Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

Miért, szerinted megvárják, h megszáradjon? Beteszik kemencébe, mint a kenyeret. :( Szal sztem 1 órán belül szárad.

Persze, ami elemet nem tudnak leszedni, azt én sem tom, hogyan szárítják.

Nem is beszélve az olyan festékekről, amik pár perc alatt száradnak...

Naja csak ki tudja milyen festékkel festi ...

Megosztás:

Na elkészült a kocsi :(

Szerintem nagyon szép lett!

16e volt a festék 14e a munkadíj! Mondjuk ismerős csinálta ...

Lett fújva első lökös, mocitető, 2 sárvédő,jobb visszapillantó tükör,jobb hátsó lámpa alatti ív ...

Szerdán még viszem políroztatni vissza és tökéletes lesz 8)

Megosztás:

Emberek, ma vettem észre, hogy picit beázik a verdám. De egyszerűen nemtudok rájönni, hogy hol. Vagyis csak annyit látok, hogy a csomagtér roló tetején, ill KÖZEPÉN áll a víz! De hogy hogyan kerül oda, azt nemtudom, mert körülötte sehol nincs víz. Ja, Astra-F Caravan. Annyit vettem észre, hogy a jobb oldali hátsó, "csomagtartó ablak" szélénél nedves, de nem az üvegnél, olyan, mintha fentről jött volna a víz. Másnál is van ez a jelenség? Első körben arra gondoltam, hogy talán a tetőcsomagtartó lécek felfogatási pontjainál jön be a víz, ez lehetséges? Nem fértem hozzá, hogy megnézzem, igaz lebontottam a jobboldali műanyag borítást az ablak körül, de a tetőkárpitra már nemvolt időm. Lehetséges, hogy ott ázik be? Bár furcsa, mert a tetőkárpit nem nedves! Viszont a roló közepén egész szép nagy tócsa állt! Egyszerűen nem értem...

Megosztás:

Emberek, ma vettem észre, hogy picit beázik a verdám. De egyszerűen nemtudok rájönni, hogy hol. Vagyis csak annyit látok, hogy a csomagtér roló tetején, ill KÖZEPÉN áll a víz! De hogy hogyan kerül oda, azt nemtudom, mert körülötte sehol nincs víz. Ja, Astra-F Caravan. Annyit vettem észre, hogy a jobb oldali hátsó, "csomagtartó ablak" szélénél nedves, de nem az üvegnél, olyan, mintha fentről jött volna a víz. Másnál is van ez a jelenség? Első körben arra gondoltam, hogy talán a tetőcsomagtartó lécek felfogatási pontjainál jön be a víz, ez lehetséges? Nem fértem hozzá, hogy megnézzem, igaz lebontottam a jobboldali műanyag borítást az ablak körül, de a tetőkárpitra már nemvolt időm. Lehetséges, hogy ott ázik be? Bár furcsa, mert a tetőkárpit nem nedves! Viszont a roló közepén egész szép nagy tócsa állt! Egyszerűen nem értem...

Az enyém is, az enyém is, az enyém is .... :wink:

Megosztás:

Az enyém is, az enyém is, az enyém is .... :wink:

De biza!ott folyhat be!Nekem most nincs fent a tetőkárpitom,mert elbaszarintotta a kárpitos.Na mindegy!Szóval neincs fent és a tetőcsomit políroztam a nyáron!Visszatettem és azt vettem észre ,hogy biza azon a pontokon ahol a csavarok rögzítik ott bejön a víz! :( Sztem FBS lesz a vége!

Megosztás:

De biza!ott folyhat be!Nekem most nincs fent a tetőkárpitom,mert elbaszarintotta a kárpitos.Na mindegy!Szóval neincs fent és a tetőcsomit políroztam a nyáron!Visszatettem és azt vettem észre ,hogy biza azon a pontokon ahol a csavarok rögzítik ott bejön a víz! :( Sztem FBS lesz a vége!

Aha, akkor nekem is ott folyhat be. Hát akkor majd ha nem lesz már esős idő, megnézem, aztán nyomok egy adag tömítőanyagot én is.

Köszi.

Megosztás:

Nem a hátsóablakra menö mosónak a csöve van szétesve?Az is produkálhat ilyet!

Kárpitos áttudja huzni a gyári tetőkárpitot szerintetek?

De, az én hátsóablak mosóm elvan szakadva valahol (mármint a cső), viszont azt nem használom... meg hát csak esőben van beázás, úgyhogy tuti beázik valahol.

Megosztás:

Mért ne tudná... :roll:

..hát ez a dolga... :wink:

Ezt csak azért kérdezem,mert ugye az eredeti ugy van rajta,hogy van egy vastag karton papir forma,ezen vékony szivacsréteg,és ezen van a kárpit.Erre ragasztaná rá a kárpitos az ujat?Vagy letépi az eredetit?

No mindegy!Kb mennyibe kerülhet ez?10E?

Megosztás:

Ezt csak azért kérdezem,mert ugye az eredeti ugy van rajta,hogy van egy vastag karton papir forma,ezen vékony szivacsréteg,és ezen van a kárpit.Erre ragasztaná rá a kárpitos az ujat?Vagy letépi az eredetit?

No mindegy!Kb mennyibe kerülhet ez?10E?

Én beszéltem egy kárpitossal, mert nekem az első szélvédőnél volt hézag a tetőkárpit és a tető között. Nem folyt be sehol, csak zavart, mert 2 helyen egy kicsit lefelé állt. A kárpitos nem vállalta el, hogy felragassza, mert állítólag ahhoz le kell szedni az egészet, ami kurvára macerás, és egyáltalán nem biztos, hogy sikerül egyben sérülés nélkül megoldania. Ha mégis sikerülne leszedni, akkor sem biztos hogy vissza tudja tenni szépen. Úgyhogy magamnak ragasztottam fel egyszerűen. Szóval nem minden kárpitos vállalja el!

Megosztás:

Sőt, az egyik ismerősömnek egy baleset folytán egy Renault Thalia kárpítját kellett megbontani. Ő egyáltalán nem nyúl a kocsikhoz, hanem a szakszervízbe vitte be az autót, hogy csinálják meg. Teljesen bíztosításból ment a szerelés, szóval még azt se lehet mondani, hogy a legolcsóbb megoldást kérte. De úgy sikerült megoldaniuk, hogy ugyan látszatra szép, de menetközben zörög!!!!!!!!!!!

Tényleg nem vagyok jó véleménnyel a kárpítos munkákról!

Tisztelet a kivételnek!

Megosztás:

Én beszéltem egy kárpitossal, mert nekem az első szélvédőnél volt hézag a tetőkárpit és a tető között. Nem folyt be sehol, csak zavart, mert 2 helyen egy kicsit lefelé állt. A kárpitos nem vállalta el, hogy felragassza, mert állítólag ahhoz le kell szedni az egészet, ami kurvára macerás, és egyáltalán nem biztos, hogy sikerül egyben sérülés nélkül megoldania. Ha mégis sikerülne leszedni, akkor sem biztos hogy vissza tudja tenni szépen. Úgyhogy magamnak ragasztottam fel egyszerűen. Szóval nem minden kárpitos vállalja el!

De én nem a régit akarom megjavítani,hanem új réteget akarok rá,mert a mostani valami relytéjes okból koszos!

10005867hm.th.jpg

Megosztás:

:( Kösz skacok,lehet megpróbálom,csak fosok nehogy szétmenjen alatta a szivacs és akkor leválik,bár akkor meg elviszem kárpitoshoz! :wink:

Már csak arra lennék kiváncs mitől is lett ilyen! :roll:

Szerintem az UFO-k csinálták, tudod, amikor elmész lefeküdni, és egyedül hagyod a kocsit......... :shock: :(

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.