Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
mondom mindenből.

meg amit ő is írt:

nincs olyan, ami fűthető is, meg ami mozog is....

De olyan nem is volt gyárilag F Astrába. :huh: Az csak Bomega kiváltság volt. Ha mégis be tudná rakni, akkor se lenne gyári, tehát nem rakná be. :lol:

Elküldve
De olyan nem is volt gyárilag F Astrába. :huh: Az csak Bomega kiváltság volt. Ha mégis be tudná rakni, akkor se lenne gyári, tehát nem rakná be. :lol:

:lol:

Elküldve

Én tetőablakról álmodom, egyszer volt lehetőségem gyári rolós, elhúzós Astra-ban ülni....akkor nagyon megtetszett. Utólagosan az én igényeimnek csak egy webasto tetőablak felelne meg, ők hozzák azt a minőséget amire azt mondom, hogy oké, de náluk egy ilyen megoldás 60-80ropi. :huh:

Elküldve
Én tetőablakról álmodom, egyszer volt lehetőségem gyári rolós, elhúzós Astra-ban ülni....akkor nagyon megtetszett. Utólagosan az én igényeimnek csak egy webasto tetőablak felelne meg, ők hozzák azt a minőséget amire azt mondom, hogy oké, de náluk egy ilyen megoldás 60-80ropi. :lol:

Személy szerint nincs az a pénz, amiért szétvágatnám a tetőt a kocsimon. Akármilyen minőség, akár tetőcserével a gyári. Olyat is mondtak nekem, hogy ha esetleg tetőcsere, akkor meg minősített hegesztéssel lehet csak újra összerakni. :huh: Inkább 60-80 ropiból felújíttatom a klímát és nincs gyulladáspont a kocsiban.

Elküldve
Személy szerint nincs az a pénz, amiért szétvágatnám a tetőt a kocsimon. Akármilyen minőség, akár tetőcserével a gyári. Olyat is mondtak nekem, hogy ha esetleg tetőcsere, akkor meg minősített hegesztéssel lehet csak újra összerakni. :huh: Inkább 60-80 ropiból felújíttatom a klímát és nincs gyulladáspont a kocsiban.

Neked könnyű van klímád. :lol:

Elküldve
Jó, akkor ha nem lenne klíma, se tetőablak, akkor inkább a klíma felé hajolnék. Lehet drágább, de... :huh:

Igazából a klíma maga nem lenne drágább, de Udi nagyon sokat oboázott vele most mikor csinálta, legalábbis Ő ezt mondta.

Elküldve
Igazából a klíma maga nem lenne drágább, de Udi nagyon sokat oboázott vele most mikor csinálta, legalábbis Ő ezt mondta.

Így van.

Lehet még előbb vállalnám be, hogy egy tetőablakos donor caravanba raknám át a mostani autóm minden cuccát, minthogy levágassam. Najó ez már túlzás. :huh:

Klíma is olyan mint az SE projekt, ha nem ott helyszínen van kicserélve, úgy, hogy a szerelés közben még jár a motor, akkor szopcsi van. Tetőablaknál meg kitudja... Lehet cseréltették már páran közülünk, de kitudja mit okozhat.

Elküldve
Így van.

Lehet még előbb vállalnám be, hogy egy tetőablakos donor caravanba raknám át a mostani autóm minden cuccát, minthogy levágassam. Najó ez már túlzás. :huh:

Klíma is olyan mint az SE projekt, ha nem ott helyszínen van kicserélve, úgy, hogy a szerelés közben még jár a motor, akkor szopcsi van. Tetőablaknál meg kitudja... Lehet cseréltették már páran közülünk, de kitudja mit okozhat.

Mindegy, nem lesz se klíma, se ablak. Max hővédő fólia.

Elküldve
Mindegy, nem lesz se klíma, se ablak. Max hővédő fólia.

Viszont nekem a klíma miatt kellene a hővédő fólia. :lol: Csak az se olcsó. Múltkor voltam érdeklődni egy karosszériásnál, aki ezzel is foglalkozik és csak a hátsó részt 35-40-ért betakarta volna, 50%-os fényáteresztőssel. :huh:

Azért remélem nem én beszéltelek le! :lol:

Elküldve
Viszont nekem a klíma miatt kellene a hővédő fólia. :lol: Csak az se olcsó. Múltkor voltam érdeklődni egy karosszériásnál, aki ezzel is foglalkozik és csak a hátsó részt 35-40-ért betakarta volna, 50%-os fényáteresztőssel. :huh:

Azért remélem nem én beszéltelek le! :lol:

Nem. :D

Elküldve
Én tetőablakról álmodom, egyszer volt lehetőségem gyári rolós, elhúzós Astra-ban ülni....akkor nagyon megtetszett. Utólagosan az én igényeimnek csak egy webasto tetőablak felelne meg, ők hozzák azt a minőséget amire azt mondom, hogy oké, de náluk egy ilyen megoldás 60-80ropi. :lol:

Én már nem álmodom róla :lol:

Kár, hogy szezonális cucc, viszont nyáron nagyon király volt autókázni vele a Szilvásvárad-Lilafüred közötti hegyes-völgyes vidéken. Motorizálva meg kifejezetten tökéletes :D Mikor rádszólnak a parkolóban hogy"nyitva hagyta az ablakot", aztán érdemes megnézni az arcukat, mikor megnyomod a gombot a távirányítón és bezáródik minden :huh:

De egy dolog biztos: csak gyárit vagy azzal a minőségűvel felérőt szabad beszereltetni...

Elküldve
Én már nem álmodom róla :lol:

Kár, hogy szezonális cucc, viszont nyáron nagyon király volt autókázni vele a Szilvásvárad-Lilafüred közötti hegyes-völgyes vidéken. Motorizálva meg kifejezetten tökéletes :lol: Mikor rádszólnak a parkolóban hogy"nyitva hagyta az ablakot", aztán érdemes megnézni az arcukat, mikor megnyomod a gombot a távirányítón és bezáródik minden :huh:

De egy dolog biztos: csak gyárit vagy azzal a minőségűvel felérőt szabad beszereltetni...

Webasto-t ezért mondtam....a gyári ablakok és mozgótetők nagy részét ők készítik.

Elküldve
Webasto-t ezért mondtam....a gyári ablakok és mozgótetők nagy részét ők készítik.

Láttam már tőlük néhányat élőben...hát szemem, szám elállt!

Elküldve

minősített??

és ki tudja azt, hogy hogyan van hegesztve???

johhny nak is a fél hátulja át lett rakva, elvileg egy akkora cserét is úgy kellene, de egy olyan kasztnis már tud minősített színvonalon hegeszteni :lol:

Jó, akkor ha nem lenne klíma, se tetőablak, akkor inkább a klíma felé hajolnék. Lehet drágább, de... :lol:

na ja ja

Elküldve

Egyébként unalmam alkalmából megfordítottam az ülés rugóit és így nagy jó kemény lett az ülőlap. Remélem a szivacs is honorálni fogja és nem szakad széjje', bár sajnos már szakad és a plüss is. Remélhetőleg holnap már lesznek képek. Illetve már vannak, csak a kamera kábelét nem találom. :huh:

Elküldve

Jól néz ki.

Csak a plüssöset lehet fűtéssel szerelni? Mármint ugye nekem gyári recaro van, és nem biztos hogy meg tudnám nyúzni és visszatenni aztán a huzatot. :lol:

Elküldve
A lötyögést sikerült kiküszöbölni vagy a vecik nem lötyögnek?

Az eredeti vázat kasználtam. Egy picit lötyög, de annyira nem zavar.

Jól néz ki.

Csak a plüssöset lehet fűtéssel szerelni? Mármint ugye nekem gyári recaro van, és nem biztos hogy meg tudnám nyúzni és visszatenni aztán a huzatot. :huh:

Sztem lehet.

Elküldve
Jól néz ki.

Csak a plüssöset lehet fűtéssel szerelni? Mármint ugye nekem gyári recaro van, és nem biztos hogy meg tudnám nyúzni és visszatenni aztán a huzatot. :lol:

Az üléstámláról én nem tudtam leszedni a huzatot, pedig azt akartam. Ahogy karcsi képén is látszik, amelyiken látszik a szivacs, ott lent van rögzítve a kárpit, gondolom az elcsúszás ellen is. Ott belül van egy vékony fém, ami fogja a kárpithoz tartozó gumiszerű csövet. A háttámlánál ki tudtam húzni ezt a szerkezetet, így felül elengedte a kárpitot, de az ülés hátulján is fogja egy fém rúd, amit még nem tudom hogy lehetne kihúzni. Mondjuk nálam már mindegy, mert kicsit rozsdás, így a textil, amibe bele van fűzve, az szakadozik szét. :huh:

Lesznek képek, csak legyen már meg a kábel a digigéphez. :lol:

Elküldve
Az üléstámláról én nem tudtam leszedni a huzatot, pedig azt akartam. Ahogy karcsi képén is látszik, amelyiken látszik a szivacs, ott lent van rögzítve a kárpit, gondolom az elcsúszás ellen is. Ott belül van egy vékony fém, ami fogja a kárpithoz tartozó gumiszerű csövet. A háttámlánál ki tudtam húzni ezt a szerkezetet, így felül elengedte a kárpitot, de az ülés hátulján is fogja egy fém rúd, amit még nem tudom hogy lehetne kihúzni. Mondjuk nálam már mindegy, mert kicsit rozsdás, így a textil, amibe bele van fűzve, az szakadozik szét. :huh:

Lesznek képek, csak legyen már meg a kábel a digigéphez. :lol:

A háttámlán lenn van keresztben 2 rúd. A külsőre alulról van ráakasztva egy műanyag "U" szelvény, amire a szövet rá van varrva. Azt kell leakasztani. Aztán a hátsó rész szövetét kell kiakasztani a 2 rúd közül, ami szintén egy szövetre varrt műanyag lap. Ezután le tudod húzni a kárpitot sztem. Bár a támlában lehetnek még meglepik.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.