brezsó Elküldve Június13, 2009 Megoszt Elküldve Június13, 2009 Tegnapelőtt illetve tegnap ezen dolgoztam. Ez az első ilyen munkám. Nem szép, nem tökéletes, de az enyém :lol: ...falura jó ez. Egyébként is csak kényszerű, ideiglenes javitás volt. Sajnos a rozsda egy makacs ellenség és azért olyan hullámos a perem mert az nyomta ki a pontheggesztések között. Nem akartam kalapálni és gittel meg végképp nem akartam kiegyenesiteni, egy-két éven belül úgyis cserés lesz az elem és egyébként is tele van a karosszéria esztétikai hibákkal.. A kód(Z147) szerint a "szin-ész" talált vagy öt árnylatot is. Nekem mindegyik egyformának tűnt :D , de a mintát a kasztnihoz téve ő ezt találta megfelelőnek. Sajnos ez csak mobilos kép és lámpafénynél a garázsban készült és nem olyan szembetűnő, de sötétebb lett mint az eredeti. Lehetséges, hogy azért mert "vastagon" hordtam fel a szint? Mert, ha igen, én képes vagyok visszacsiszolni és újrafújni! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Június13, 2009 Megoszt Elküldve Június13, 2009 Mert, ha igen, én képes vagyok visszacsiszolni és újrafújni! :lol: Szerintem jó lett, nehogy visszacsiszold. Nekem is meg kell csinálnom majd a küszöböt, kiverte a rozsda egy 15 centis darabon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Június13, 2009 Megoszt Elküldve Június13, 2009 Szerintem jó lett, nehogy visszacsiszold. Nekem is meg kell csinálnom majd a küszöböt, kiverte a rozsda egy 15 centis darabon. Nekem meg a csomiajtón, az ablak jobb alsó sarkánál. A cuccot már megvettem hozzá, csak kib***ottul lusta vagyok. :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Június13, 2009 Megoszt Elküldve Június13, 2009 Szerintem jó lett, nehogy visszacsiszold. Nekem is meg kell csinálnom majd a küszöböt, kiverte a rozsda egy 15 centis darabon. Ja, megteszi, csak a küszöbnél annyira elüt a szin, hogy zavar kissé és ha csak annyi a baj, hogy "túlfújtam", akkor megcsinálom még egyszer...képes vagyok ám rá.. :D ..az már igazán nem nagy meló :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Június13, 2009 Megoszt Elküldve Június13, 2009 Nekem meg a csomiajtón, az ablak jobb alsó sarkánál. A cuccot már megvettem hozzá, csak kib***ottul lusta vagyok. :lol: :lol: Ahhoz illene kivenni az üveget is, ugye? Nekem meg majd a hátsó ablaktörlőnél lesz kis megelőző/megfékező javitás, de ahhoz már nekem sem volt kedvem. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Június13, 2009 Megoszt Elküldve Június13, 2009 Ja, megteszi, csak a küszöbnél annyira elüt a szin, hogy zavar kissé és ha csak annyi a baj, hogy "túlfújtam", akkor megcsinálom még egyszer...képes vagyok ám rá.. :D ..az már igazán nem nagy meló :lol: hogyan csináltad? Beleteték a szint spray-be? Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Június13, 2009 Megoszt Elküldve Június13, 2009 hogyan csináltad? Beleteték a szint spray-be? Igen. Lehetséges, hogy épp az miatt, hogy kis mennyiség, nem sikerült jól a keverés? Azt mondta a fickó, hogy maga a festék csak 1dcl...a többi valamilyen más hozzávaló amit hozzá kell töltenie a flakonba. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Június13, 2009 Megoszt Elküldve Június13, 2009 Igen. Lehetséges, hogy épp az miatt, hogy kis mennyiség, nem sikerült jól a keverés? Azt mondta a fickó, hogy maga a festék csak 1dcl...a többi valamilyen más hozzávaló amit hozzá kell töltenie a flakonba. :D Hát---nézd mivel spray-vel csináltad, így már nehéz megállapítani, hogy miért lett sőtét... De én arra tippelek, hogy esetleg túl sokat fújtál rá. A metált nagyon vékonyan kell fújni, majdhogynem ködöli, lassan több rétegbe...főleg az ezüst árnyalatokat kell több rétegbe, vékonyan.....A lakot aztán fújhatod jó vastagon is :lol: szerk: ha vastagon fújod, festékben lévő apró alumíniumszemcsék nem tudnak egymás mellé rendeződni mozaik szerűen, hanem fedik egymást, és ezért tűnik sőtétebnek...a vallóságba nem sőtétebb, hanem másként veri vissza a fényt mint a gyári. Jajj már megint okoskodok :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Június13, 2009 Megoszt Elküldve Június13, 2009 Hát---nézd mivel spray-vel csináltad, így már nehéz megállapítani, hogy miért lett sőtét... De én arra tippelek, hogy esetleg túl sokat fújtál rá. A metált nagyon vékonyan kell fújni, majdhogynem ködöli, lassan több rétegbe...főleg az ezüst árnyalatokat kell több rétegbe, vékonyan.....A lakot aztán fújhatod jó vastagon is :D :D ..én is erre gondoltam mert a flakon kupakjára is sprisszoltam még festés előtt próbaképp és azon is úgy tűnt, hogy ahova vékonyan ment az megfelelő vagy legalábbis közelebbi árnyalat mint a másik fele, ahova vastagabban ment.. Megcsinálom én ezt még egyszer, azt hiszem, legalább az alsó traktust hogy legyen egyfajta átmenet.. :lol: :lol: ---------- a szerk.-hez: Ugyan már, hiszen te értesz hozzá! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Június13, 2009 Megoszt Elküldve Június13, 2009 :D ..én is erre gondoltam mert a flakon kupakjára is sprisszoltam még festés előtt próbaképp és azon is úgy tűnt, hogy ahova vékonyan ment az megfelelő vagy legalábbis közelebbi árnyalat mint a másik fele, ahova vastagabban ment.. Megcsinálom én ezt még egyszer, azt hiszem, legalább az alsó traktust hogy legyen egyfajta átmenet.. :lol: :lol: inkább vékonyan, és többször.... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Június13, 2009 Megoszt Elküldve Június13, 2009 inkább vékonyan, és többször.... :lol: én még annyit tennék hozzá, hogy ne ragassza le, mert a határvonal nagyon fog látszani én is fujtam már bele egy színkóddal odébb lévő javítófestékből is, de még eddig senki se vette észre, pedig a csiszolás is el lett kapkodva, de már láttam, hogy megint előjött ott egy picit a rozsda, pedig le volt csiszolva, alapozót is kapott, és mégis visszajött.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Június13, 2009 Megoszt Elküldve Június13, 2009 én még annyit tennék hozzá, hogy ne ragassza le, mert a határvonal nagyon fog látszani én is fujtam már bele egy színkóddal odébb lévő javítófestékből is, de még eddig senki se vette észre, pedig a csiszolás is el lett kapkodva, de már láttam, hogy megint előjött ott egy picit a rozsda, pedig le volt csiszolva, alapozót is kapott, és mégis visszajött.... Ja, erre is gondoltam, ezért a ragasztószalag szélét visszahajtottam hogy ne legyen olyan "éles" határvonal, de azért igy is elüt a kettő - nyilván sokat fújtam. Nekem sem lesz ez örökös. A rozsda, ha már kivülről látszik, már rég megette belülről és csak tüneti kezelés az ilyen... De legalább időt nyerek a pénz esetleges összegyűjtésére, hogy rendesebben meg legyen csinálva..de lehet, hogy nem is kerül rá sor soha. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Június13, 2009 Megoszt Elküldve Június13, 2009 Ja, erre is gondoltam, ezért a ragasztószalag szélét visszahajtottam hogy ne legyen olyan "éles" határvonal, de azért igy is elüt a kettő - nyilván sokat fújtam. Nekem sem lesz ez örökös. A rozsda, ha már kivülről látszik, már rég megette belülről és csak tüneti kezelés az ilyen... De legalább időt nyerek a pénz esetleges összegyűjtésére, hogy rendesebben meg legyen csinálva..de lehet, hogy nem is kerül rá sor soha. :lol: másik autót tervezel?? nekem felületi roszda, és nem belülről jon ott ahol festettem már. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Június13, 2009 Megoszt Elküldve Június13, 2009 másik autót tervezel?? nekem felületi roszda, és nem belülről jon ott ahol festettem már. Miből!? Nálam válság van, hé! Úgy gondoltam, hogy megy amig megy - mint a Skodámmal csináltam - és ha már nem éri meg rá költeni akkor megy a roncstelepre meg alkatrésznek eladom az eladható részeit.. Már most is csak a harmadát éri - jó esetben! - mint amennyiért vettem.. :lol: Szerintem, legalábbis remélem, ha nem szakad rám a lottó 5-ös akkor még van olyan 2-4 éve nálam biztosan..persze ha birni fogja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Június14, 2009 Megoszt Elküldve Június14, 2009 Miből!? Nálam válság van, hé! Úgy gondoltam, hogy megy amig megy - mint a Skodámmal csináltam - és ha már nem éri meg rá költeni akkor megy a roncstelepre meg alkatrésznek eladom az eladható részeit.. Már most is csak a harmadát éri - jó esetben! - mint amennyiért vettem.. :lol: Szerintem, legalábbis remélem, ha nem szakad rám a lottó 5-ös akkor még van olyan 2-4 éve nálam biztosan..persze ha birni fogja. hát azért ez durvalenne ha 2-4 évet bírna csak ki én már láttam olyan F astrát, hogy a küszöb nem volt rajta, a tanketöltő lebegett magának, mert úgy körbe volt rohadva, és vígan ment még. am meg azt a darabot csináltasdme addig, amíg át nem kúszik az egész sárvédőre, meg küszöbre :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Június14, 2009 Megoszt Elküldve Június14, 2009 http://picasaweb.google.hu/lh/photo/ZeuQ2n...at=embedwebsite........Tegnapelőtt illetve tegnap ezen dolgoztam...... Szép de pár hét mulva megintcsak elôbukkan a rozsda meglátod. Anno még az ôsszel én is javítgattam az íveket, lecsiszoltam ahogy csak lehetett meg kapott 3 réteg alapozót, 2 réteg festéket és ugyis max 1 hónap elteltével kezdett bujkálni a rohadás... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Június14, 2009 Megoszt Elküldve Június14, 2009 Szép de pár hét mulva megintcsak elôbukkan a rozsda meglátod. Anno még az ôsszel én is javítgattam az íveket, lecsiszoltam ahogy csak lehetett meg kapott 3 réteg alapozót, 2 réteg festéket és ugyis max 1 hónap elteltével kezdett bujkálni a rohadás... :D Oh, azért ne túlozzunk, nem szép csak a fotó minősége miatt nem annyira érzékelhető a munkám minősége! "..falura megteszi" kategória... :lol: Azért én legalább egy évre terveztem ezt a foltozást és remélem ki is tart addig. Kapott rendesen rozsdamaró izét is, de lehetséges hogy igazad lesz -mert belülről eszi - csak nem ezen a helyen hanem máshol jön ki rajta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Június14, 2009 Megoszt Elküldve Június14, 2009 nos nekem van egy ilyen festékem, ami eltér egy árnyalatnyit, és opel 157 felírat van rajta. http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=c8ba899df...&aid=150222 az ajtó alatt pedig ez a cucc van, rajta Z147 felírat, ez lenne a gyári színkódja??? http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=150222&am...77031&sort= 167-147 és tényleg csak egy árnyalattal tér el, őt, ha ügyesen fújtam nem is látni hol van javítva. jól gondolkoztam?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Június14, 2009 Megoszt Elküldve Június14, 2009 nos nekem van egy ilyen festékem, ami eltér egy árnyalatnyit, és opel 157 felírat van rajta. http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=c8ba899df...&aid=150222 az ajtó alatt pedig ez a cucc van, rajta Z147 felírat, ez lenne a gyári színkódja??? http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=150222&am...77031&sort= 167-147 és tényleg csak egy árnyalattal tér el, őt, ha ügyesen fújtam nem is látni hol van javítva. jól gondolkoztam?? Igen, nekem is az a kód...Mondom én, hogy csak az a baj, hogy eltúloztam...túl sok rétegben, vastagon fújtam le.. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június14, 2009 Megoszt Elküldve Június14, 2009 Igen, nekem is az a kód...Mondom én, hogy csak az a baj, hogy eltúloztam...túl sok rétegben, vastagon fújtam le.. :lol: Ha nem mutatod meg, a büdös életben meg nem látja senki hol a határvonal. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Június14, 2009 Megoszt Elküldve Június14, 2009 Igen, nekem is az a kód...Mondom én, hogy csak az a baj, hogy eltúloztam...túl sok rétegben, vastagon fújtam le.. :lol: Szerintem jó lett, tényleg látszik a határvonal, de nem vészes. Az volt az első dolog ma, ahogy megérkeztél, hogy megnéztem mennyire látszik. Azé kellett pislognom néhányat, hogy észrevegyem. Egyébként azt a határvonalat valahogy el lehet tüntetni biztos, a többi része szerintem remek lett. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Június14, 2009 Megoszt Elküldve Június14, 2009 Ha nem mutatod meg, a büdös életben meg nem látja senki hol a határvonal. :D ..vagy nem mosom meg a kocsit és a sártól meg a portól meglesz az átmenet a két árnyalat között.. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Június14, 2009 Megoszt Elküldve Június14, 2009 ..vagy nem mosom meg a kocsit és a sártól meg a portól meglesz az átmenet a két árnyalat között.. :lol: mondom nemkellettvolna az a papír. 1200assal csiszold fel, é fujd le úgy,hogy nincs papírozás. persze ajtót mg ilyeneket takarj el, és akkor jobb lesz :D a szélénél meg csak ködölj :lol: és utána polírpasztával átmész rajta egyszer kétszer király lesz :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Június18, 2009 Megoszt Elküldve Június18, 2009 A jobb oldali tükröm sajnos már nem a régi, ahol picit szét lehet pattintani és behajtani, kikopott, kilazult, és menet közben egyrészt lötyög, másrészt zörög. Megnézegettem, egy patacsi-team nevű valaminél 2700-ért van a tükör darabja. Namost ez nagyon olcsó, szóval vagy gagyi, vagy nem tudom. Ismeritek ezt a helyet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Június18, 2009 Megoszt Elküldve Június18, 2009 A jobb oldali tükröm sajnos már nem a régi, ahol picit szét lehet pattintani és behajtani, kikopott, kilazult, és menet közben egyrészt lötyög, másrészt zörög. Megnézegettem, egy patacsi-team nevű valaminél 2700-ért van a tükör darabja. Namost ez nagyon olcsó, szóval vagy gagyi, vagy nem tudom. Ismeritek ezt a helyet? pattins le a házat , és csiszold meg 170es papíraal pár helyen, ahol közel van a burkolat, meg a belső része, és melegragasztóval ragaszd össze. nekem úgy van már egy ideje, és csendes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts