Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

A GSI Astra motorháztetője felmegy gond nélkül mondjuk az én Sedanomra?

fel.

amúgy nekem múltkor rendőr bizonygatta, hogy forgalmiban is benne kéne lennie a sötétítésnek.

aztán kiegyeztünk egy döntetlenben... de bármikor megszivathat azzal, hogy elküld kpm-be ;)

Megosztás:

fel.

amúgy nekem múltkor rendőr bizonygatta, hogy forgalmiban is benne kéne lennie a sötétítésnek.

aztán kiegyeztünk egy döntetlenben... de bármikor megszivathat azzal, hogy elküld kpm-be ;)

Nem elég a műbizi?? ;) Mondjuk volt ismerősöm akit azért akartak lehúzni mert a puttonyos szervízautóra sárga rendszám kellett volna szerinte. Nem lehet hogy csak gyenge volt a napi bevétel, és próbált kicsit kompenzálni? ;) :P

Megosztás:

Nem elég a műbizi?? ;) Mondjuk volt ismerősöm akit azért akartak lehúzni mert a puttonyos szervízautóra sárga rendszám kellett volna szerinte. Nem lehet hogy csak gyenge volt a napi bevétel, és próbált kicsit kompenzálni? ;) ;)

neeeeeeeem

semmi sem lehet az első két ajtón nem érted?

semmi sötétítő fólia.

Megosztás:

neeeeeeeem

semmi sem lehet az első két ajtón nem érted?

semmi sötétítő fólia.

fact nem ;) , ha az egész cuccnak a fényáteresztése 70%-os, vagy annál nagyobb akkor miért ne lehetne? ;) Ha az üveg önmagában színezett akkor értelemszerűen le kell vonni annak a sötétítő hatását is és annyival világosabb fólia mehet rá, de akkor is ha az üveg + a fólia együttesen 70%-ot tud, akkor lehet. ;)

Megosztás:

mivel a gyári már 70%-os, ezért semmi nem lehet rajta, max biztonsági fólia.

de nem ez volt a vita tárgya, mert már lehúzott első ablakkal érkeztem hozzá ;)

a többibe kötött bele, lehet hogy csak pénzkeresési célzattal. -_-

a többire meg anyucikáját. azokat le is falazhatod ha van két külső tükröd....

Frankón 70-es a dzsári? ;) mindegyik? vagy csak lift után? vagy mifac? ribire simán úgy gondoltam hogy semmi sötétítése nincs elöl. (hátul van pörsze-nem is gyári :P ) de amíg van jobbos-balos külső tükör, szava nem lehet egy kéknek se... ;) )

Megosztás:

Frankón 70-es a dzsári? ;) mindegyik? vagy csak lift után? vagy mifac? ribire simán úgy gondoltam hogy semmi sötétítése nincs elöl. (hátul van pörsze-nem is gyári ;) ) de amíg van jobbos-balos külső tükör, szava nem lehet egy kéknek se... ;) )

szerintem az enyémnek semmi de semmi sötítése nincs...

láttam már kékesen színezettet, az tök szép volt. :P

Megosztás:

Frankón 70-es a dzsári? ;) mindegyik? vagy csak lift után? vagy mifac? ribire simán úgy gondoltam hogy semmi sötétítése nincs elöl. (hátul van pörsze-nem is gyári ;) ) de amíg van jobbos-balos külső tükör, szava nem lehet egy kéknek se... ;) )

Igen, gyári színezés már 70%-os. Nekem az üvegre rá is van írva, hogy Transpartent 70%, a hátsók 75%-osak, kivétel a csomiajtóé, az 70%-os szintén. Vagy fordítva. :P

Megosztás:

Igen, gyári színezés már 70%-os. Nekem az üvegre rá is van írva, hogy Transpartent 70%, a hátsók 75%-osak, kivétel a csomiajtóé, az 70%-os szintén. Vagy fordítva. :D

Fakk... azthittem van még lehetőségem kicsit sötétülni elöl is. A hátsó buborékgyűjteményt le szeretném cserélni valami buborékmentesen felrakott, faca feketére (nekem kékes van, de piros autón? :P ;) - hát érdekes :P -_- ) és gondoltam akkor hozzá lehetne csapni az elsőket is valamivel világosabb kivitelben, de ezekszerint cumi van ;) :D ;)

Megosztás:

Fakk... azthittem van még lehetőségem kicsit sötétülni elöl is. A hátsó buborékgyűjteményt le szeretném cserélni valami buborékmentesen felrakott, faca feketére (nekem kékes van, de piros autón? -_- :P - hát érdekes :P :D ) és gondoltam akkor hozzá lehetne csapni az elsőket is valamivel világosabb kivitelben, de ezekszerint cumi van ;) :P ;)

Ha nem színezettek, akkor sötétíthetsz elől. Vagy magad mellé ültetsz egy szőke csajt és egyből sötét lesz. :D

Nekem is kékes a gyári színezés, kék autóhoz... ;)

Megosztás:

Ha nem színezettek, akkor sötétíthetsz elől. Vagy magad mellé ültetsz egy szőke csajt és egyből sötét lesz. ;)

Nekem is kékes a gyári színezés, kék autóhoz... ;)

nekem fóliától kék, csak nemtom hogy most akkor színezett gyárilag vagy nem. Nekem ilyen feliratok nincsenek rajta ahogy eddig láttam. A szőke meg... hát a vöröses-barnásom lehet hogy lázadna-tiltakozna, aztán velem lenne fóliázva az autó ;) -_- :P

Megosztás:

nekem fóliától kék, csak nemtom hogy most akkor színezett gyárilag vagy nem. Nekem ilyen feliratok nincsenek rajta ahogy eddig láttam. A szőke meg... hát a vöröses-barnásom lehet hogy lázadna-tiltakozna, aztán velem lenne fóliázva az autó ;) :P ;)

Nézd meg, amit írtam, ha nincs rajta %-os érték, akkor nem színezettek, de amúgy messziről is látszik, hogy enyhe sötétítése van, ha van. ;)

Megosztás:

egyféle gyári színezés van, zöldes-kékes beütésű :P

Én kéknek látom. ;)

Dáwid, megnéztem neked. Első szélvédőre ez van írva: Transp. 75% MIN. A többi mind 70%. Kicsit érdekesnek találom, de ha ilyen a gyári... ;) Végülis a 75% több, mint a 70, szal nem szólhatnak bele. ;)

Megosztás:

Gyerekek!!!

