Novy Elküldve Április17, 2009 Megoszt Elküldve Április17, 2009 Nem lenne szabad kopnia? Lakkozáshoz ugye nem szokták szétszedni az elemeket (vagyis eltávolítani) egész autó lakkozásakor nem, de a műanyagokat, meg a nem festett elemeket illene Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Április17, 2009 Megoszt Elküldve Április17, 2009 ezt nem értem. Tehát felüllakkozott akril = szép. De a következő mondatod pedig azt írja hogy nem kell lakkozni, mert önmagában fényes. Tehát az akril önmagában lakkmentesen használható? Vagy az a baklövés? Mit tegyek? Vetessek vele lakkot, és tetessem rá? Az nagy meló lehet egy fényezőnek? Hány órás meló lehet? Ha vízes ronggyal (pl. szintetikus bőr) mosom a kocsi egy pontját, akkor látom a rongyon, hogy piros a festéktől. Ez természetes? Gépi mosás után annyira szép, de pár nap mulva este FÉNYTELEN ;) Nekem is pirosodott a rongy, ha kicsit köményebben takarítottam a dolgot (ez azt az idegbajlevezetést jelenti amikor csiszológépet játszok kézzel) Mióta kapott polírt azóta meg nem fog. Nekem az is feltűnt hogy a gumikédereket is megfogta pirosra az ajtó ;) ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rian Elküldve Április17, 2009 Megoszt Elküldve Április17, 2009 Nekem is pirosodott a rongy, ha kicsit köményebben takarítottam a dolgot (ez azt az idegbajlevezetést jelenti amikor csiszológépet játszok kézzel) Mióta kapott polírt azóta meg nem fog. Nekem az is feltűnt hogy a gumikédereket is megfogta pirosra az ajtó ;) ;) Ezekszerint akkor neked sem volt lakkozva, ugye? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Április17, 2009 Megoszt Elküldve Április17, 2009 Ezekszerint akkor neked sem volt lakkozva, ugye? Gondolom nem. Mire hozzám került már ilyen volt ;) De 1-2 éven belül volt egy felújítós-rendberakós dolog vele, mert nagyon szép, hibátlan az alja, rohadás nem nagyon van rajta ( azóta keletkezett sérüléseket leszámítva ) szerintem akkor kapott egy fényezést is. Pontosabban festét, a fényezéshez fény is jár ;) ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április17, 2009 Megoszt Elküldve Április17, 2009 Gondolom nem. Mire hozzám került már ilyen volt ;) De 1-2 éven belül volt egy felújítós-rendberakós dolog vele, mert nagyon szép, hibátlan az alja, rohadás nem nagyon van rajta ( azóta keletkezett sérüléseket leszámítva ) szerintem akkor kapott egy fényezést is. Pontosabban festét, a fényezéshez fény is jár ;) ;) bordó astrákat láttam már gyári fényezést is kimattulni meg gyári pirosat is... nemtudom, hogy azok hogy voltak fényezve, de sztem azokon nincs külön lakk Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Április17, 2009 Megoszt Elküldve Április17, 2009 bordó astrákat láttam már gyári fényezést is kimattulni meg gyári pirosat is... nemtudom, hogy azok hogy voltak fényezve, de sztem azokon nincs külön lakk Jaja én is láttam nem egy gyári piros, bordó astrát csúnyán megmattulni... Más: Össze rakták a kocsi elejét szerencsésen:) nem olyan mint a gyári de egysíkban vannak az indexek a lámpákkal ;) És a jelet kitudtam cserélni...nem egy nagy művelet tényleg ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április17, 2009 Megoszt Elküldve Április17, 2009 bordó astrákat láttam már gyári fényezést is kimattulni meg gyári pirosat is... nemtudom, hogy azok hogy voltak fényezve, de sztem azokon nincs külön lakk Csak a metál fényen van lakk,a sima festéken nincs... Amikor polírozzák géppel 3-4 ütemben (spec dörzshomokkal,aztán polír pasztával)eltávolítják a legfelső festékréteget.Ezért is kell olyannak csinálnia,aki nem először csinálja,mert a kilincseknél pl vékonyabb a festék és lekophat az alapozóig ha valaki durván bánik vele,másrészt iszonyat vizezni kell,mert azonnal megéghet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április17, 2009 Megoszt Elküldve Április17, 2009 Csak a metál fényen van lakk,a sima festéken nincs... Amikor polírozzák géppel 3-4 ütemben (spec dörzshomokkal,aztán polír pasztával)eltávolítják a legfelső festékréteget.Ezért is kell olyannak csinálnia,aki nem először csinálja,mert a kilincseknél pl vékonyabb a festék és lekophat az alapozóig ha valaki durván bánik vele,másrészt iszonyat vizezni kell,mert azonnal megéghet. na itt a megoldás ;) kilincseknél vékonyabb a festék? miért? én is úgy tudtam, hogy vizezni kell a polírozáskor, de nekünk bent olyan cucc volt, hogy szárazon kellett 3 üteme volt volt egy durva közepes és finom polírkrém. kipróltuk egyszer vizesen is, és azzal csak mancolódott foltos lett stb, és ha csak magában a krémmel csináltuk, akkor szép lett, és meg se égett, de ez akkor tuti nem olyan anyag volt, mint amit te is mondtál, meg amiről én is hallottam előzőleg. ezt csak azért mondtam el, ha vki olyan szert vesz, amihez nem írjáka vizezést, az ne lepődjön meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április17, 2009 Megoszt Elküldve Április17, 2009 na itt a megoldás ;) kilincseknél vékonyabb a festék? miért? Ha nem találsz bele vak sötétben elsőre a kulcslyukba, akkor könnyen le tudd b.szni a festést. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április17, 2009 Megoszt Elküldve Április17, 2009 Ha nem találsz bele vak sötétben elsőre a kulcslyukba, akkor könnyen le tudd b.szni a festést. ;) vagy lehet mivel többet hajlik ott, ne repedjen meg? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Április17, 2009 Megoszt Elküldve Április17, 2009 Húúú...hirtelen nem is tudom, hogy melyikre válaszoljak! Elöször is! J0hnny-nak igaza van! Ha Akril, akkor nem kell lakkozni. Olyan festéket képzeljetek el az akrilba, mint a sima zománcfesték, csak nem 1 komponensű, hanem két komponensű, és a tartósága(kopásállósága) ezerszer jobb! Novyy a te autódat azért, kell lakkozni, mert ezüst metál, és az álltalad ismert fényezők azért lakkoznak, mert 1 komponensű akril bázist festenek fel színre, és azt már lakkozni kell, mivel 1 komponensű, így könnyen kopik! Ezt írtam is, hogy néhány éve tértek rá az autógyártók erre az eljárásra...néhány éve!! Tehát 2002 előtti autókon ilyet ne keressünk! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Április17, 2009 Megoszt Elküldve Április17, 2009 ezt nem értem. Tehát felüllakkozott akril = szép. De a következő mondatod pedig azt írja hogy nem kell lakkozni, mert önmagában fényes. Tehát az akril önmagában lakkmentesen használható? Vagy az a baklövés? Mit tegyek? Vetessek vele lakkot, és tetessem rá? Az nagy meló lehet egy fényezőnek? Hány órás meló lehet? Ha vízes ronggyal (pl. szintetikus bőr) mosom a kocsi egy pontját, akkor látom a rongyon, hogy piros a festéktől. Ez természetes? Gépi mosás után annyira szép, de pár nap mulva este FÉNYTELEN ;) Ha így elbaszarintotta, ahogy leírtad, inkább ne csináljon vele semmit!! Vidd el egy normális fényezőhöz! Újra szét kell szedni(lámpák, gumikéderek, kilincsek...stb) 320-as 400 papírral becsiszolni az egészet, utánna 800-as vízpapírral szintén becsiszolni....maszkolni, és újra fényezni! Nem LAKK-al, hanem Sima Akrilal! De ezt a fényező már úgyis tudja! Ha kopik, teljesen felesleges polírozni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Április17, 2009 Megoszt Elküldve Április17, 2009 Na, ha már fényezés került szóba, ha veszek egy kék színű szárnyat, azt gond nélkül le tudom festetni fehérre? Hogy készítik elő, lecsiszolja az eredetit, vagy rányomatja az eredetire? Egy ekkora elem festésért mennyit kérhetnek el? Most ilyeneken jár az agyam ;) Egy ilyen elem festésért, 10ezer forintot szoktam kérni anyaggal együtt, de fényező válogatja! Nem kell lecsiszolni a kék színt róla...felesleges. 320-as papírral meg kell csiszolni, majd vizescsiszolás 600-800-al..és már mehet is rá a szín! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április17, 2009 Megoszt Elküldve Április17, 2009 Húúú...hirtelen nem is tudom, hogy melyikre válaszoljak! Elöször is! J0hnny-nak igaza van! Ha Akril, akkor nem kell lakkozni. Olyan festéket képzeljetek el az akrilba, mint a sima zománcfesték, csak nem 1 komponensű, hanem két komponensű, és a tartósága(kopásállósága) ezerszer jobb! Novyy a te autódat azért, kell lakkozni, mert ezüst metál, és az álltalad ismert fényezők azért lakkoznak, mert 1 komponensű akril bázist festenek fel színre, és azt már lakkozni kell, mivel 1 komponensű, így könnyen kopik! Ezt írtam is, hogy néhány éve tértek rá az autógyártók erre az eljárásra...néhány éve!! Tehát 2002 előtti autókon ilyet ne keressünk! ja igen azóta leesett nekem is hogy nekem metál van ;) és már akkor értem ezt a lakkozást is köszi ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Április17, 2009 Megoszt Elküldve Április17, 2009 ja igen azóta leesett nekem is hogy nekem metál van ;) és már akkor értem ezt a lakkozást is köszi :P Nincs mit máskor is...remélem nem voltam túl okoskodó ;) Apám ilyenkor mindig azt mondja, hogy "de okos...de okos" ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Április17, 2009 Megoszt Elküldve Április17, 2009 Nincs mit máskor is...remélem nem voltam túl okoskodó ;) Apám ilyenkor mindig azt mondja, hogy "de okos...de okos" ;) Ez a dolga az Apáknak :P ;) Na de egy szakmai jellegű kérdés: A sárvédő elem csúcsa, az index felett egy piciket részen megkopott, de már ugy vettem ... azt ha letisztítom és lekenem a javító festékkel amit akkor adtak mikor a hátulját csinálták az egy darabig azért jó? Mert ennyi hiba miatt nem akarom fényeztetni. Meg amugy sem feltűnő... Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április17, 2009 Megoszt Elküldve Április17, 2009 Nincs mit máskor is...remélem nem voltam túl okoskodó ;) Apám ilyenkor mindig azt mondja, hogy "de okos...de okos" ;) Egyikünk sem az Apád. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Április17, 2009 Megoszt Elküldve Április17, 2009 Ez a dolga az Apáknak ;) ;) Na de egy szakmai jellegű kérdés: A sárvédő elem csúcsa, az index felett egy piciket részen megkopott, de már ugy vettem ... azt ha letisztítom és lekenem a javító festékkel amit akkor adtak mikor a hátulját csinálták az egy darabig azért jó? Mert ennyi hiba miatt nem akarom fényeztetni. Meg amugy sem feltűnő... Ha amúgysem feltűnő, miért akarod lejavítani? Metál, vagy sima akril az autód? Ja igen..most olvasom az aláírásodba, hogy fehér....Nézd, ha kaptál javítófestéket hozzá, akkor a színeltéréssel már nem lesz gond. de látszani fog mégha nem feltűnő akkor is...biztos jó lesz egy darabig. Hogy meddig, azt nehéz megmondani.... Ha tényleg nem olyan vészes a sérülés, érdemes elvinni egy fényezőhöz. Beleködöl, és elpolírozza...úgy, hogy meg se fog látszani! Egy ilyen javításért biztos nem kérne el 20ezreket Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Április17, 2009 Megoszt Elküldve Április17, 2009 Ha amúgysem feltűnő, miért akarod lejavítani? Metál, vagy sima akril az autód? Ja igen..most olvasom az aláírásodba, hogy fehér....Nézd, ha kaptál javítófestéket hozzá, akkor a színeltéréssel már nem lesz gond. de látszani fog mégha nem feltűnő akkor is...biztos jó lesz egy darabig. Hogy meddig, azt nehéz megmondani.... Ha tényleg nem olyan vészes a sérülés, érdemes elvinni egy fényezőhöz. Beleködöl, és elpolírozza...úgy, hogy meg se fog látszani! Egy ilyen javításért biztos nem kérne el 20ezreket Hm..értem...köszi a választ ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április17, 2009 Megoszt Elküldve Április17, 2009 Nincs mit máskor is...remélem nem voltam túl okoskodó ;) Apám ilyenkor mindig azt mondja, hogy "de okos...de okos" ;) nem sztem pont jol leírtad mit miért ;) érthető is volt meg pont arrol szolt amiről beszéltünk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Április18, 2009 Megoszt Elküldve Április18, 2009 ja igen azóta leesett nekem is hogy nekem metál van ;) és már akkor értem ezt a lakkozást is köszi ;) Azért mert metál nem feltétlenül kell lakkozni. Van már egybelakkos metál is, amibe a lakk is benne van gyárilag Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április18, 2009 Megoszt Elküldve Április18, 2009 Azért mert metál nem feltétlenül kell lakkozni. Van már egybelakkos metál is, amibe a lakk is benne van gyárilag F astra idejében nemnagyon volt ;) de láttam már olyat is, szomszéd autófestő.. jobbanmondva szokott festeni autókat.. és ő is festett már ilyennel. szerintem a különlakkos vmivel szebb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Április18, 2009 Megoszt Elküldve Április18, 2009 F astra idejében nemnagyon volt ;) de láttam már olyat is, szomszéd autófestő.. jobbanmondva szokott festeni autókat.. és ő is festett már ilyennel. szerintem a különlakkos vmivel szebb. Meg tartósabb! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Április18, 2009 Megoszt Elküldve Április18, 2009 Meg tartósabb! ;) Én a tartósságot inkább az 1k vagy a 2k-hoz kötném Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Április18, 2009 Megoszt Elküldve Április18, 2009 Én a tartósságot inkább az 1k vagy a 2k-hoz kötném Én meg a különbőző szíkatív, és töltő anyagokhoz, ami benne van! 1K-s is lehet tartós! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts