Novy Elküldve Augusztus21, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2009 És mi ebből a tanulság? Ha lefogyok 20 kilót és pi@át növesztek nem lesz gondom a kasztnizással. :lol: Kovaföld. Vegyésznek tanultam, soha nem okozott gondott bármit felgyujtani. :huh: Erről tudna mesélni a szakismeret tanárom, mindjárt megkeresem a képet, a felső sorban az a parókás. ^_^ na akkor az emlékeztem, hogy kova... valami abban van elnyeletve a gáz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Augusztus21, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2009 na akkor az emlékeztem, hogy kova... valami abban van elnyeletve a gáz. Hogy egészen pontosak legyünk, az acetilén gáz van elnyeletve acetonban és ez van tárolva a porózusos kovaföldben... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus21, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2009 Hogy egészen pontosak legyünk, az acetilén gáz van elnyeletve acetonban és ez van tárolva a porózusos kovaföldben... Ja-ja így van. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus21, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2009 na csak összerakjuk, hogy mivel nem hegesztik már a karosszériát :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
THT Elküldve Augusztus24, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2009 Üdv! Új vagyok még ezen a fórumon, és természetesen kérdezni jöttem :huh: Magamról röviden annyit, hogy asszonynak nemrég vettünk egy 94-es 1.6-os 5 ajtós astrát, ami kiváló jármű, de azért van rajta mit szerelgetni, mivel ugye nem mai darab. Én meg szeretem ha az autó a tőle elvárható maximumot nyujtja. Szóval amiért épp ide írok, az az hogy lóg kicsit a sofőr ajtó. Nem vészes, de azért meg szeretném csinálni. Kérdés hogy pontosan hogyan jön szét, gondolom kell új zsanér (vagy csak stift? ) és van e valami rejtett szívás vele? Segítséget előre is köszönöm! Üdv: THT Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Augusztus24, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2009 Üdv! Új vagyok még ezen a fórumon, és természetesen kérdezni jöttem :huh: Magamról röviden annyit, hogy asszonynak nemrég vettünk egy 94-es 1.6-os 5 ajtós astrát, ami kiváló jármű, de azért van rajta mit szerelgetni, mivel ugye nem mai darab. Én meg szeretem ha az autó a tőle elvárható maximumot nyujtja. Szóval amiért épp ide írok, az az hogy lóg kicsit a sofőr ajtó. Nem vészes, de azért meg szeretném csinálni. Kérdés hogy pontosan hogyan jön szét, gondolom kell új zsanér (vagy csak stift? ) és van e valami rejtett szívás vele? Segítséget előre is köszönöm! Üdv: THT Szia! Nézegess ezen a visszamutató linken: http://www.opelforum.hu/index.php?showtopi...mp;#entry517131 Link to comment Megosztás: More sharing options...
THT Elküldve Augusztus24, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2009 Szia! Nézegess ezen a visszamutató linken: http://www.opelforum.hu/index.php?showtopi...mp;#entry517131 Pompás! köszönöm! pedig kerestem, de mindenáron zsanérra, a csapszeg eszembe sem jutott. Ezekszerint csak a csapszeg kopik ki, elég azt cserélni. Köszi a gyors megoldást! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus25, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2009 Pompás! köszönöm! pedig kerestem, de mindenáron zsanérra, a csapszeg eszembe sem jutott. Ezekszerint csak a csapszeg kopik ki, elég azt cserélni. Köszi a gyors megoldást! Meg lehet próbálni cserélni, de tapasztalataim szerint nem olyan sokat segít, mint gondolnád. Ha kevés lenne, akkor max. annyit tudsz csinálni, hogy a felső zsanér valamelyik felét (az ajtón levőt, vagy a kasztni felőlit) megmelegíted valamivel (pl. lánghegesztő) és kicsit hajlítasz rajta, mivel nincs állítási lehetősége a dolognak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Augusztus25, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2009 Meg lehet próbálni cserélni, de tapasztalataim szerint nem olyan sokat segít, mint gondolnád. Ha kevés lenne, akkor max. annyit tudsz csinálni, hogy a felső zsanér valamelyik felét (az ajtón levőt, vagy a kasztni felőlit) megmelegíted valamivel (pl. lánghegesztő) és kicsit hajlítasz rajta, mivel nincs állítási lehetősége a dolognak. Nah ez a baj... ^_^ :huh: Amikor mondtad még a múltkor a melegítést, egy kicsit el is gondolkoztam, de féltem a fényezést :lol: inkább lógjon egy kicsit azt kész. Csak ez meg zavar B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Augusztus25, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2009 Nah ez a baj... ^_^ :huh: Amikor mondtad még a múltkor a melegítést, egy kicsit el is gondolkoztam, de féltem a fényezést :lol: inkább lógjon egy kicsit azt kész. Csak ez meg zavar B) Hát nem a kasztnin kell megmelegíteni :P ..előtte le kell venni. És akkor nem lesz gond a fényezésel :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus25, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2009 Hát nem a kasztnin kell megmelegíteni :huh: ..előtte le kell venni. És akkor nem lesz gond a fényezésel :lol: Nekm nagyon sokat segített a csapszeg-csere. Az anyósoldalon megszünt, a fezető felől meg szinte alig lehet észrevenni a kotyogást. Nekem nem volt zavaró a lógás, csak szereltünk egy rönót, azon 2-centivel lejebb ért oda az ajtó a zárhoz. Gondoltam mielőtt kikopik az enyém is cserélem, meg jól bezsírozom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
