Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

cserélhető a jel

szerintem egy fiatal darab bontott alkatrészei, sárvédő mocitető, ha még fényezni is kell, jobban fog állni, mint egy utángyártott darab.

Olyan fiatal nem lehet mert 93as a járgány ;) De értem hogy érted...jobb a használt gyári mint az új utángyártott.

Megosztás:

de a bontóban találhatsz akár 2001es gépet is :lol:

arrol is jó a sárVÉDŐ (nem hányó) meg a mocitető is.

Jó...sárvédő ;) Ebben is igazad van...sok lesz :lol:

Na de az oldal indexes akkor azt is be kellene kötni :lol: Igaz az már nem nagy dolog...de köszi a tanácsot megfogadom!

Megosztás:

Na egy bontót megkérdeztem mennyiért lenne sárvédő....15.000Ft /db és nem is hibátlan...szóval azt még fényezni is...áh kizárt ;)

micsoda? :lol:

átángyári van 5 ezer körüli áron

ilyen alkatrészeket fogyó eszközként használó cartárs mondta.

Megosztás:

Vagy komplett tető csere...de annyit meg azért nem ér meg a dolog hogy levágassam a tetőt, rá az újat és festessek is...

Akkor már a te ötleted jobb sokkal hogy gyárit kibelezni és azt bele...ugy csak a tetőt kell festeni max.

A gyári billentős és eltolós + alatta van egy kárpitozott eltolós tetődarab, hogy a Nap ne süsse a fejedet az üvegen keresztül ha nem akarod. (Sokszor hasznos!) Szóval nem egy egyszerű szerkezet, az biztos! Nem hiszem, hogy a lakatosok kapkodnak egy ilyen ketyera átszereléséért, ráadásul egy precíz csúszkás szerkezet, ha nem pontosan illeszkedik, szurulhat, beázhat. Ki vállaja érte a garanciát?

Az enyém gyárilag ilyen, de ha nem lenne (mint ahogy a korábbiban nem is volt) az eszem ágában nem lenne belemahinálni!

Megosztás:

A gyári billentős és eltolós + alatta van egy kárpitozott eltolós tetődarab, hogy a Nap ne süsse a fejedet az üvegen keresztül ha nem akarod. (Sokszor hasznos!) Szóval nem egy egyszerű szerkezet, az biztos! Nem hiszem, hogy a lakatosok kapkodnak egy ilyen ketyera átszereléséért, ráadásul egy precíz csúszkás szerkezet, ha nem pontosan illeszkedik, szurulhat, beázhat. Ki vállaja érte a garanciát?

Az enyém gyárilag ilyen, de ha nem lenne (mint ahogy a korábbiban nem is volt) az eszem ágában nem lenne belemahinálni!

biony biony, de sztem már ő is eljutott idáig ;)

Megosztás:

biony biony, de sztem már ő is eljutott idáig :lol:

Jó neki, én még mindig konzervnyitóst keresek hogy mennyiért nyessne bele lukat ;) de lehet hogy leteszek erről a gépről mostmár... Szeretném valami sajátba ölni a pénzt :lol: (olyan sajátba aminek van tetőablaka, :lol: )

Megosztás:

Jó neki, én még mindig konzervnyitóst keresek hogy mennyiért nyessne bele lukat ;) de lehet hogy leteszek erről a gépről mostmár... Szeretném valami sajátba ölni a pénzt ;) (olyan sajátba aminek van tetőablaka, ;) )

Nyár ellen tehetsz klímával vagy tetőablakkal. Volt nekem (vállalati) klímás is és klíma nélküli is, szóval van összehasonlítási alapom. Akinek nem ugrál a pénz a zsebében és elég egészséges ahhoz hogy nyári 36-40 fokokban autózzon, annak a tetőablak nagyon kellemes megoldás, és kevésbé okoz egészségi panaszokat mint a klímás, amikor a 22 fok és a 36 fok között ugrál hipp-hopp ki és be......

Más kérdés, ha van kisgyerek, vagy öreg a családban akiket szállítani kell.

Megosztás:

Nyár ellen tehetsz klímával vagy tetőablakkal. Volt nekem (vállalati) klímás is és klíma nélküli is, szóval van összehasonlítási alapom. Akinek nem ugrál a pénz a zsebében és elég egészséges ahhoz hogy nyári 36-40 fokokban autózzon, annak a tetőablak nagyon kellemes megoldás, és kevésbé okoz egészségi panaszokat mint a klímás, amikor a 22 fok és a 36 fok között ugrál hipp-hopp ki és be......

Ez is teljesen igaz. A klíma sokszor észrevétlenül csinálja a bajt. Ha kicsit jobban lehűti valaki a kocsit mint kéne és ki-be ugrál, könnyen összeszedhet torok meg egyéb problémákat. Pár hónapja vezettem egy tetőablakos caravant és nagyon tuti volt, imádnám a dolgot, de nem kockáztatok egy tetőnyesegetést.

Ráadásul az utólagos minősége kérdéses. Nézegettem, és talán egyedül a Webasto olyan ami megüti a szintet, villanyos, igényes...de drága.

Megosztás:

Az én utasaim többnyire papír, és kartondobozokban foglalnak helyet, és igazából sem a huzat, sem a ki-be ugrálás nem zavarja őket ;) Ha mégis akkor is csak azért mert a szállítólevelet lefújja róla a szél. :D A klíma nem lenne rossz, mert ha 40 percen keresztül nézem ugyan azt a 30-as táblát (előferdült már) akkor a tetőablak sem ér túl sokat ;) de nem lesz benne klíma. Tetőablak sem, mert nem fogom szétnyesni a tetejét, egy olyan valamiért amit ha nem sikerül rendesen megcsináltatni akkor majd beázik, meg megszorul, meg estébé... Csak eljátszottam a gondolattal, de a vége egyszer az lesz hogy veszek egy cabrio-t ;) -_- :P

Megosztás:

De ezek a legegyszerűbbek, semmi elhúzható kárpit elé...se nem erektronyos. Mondjuk árban is alatta van biztos.

A sunroof az sima billenős, nem elhúzható, kolléga megcsináltatta már az autójában 97ben, 10 év garit vállaltak, azóta is jó. Beszéltünk velük telefonon, 20-30 között van az üveg + ~ 10 a beszerelés.

A webasto summa kb 150e ;)

Ennyiért már inkább klímát rakatok bele ;)

Megosztás:

A sunroof az sima billenős, nem elhúzható, kolléga megcsináltatta már az autójában 97ben, 10 év garit vállaltak, azóta is jó. Beszéltünk velük telefonon, 20-30 között van az üveg + ~ 10 a beszerelés.

A webasto summa kb 150e ;)

Ennyiért már inkább klímát rakatok bele ;)

A villanyos persze hogy drága, de webasto-ból is van tekerős, meg azért egy elhúzható roló sem árt, és ahogy olvastam egy egyszerűbb webasto is megáll 60-80-nál...de mindjárt megkérdezem mert érdekel. ;)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.