Dáwid Elküldve Február12, 2009 Megoszt Elküldve Február12, 2009 Nekem is azt mondták, hogy frissen festett kocsit nem szabad venni, mert az takar vmi, és fél év múlva jönnek elő a rozsdafoltok, de egy éve van meg és még semmi. :blush: Hát ez nem friss festés :lol: Hacsak nem új stílus a napszívott-fényes-kimattítva. Érdekes a festése, ha vizes tök jól néz ki :) Amúgy egy borzalom. Jobb ha koszos mert akkor azt tudom mondani hogy hááát, retkes egy kicsit, ez van :D. De (kopp-kopp) rohadást nem sikerült találni rajta szerencsére. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február12, 2009 Megoszt Elküldve Február12, 2009 Hát ez nem friss festés :blush: Hacsak nem új stílus a napszívott-fényes-kimattítva. Érdekes a festése, ha vizes tök jól néz ki :lol: Amúgy egy borzalom. Jobb ha koszos mert akkor azt tudom mondani hogy hááát, retkes egy kicsit, ez van :). De (kopp-kopp) rohadást nem sikerült találni rajta szerencsére. vízesen minden autó fénylik :D a víz mint egy lakréteg fénylik rajta am ha nem sajnálsz 2500Ft ot akkor bemécc a tescoba veszel egy teknőcös polirpasztát, és azzal szépen átkened nagyon szép fényt tud adni neki :D egy skodának olyan fényt csináltunk egy olyannal, hogy simán nézegettük magunakt benne, pedig az is ilyen jó öreg gyári kakaóbarna szín volt :D természetesen ugy bemattulva, hogy ha végighuztad a kezed rajta, akkor ottmaradt a nyoma. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Február12, 2009 Megoszt Elküldve Február12, 2009 vízesen minden autó fénylik :D a víz mint egy lakréteg fénylik rajta am ha nem sajnálsz 2500Ft ot akkor bemécc a tescoba veszel egy teknőcös polirpasztát, és azzal szépen átkened nagyon szép fényt tud adni neki :P egy skodának olyan fényt csináltunk egy olyannal, hogy simán nézegettük magunakt benne, pedig az is ilyen jó öreg gyári kakaóbarna szín volt :) természetesen ugy bemattulva, hogy ha végighuztad a kezed rajta, akkor ottmaradt a nyoma. Nekem is ottvannak a kéznyomok a motorháztetőn :D (tudom, ne ültessek senkit az autóra :D :lol: ) beígértem neki h ha a 30ezredik km-t lehúzza velem, akkor kap egy teljes polírt. (csak az is van hogy lusta vagyok mint dög, gépre meg úgy annyira nincs keret :D) a múltkor volt 2ezerér a madarasteszkóba... baccameg, meg kellet volna venni :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február12, 2009 Megoszt Elküldve Február12, 2009 Nekem is ottvannak a kéznyomok a motorháztetőn :) (tudom, ne ültessek senkit az autóra :D :lol: ) beígértem neki h ha a 30ezredik km-t lehúzza velem, akkor kap egy teljes polírt. (csak az is van hogy lusta vagyok mint dög, gépre meg úgy annyira nincs keret :D) a múltkor volt 2ezerér a madarasteszkóba... baccameg, meg kellet volna venni :blush: egy óra alatt gép nélkül :D felkened pla mocitetőre, meg egyik sárvédőre, amocitetőt kezdheted is aztán meg már a sárvédőt is annyi hogy húzzon meg rajta, és rányomva át kell dörzsölni az egészet megéri :P ja előtte azért mosd le :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imike20 Elküldve Február12, 2009 Megoszt Elküldve Február12, 2009 Én tavaly nyáron poliroztattam és jó pirja pedig már jó párszor meg volt mosva. 4000HUF-ba Került a polir Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február12, 2009 Megoszt Elküldve Február12, 2009 Én tavaly nyáron poliroztattam és jó pirja pedig már jó párszor meg volt mosva. 4000HUF-ba Került a polir az jó olcsó polírozás errefelé 14 körül megy Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február12, 2009 Megoszt Elküldve Február12, 2009 am van metabondféle is abból is 3 fajta én azt használom... ha használom, de a teknőchöz eccerű földi halandók is hozzájutnak :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imike20 Elküldve Február12, 2009 Megoszt Elküldve Február12, 2009 14.000HUF ???? :blush: :lol: Nem semmi. Én egy Évben egyszer ezt megcsináltatom és tényleg jó a képek a bizonyíték! Mert szépen fénylik a kocsi + a madár kaki is könyen legyjön :) Meg más szenyeződés is :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Február12, 2009 Megoszt Elküldve Február12, 2009 14.000HUF ???? :blush: :lol: Nem semmi. Én egy Évben egyszer ezt megcsináltatom és tényleg jó a képek a bizonyíték! Mert szépen fénylik a kocsi + a madár kaki is könyen legyjön :) Meg más szenyeződés is :D Novy drága helyen lakik :D arrafelé az autók is drágák, meg a polír is :D csak úgy kíváncsisgból Novy, nálatok mi pénzért osztanak egy kilo kenyeret? :D Kap majd egy polírt az biztos. Valahol olvastam amúgy hogy a matt fényezés azért matt, mert tele van mikrorepedéssel. Azzal pedig a vízáteresztő képességei is megnő. Nemtom ez mennyire frankóság, majd Alex megmondja tutit :P de a lényeg hogy kap lassan polírozást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 Nekem 20-at mondott egy srác a caravanra és 3M anyagból dolgozik -több lépcsőben és garanciát is vállal rá. (Ja és 280 kilója mifelénk -bár ez nem az a topic) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 Én eddig 2 szer átpolíroztam, de csak kézzel. Van még egy adag a flakonba, az egyik volt munkatársamnak van gépe, lehet a nyáron itthon rákenem, nála meg átpörgetjük. Kiváncsi vagyok mennyivel szebb, mint amikor kézzel csináltam. De ha lesz melóhelyem, lehet veszek egy olyan gépet. :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 Sokkal szebb a gépi meló ugyanis az jobban eltünteti a karcolásokat. :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 mifelénk a kenyér? hát vagy 340ért is meg van a tescos 90 forintos is... de ugy 260 körül szoktam venni, mert az szeletelt meg tovább ehető mint a tescos azért mattul be a festés, mert a felülete elöregszik, ebben van karc repedés kosz kihullás stb... a polírozó pedig ezeket a repedéseket anyaghibákat tünteti el... egyrészét feltölti a körülötte lévő anyagból, de leginkább"leradírozza" a felső réteget. gyári fényezést ezért nem szeretnek annyira polírozni, mert ott nagyon vékony alakréteg, és nagyon fgyelni kell nehogy lehúzza azt a kicsit is. utólagos festésnél sokkal vastagabb a lakréteg, így azt könyebb polírozni is. itt egy kép, haverom 20éves kocsijáról, amit csak ugy heccből megvizsgáltam, mit csinál a polírozós cuccom :blush: csak a mocitető szélét kentem át, de se mosás, meg semmi cicó, csak rákentem, és egyszer gyorsab letöröltem róla és semmi több. a rongyot nem fényképeztem le, pedig érdemes lett volna, tökre piros lett ugyanis :lol: http://kepfeltoltes.hu/view/090213/1229645...ltoltes.hu_.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 mifelénk a kenyér? hát vagy 340ért is meg van a tescos 90 forintos is... de ugy 260 körül szoktam venni, mert az szeletelt meg tovább ehető mint a tescos azért mattul be a festés, mert a felülete elöregszik, ebben van karc repedés kosz kihullás stb... a polírozó pedig ezeket a repedéseket anyaghibákat tünteti el... egyrészét feltölti a körülötte lévő anyagból, de leginkább"leradírozza" a felső réteget. gyári fényezést ezért nem szeretnek annyira polírozni, mert ott nagyon vékony alakréteg, és nagyon fgyelni kell nehogy lehúzza azt a kicsit is. utólagos festésnél sokkal vastagabb a lakréteg, így azt könyebb polírozni is. itt egy kép, haverom 20éves kocsijáról, amit csak ugy heccből megvizsgáltam, mit csinál a polírozós cuccom :blush: csak a mocitető szélét kentem át, de se mosás, meg semmi cicó, csak rákentem, és egyszer gyorsab letöröltem róla és semmi több. a rongyot nem fényképeztem le, pedig érdemes lett volna, tökre piros lett ugyanis :lol: http://kepfeltoltes.hu/view/090213/1229645...ltoltes.hu_.jpg Hát ja csilli-villi. De nem tudom, hogy olyan helyeken ahová nem férsz be a géppel nem fog nagyon elütni ha csak kézzel dörgölöm? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 Hát ja csilli-villi. De nem tudom, hogy olyan helyeken ahová nem férsz be a géppel nem fog nagyon elütni ha csak kézzel dörgölöm? miért, ha kézzel nem férsz be géppel beférsz? ahol F en nem férsz be kézel az szemmel se látszik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 miért, ha kézzel nem férsz be géppel beférsz? ahol F en nem férsz be kézel az szemmel se látszik. Jah ezen a gépen szerencsére nincsenek olyan formák mint 70-s évekbeli amcsi bálnákon :blush: Most asszondom hogy a jövőhéten megküldöm egy kis polírral, és akkor lesz mihez késni :lol: Amúgyis megvan már a 30e és hát megígértem neki.. ez az autó komolyan bosszúálló úgyhogy muszáj betartani :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 éveket fiatalít, illetve ad neki :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mate1990 Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 sziasztok meg tudná nekem valaki mondani hogy kb mennyibe kerülne az hogyha az f astrámat újra akarnám festetni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 sziasztok meg tudná nekem valaki mondani hogy kb mennyibe kerülne az hogyha az f astrámat újra akarnám festetni? Ha nem kókányékkal csináltatod, akkor szerintem nem úszod meg olyan 70e alatt. Nekem egy elem újrafényezése a swiften került 10ezerbe, de komplett ótó ( szétrohadva, ott már lakatolni is kellett volna ) olyan 100-ban állt volna meg. Melyik város? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 Ha nem kókányékkal csináltatod, akkor szerintem nem úszod meg olyan 70e alatt. Nekem egy elem újrafényezése a swiften került 10ezerbe, de komplett ótó ( szétrohadva, ott már lakatolni is kellett volna ) olyan 100-ban állt volna meg. Melyik város? Én inkább 200-at mondanék alaphangon. Attól csak több lehet. Ha rendes melót akarsz, ott azért alá is kell dolgozni. 70-ért sztem lecsiszolják, és lefújják, oszt kész. :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 70-ért sztem lecsiszolják, és lefújják, oszt kész. :blush: Oszt? Jóazúgyis :lol: Mondjuk azért azt tegyük hozzá, hogy ugyanaz a minőségű munka drágább PEsten, mint Győrben, és olcsóbb Vásárhelyen, mint Nyíregyházán :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 Albert GTE Kadiját 250-ért fújták körbe. Mondjuk azon látszik is, hogy nem korongecsettel estek neki. :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 Albert GTE Kadiját 250-ért fújták körbe. Mondjuk azon látszik is, hogy nem korongecsettel estek neki. :blush: Jó, persze kólát is lehet venni 70ft-ért is, meg 400ért is. Srác azt kérdezte, mennyi lenne, gondolom, akkor nem a csili-vili színváltós metálfényre gondolt :lol: De vehetjük úgy is, hogy én is, és ti is mondtatok egy alternatívát :) Másrészt meg úgyis úgy lesz, hogy elmegy ahhoz a fényezőhöz, akit ajánl neki a haverja, és megcsináltatja ott, bármibe kerül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 De hova lett Alex ? Itt megy a meló bazze :) :blush: Amúgy nem egy hátrány ha kicsit lepontosítanád hogy mivel szeretnéd lefújatni. Ha rázavarod azt ami az enyémen van, negyedannyiból megúszod mintha gyöngyházmetállal küldenéd. Tök jó hogy már 3szor indultam el a festékboltba kikevertetni a tanksapiajtómra a cuccot, és egyszer sem értem oda. :lol: Lassan kérek kölcsön egy jó adag körömlakkot valakitől a házban... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 70 ezerre én is néztem erreflé (én alternatívám) 25 ezer egy elem komplett autóra 180-270 ezret mondtak. szomszéd barnabácsi lefujja 100ért is, de az narancsos lesz ahol drágán fujják, ott átcsiszolják, és szép síma lesz az egész autó Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts