Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

Ha a suli engedi és lesz egy kis szabadidőm (tehát csak pár hét múlva) akkor én is felpolírozom a kocsit, egy rokonomnak van polír gépe, nemrég vette az obiban, azzal végigmegyek rajta, remélem szép lesz. Csak most beindul a tanulás és tuti nem érek rá, de végülis a nyári szünetig már csak egyet kell aludni. ;)

Megosztás:

Ha a suli engedi és lesz egy kis szabadidőm (tehát csak pár hét múlva) akkor én is felpolírozom a kocsit, egy rokonomnak van polír gépe, nemrég vette az obiban, azzal végigmegyek rajta, remélem szép lesz. Csak most beindul a tanulás és tuti nem érek rá, de végülis a nyári szünetig már csak egyet kell aludni. ;)

Nyáriszünet!!!! De jó neked ;)

Megosztás:

Nyáriszünet!!!! De jó neked ;)

neki jó???

februártól itthon vagyok... hidd el hogy rossz

felkele, de semmihez sincs kedvem... ásítozok a kutyával együtt... kitalálok ezt azt megcsinálom, hude jó egy nap lement... de mi van a holnappal?

garázspakolás, fűnyírás, takarítás, autó ez az meg amaz... eléggé uncsi, és fizetés nincs érte ....

nemtudom, hogy csak velem van e így, de egyre laposabb minden, mára nyáriszünetnek se tudok örülni ;)

Megosztás:

Szia invictus!

A Te masinád nem mostanság lett fényezve? Vagy csak a javított részen kapott fényt? Mert nem vagyok fényező, de nekem egy ilyen ismi azt mondta anno, hogy amíg franko a fény nem érdemes polírozni és ezzel arra célzott, hogy minél később kezdi az ember annál jobb. Főleg ha még "friss" a festék! De lehet, hogy rácáfolnak a szakmabeli kollégák! ;)

Megosztás:

Szia invictus!

A Te masinád nem mostanság lett fényezve? Vagy csak a javított részen kapott fényt? Mert nem vagyok fényező, de nekem egy ilyen ismi azt mondta anno, hogy amíg franko a fény nem érdemes polírozni és ezzel arra célzott, hogy minél később kezdi az ember annál jobb. Főleg ha még "friss" a festék! De lehet, hogy rácáfolnak a szakmabeli kollégák! ;)

Karcolásokat is el lehet vele tünteni, én is csak azért fogom polírozni, a fényezésével még semmi probléma, a rohadás foltokon kívül. ;)

Megosztás:

Karcolásokat is el lehet vele tünteni, én is csak azért fogom polírozni, a fényezésével még semmi probléma, a rohadás foltokon kívül. ;)

én is a karcokat próbáltam eltüntetni több kevesebb sikerrel...

látszani nem látszik, de ott vannak...

gondolom kipucoltam belőle a koszt, meg simítottam is rajtuk egy keveset, és így csak akkor látszanak, ha nagyon úgy nézem, és a fény ott törik meg.

Megosztás:

Szia invictus!

A javított részen lett csak polírozva....a többi viszont már megérdemelné a polírt.

Megosztás:

Élőben nem úgy tűnt, hogy kéne neki polír. Igaz, szakadt az eső, olyankor minden autó fénylik. ;)

Ha csillog rajta a nap, akkor a csillogás körül jellemzően koncentrikus körök jelennek meg, mint egy régi festésnél általában...ezt a polír megoldja. Ráadásul 1-2 helyen javítófestékeznem kell, azokhoz meg mindenképp kell polír, akkor már az egészet...

Megosztás:

Szia invictus!

Végülis van igazság benne... De friss fényezést is lehet polírozni! Ha kamrába lett csinálva, és 60 fokon 30 percig szárították, akkor a kisebb szemetet, ami fényezéskor került bele, meg a fényezési hibákat, 3 tónusba ki lehet polírozni. Már másnap.....Ami nem kamrába száradt 60 fokon azt is lehet polírozni, de azzal kell várni egy pár napot/hetet. ;)

Megosztás:

Végülis van igazság benne... De friss fényezést is lehet polírozni! Ha kamrába lett csinálva, és 60 fokon 30 percig szárították, akkor a kisebb szemetet, ami fényezéskor került bele, meg a fényezési hibákat, 3 tónusba ki lehet polírozni. Már másnap.....Ami nem kamrába száradt 60 fokon azt is lehet polírozni, de azzal kell várni egy pár napot/hetet. ;)

itt van festő, akik kamrázik, meg van akinek nincs kamra...

vagy legalábbis szerintem az nem kamra, csak olyan sima fűtés.

és ő festés után lakkozza, és utána vízpolírral átmegy rajta.

nagyon szép simára szokta csiszolni, és aztán polírozza is.

tegnap ahogy én is csináltam, utána érezhető volt a különbség a karcolások köül, és ott ahol nem csináltam.

majd veszek én is egy kis polírgépet, és akkor átmegyek én is az egészen egyszer.

Megosztás:

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni, kisebb dolgozatot kell írnom az Astra f (classicról), de sehol nem találok anyagot a témához.

1. Karosszéria bemutatása: anyagok, kötéstechnológia, karosszéria elemek formaadása (stb.)

2.Típus gyári, és gyár által ajánlott javítástechnológia bemutatása a fényezés és az alváz- üregvédelem területén.

;)

Ha valamit tudtok segíteni légyszi írjatok! ;)

Megosztás:

Sziasztok!

A polírozáshoz szolnék hozzá egy pöttyet, nekem is van gépem, nem profi, de van! A lényeg, hogy én is nagy hévvel anno mikor megvettem neki estem vele, hogy ne kézzel keljen ezt intézni. Mikor kész lettem és kiálltam a garázsból akkor láttam a napfénybe mennyire körkörös a polírozás és át kellet finoman dörzsölni pamut kendővel, hogy eltűnjön a körkörösség belőle, vagy is róla. Én azóta is kézzel csinálom szép finoman és szerintem sokkal szebb így! Persze az más ha valakinek a nagy hibákat kell elsimogatni vele, azt kézzel lehetetlen lenne, de nálam azért még nem olyan vészes a fényezés. Szóval én azt vallom, hogy az ember gép helyett inkább vegyen 30kg lágy pamut géprongyot és sokkal jobban jár vele, igaz kb 2x annyi idő megy rá, de legalább nem "csíkos" a vax rajta! Ja én Trule vagy mi a fenét használok ami színezőt is tartalmaz, nekem ez jött be! Imádom a munka után a kocsi illatát! ;) ;) ;)

Üdv:BB

Megosztás:

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni, kisebb dolgozatot kell írnom az Astra f (classicról), de sehol nem találok anyagot a témához.

1. Karosszéria bemutatása: anyagok, kötéstechnológia, karosszéria elemek formaadása (stb.)

2.Típus gyári, és gyár által ajánlott javítástechnológia bemutatása a fényezés és az alváz- üregvédelem területén.

;)

Ha valamit tudtok segíteni légyszi írjatok! ;)

Hát...mondanám, hogy Google a barátod, de ott biztos jártál már. ;)

http://totalcar.hu/tesztek/atrafgh/

http://x3.hu/freeweb/frameset.x3?user=/ope...usok/astra.html

http://www.opel.hu/site/footer/about1_1_6.html

http://209.85.129.132/search?q=cache:rdbH8...=clnk&gl=hu

Talán ezeken az oldalakon találsz valamit! :P

Megosztás:

Google a legjobb barát, de semmi értékelhetőt nem dob ki ebben témában.

Ezeket már ismerem, sajnos a karosszéria szerkezetéről és javítástechnológiájáról nem sok szó esik bennük. Azért KÖSZI a fáradtságot!

Megosztás:

Google a legjobb barát, de semmi értékelhetőt nem dob ki ebben témában.

Ezeket már ismerem, sajnos a karosszéria szerkezetéről és javítástechnológiájáról nem sok szó esik bennük. Azért KÖSZI a fáradtságot!

Szerintem próbálkozz meg egy márkakereskedéssel... hátha... bármi témában kell tanulmányt írnom (pl nekem mélyépítési technológia bemutatása) felkerestem egy-két céget és segítséget kértem....igaz a márkakereskedés nem ugyan az, de hátha hátha....

Bár lehet hogy semmit nem tudnak segíteni mert régi konstrukcióról van szó ;)

Na jó csak egy ötlet volt....de már nem is tünik olyan jónak ;)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.