Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

Én meg a különbőző szíkatív, és töltő anyagokhoz, ami benne van! 1K-s is lehet tartós!

ez valami szar volt, mert az ára is felevolt, meg a festő is panaszkodott, hogy elég nehezen tudta festeni...nem takart annyira ha jol emlékszem ezt panaszolta.

Megosztás:

ez valami szar volt, mert az ára is felevolt, meg a festő is panaszkodott, hogy elég nehezen tudta festeni...nem takart annyira ha jol emlékszem ezt panaszolta.

Hát igen...nem takar, nem terül, alu-pigmenthiány...stb! Vannak rossz metálfestékek, ezért nem szeretünk hozzott festékkel dolgozni!

Megosztás:

Hát igen...nem takar, nem terül, alu-pigmenthiány...stb! Vannak rossz metálfestékek, ezért nem szeretünk hozzott festékkel dolgozni!

én szeretnék színrefujtlököst, tükröt, belső cuccokat, de sztem csaka belső lesz, az is saját erőből, meg találn a tükrök, de azt festetni fogom, az azért kint van, jobban szem előtt stb...

kisebb dolgokat szépen le lehet fujni spray - okkal is, de nagyobb felületekbe nem fognék bele, ezekkel legalábbis, elég nehezen lehet úgy fujni, hogy ne legyen foltos.

a monitoromat pl elég nehezen tudtam lefesteni, hogy ne legyen foltos, de végeredményben szép lett ;)

Megosztás:

Nincs mit máskor is...remélem nem voltam túl okoskodó ;) Apám ilyenkor mindig azt mondja, hogy "de okos...de okos" -_-

Én vagyok az apád Lúk.... Hát nem. :P Azt viszont akkor nem értem hogy miért , mióta polír volt azóta télleg nem színezi a rongyokat. Pusztuljak ha értem :D Viszont polír után is visszamattult egy hónapon belül, nem annyira mint előtte volt, de a nagy csillogása eltűnt ;) Jobban szeretem esőben nézni, akkor szép ;) :D :P

Megosztás:

Dobbetétes kollegákat kérdezném a problémáról. Amelyik oldalát süti a nap, a betét felső része, ami a sárvédő ívéhez simulna, kicsit elfintul, van benne egy hupli....eláll. Ez ellen mi a teendő?

Én próbáltam ragasztgatni,de eddig mindegyik elengedte. ;)

Megosztás:

Én vagyok az apád Lúk.... Hát nem. :D Azt viszont akkor nem értem hogy miért , mióta polír volt azóta télleg nem színezi a rongyokat. Pusztuljak ha értem :P Viszont polír után is visszamattult egy hónapon belül, nem annyira mint előtte volt, de a nagy csillogása eltűnt ;) Jobban szeretem esőben nézni, akkor szép ;) -_- ;)

A polírozás lényege: A polírozás során a felületről igen vékony (néhány mikron vastagságú) réteget munkálunk le. Lényegébe azt a réteget szedjük le, ami a rongyon látszódott! Hogy miért mattul vissza olyan hamar, hát arra nem igen tudok értelmes magyarázatott, lehet hogy nem jó polírpasztát használsz.

Megosztás:

én ma polírozgattam a nagyobb karcokat a kocsin, volt ami eltünt teljesen, van ami csak nem látszik, de ha nagyon keresem, meg a fényben úgy nézem, akkor előbújik.

szokott olyan lenni, hogy színhez igazított polírpaszta.

Az megéri a kétszeres árárt a sima pasztáknak?

sima pszta 1700-2000Ft ezüsthöz pedig 4300Ft

Megosztás:

én ma polírozgattam a nagyobb karcokat a kocsin, volt ami eltünt teljesen, van ami csak nem látszik, de ha nagyon keresem, meg a fényben úgy nézem, akkor előbújik.

szokott olyan lenni, hogy színhez igazított polírpaszta.

Az megéri a kétszeres árárt a sima pasztáknak?

sima pszta 1700-2000Ft ezüsthöz pedig 4300Ft

Őszintén szólva nem tudom....én 3M-es polírpasztát használok, vagy FestoMPA sorozatot. Ezeknek az ára 10000Ft főlé is kúsznak...mondjuk nem csak egy autóra elé

Próba cseresznye...de szerintem jobb a szintelen!

Megosztás:

A hátsó szélvédőt, hogy lehet kiszedni, hogy ép maradjon???

A szélvédő nagyon macerás dolog...előbb cserélnék vezérműszíjat az autómon, pedig 16 szelepes, mint hogy a szélvédőt kicseréljem! Azt tényleg jobb szakira bizni...neki vannak tapadó korongok, amivel biztonságosan megfogja, meg ő válalja a felelőséget ha kitörik..stb

Megosztás:

Őszintén szólva nem tudom....én 3M-es polírpasztát használok, vagy FestoMPA sorozatot. Ezeknek az ára 10000Ft főlé is kúsznak...mondjuk nem csak egy autóra elé

Próba cseresznye...de szerintem jobb a szintelen!

Én is majd színtelennel fogom, mert tuti nem találok olyan polírt, amire az van írva, hogy "daykiller opel astrájára való paszta". ;) Sajnos (vagy nem sajnos) elég ritkaság színe van. ;)

Megosztás:

Én is majd színtelennel fogom, mert tuti nem találok olyan polírt, amire az van írva, hogy "daykiller opel astrájára való paszta". ;) Sajnos (vagy nem sajnos) elég ritkaság színe van. ;)

Bizony nagyon ritka...viszont nagyon szép is :P Nekem legallábis nagyon tetszett élőbe.....

Húúú ma nagyon hozzászólós napom van ;)

Megosztás:

Bizony nagyon ritka...viszont nagyon szép is ;) Nekem legallábis nagyon tetszett élőbe.....

Húúú ma nagyon hozzászólós napom van :P

Köszönöm. :P Mondjuk a fekete még jobban tetszene, de hát ez van. -_- A-ból B-be így is eljutok. :D Sokan azt mondják, hogy lila. ;) Színvakok. A vak is látja, hogy sötétkék. ;) Lehet, hogy metál fényezésű? ;) Bár nem hinném. Invictus mondta, hogy meglepődött a színén, azt hitte, hogy fekete, vagy milyet mondott. :D

Én meg nem szeretem a zöld színt, de a tiedén jól áll és tetszik. :P

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.