Értsétek már meg! Ha van "H" matrica, akkor nem köthet bele a rendőr, még az első ablakokba se!!!! Ez bizonyítot!

A közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet 97. §-a szabályozza a fóliázás lehetőségeit. Eszerint a személygépkocsi ablakain menet közben nem szabad olyan fóliát, üvegre felhordott fényelnyelő vagy fényvisszaverő réteget stb. alkalmazni, amely a személygépkocsi ablakain a kilátást, illetőleg az átlátást megakadályozza.

Ez a követelmény azonban nem vonatkozik a gépkocsi szélvédőjének és ablakainak fényáteresztő képességét csökkentő olyan eszközre, amely alkalmazására a Nemzeti Közlekedési Hatóság az ENSZ-EGB 43. számú előírás 21. számú mellékletében meghatározott követelmények figyelembevételével engedélyt adott ("H" engedély).

Megosztás:

Gyerekek!!!

Értsétek már meg! Ha van "H" matrica, akkor nem köthet bele a rendőr, még az első ablakokba se!!!! Ez bizonyítot!

A közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet 97. §-a szabályozza a fóliázás lehetőségeit. Eszerint a személygépkocsi ablakain menet közben nem szabad olyan fóliát, üvegre felhordott fényelnyelő vagy fényvisszaverő réteget stb. alkalmazni, amely a személygépkocsi ablakain a kilátást, illetőleg az átlátást megakadályozza.

Ez a követelmény azonban nem vonatkozik a gépkocsi szélvédőjének és ablakainak fényáteresztő képességét csökkentő olyan eszközre, amely alkalmazására a Nemzeti Közlekedési Hatóság az ENSZ-EGB 43. számú előírás 21. számú mellékletében meghatározott követelmények figyelembevételével engedélyt adott ("H" engedély).

Szomszédomnak gyárilag fóliázott szutyukija van. Mindenhol fóliázott. KPM vizsgálatra leintették az úton, hiába volt meg a H engedély, megmérték az áteresztési képességét és nem volt meg a 70%, forgalmi bevonva, kpm szigorított vizsga, újra forgalmiztatás, új műszaki, zöldkártya = ~250eFt.

Megosztás:

Szomszédomnak gyárilag fóliázott szutyukija van. Mindenhol fóliázott. KPM vizsgálatra leintették az úton, hiába volt meg a H engedély, megmérték az áteresztési képességét és nem volt meg a 70%, forgalmi bevonva, kpm szigorított vizsga, újra forgalmiztatás, új műszaki, zöldkártya = ~250eFt.

így így

Megosztás:

Tudtam, hogy lesz ilyen sztori.... ;)

Megosztás:

Csak azt nem tudom, hogy mire a 250ezer forintos büntetés, ha Nemzeti Közlekedési Hatóság engedélyezte a fóliázást.....Ezt azért megkérdzném a szomszédod helyébe ;)

Megosztás:

Csak azt nem tudom, hogy mire a 250ezer forintos büntetés, ha Nemzeti Közlekedési Hatóság engedélyezte a fóliázást.....Ezt azért megkérdzném a szomszédod helyébe ;)

Így vette az autót, be is perelte a szutyukit. Amúgy abba is belekötöttek, hogy sötétített hátsó lámpaburái vannak.

Nem 250e Ft a büntetés, hanem ennyibe került neki, az újbóli forgalomba helyezés végösszege.

Megosztás:

Tehát ha csak a fényáteresztőképességét csökkenti, akkor az szabályos! Ezért van sok Q7-es, meg más dög lehúzva olyan sötétre, és ezért nem büntetik meg, és pl Miskolcon ezért bünteték meg őket, mert nekik nem volt H matrica....

Ilyen matrica:

http://kep.ivpicture.hu/87991.jpg[/img

Egy jobb felbontású képet tudsz küldeni róla? csináltatok én ilyen matricát haverral :P -_-

De amúgy komolyan, én is úgy gondoltam hogy ha van kártya, meg raginya akkor nem kötözködhet az közeg. ;) Anno a céges incán volt faca fekete fólia, műszakira mindig nyáron ment letekert ablakokkal :D aztán egyik télen megfogták a kékek. Srác ott lekaparta a fóliát az út szélén és elengedték :D :P de annak a fóliának semmilyen engedélye nem volt, viszont jól nézett ki ;)

Létezik hogy a suzuki képes kiadni egy gyári cuccot ami szabálytalan? ;) :P ;)

Megosztás:

jó tegyetek ilyen meg olyan fóliával...

de a rendes emblémával ellátott autókról is le kellett szedni nekünk műszakin a fóliát, egy ez éve van így kb.

már én is lefóliáztattam volna, plakettal 25ért csinálja itt egy srácc...

van olyan, hogy ha leszeded akkor elenged, de van hogy nem érdekli megbüntet aztán azt csinálsz amit akarsz

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.