Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

És mi ebből a tanulság? Ha lefogyok 20 kilót és pi@át növesztek nem lesz gondom a kasztnizással. :lol:

Kovaföld. Vegyésznek tanultam, soha nem okozott gondott bármit felgyujtani. :huh: Erről tudna mesélni a szakismeret tanárom, mindjárt megkeresem a képet, a felső sorban az a parókás. ^_^

na akkor az

emlékeztem, hogy kova... valami

abban van elnyeletve a gáz.

Megosztás:

na akkor az

emlékeztem, hogy kova... valami

abban van elnyeletve a gáz.

Hogy egészen pontosak legyünk, az acetilén gáz van elnyeletve acetonban és ez van tárolva a porózusos kovaföldben...

Megosztás:

Üdv!

Új vagyok még ezen a fórumon, és természetesen kérdezni jöttem :huh:

Magamról röviden annyit, hogy asszonynak nemrég vettünk egy 94-es 1.6-os 5 ajtós astrát, ami kiváló jármű, de azért van rajta mit szerelgetni, mivel ugye nem mai darab. Én meg szeretem ha az autó a tőle elvárható maximumot nyujtja.

Szóval amiért épp ide írok, az az hogy lóg kicsit a sofőr ajtó. Nem vészes, de azért meg szeretném csinálni. Kérdés hogy pontosan hogyan jön szét, gondolom kell új zsanér (vagy csak stift? ) és van e valami rejtett szívás vele?

Segítséget előre is köszönöm!

Üdv:

THT

Megosztás:

Üdv!

Új vagyok még ezen a fórumon, és természetesen kérdezni jöttem :huh:

Magamról röviden annyit, hogy asszonynak nemrég vettünk egy 94-es 1.6-os 5 ajtós astrát, ami kiváló jármű, de azért van rajta mit szerelgetni, mivel ugye nem mai darab. Én meg szeretem ha az autó a tőle elvárható maximumot nyujtja.

Szóval amiért épp ide írok, az az hogy lóg kicsit a sofőr ajtó. Nem vészes, de azért meg szeretném csinálni. Kérdés hogy pontosan hogyan jön szét, gondolom kell új zsanér (vagy csak stift? ) és van e valami rejtett szívás vele?

Segítséget előre is köszönöm!

Üdv:

THT

Szia!

Nézegess ezen a visszamutató linken:

http://www.opelforum.hu/index.php?showtopi...mp;#entry517131

Megosztás:

Pompás! köszönöm!

pedig kerestem, de mindenáron zsanérra, a csapszeg eszembe sem jutott. Ezekszerint csak a csapszeg kopik ki, elég azt cserélni.

Köszi a gyors megoldást!

Meg lehet próbálni cserélni, de tapasztalataim szerint nem olyan sokat segít, mint gondolnád. Ha kevés lenne, akkor max. annyit tudsz csinálni, hogy a felső zsanér valamelyik felét (az ajtón levőt, vagy a kasztni felőlit) megmelegíted valamivel (pl. lánghegesztő) és kicsit hajlítasz rajta, mivel nincs állítási lehetősége a dolognak.

Megosztás:

Meg lehet próbálni cserélni, de tapasztalataim szerint nem olyan sokat segít, mint gondolnád. Ha kevés lenne, akkor max. annyit tudsz csinálni, hogy a felső zsanér valamelyik felét (az ajtón levőt, vagy a kasztni felőlit) megmelegíted valamivel (pl. lánghegesztő) és kicsit hajlítasz rajta, mivel nincs állítási lehetősége a dolognak.

Nah ez a baj... ^_^ :huh: Amikor mondtad még a múltkor a melegítést, egy kicsit el is gondolkoztam, de féltem a fényezést :lol: inkább lógjon egy kicsit azt kész. Csak ez meg zavar B)

Megosztás:

Nah ez a baj... ^_^ :huh: Amikor mondtad még a múltkor a melegítést, egy kicsit el is gondolkoztam, de féltem a fényezést :lol: inkább lógjon egy kicsit azt kész. Csak ez meg zavar B)

Hát nem a kasztnin kell megmelegíteni :P ..előtte le kell venni. És akkor nem lesz gond a fényezésel :lol:

Megosztás:

Hát nem a kasztnin kell megmelegíteni :huh: ..előtte le kell venni. És akkor nem lesz gond a fényezésel :lol:

Nekm nagyon sokat segített a csapszeg-csere. Az anyósoldalon megszünt, a fezető felől meg szinte alig lehet észrevenni a kotyogást. Nekem nem volt zavaró a lógás, csak szereltünk egy rönót, azon 2-centivel lejebb ért oda az ajtó a zárhoz. Gondoltam mielőtt kikopik az enyém is cserélem, meg jól bezsírozom.

Megosztás:

Helló!

Melegíten nem fogom, az biztos :huh: Ez az ajtó lötyög, tehát gondolom ki van kopva vagy a csapszeg, vagy a zsanér, de valószínű a csapszeg van puhább anyagból.

Ha a lötyögés megszűnik, gyanítom a pozició OK lesz. Ha mégsem szűnik meg a kotyogás a cserével legfeljebb megperselyezem ^_^

Esztergám van, lánghegesztőm nincs :lol:

Megosztás:

Helló!

Melegíten nem fogom, az biztos :huh: Ez az ajtó lötyög, tehát gondolom ki van kopva vagy a csapszeg, vagy a zsanér, de valószínű a csapszeg van puhább anyagból.

Ha a lötyögés megszűnik, gyanítom a pozició OK lesz. Ha mégsem szűnik meg a kotyogás a cserével legfeljebb megperselyezem ^_^

Esztergám van, lánghegesztőm nincs :lol:

Jó sok csavarlazító kell neki, aztán kocogasd fel-le hogy kimozduljon. Az se árt ha valamit , pölö kartonpapírt odateszel az ajtó éléhez, nehogy véletlenül leüsd a fényezést. Aztán ha kiemelkedett annnyira a perem, akkor meg lehet fogni kombináltfogóval és azt ütni.

P1140032_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

P1140030_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

P1140031_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Megosztás:

:huh: Ahonnan én jövök, ott a bontott patent a használt motorolaj kategóriájába tartozik, mindkettő emlegetéséért súlyos savazás jár a fórumon B)

Annak is örülök ha találok oylan ajtókárpitot bontva ami villanyablakos, színben is jó, és épp az összes felfogatási pontja.. :lol:

Bár lehet veszek egy váltógombot is ha már márkakereskedésben járok, nehogy kivágjanak a 4 csappal, meg a 10 patenttal ^_^ Volt váltógombból bőrös? Vagy mondjuk B vectráé, vagy omegáé jó lehet rá? abból csak volt bőrős.. ??

Megosztás:

Jó sok csavarlazító kell neki, aztán kocogasd fel-le hogy kimozduljon. Az se árt ha valamit , pölö kartonpapírt odateszel az ajtó éléhez, nehogy véletlenül leüsd a fényezést. Aztán ha kiemelkedett annnyira a perem, akkor meg lehet fogni kombináltfogóval és azt ütni.

http://kepfeltoltes.hu/090202/P1140032_www...ltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/090202/P1140030_www...ltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/090202/P1140031_www...ltoltes.hu_.jpg

A héten én is megejtem a cserét, mert már nagyon lóg. Főleg a jobboldali, ahol a barátosném ül. :lol: Remélem a csapszegcsere megoldja a problémát. Ha pedig nem, akkor azon az oldalon lezárom az ajtót és az ablakon fog közlekedni. :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.