Novy Elküldve Május31, 2009 Elküldve Május31, 2009 Újonc Astra-s írta: Igen, egyébként a kéziféknél is meg van kopva, de azért ott nem annyira vészes. Nálam meg biztosan nem fog tovább kopni, mert csak a legszükségesebb esetekben használom a kéziféket. Egyszer ugyanis egy másik autómnál télen natúr befagyott a hajnali mínusz 15-18 fokban, egyszer meg volt szerencsém egy VW LT teherautó alatt feküdve az M5-ös egyik pihenőjében kalapálva ütögetni az előzőleg a benzinkúton behúzott, és beragadt kézifékrendszert. Az ajtócsapszegekkel talán nem lesz gondom, mert teljesen könnyen nyílik az ajtó, nem nyikorog, csikorog, szóval talán nincs nagyon belerohadva a furatba. kéziféket épp ezért kell húzgálni, hogy ne ragadjon meg, és ne legyen farolás, és aztán kasztnizás
zotya975 Elküldve Május31, 2009 Elküldve Május31, 2009 Újonc Astra-s írta: Az ajtócsapszegekkel talán nem lesz gondom, mert teljesen könnyen nyílik az ajtó, nem nyikorog, csikorog, szóval talán nincs nagyon belerohadva a furatba. Nem is az a baj, hogy beszorul az ajtó, hanem ha megkopik akkor lóg, és megviseli a zárat is hogy nem ott csukódik ahol kell. Meg ha meg van kopna a csapszeg akkor előbb-utóbb kikoptatja a furatot is az meg már nehezebb ügy.
Újonc Astra-s Elküldve Május31, 2009 Elküldve Május31, 2009 zotya975 írta: Nem is az a baj, hogy beszorul az ajtó, hanem ha megkopik akkor lóg, és megviseli a zárat is hogy nem ott csukódik ahol kell. Meg ha meg van kopna a csapszeg akkor előbb-utóbb kikoptatja a furatot is az meg már nehezebb ügy. Persze, hiszen épp ezért akarom kicserélni, nomeg nyilván a kopogás miatt. Én a kivételre értettem, hogy talán nem lesz baj vele, mert úgy látom, nincs belerozsdálva a zsanér furatába.
zotya975 Elküldve Május31, 2009 Elküldve Május31, 2009 Újonc Astra-s írta: Persze, hiszen épp ezért akarom kicserélni, nomeg nyilván a kopogás miatt. Én a kivételre értettem, hogy talán nem lesz baj vele, mert úgy látom, nincs belerozsdálva a zsanér furatába. Ja, értem. :lol:
Reeckatee Elküldve Május31, 2009 Elküldve Május31, 2009 hening írta: De nem ám. :D Ülj benneb mert leesel... :lol: :D Néztem is, hogy mostanig vmi sárga izé volt az avatarod alatt, most a tekintéjes kék cucc. GRATULA! :lol:
Újonc Astra-s Elküldve Május31, 2009 Elküldve Május31, 2009 Novyy írta: kéziféket épp ezért kell húzgálni, hogy ne ragadjon meg, és ne legyen farolás, és aztán kasztnizás Na ja, csak éppen cseszheted, ha télen este 10-kor egy jó kis lucskos-hólatyakos úton való közlekedés után megállsz a parkolóban behúzod a kéziféket, aztán reggelre a benedvesedett fékpofák szépen befagynak a fékdob-ban. Ezt nyilván meg lehet előzni, ha megyünk egy kört leállás előtt behúzott kézifékkel a parkolóban, hogy kiszáritsuk a féket, csak így kicsit gyakrabban kell cserélni a fékpofákat.
Novy Elküldve Május31, 2009 Elküldve Május31, 2009 Újonc Astra-s írta: Na ja, csak éppen cseszheted, ha télen este 10-kor egy jó kis lucskos-hólatyakos úton való közlekedés után megállsz a parkolóban behúzod a kéziféket, aztán reggelre a benedvesedett fékpofák szépen befagynak a fékdob-ban. Ezt nyilván meg lehet előzni, ha megyünk egy kört leállás előtt behúzott kézifékkel a parkolóban, hogy kiszáritsuk a féket, csak így kicsit gyakrabban kell cserélni a fékpofákat. nem akarlak kioktatni, csak amit én tudok, at írom le nem is a hólé megy bele a fékdobba, hanem az üzemelés közben felmelegszik, és lecsapódik rá a hideg levegő és az az fagy oda reggelre. arany szabály, hogy télen nem húzzuk be a kéziféket, csak rövid időre.
Reeckatee Elküldve Május31, 2009 Elküldve Május31, 2009 Novyy írta: nem akarlak kioktatni, csak amit én tudok, at írom le nem is a hólé megy bele a fékdobba, hanem az üzemelés közben felmelegszik, és lecsapódik rá a hideg levegő és az az fagy oda reggelre. arany szabály, hogy télen nem húzzuk be a kéziféket, csak rövid időre. De az a rövid idô alatt is oldalirányú mozgásban van az autó :lol:
zotya975 Elküldve Május31, 2009 Elküldve Május31, 2009 Novyy írta: nem akarlak kioktatni, csak amit én tudok, at írom le nem is a hólé megy bele a fékdobba, hanem az üzemelés közben felmelegszik, és lecsapódik rá a hideg levegő és az az fagy oda reggelre. arany szabály, hogy télen nem húzzuk be a kéziféket, csak rövid időre. Én már nyáron sem. Berakom egyesbe, vagy rükibe. Indításlor meg fék+kuplung, és indít. Ha nagyon necces a helyzet, emelkedőn/lejtőn állok, vagy a kölykök bentmaradna a kocsiban akár csak egy másodpercre is egyedül akkor meg kézifék+sebesség, a kerék az útpadka felé fordítva, kulcs ki.
Novy Elküldve Május31, 2009 Elküldve Május31, 2009 Reeckatee írta: De az a rövid idô alatt is oldalirányú mozgásban van az autó :lol: van benne vmi :D zotya975 írta: Én már nyáron sem. Berakom egyesbe, vagy rükibe. Indításlor meg fék+kuplung, és indít. Ha nagyon necces a helyzet, emelkedőn/lejtőn állok, vagy a kölykök bentmaradna a kocsiban akár csak egy másodpercre is egyedül akkor meg kézifék+sebesség, a kerék az útpadka felé fordítva, kulcs ki. én csak télen nem húzom be.
Újonc Astra-s Elküldve Május31, 2009 Elküldve Május31, 2009 Novyy írta: nem akarlak kioktatni, csak amit én tudok, at írom le nem is a hólé megy bele a fékdobba, hanem az üzemelés közben felmelegszik, és lecsapódik rá a hideg levegő és az az fagy oda reggelre. arany szabály, hogy télen nem húzzuk be a kéziféket, csak rövid időre. Én sem kioktatásnak vettem, természetesen azért rendszeresen megjáratom a kéziféket, hogy ne álljon be a rendszer. De az üzemszerű használatot csak indokolt esetben, erősebb lejtőn való parkolás, kézifékes indulás esetén alkalmazom, normál parkolás esetén sohasem. Az asszonyt is sikerült már leszoktatnom róla, mert ő állandóan úgy állt le a kocsival, hogy behúzta. Ennek volt köszönhető anno az a téli befagyásos eset is. Ő este leállt az autóval, aztán én meg hajnalban akartam menni dolgozni, de a parkolóból való kiálláskor kiderült, hogy csak tolja a hátulját az autó, mert a lefagyott, havas aszfalton nem fordultak el a hátsó kerekek az úgymaradt fékek miatt.
Novy Elküldve Május31, 2009 Elküldve Május31, 2009 Újonc Astra-s írta: Én sem kioktatásnak vettem, természetesen azért rendszeresen megjáratom a kéziféket, hogy ne álljon be a rendszer. De az üzemszerű használatot csak indokolt esetben, erősebb lejtőn való parkolás, kézifékes indulás esetén alkalmazom, normál parkolás esetén sohasem. Az asszonyt is sikerült már leszoktatnom róla, mert ő állandóan úgy állt le a kocsival, hogy behúzta. Ennek volt köszönhető anno az a téli befagyásos eset is. Ő este leállt az autóval, aztán én meg hajnalban akartam menni dolgozni, de a parkolóból való kiálláskor kiderült, hogy csak tolja a hátulját az autó, mert a lefagyott, havas aszfalton nem fordultak el a hátsó kerekek az úgymaradt fékek miatt. hát ez megesik sajna ezekkel mult télen nekem is odadermedt egyszer a garázsban, de nekem szerencsére nem kell sokat fékezni hazafelé, mivel végig emelkedő :lol: sóval megmozdult hátra el is engedett egyből.
cortx Elküldve Május31, 2009 Elküldve Május31, 2009 én télen nyáron behúzom a kézit akárhányszor megállok! Még soha nem fordult elő velem, hogy befagyott volna! :lol:
Novy Elküldve Május31, 2009 Elküldve Május31, 2009 cortx írta: én télen nyáron behúzom a kézit akárhányszor megállok! Még soha nem fordult elő velem, hogy befagyott volna! :lol: attól függ hol húzod be, meg hogy mentél vele
daykiller Elküldve Május31, 2009 Elküldve Május31, 2009 cortx írta: én télen nyáron behúzom a kézit akárhányszor megállok! Még soha nem fordult elő velem, hogy befagyott volna! :lol: Aztán majd mikor el akarsz indulni és csak nagy gázadással tudsz és marhanagyot roppan hátul a cucc, mikor kienged a befagyás, majd megijedve kiugrasz a kocsiból, hogy megvan-e még a hátsó híd, akkor elgondolkozol, hogy vajon megéri-e behúzni. :D
Újonc Astra-s Elküldve Május31, 2009 Elküldve Május31, 2009 cortx írta: én télen nyáron behúzom a kézit akárhányszor megállok! Még soha nem fordult elő velem, hogy befagyott volna! :lol: Ami késik, nem biztos, hogy múlik is! Mondom, én már megjártam így. Igaz, hogy az egy Skoda Favorit volt, de ebből a szempontból az egyik 19, meg a másik is.
Dáwid Elküldve Május31, 2009 Elküldve Május31, 2009 A kézivel soha nem volt ilyen bajom, pedig rángatom eleget :D :D Amerre meg megállok vele 90%ban nem hagyhatom ott kézi nélkül mert mire kijövök azzügyféltő' már busszal kell mennem két megállót hogy utolérjem az autót :D Ha szerencsém van még be is indul gurulás közben ;) :lol: ;) :D Jah amúgy kasztni. Elkoszoltam az ajtókárpitokat (a feketéket) úgy néz ki hogy jövőhét szombat-vasárnap be is kerülnek, meg betolom a hátsó üléseket is. facelift előtti-utáni ajtókárpit cserénél van valami szopacs, vagy csont nélkül becsúsznak? :lol:
cortx Elküldve Május31, 2009 Elküldve Május31, 2009 Újonc Astra-s írta: Ami késik, nem biztos, hogy múlik is! Mondom, én már megjártam így. Igaz, hogy az egy Skoda Favorit volt, de ebből a szempontból az egyik 19, meg a másik is. Bár én eddig mazdával jártam ... azzal nem volt ilye n probléma! Mivel meredek utcában lakunk, mindig beszoktuk húzni a kéziféket! Több mint tíz éve! (és még sosem történ velünk ilyen) Főleg mióta a volt öreg jaguárunk legurult éjszaka az utcában!!!
Újonc Astra-s Elküldve Május31, 2009 Elküldve Május31, 2009 Asszem kicsit kezdünk itt off lenni a kézifék témával. Inkább kérdeznék még én is egy karosszériásat. A vezető oldali ablaktekerő eléggé odavan, a tengelyen is le van gyalázva a recézés. Meg lehet cserélni valamelyik hátsóval kompletten, vagy nem túl drága, és ezért érdemesebb egy új szerkentyűben gondolkodni?
brezsó Elküldve Május31, 2009 Elküldve Május31, 2009 Novyy írta: hát ez megesik sajna ezekkel mult télen nekem is odadermedt egyszer a garázsban, de nekem szerencsére nem kell sokat fékezni hazafelé, mivel végig emelkedő :D sóval megmozdult hátra el is engedett egyből. Sóval!? - megsóztad? :D ..vagy hiányzik a "z"? ;) Újonc Astra-s írta: Asszem kicsit kezdünk itt off lenni a kézifék témával. Inkább kérdeznék még én is egy karosszériásat. A vezető oldali ablaktekerő eléggé odavan, a tengelyen is le van gyalázva a recézés. Meg lehet cserélni valamelyik hátsóval kompletten, vagy nem túl drága, és ezért érdemesebb egy új szerkentyűben gondolkodni? Ha kézi tekerős, akkor nekem van egy "teljesen egészséges fél szerkezetem :lol: :lol: "...az emelőkar lett róla levágva, de maga a mechanika hibátlan és szerintem hekkelhető is..ha kell, viheted. (Komáromba átviszem csak időpontot kell egyeztetni)
Újonc Astra-s Elküldve Május31, 2009 Elküldve Május31, 2009 brezsó írta: Sóval!? - megsóztad? :D ..vagy hiányzik a "z"? :D Ha kézi tekerős, akkor nekem van egy "teljesen egészséges fél szerkezetem :lol: :lol: "...az emelőkar lett róla levágva, de maga a mechanika hibátlan és szerintem hekkelhető is..ha kell, viheted. (Komáromba átviszem csak időpontot kell egyeztetni) Kézi tekerős, de az a baj, hogy Komárom nekem kicsit messze van, Fehérvárról ezért nem éri meg annyit autózni. Mindenesetre köszi, majd valami megoldást keresek rá.
zotya975 Elküldve Május31, 2009 Elküldve Május31, 2009 Dáwid írta: A kézivel soha nem volt ilyen bajom, pedig rángatom eleget :D :D Amerre meg megállok vele 90%ban nem hagyhatom ott kézi nélkül mert mire kijövök azzügyféltő' már busszal kell mennem két megállót hogy utolérjem az autót :D Ha szerencsém van még be is indul gurulás közben ;) :lol: ;) :D Jah amúgy kasztni. Elkoszoltam az ajtókárpitokat (a feketéket) úgy néz ki hogy jövőhét szombat-vasárnap be is kerülnek, meg betolom a hátsó üléseket is. facelift előtti-utáni ajtókárpit cserénél van valami szopacs, vagy csont nélkül becsúsznak? :lol: Szerintem semmi szopacs nincs benne. Kitekered a csavarokat, kirántod a bolhákat. Az ajtónyitó karnál van egy tüske, az menjen be a helyére, visszabujtatod a zárógombot, kilincset, bolhák csavarok vissza. Ha nincs vagy sérült a párazáró fólia akkor most van lehetőség cserélni. Esetleg megkenheted az ablakemelőt ha már egyszer ott vagy.
Novy Elküldve Május31, 2009 Elküldve Május31, 2009 zotya975 írta: Szerintem semmi szopacs nincs benne. Kitekered a csavarokat, kirántod a bolhákat. Az ajtónyitó karnál van egy tüske, az menjen be a helyére, visszabujtatod a zárógombot, kilincset, bolhák csavarok vissza. Ha nincs vagy sérült a párazáró fólia akkor most van lehetőség cserélni. Esetleg megkenheted az ablakemelőt ha már egyszer ott vagy. szerintem meg lesz ott bibi, mivel a face utáni, egyébként nem utáni, hanem faceliftes :lol: annak egy csavarral van a rögzítése a kapaszkodó alatt, szóval lehet kellesz fúrni :D
zotya975 Elküldve Május31, 2009 Elküldve Május31, 2009 Novyy írta: szerintem meg lesz ott bibi, mivel a face utáni, egyébként nem utáni, hanem faceliftes :D annak egy csavarral van a rögzítése a kapaszkodó alatt, szóval lehet kellesz fúrni :lol: Jah, ezt nem tudom. :lol:
Dáwid Elküldve Május31, 2009 Elküldve Május31, 2009 Novyy írta: szerintem meg lesz ott bibi, mivel a face utáni, egyébként nem utáni, hanem faceliftes :lol: annak egy csavarral van a rögzítése a kapaszkodó alatt, szóval lehet kellesz fúrni ;) Nah csak hazaértem végre... :D :D Szal van benne némi ráció, de ha nem esik egybe az a csavarhely egyik gyárival sem, szerintem egy likat tudok bökni annak a csavarnak ;) Igen a fólia-ablaktekerő részen már túlvagyok, az utóbbi 2 hónapban kábé 5 leszed-felrak köröm volt vele :lol: Jah meg "ha már ottvoltam" a központi zárral is foglalkoztam egy kicsit. :D
Recommended Posts