az utánajövő pont akkor kezdett az elözésbe mikor én már megkezdtem a bekanyarodást. Szóval kettönket akart előzni.A felelösséget el is ismerte, aki belém jött. Azt mondta késön vette észre hogy lassítunk. Az utánamjövő a tanuskodást is elvállalta, CSAK nem cseréltünk telefonszámot. Rendszám alapján hogy lehetne megtalálni őt?????? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Október10, 2010 Megoszt Elküldve Október10, 2010 Holnap fogom bejelenteni a biztosítónál. Az eset ugy történt hogy balra fordultam, irányjelző, tükörbe nézés , minden ok. A mögöttem jövő kocsi lassított is, de az az utánajövő pont akkor kezdett az elözésbe mikor én már megkezdtem a bekanyarodást. Szóval kettönket akart előzni.A felelösséget el is ismerte, aki belém jött. Azt mondta késön vette észre hogy lassítunk. Az utánamjövő a tanuskodást is elvállalta, CSAK nem cseréltünk telefonszámot. Rendszám alapján hogy lehetne megtalálni őt?????? Hát szerintem sehogy.... De miért? Ha elismerte a vétkességét az embered, akkor minek kell tanúskodni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imi68 Elküldve Október10, 2010 Megoszt Elküldve Október10, 2010 Hát szerintem sehogy.... De miért? Ha elismerte a vétkességét az embered, akkor minek kell tanúskodni? Mert állitólag a biztosító ilyen esetben 50-50 % ra akarja kihozni a felelősséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október10, 2010 Megoszt Elküldve Október10, 2010 Mert állitólag a biztosító ilyen esetben 50-50 % ra akarja kihozni a felelősséget. Miért akarná 50-50-ben, ha egyszer elismerte, hogy nem tartotta be a Kreszt? (Balra kanyarodáshoz középre besorolt járművet csak jobbról szabad megelőzni). Link to comment Megosztás: More sharing options...
imi68 Elküldve Október10, 2010 Megoszt Elküldve Október10, 2010 Miért akarná 50-50-ben, ha egyszer elismerte, hogy nem tartotta be a Kreszt? (Balra kanyarodáshoz középre besorolt járművet csak jobbról szabad megelőzni). Hallottam ilyet is, olyat is. Meg olvasgattam ilyen esetekről a neten. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Október10, 2010 Megoszt Elküldve Október10, 2010 Hallottam ilyet is, olyat is. Meg olvasgattam ilyen esetekről a neten. Ráérsz akkor vakarózni, ha már viszket. Ha előállna a probléma hogy a biztosító kötözködik akkor is ha elismerte (bár kétlem) akkor a sünségen keresztül elő lehet keríteni szerintem :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imi68 Elküldve Október10, 2010 Megoszt Elküldve Október10, 2010 Amúgy a baleseti bejelentőn a rajzon, kell szerepelnie a 3. autós helyzetének is , aki mögöttem jött??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts