Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

Vagy az is lehet hogy biztos :lol: (de egy új típusú morcosításnak is fel lehet fogni :) )

Új design : hogyan hagyjunk hézagot a lámpa alatt :lol: Na jó már leesett hogy fejtetőn van :lol:

Nekem is bejön ez a lámpás dolog....csak nekem fehér a kocsi ;)

Megosztás:

Új design : hogyan hagyjunk hézagot a lámpa alatt :lol: Na jó már leesett hogy fejtetőn van :lol:

Nekem is bejön ez a lámpás dolog....csak nekem fehér a kocsi ;)

Akkor 2 megoldás van. Vagy lefújatod fehérre a maszkot (ami amúgy is kéne mert sztem ez nem feketére van festve hanem még semmilyenre) vagy fújasd az autót feketére :lol: :)

Megosztás:

Na ma a szerelőmmel lezsíroztam a hátsó kerékjárati ívek kikenését és dob betét felrakását...majd húsvét után egy 7végén megcsináljuk :lol:

Amit kért cserébe...tervezzek meg neki egy műhelyt :lol: Vagyis az ötletét alakítsam át vizuális dologgá ;)

Szóval nekem megéri :lol:

Megosztás:

Akkor 2 megoldás van. Vagy lefújatod fehérre a maszkot (ami amúgy is kéne mert sztem ez nem feketére van festve hanem még semmilyenre) vagy fújasd az autót feketére ;) :lol:

Nem sok fekete 5 ajtós futkározik :lol: egyedi lenne az tuti...csak kicsit drága mulatság lenne....főleg h most azon gondolkodom off: veszek robogót mert városban gazdaságosabb on: :lol:

De amugy igaz, csak alapozva vannak az elemek vagy legalábbis valamivel le vannak kenve...

Megosztás:

Nem sok fekete 5 ajtós futkározik ;) egyedi lenne az tuti...csak kicsit drága mulatság lenne....főleg h most azon gondolkodom off: veszek robogót mert városban gazdaságosabb on: :lol:

De amugy igaz, csak alapozva vannak az elemek vagy legalábbis valamivel le vannak kenve...

robogón is jól mutathat ez a front :lol: csak akkor feketét vegyél :lol: Ezzel az ajtó lógással kapcsolatban... nekem kb fél centi lógás van az elsőknél. Igazából csukásnál a záron emelkedik meg az ajtó, és az húzza fel a helyére. Ekkora lógást is eséllyel lehet kezelni a csapszegcserével, vagy lehet hogy itt már a csapszegek hüvelyei sem túl gyári formájúak?

Megosztás:

robogón is jól mutathat ez a front ;) csak akkor feketét vegyél :lol: Ezzel az ajtó lógással kapcsolatban... nekem kb fél centi lógás van az elsőknél. Igazából csukásnál a záron emelkedik meg az ajtó, és az húzza fel a helyére. Ekkora lógást is eséllyel lehet kezelni a csapszegcserével, vagy lehet hogy itt már a csapszegek hüvelyei sem túl gyári formájúak?

Nekem is cseréltek csapszegeket, sokat javult...de nem tökéletes...azt mondták le kéne szedni a hegesztésnél, és újra feltenni, akkor lenne jo teljesen.

Megosztás:

na kezdem megunni ezt a csörgést, és hangos zenével gyógyítani.

uj csapszeg lóg a helyén, kicsit ütöttem rajta felfelé, betonstabil lett, meg se moccan.

próbakör, kb 500m és megint ugyan úgy csörög...

ki fogom szedni az egész határolót, hogy úgy csörög e vagy sem... és ha már kint van ránézek, hogy a belső csapszeg vajon hogy néz ki, illetve mibe hova verődhet még, ami ilyen csörgést idézne elő.

rángattam a lemezt, ami ki be bújik az ajtóba, elég rendesen mozog, jobbra ballra, fel le nemigazán.

lehet mégis komplett csere, mert ezekszerint a gyári csapszegnek se volt még semmi baja.

Megosztás:

Nekem is cseréltek csapszegeket, sokat javult...de nem tökéletes...azt mondták le kéne szedni a hegesztésnél, és újra feltenni, akkor lenne jo teljesen.

itt jön elő, hogy sajna ezeket se az örökkévalóságnak tervezték...

lada waresz stb profi csaaros megoldás, oda állítottad, ahova akartad.

;)

Megosztás:

Jaaaaaaaa én azt nem tudtam ;) Jó mondjuk mit is keresne olyan magason a ködlámpa...igaz B)

És a hűtést nem befolyásolja hogy elfog a rácsból akkora részt? (nem nagyon értek hozzá, csak ugy belegondoltam :lol: )

De így elnézve ez hogy megy fel az elejére ha azok a vékony nyúlványok a gyárin a lámpa alatt vannak... :) Vagy lehet fejtetőn van :( :lol:

Nem befolyásolja, mivel nem csak a hűtőmaszknál van nyílás, hanem a lökhárítóban is. Kicsivel csökken a hűtési felület, de nem vészes. Klímás lökhárítóval meg jobban van hűtve. :lol:

Megosztás:

Nem befolyásolja, mivel nem csak a hűtőmaszknál van nyílás, hanem a lökhárítóban is. Kicsivel csökken a hűtési felület, de nem vészes. Klímás lökhárítóval meg jobban van hűtve. :lol:

Jaa értem...lehet beruházok rá...már csak azt kell megtudnom mennyiért fújják színre...abból kiindulva hogy 20.000Ft volt a tanknyílásnál az elem...Mert aki fújta az 20ért csinálja az elemeket...ez is elemnek számít gondolom ;)

Megosztás:

Jaa értem...lehet beruházok rá...már csak azt kell megtudnom mennyiért fújják színre...abból kiindulva hogy 20.000Ft volt a tanknyílásnál az elem...Mert aki fújta az 20ért csinálja az elemeket...ez is elemnek számít gondolom ;)

Ha normális a fényező akkor 5-10-ért lefújja.

Megosztás:

Kérd meg Alex-bácsit hogy játszon vele egy kicsit. :lol: :lol:

Megosztás:

Ma kisuvickoltam a vasat, kiderült, hogy fehér. ;) :lol: Meg kicseréltem a bal első kilincset, mert el volt törve a rugója. :lol:

én akárhogy mostam, mindig piros lett :) A kilincsrugóra Novynak volt egy írása hogy hogy lehet megalkotni. Azt nem próbáltad? :lol:

Megosztás:

Minek bűvészkedjek, mikor van komplett kilincsem. Rossz ki, jó be, és kész.

kb kétperces eltérés időben :lol:

de majd ha ez eltörik, akkor ráérsz javítani.

egyébként nekünk, mikor megvettük még egy se volt eltörve.

nem is tudtam, hogy van benne mondjuk....

soha nem is érdekelt ;)

aztán itteni cartársak hívták fel a fogyelmemet rá, és mikor már körbenéztem, akkorra beony el volt törve a vezetőajtón

Megosztás:

Minek bűvészkedjek, mikor van komplett kilincsem. Rossz ki, jó be, és kész.

Jah, jó :lol: nekem többnyire csak akkor kerül a birtokomba ilyen alkatrész amikor már kell :lol: Persze, ha lenne otthon új akkor én se alkotnék ;) Amúgy valszeg fogok majd. Mind a négy külső kilincs 1-2 mm-t lötyög. gondolom ez is a rugó miatt van :lol:

Megosztás:

Nekem a jobb oldali nagyon nehezen csukódott,csak a felsőt sikerült kicserélni,

de érezhetően jobb lett.Nem lett 100%,de nem kell annyira becsapni. ;)

Neked akkor végülis nem sikerült kicserélned idáig?

Nem, eddig még nem sikerült. Majd egyszer még nekiugrok.

Megosztás:

Jó, hogy említetted Novvy ezt a kilincs rugótöréses dolgot, ma direkt megnéztem, hogyan nyitódnak és biza a vezetőoldali olyan könnyű, ha jön egy erősebb szél, akkor lengeti a kart. :lol:

Egyébként kinek olyan még a két hátsó ajtók kilincsei, hogy pont úgy néznek ki mint az elsők, csak nincs benne a zár? Vagy ez ilyen? Mert nekem tök úgy rémlik, hogy hátul olyanok vannak, hogy az teljes egészében kilincs, de nálam olyan, mint a záros megoldás, csak nincs lyuk és zár benne. :lol:

Remélem érthető vagyok. ;)

Megosztás:

Jó, hogy említetted Novvy ezt a kilincs rugótöréses dolgot, ma direkt megnéztem, hogyan nyitódnak és biza a vezetőoldali olyan könnyű, ha jön egy erősebb szél, akkor lengeti a kart. :lol:

Egyébként kinek olyan még a két hátsó ajtók kilincsei, hogy pont úgy néznek ki mint az elsők, csak nincs benne a zár? Vagy ez ilyen? Mert nekem tök úgy rémlik, hogy hátul olyanok vannak, hogy az teljes egészében kilincs, de nálam olyan, mint a záros megoldás, csak nincs lyuk és zár benne. :lol:

nekem nem olyan

hátul végig kilincses

láttam már oylat is, hogy jobboldaliba se lehetett kulcsot tenni, csak a vezetőoldaliba.

nem volt meg a kulcs helye, csak egy fém korong.

Megosztás:

96tól nyomták asszem gömbölyű kilinccsel. elöl záras, hátul teli. bvecinél volt az h csak a sofőr oldalon volt kulcslyuk...pont ezzel szívok, mert van 4 gyárilag színrefújt kilincsem(ezek nem dobják le a festéket), csak ez angol veciből van....

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.