Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

Na ma megérdeklődtem Opeléknél mennyibe kerül az első sárvédő gumi...hát majdnem le esett az állam...7000 valahány száz / pár...na mondom akkor nem lesz ilyen elöl :D

Ha nem ragaszkodsz a gyári megoldáshoz akkor nézz szét neten. Pl a rider auto is forgalmaz ilyesmiket jó áron.

Megosztás:

Kicsit más téma. Az aláírásodban a műszeregység számlapját milyen technológiával, milyen anyagra lehet nyomtatni?

Más:

A fényezővel beszéltem, de az időszűke miatt nem most javítja ki a csomót meg a folyásokat, hanem majd tavasszal, ha jobban szárad, ugyanis fújnia kell.

Ugyi... mondtam, hogy nem elég oda a polírozás. Ígazából azt nem értem, hogy érti azt, hogy "ha jobban szárad"??? 60 fokon 30 perc! Nem??

Megosztás:

Pedig nekem is kéne, most mostam kocsít, és az első úton már fel isverte a sarat a kerék mögé. Ráadásol jó nehezen jön le a dzsuva onnan. :D

Nekem van rajta, de igy is merő szutyok az autó oldala - ez elkerülhetetlen - igaz, talán nem annyira mintha nem lenne. :lol:

Megosztás:

Nekem van rajta, de igy is merő szutyok az autó oldala - ez elkerülhetetlen - igaz, talán nem annyira mintha nem lenne. :D

Igazából kanyarba veri fel, amikor a kerék kijön a kerékjáratból. És ugye a lefencs kilóg oldalra, nem szünteti meg, de biztos csökkenti a felverődést. Szabok egyet lábtörlőből. :lol: A volt melóhelyemről tudtam volna hozni olyan fekete -dugós buszpadlót, azzal mutatna csak szépen. De most komolyan 7 ezer /pár egy kéttenyérnyi műanyagért?!

Megosztás:

az nem műanyag Zotya :D

és sokat javítana a kasztni tisztántartásával, mert nem közvetlenül a kasztnira verné a sarat teljes sebességgel, hanem arra a gumira, ami meg mégis a kocsira jut jóval könyebben lejön róla :lol:

a festésnek ténylegesen több nap a teljes kikeményedése...

és arra nem adott választ miért lett ilyen kaka a végeredmény?

Megosztás:

a festésnek ténylegesen több nap a teljes kikeményedése...

és arra nem adott választ miért lett ilyen kaka a végeredmény?

Nem mondott semmit. De igazából nem is érdekel, csak az hogy legyen végre rendben. Csak azt nem értem miért nem lett elsőre jó, akkor neki sem lenne vele pluszmunkája.

Megosztás:

Nem mondott semmit. De igazából nem is érdekel, csak az hogy legyen végre rendben. Csak azt nem értem miért nem lett elsőre jó, akkor neki sem lenne vele pluszmunkája.

Nem sikerülhet minden elsőre....Én azt szoktam mondani, hogy aki dolgozik hibázik, aki nem dolgozik, pofázik!!!! Előfordult már mindenkivel, hogy elbaszarintott valamit, velem is volt, olyan hogy nem sikerült a fényezés! De én kíjavítottam, a kuncsaft tudta nélkül. Azon van a hangsúly, hogy a tulajnak kellett észrevenni a hibákat....

Megosztás:

Nem sikerülhet minden elsőre....Én azt szoktam mondani, hogy aki dolgozik hibázik, aki nem dolgozik, pofázik!!!! Előfordult már mindenkivel, hogy elbaszarintott valamit, velem is volt, olyan hogy nem sikerült a fényezés! De én kíjavítottam, a kuncsaft tudta nélkül. Azon van a hangsúly, hogy a tulajnak kellett észrevenni a hibákat....

Igy-igy! Helyes!

Megosztás:

jaja

Megosztás:

Na ez így helyes ahogy mondod. Én általában igényes vagyok a munkámra, akár magamnak, akár másnak csinálom. A fényezőre ez ugyebár fokozottan kellene hogy igaz legyen mert olyan munkát végez ami nagyon szem előtt van, és annak szépnek kell lennie.

A sietségre utal, hogy az elfolyás a lökhárító és a sárvédő együtt futásánál van, ergo nem vette le a lökhárítót, tehát sietett.

Aztán lehet hogy azt gondolta, hogy nem veszem észre vagy ilyesmi, aztán ha kell akkor kijavítja.

De legalább elérte, hogy ha neadjisten fényező kell akkor nem az ő zsebét dagasztom.

Megosztás:

Na ez így helyes ahogy mondod. Én általában igényes vagyok a munkámra, akár magamnak, akár másnak csinálom. A fényezőre ez ugyebár fokozottan kellene hogy igaz legyen mert olyan munkát végez ami nagyon szem előtt van, és annak szépnek kell lennie.

A sietségre utal, hogy az elfolyás a lökhárító és a sárvédő együtt futásánál van, ergo nem vette le a lökhárítót, tehát sietett.

Aztán lehet hogy azt gondolta, hogy nem veszem észre vagy ilyesmi, aztán ha kell akkor kijavítja.

De legalább elérte, hogy ha neadjisten fényező kell akkor nem az ő zsebét dagasztom.

Erre szoktam azt mondani, hogy úgy kell elvégezni egy munkát, hogy neked is tetszen.

Megosztás:

Én mindig találok hibát a munkámban :D Pedig lekopogom, még soha nem hozták vissza, hogy csináljam meg mégegyszer!

A tökéletest nem lehet elérni, de törekedni kell rá. A tiédet te fényezted? Ha igen akkor én igy ismeretlenül is rád merném bizni az enyémet. Szép "cégér". :lol:

szerk.: Egyszer láttam valahol egy kisfilmet (talán a Frei T. műsorában) egy fickóról aki olajsejkek meg hasonlóan tehetős emberek luxus-csodáit fényezi, polirozza, szépitgeti úgy hogy még az ékszerészekhez hasonló kis izével vizsgálgatja a felületet a legapróbb karcokat keresve, azzal ellenőrzi a munkáját. Nem utolsó soban méregdrága, nyilván kiváló minőségű anyagokkal is dolgozik. Egy ilyen beavatkozás árából lehetne egy, számomra szuper, új autóm is....talán még maradna is belőle. :lol:

Megosztás:

A tökéletest nem lehet elérni, de törekedni kell rá. A tiédet te fényezted? Ha igen akkor én igy ismeretlenül is rád merném bizni az enyémet. Szép "cégér". :D

Gyári a fényezése! Csak a hátsó spoilert csináltam én, meg a motorháztetőt! Útóbit kavicsfelverődés miatt

Megosztás:

Csak tudjátok...hiába csinálja meg még egyszer, hiába ingyen...akkoris macera. Sőt lényegében nem is ingyen, hiszen 35km-re van a műhelye, tehát 70km-nyi benzinembe bele fog kerülni.

Ezen már kár rágódni... tudod? Mindanyian tévedhetünk, te most speciál a fényező kiválasztásában tévedtél! Emberi dolog!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.