THT Elküldve Augusztus25, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2009 Meg lehet próbálni cserélni, de tapasztalataim szerint nem olyan sokat segít, mint gondolnád. Ha kevés lenne, akkor max. annyit tudsz csinálni, hogy a felső zsanér valamelyik felét (az ajtón levőt, vagy a kasztni felőlit) megmelegíted valamivel (pl. lánghegesztő) és kicsit hajlítasz rajta, mivel nincs állítási lehetősége a dolognak. Helló! Melegíten nem fogom, az biztos :huh: Ez az ajtó lötyög, tehát gondolom ki van kopva vagy a csapszeg, vagy a zsanér, de valószínű a csapszeg van puhább anyagból. Ha a lötyögés megszűnik, gyanítom a pozició OK lesz. Ha mégsem szűnik meg a kotyogás a cserével legfeljebb megperselyezem ^_^ Esztergám van, lánghegesztőm nincs :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus25, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2009 Helló! Melegíten nem fogom, az biztos :huh: Ez az ajtó lötyög, tehát gondolom ki van kopva vagy a csapszeg, vagy a zsanér, de valószínű a csapszeg van puhább anyagból. Ha a lötyögés megszűnik, gyanítom a pozició OK lesz. Ha mégsem szűnik meg a kotyogás a cserével legfeljebb megperselyezem ^_^ Esztergám van, lánghegesztőm nincs :lol: Jó sok csavarlazító kell neki, aztán kocogasd fel-le hogy kimozduljon. Az se árt ha valamit , pölö kartonpapírt odateszel az ajtó éléhez, nehogy véletlenül leüsd a fényezést. Aztán ha kiemelkedett annnyira a perem, akkor meg lehet fogni kombináltfogóval és azt ütni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus25, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2009 Hát nem a kasztnin kell megmelegíteni :lol: ..előtte le kell venni. És akkor nem lesz gond a fényezésel ^_^ Hegesztve van az ajtón is, meg a kasztnin is :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus25, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2009 Hegesztve van az ajtón is, meg a kasztnin is :huh: Akartam is mondani. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
THT Elküldve Augusztus25, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2009 Köszi. Hol érdemes ilyen csapszeget venni? Lehet kapni pl unix-nál, vagy csak márkakereskedés? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus25, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2009 Köszi. Hol érdemes ilyen csapszeget venni? Lehet kapni pl unix-nál, vagy csak márkakereskedés? Sztem inkább márkakereskedés, ezzel a számmal kérd: 01 32 608. Tavaly nem volt 200Ft darabja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
THT Elküldve Augusztus25, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2009 Sztem inkább márkakereskedés, ezzel a számmal kérd: 01 32 608. Tavaly nem volt 200Ft darabja. Oké, úgyis kell kárpitpatent is, gondolom azt is leginkább ott lehet kapni.... köszi a számot! Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Augusztus25, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2009 Oké, úgyis kell kárpitpatent is, gondolom azt is leginkább ott lehet kapni.... köszi a számot! Én bontóból hoztam egy marékkal... :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Turci Elküldve Augusztus25, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2009 Nekem az ablak tekerőmmel lehet valami mert kattan egy marha nagyot mikor le tekerem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
THT Elküldve Augusztus25, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2009 :huh: Ahonnan én jövök, ott a bontott patent a használt motorolaj kategóriájába tartozik, mindkettő emlegetéséért súlyos savazás jár a fórumon B) Annak is örülök ha találok oylan ajtókárpitot bontva ami villanyablakos, színben is jó, és épp az összes felfogatási pontja.. :lol: Bár lehet veszek egy váltógombot is ha már márkakereskedésben járok, nehogy kivágjanak a 4 csappal, meg a 10 patenttal ^_^ Volt váltógombból bőrös? Vagy mondjuk B vectráé, vagy omegáé jó lehet rá? abból csak volt bőrős.. ?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Augusztus25, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2009 Bár lehet veszek egy váltógombot is ha már márkakereskedésben járok, nehogy kivágjanak a 4 csappal, meg a 10 patenttal :lol: Volt váltógombból bőrös? Volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Augusztus25, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2009 Jó sok csavarlazító kell neki, aztán kocogasd fel-le hogy kimozduljon. Az se árt ha valamit , pölö kartonpapírt odateszel az ajtó éléhez, nehogy véletlenül leüsd a fényezést. Aztán ha kiemelkedett annnyira a perem, akkor meg lehet fogni kombináltfogóval és azt ütni. http://kepfeltoltes.hu/090202/P1140032_www...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/090202/P1140030_www...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/090202/P1140031_www...ltoltes.hu_.jpg A héten én is megejtem a cserét, mert már nagyon lóg. Főleg a jobboldali, ahol a barátosném ül. :lol: Remélem a csapszegcsere megoldja a problémát. Ha pedig nem, akkor azon az oldalon lezárom az ajtót és az ablakon fog közlekedni. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus25, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2009 Nekem az ablak tekerőmmel lehet valami mert kattan egy marha nagyot mikor le tekerem! Leveszed a tekerőt, aztán a kárpitot, tekerő vissza, próbakör fel-le, és megnézed mi kattan. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Augusztus25, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2009 Leveszed a tekerőt, aztán a kárpitot, tekerő vissza, próbakör fel-le, és megnézed mi kattan. :lol: Nekem egy csere megoldotta a problémát. :lol: Már annyira szétvolt, hogy ha fel volt húzva az ablak, kézzel le tudtam tolni az üveget. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts