Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

Segítsééég!

Jobb hátsó (gyári) központi záram becsukva maradt. Ott most se ki, se be. A lezáró gombot nem tudom kézzel felhúzni. Mit lehet tenni? Ajtókárpit le a becsukott ajtónál? :lol:

Egyszer, nem is olyan rég nekem is csinálta ezt. Én csak megrángattam kicsit fel-le a "gombot", és kinyílt. Azóta is jó. <_<

Megosztás:

http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=2429fd52b...&aid=150223

íme az ajtóhatárolóm.

a végén van ez a lemez amit a csaszeg tart, de elég lazán van rajta... és ha úgy motgatom kocorászik is.. lehet ez csörögne benne?

mindegy most kint van, megyek egy kört enélkül, ha nem lesz csörgés, akkor ez a baj, megoldást abban látom, hogy a csapszeget, mert itt is az van összekalapálom mégjobban, hogy feszüljön neki a lemezdarabnak, mert a kiflin van neki egy perem, és sztem ha a csapszeget kalapálom, akkor be fog feszülni.

és nem tud mozogni, akkor csak nem fog csörögni

Megosztás:

na most jutottam arra a szintre, amikor már halovány lila gőzöm sincs,hogy mi kopoghat az első ajtóban.

kivettem a határolót, kivettem a vezetékeket, kivettem az átvezetőt, egyedül az ablakemelő maradtbenne a központi zár motor, és a rudazatok. menet közben rátartottam a rudazatra is, ki is póckoltam, illetve az ablakemelőre is, és ugyan úgy kopog az a valami, ja és beszálni se akar senki, mondjuk nem is olyan kopogás.

amin meglepődtem, hogy a gyári magas hang vezetéke ugyan úgy kopog a fémen, mintha egy rudazatdarab lenne :lol:

most félig összeraktam, annyi pozitívumja van eddig a dolognak, hogy legszélső állásban a határoló most már nem rugózik úgy, és így ha kitolom, és elengedem azonnal, a lendülettől nem záródik vissza, mint eddig az ajtó.

egyébként találtam laza csavart... meg ilyen kopogó vezetékeket is, de egyik se szűntette meg a kopogást... mi lett volna, ha ezek mind hallatszodtak volna eddig? <_<

Megosztás:

na most jutottam arra a szintre, amikor már halovány lila gőzöm sincs,hogy mi kopoghat az első ajtóban.

kivettem a határolót, kivettem a vezetékeket, kivettem az átvezetőt, egyedül az ablakemelő maradtbenne a központi zár motor, és a rudazatok. menet közben rátartottam a rudazatra is, ki is póckoltam, illetve az ablakemelőre is, és ugyan úgy kopog az a valami, ja és beszálni se akar senki, mondjuk nem is olyan kopogás.

amin meglepődtem, hogy a gyári magas hang vezetéke ugyan úgy kopog a fémen, mintha egy rudazatdarab lenne :lol:

most félig összeraktam, annyi pozitívumja van eddig a dolognak, hogy legszélső állásban a határoló most már nem rugózik úgy, és így ha kitolom, és elengedem azonnal, a lendülettől nem záródik vissza, mint eddig az ajtó.

egyébként találtam laza csavart... meg ilyen kopogó vezetékeket is, de egyik se szűntette meg a kopogást... mi lett volna, ha ezek mind hallatszodtak volna eddig? <_<

és a maradék csatlakozók? mert ugye kivetted a köteget, de van másik vége is, pl a kpzárnak...

Megosztás:

Pont ez a bajom, hogy érzésem szerint valami bereteszelte a gombot, tehát hiába nyúlok le egy dróttal a rudazathoz, a zár akkor is zárva marad.

Nekem bizony le kellett venni a kárpitot, mert ahol zármotor rúdja össze volt fogva a zár rúddal, ott egy csavar elengedett, és valamelyik nyitásnál-zárásnál a motor úgy befeszítette magát, hogy utána meg semerre nem lehetett mozdítani a zára pöcköt se... De nem akarlak lehangolni. <_< Amúgy levenni 3 perc.

Megosztás:

azt is fogtam

fingom sincsmi lehet már :lol:

ígymarad

Az ajtóhatároló nekem is lötyög, de csöndben teszi, úgyhogy nem is foglalkoztam vele, szerintem vedd ki azt a valamit amit beleejtettél az ajtóba valamelyik szerelésnél, és azóta ott csörömpöl :) Én is kerestem már furcsa hangnak okát, aztán találtam egy letört fejű kárpitbolhát az ajtóban. vagy nem lehet hogy nem is az ajtóból jön? :lol: Lehet valami a környékéről is nem? <_< Az "ígymarad"-ról meg annyit hogy mostmár engem is érdekel mifac lehet, abba ne fejezd :lol: :lol: :lol: KÜZDJ! :lol:

Megosztás:

Nekem is van hasonló problémám, nekem meg a jobb oldali A-oszlopnál zörög vmi. Ha leveszem az A-oszlop burkolatát, akkor nem csinálja, de akárhogy teszem vissza, mindig zörög vmi, és nem tudok rájönni, hogy mi. Olyan, mintha a tetőkárpitnál zörögne olyankor vmi, de mi?

Megosztás:

Az ajtóhatároló nekem is lötyög, de csöndben teszi, úgyhogy nem is foglalkoztam vele, szerintem vedd ki azt a valamit amit beleejtettél az ajtóba valamelyik szerelésnél, és azóta ott csörömpöl :) Én is kerestem már furcsa hangnak okát, aztán találtam egy letört fejű kárpitbolhát az ajtóban. vagy nem lehet hogy nem is az ajtóból jön? :lol: Lehet valami a környékéről is nem? <_< Az "ígymarad"-ról meg annyit hogy mostmár engem is érdekel mifac lehet, abba ne fejezd :lol: :lol: :lol: KÜZDJ! :lol:

már szétszedtem ezen okból 4X

nem is néznek hülyének, ma is 4szer mentem próbaútra, ki az advarról, át a másik utcába és egyre mérgesebb fejjel vissza az udvarral, ajtó ki fej bedug, és semmi de semmi nincs benne, ha lenne is akkor se tudna csörögni, mert befujtam ősszel üregvédővel, az meg ragadós, szóval ami az ajtóba benne van, az oda is ragadt.

már én is arra gondolok, hogy nem is az ajtóba lesz...

de az ajtóban már csak a rudazat maradt, meg az ablakemelő...

de mentem úgy, hogy kipóckoltam, meg fogtam is a rudazatot, és tökre ugyan úgy szólt mint addig, aztán az ablakemelőt is befeszítettem, és akkor is

tkergetem az ablakot fel le, akkor is.

még lehet esetleg a zár... de azzal nemtok semmit kezdeni... vagy netudom még mi lehet...

majdha szétszedem a kábelezésért, mert még most se jutottam el odáig, akkor zsírral jól megkenem a mozgó dlgokat, és hátha elhalgat, mert odatapad és nem fog ficánkolni

am a határolómon nem fog többet lötyögni az a lemezdarab, első körben mondom megkapalpálom a csapszeget ellepul odafeszíti, aha

jó akkor összenyomom a lemez, és rálapul a nyelvre, aha

hát odahegesztette AHAAAA :lol:

Megosztás:

Nekem is van hasonló problémám, nekem meg a jobb oldali A-oszlopnál zörög vmi. Ha leveszem az A-oszlop burkolatát, akkor nem csinálja, de akárhogy teszem vissza, mindig zörög vmi, és nem tudok rájönni, hogy mi. Olyan, mintha a tetőkárpitnál zörögne olyankor vmi, de mi?

ugye milyen idegesítő??? nem nagy dolog az egész ajtó, de hogy üresen is kopogna az már scifi lenne <_<

Megosztás:

A hátsó ablakmosó spricni csöve nem kopoghat a műanyag burkolaton? <_< Ha leveszed akkor nem kopog, mert ugye akkor nincs mihez hozzáérnie :lol: Vagy őőő van neked ott egyáltalán cső? :lol: mi mehet a jobb oldali a oszlopban még? :lol: :lol:

Megosztás:

A hátsó ablakmosó spricni csöve nem kopoghat a műanyag burkolaton? <_< Ha leveszed akkor nem kopog, mert ugye akkor nincs mihez hozzáérnie :lol: Vagy őőő van neked ott egyáltalán cső? :lol: mi mehet a jobb oldali a oszlopban még? :lol: :lol:

Semmi sincs ott, se cső, se kábel.

Megosztás:

Semmi sincs ott, se cső, se kábel.

na a semmi csörög nekem is

:lol: :lol:

de megoldom, ha egyedül megyek hangosan zenélek, ha nem egyedül, akkor majd sokat beszélgetünk :lol:

Hát b+ ez a gond! :lol: Tegyetek oda valamit és kész is :lol: :) Amúgy 1-2 hónapja még engem akart lebeszélni itt mindenki arról hogy esélyt lássak zörgésmentesíteni egy 15 éves autót. Akkor meg mit szenvedtek :D ? zörög-zörög :lol: Ha hangja van valaminek azt be kell fújni WD40-el. Ha megjavul jó, ha nem akkor javíthatatlan <_<

Megosztás:

Valami nekem is kopog a bal első ajtóba, eleinte azt hittem hogy az ajtókárpit, mert 2 bolha rossz volt. Kicseréltem őket de ugyanúgy kopog tovább

Megosztás:

nekem meg nincs rögzítve a kábelköteg, na az zörög :lol: meg ha leengedem egy kicsit is az ablakot, elkezd nyiszogni a kárpit a boszlopnál <_<

jóvan akkor most rakjál fel egy képet a toronymerevítődről, hogyan fest a verdába.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.