Peti85 Elküldve Április16, 2010 Megoszt Elküldve Április16, 2010 Nem lóg az ajtó? Ha kinyitod, és emelgeted nem kottyan? Dede...de már egyszer volt cserélve a csapszeg...lehet megint kéne? Mondjuk nem drága...szóval egy próbát megér. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április16, 2010 Megoszt Elküldve Április16, 2010 Dede...de már egyszer volt cserélve a csapszeg...lehet megint kéne? Mondjuk nem drága...szóval egy próbát megér. Csak mert ugy ha nem oda érkezik az ajtó ahova kéne, akkor nehezen csukódik. Egy rönót szereltünk, annak volt vagy 2 centi kottyanása, rendesen kellett backodni mire becsukódott. Elég béna megoldás volt, menetes volt a stift torx fejjel, úgy be volt rohadva hidegvágóval hajtottuk ki. Akkor cseréltem egyszerre én is, mondom nem várom meg míg elkoptatja a furator a kasztnin. Meg jól meg is kentem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április16, 2010 Megoszt Elküldve Április16, 2010 Dede...de már egyszer volt cserélve a csapszeg...lehet megint kéne? Mondjuk nem drága...szóval egy próbát megér. A B-oszlopon levő fülön, amihez a zár csukódik, lehet állítani pár mm-t le-fel. Kell hozzá egy torx kulcs, próbáld meg lejjebb állítani egy kicsit. Meglazítod a csavarokat, aztán lejjebb ütöd kicsit, majd meghúzod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Április16, 2010 Megoszt Elküldve Április16, 2010 A B-oszlopon levő fülön, amihez a zár csukódik, lehet állítani pár mm-t le-fel. Kell hozzá egy torx kulcs, próbáld meg lejjebb állítani egy kicsit. Meglazítod a csavarokat, aztán lejjebb ütöd kicsit, majd meghúzod. Oksi, lehet megnézem, bár elég jol kottyanik...lehet ujra csapszeg csere lesz, ahogy Zotya irta. Köszi neked is az infot Zotya! Link to comment Megosztás: More sharing options...
peti16 Elküldve Április16, 2010 Megoszt Elküldve Április16, 2010 Sziasztok! Egy '93 Astrám van és az lenne a kérdésem ,ha GSI hűtőrácsot rakok rá akkor első lámpákat cserélni kell?? Előre is köszönet a válaszért Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április16, 2010 Megoszt Elküldve Április16, 2010 Sziasztok! Egy '93 Astrám van és az lenne a kérdésem ,ha GSI hűtőrácsot rakok rá akkor első lámpákat cserélni kell?? Előre is köszönet a válaszért Ha a GSi maszk is '94.09 előtti, akkor nem kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Április16, 2010 Megoszt Elküldve Április16, 2010 Estét. Nekem is kottyanik az első ajtóm. Nézegettem, és simán tudom emelni. Szóval vagy megpróbálom itt a cart-rs által emlitett állitunk a B oszlopnál módszert, vagy venni kell stiftet. Apró popó. Hol tudok ilyen stiftet venni? Gondolom csak opel szervizben. Vagy van más bolt is? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Április16, 2010 Megoszt Elküldve Április16, 2010 Estét. Nekem is kottyanik az első ajtóm. Nézegettem, és simán tudom emelni. Szóval vagy megpróbálom itt a cart-rs által emlitett állitunk a B oszlopnál módszert, vagy venni kell stiftet. Apró popó. Hol tudok ilyen stiftet venni? Gondolom csak opel szervizben. Vagy van más bolt is? :) Én a csergőnél vettem, de nálam már annyit ért mint a sz.rnak egy pofon :) Kikopott a furat magán a kasztnin, így már sokat nem értem el vele sajna :D Ha becsukom az ajtót, de csak annyira hogy ne a zár emelje fel, csak éppen elérjen a zár széléig, akkor látni kívülről hogy legalább 1-1,5 centivel lejjebb van az ajtó mint a normális magassága. A zár "emeli" be a helyére amikor becsukom :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Április16, 2010 Megoszt Elküldve Április16, 2010 Én a csergőnél vettem, de nálam már annyit ért mint a sz.rnak egy pofon :) Kikopott a furat magán a kasztnin, így már sokat nem értem el vele sajna :) Ha becsukom az ajtót, de csak annyira hogy ne a zár emelje fel, csak éppen elérjen a zár széléig, akkor látni kívülről hogy legalább 1-1,5 centivel lejjebb van az ajtó mint a normális magassága. A zár "emeli" be a helyére amikor becsukom :D Nah az enyém ennyire nem durva. Kb ugy 2-3 mm-t lóg az ajtó. Szóval nálam még szerintem egy stift cserével megoldható a gond. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Április16, 2010 Megoszt Elküldve Április16, 2010 Nah az enyém ennyire nem durva. Kb ugy 2-3 mm-t lóg az ajtó. Szóval nálam még szerintem egy stift cserével megoldható a gond. Nekem majd valami kasztizással összekötve, szerintem le lesz vágva az a rész, és vagy lecserélve, vagy elfordítva :) Azon gondolkozom hogy lehet hogy csavarozva kéne visszatenni, hogy állíthatóbb legyen. Nem értem miért hegesztették oda :) Egy csomó autónál állítható az ajtó lógása is :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április16, 2010 Megoszt Elküldve Április16, 2010 Nekem majd valami kasztizással összekötve, szerintem le lesz vágva az a rész, és vagy lecserélve, vagy elfordítva :) Azon gondolkozom hogy lehet hogy csavarozva kéne visszatenni, hogy állíthatóbb legyen. Nem értem miért hegesztették oda :) Egy csomó autónál állítható az ajtó lógása is :D régieknél többnyire és felfurás azóta se játszik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Április16, 2010 Megoszt Elküldve Április16, 2010 régieknél többnyire és felfurás azóta se játszik? Hát én is amellett döntenék, ha olyan lenne a probléma. Lyukmérethez legközelebbi fúrómérettel felfurni és esztergálni bele egy stiftet. Mondjuk egy átmeneti illesztéssel, egyik végére menetet a másik végére megy mondjuk 5 mm hosszon egy enyhe kupot. mondjuk 1:16 Ahogy meghúzod az anyát, a kúp befeszül, és megoldva az önzárás. Én tuti ezt fogom csinálni, ha annyira megkopik az a furat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Április16, 2010 Megoszt Elküldve Április16, 2010 régieknél többnyire és felfurás azóta se játszik? Gondoltam rá, csak mivel ennyire ki van kopva, egyáltalán nem vagyok biztos benne hogy sikerül olyan szögben felfúrni hogy az jó is legyen. Meg aztán, akkor jöhetnek túlméretes csapszegek, vagy ezeket kéne szétnyitni, nemtom. Igazából az lenne a nagy cél, egyszer majd valamikor (vagy soha... :) ) hogy állítható legyen :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Április16, 2010 Megoszt Elküldve Április16, 2010 Gondoltam rá, csak mivel ennyire ki van kopva, egyáltalán nem vagyok biztos benne hogy sikerül olyan szögben felfúrni hogy az jó is legyen. Meg aztán, akkor jöhetnek túlméretes csapszegek, vagy ezeket kéne szétnyitni, nemtom. Igazából az lenne a nagy cél, egyszer majd valamikor (vagy soha... :) ) hogy állítható legyen :) Hm... Kevesebbet kell nyitogatni az ajtót. :D Használd az ablakot :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Április16, 2010 Megoszt Elküldve Április16, 2010 Hm... Kevesebbet kell nyitogatni az ajtót. :D Használd az ablakot :) Jah. Be is falazom az ajtót, és megcsinálom kulcsosra az ablakot :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április16, 2010 Megoszt Elküldve Április16, 2010 Gondoltam rá, csak mivel ennyire ki van kopva, egyáltalán nem vagyok biztos benne hogy sikerül olyan szögben felfúrni hogy az jó is legyen. Meg aztán, akkor jöhetnek túlméretes csapszegek, vagy ezeket kéne szétnyitni, nemtom. Igazából az lenne a nagy cél, egyszer majd valamikor (vagy soha... :) ) hogy állítható legyen :) Az az állítgatós nagy álom csak, baromi sok meló megcsinálni. Ismred a dörzzsárat? Az ilyen dolgokra való, csak nemtudom, ilyen kis méretben lezik e. www.gportal.hu/portal/e3n-eszterga/image/gallery/1195661343.jpg nézd csak szerintem ha ezzel megcsinálod, akkor egyszerűbb, mint hegesztgetni meg stb stb, csak egy csapot kell esztergáltatni, vagyis 4et. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Április16, 2010 Megoszt Elküldve Április16, 2010 Az az állítgatós nagy álom csak, baromi sok meló megcsinálni. Ismred a dörzzsárat? Az ilyen dolgokra való, csak nemtudom, ilyen kis méretben lezik e. Nem. Gépésztechnikusoknak azt nem mutatják :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április16, 2010 Megoszt Elküldve Április16, 2010 Nem. Gépésztechnikusoknak azt nem mutatják :) nah én meg gépészmérnökin is voltam, meg autószerelő is voltam, és mégse ismertem azidő alatt. most meg szeméttelepeken turkálok, és tudom :) előbb linkeltem, meg irtam még egy gondolatot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Április16, 2010 Megoszt Elküldve Április16, 2010 Csak kettőt, mert csak az elsők lógnak, de használtam ilyet eleget :) Majd meglátjuk, most még marad így egy darabig :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április16, 2010 Megoszt Elküldve Április16, 2010 Már csak az a kérdés,hogy hogyan lehetne hozzáférni az ajtó levétele után,hogy jó is legyen a végeredmény... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Április16, 2010 Megoszt Elküldve Április16, 2010 Már csak az a kérdés,hogy hogyan lehetne hozzáférni az ajtó levétele után,hogy jó is legyen a végeredmény... Nah ez a bajom az egésszel. Az oké hogy nem fog kotyogni utána, de ha stabilan áll sz.rul akkor még rosszabb, mintha kotyogósan sz.r :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április16, 2010 Megoszt Elküldve Április16, 2010 Már csak az a kérdés,hogy hogyan lehetne hozzáférni az ajtó levétele után,hogy jó is legyen a végeredmény... sárvédő levétel után már elférne egy kézi kivitel nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április16, 2010 Megoszt Elküldve Április16, 2010 sárvédő levétel után már elférne egy kézi kiviel nem? Hát nem tudom.Talán... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április16, 2010 Megoszt Elküldve Április16, 2010 Hát nem tudom.Talán... kézi kivitelt mivel hajtják? én még nem láttam ilyet akció közben... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Április16, 2010 Megoszt Elküldve Április16, 2010 sárvédő levétel után már elférne egy kézi kiviel nem? Ahogy elnézem igen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts