Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

Olyan ötletem támadt, hogy mi lenne, ha a mostani, régi (nem facelift) kilincseim helyére facelift kilincseket szerelnék, mondjuk egy fehér B vectrából, aminek gyári fehér kilincsei vannak. Mivel abban anyósoldalon nincs zár, de nekem utólagos központim van, az nem lenne gond.

Kérdésem, hogy cserélt-e már valaki nem facelift kilincset faceliftre-? És ha igen akkor minden passzol-e vagy felejtős az ügy?

Én cseréltem és nem passzolt bele a zárbetét.

De ezt találtam, ha érdekel :

01

02

03

04

05

06

07

08

Megosztás:

sajna a verdám eleje kicsit meg volt koccantva, minden alkatrész eredeti, csak kicsit meghorpadt a homlokfal ( ha egyáltalán jól mondom, és az a neve)

még régebb, az olajcserekor lebontottam, és lefotóztam.

így néz ki: eleje_www.kepfeltoltes.hu_.jpg eleje2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A kérdésem, az, hogy ezt csak hegesztéssel lehet cserélni??? :lol: vagy csavarok fogják?

valaki cserélte már?

AZ OK: nem jól áll a bal oldali fényszóró, és a díszrács nem pattan be rendesen a helyére :lol:

A donoré tök jó, törve nem volt, abból lehet egyszer átrakatnám valahogy!

Köszi! :lol:

Megosztás:

sajna a verdám eleje kicsit meg volt koccantva, minden alkatrész eredeti, csak kicsit meghorpadt a homlokfal ( ha egyáltalán jól mondom, és az a neve)

A kérdésem, az, hogy ezt csak hegesztéssel lehet cserélni??? :lol: vagy csavarok fogják?

valaki cserélte már?

AZ OK: nem jól áll a bal oldali fényszóró, és a díszrács nem pattan be rendesen a helyére :lol:

Úgy tudom hogy csak az első sárvédő van csavarozva. De ezt könnyen kiderítheted ha kicsit jobban megnézed a donort.

Megosztás:

Úgy tudom hogy csak az első sárvédő van csavarozva. De ezt könnyen kiderítheted ha kicsit jobban megnézed a donort.

csak most sajna nem érek rá, meg hulla fáradt is vagyok :lol:

lehet hétvégén szétkapom mint hülyegyerek a legóját, és megnézem :lol:

csak gondoltam hátha valaki tud tanácsot adni, akinek már akadt dolga vele .......

Megosztás:

valaki cserélte már?

Ha kiveszed a lámpákat, és a zárhídat, akkor látni fogod a ponthegesztéseket.....csak hegesztéssel lehet cserélni!

Megosztás:

Ülésekben lévő szivacsokat lehet valahogyan cserélni. Hallottam olyat hogy az f-ben le lehet venni a "huzatot" és lehet venni hozzá szivacs betétet külön. Igaz ez?

Nekem a vezatő oldalon az ülőlap külsö felénél már nem érezni a szivacsot csak valami műanyag merevítőlapot a kárpit(huzat) alatt. Nem szeretném ha emiatt kiszakadna a jó kis plüss kárpitom...

Megosztás:

Ülésekben lévő szivacsokat lehet valahogyan cserélni. Hallottam olyat hogy az f-ben le lehet venni a "huzatot" és lehet venni hozzá szivacs betétet külön. Igaz ez?

Nekem a vezatő oldalon az ülőlap külsö felénél már nem érezni a szivacsot csak valami műanyag merevítőlapot a kárpit(huzat) alatt. Nem szeretném ha emiatt kiszakadna a jó kis plüss kárpitom...

Szerintem beszélj egy kárpitossal :lol:

Megosztás:

20090908_001_l_s_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Nem műanyag :lol: Fémbű van az :P :lol: Kiszakítani nem fogja, csak ott könnyebben meg intenzívebben fog kopni, amíg ki nem kopik lyukasra.

Kárpitossal próbálkoztam 2 helyen, de a végén olcsóbban vettem egy komplett első hátsó ülés garnitúrát, ajtókárpit-garnitúrát, csomagtartóba gyári szőnyeget, és kalaptartó-rolót és egy középboxot a két ülés közé egy bontódó autóból, mint amennyiért a két első ülést kárpitozta volna a jóember :lol: :lol:

Megosztás:

Vagy mint astrásgyerek az Astráját. :D

:D én kicseréltem az egész belsőrészt , mostmár csak az elektromos ablakokat kellene még áttennem.... :D

csak az tart vissza, hogy az sok időbe tellne nekem... :lol:

Az enyémben is ki volt már ülve rendesen a vezetőülés :lol: ..... Szerencsére a donorban full jók voltak az ülések, a hátsóknál még lehajtható kartámasz is van, meg fejtámla :D

.....

Kárpitossal próbálkoztam 2 helyen, de a végén olcsóbban vettem egy komplett első hátsó ülés garnitúrát, ajtókárpit-garnitúrát, csomagtartóba gyári szőnyeget, és kalaptartó-rolót és egy középboxot a két ülés közé egy bontódó autóból, mint amennyiért a két első ülést kárpitozta volna a jóember :P :lol:

én is ezért vettem inkább egy jó állapotú forgalomból kivont autót ;) ami mellesleg tökéletesen műxik :lol:

Megosztás:

Nem műanyag :lol: Fémbű van az :P :lol: Kiszakítani nem fogja, csak ott könnyebben meg intenzívebben fog kopni, amíg ki nem kopik lyukasra.

Kárpitossal próbálkoztam 2 helyen, de a végén olcsóbban vettem egy komplett első hátsó ülés garnitúrát, ajtókárpit-garnitúrát, csomagtartóba gyári szőnyeget, és kalaptartó-rolót és egy középboxot a két ülés közé egy bontódó autóból, mint amennyiért a két első ülést kárpitozta volna a jóember :lol: :lol:

Mondjuk nekem 40ezret mondott egy kárpitos barátom... 150ezer a komplett bőrőzés. Szerintem nem sok, ha már egy bőr kabát 60ezer. Persze ha arra kerül a sor, akkor sem lesz 150ezrem az ülésekre, inkább én is veszek egy komplett belsőt :D

Megosztás:

Mondjuk nekem 40ezret mondott egy kárpitos barátom... 150ezer a komplett bőrőzés. Szerintem nem sok, ha már egy bőr kabát 60ezer. Persze ha arra kerül a sor, akkor sem lesz 150ezrem az ülésekre, inkább én is veszek egy komplett belsőt :lol:

De ha 32-ért vettem a teljes belsőt? :lol: :lol: (jah volt még két hagszóró kiemelőkeret, meg két dzsári hangszóró.) :P :lol:

Megosztás:

Hát ez az. Most a gyári kárpit szépen egyszínű. Ha ülést cserélnék akkor mindent kellene cserélni annyit meg nem szánok rá. Ha le lehetne valahogy húzni az ülésről a huzatot és aládolgozni szivaccsal vagy valamivel....

Amúgy valaki azt mondta, hogy neki újonnan vett f astrája volt még a kezdeti verzió és ott volt, hogy morzsolódott a szivacs. Garanciában cserélték a kárpit alatti szivacsit valami 20 perces művelet volt az egész (persze gondolom nem az első volt amit cserélt).

Dáwid amit beraktál képet az az ülölap első sarka? Mert nekem az ülölap hátul oldalt részénél hiányzik a szivacs. Azona a részen ahol elvileg a fenék oldaltartását adja és ott nem egy rúdnak inlább valami (műanyag)lapnak tűnik. Persze amig nem szedtem szét addig csak találgatok.

Megosztás:

Hát ez az. Most a gyári kárpit szépen egyszínű. Ha ülést cserélnék akkor mindent kellene cserélni annyit meg nem szánok rá. Ha le lehetne valahogy húzni az ülésről a huzatot és aládolgozni szivaccsal vagy valamivel....

Amúgy valaki azt mondta, hogy neki újonnan vett f astrája volt még a kezdeti verzió és ott volt, hogy morzsolódott a szivacs. Garanciában cserélték a kárpit alatti szivacsit valami 20 perces művelet volt az egész (persze gondolom nem az első volt amit cserélt).

Dáwid amit beraktál képet az az ülölap első sarka? Mert nekem az ülölap hátul oldalt részénél hiányzik a szivacs. Azona a részen ahol elvileg a fenék oldaltartását adja és ott nem egy rúdnak inlább valami (műanyag)lapnak tűnik. Persze amig nem szedtem szét addig csak találgatok.

Ez a háttámla "normális" kopós része. Az ami mindig először kopik ki. Onnan veszem hogy az ülőlapban is ilyen van hogy annyira ki volt morzsolódva az ülőlap része is, hogy a sértetlen kárpitot ha megnyomkodtam akkor körbe tudtam fogni a pálcát. Úgyhogy sztem ott is ez van :lol: :lol:

Megosztás:

Én eddíg egy hátsó üléstámlát szedtem szét, mert elromlott a retesz ami bekattan amikor hátradöntöd az ülést a helyére. Le kellett venni vmi fekete patenteket, és el tudtam húzni a fém hátlapot a szivacstól. Úgy néztem simán lehet cserélni a szivacsot. De meg tudod nézni 5 perc alatt némi bontással.

Megosztás:

Én meg 65-ért a komplett autót :D (mindene megvan) semmi rozsda, mivel ki volt már heggesztve a hátsó ív :P

OFF apropó 1.6 75 pacis moci nem kell valakinek??? :lol: ON

Én vehetek ótót. Este beteszem a lakótelepi parkolóba, és reggel megnézem hogy hogy halad a bontási művelet (nélkülem :lol: )

volt tervben alkatrészvas, de nincs hova tenni, úgyhogy maradt a darabokban vételezés :lol:

Már olyan szintet egymásb.szogatás van itt hogy van aki nézegeti a rendszámokon hogy meddig van műszakija, mert ha lejárt akkor el lehet vitetni... :lol:

Megosztás:

Én vehetek ótót. Este beteszem a lakótelepi parkolóba, és reggel megnézem hogy hogy halad a bontási művelet (nélkülem :lol: )

volt tervben alkatrészvas, de nincs hova tenni, úgyhogy maradt a darabokban vételezés :lol:

Már olyan szintet egymásb.szogatás van itt hogy van aki nézegeti a rendszámokon hogy meddig van műszakija, mert ha lejárt akkor el lehet vitetni... :lol:

Vedd le éjszakára a rendszámtáblát. :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.