epk947 Elküldve Január6, 2009 Megoszt Elküldve Január6, 2009 nameg nem lila xenont kell bele venni, amit tuti biztos h kiszúrnak, hanem fehéret. 4300-6000k A ?????-jelem a 4300-6000k-ra vonatkozott és nem a xenonra. Mit jelent ez esetben a "k"? B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január6, 2009 Megoszt Elküldve Január6, 2009 A ?????-jelem a 4300-6000k-ra vonatkozott és nem a xenonra. Mit jelent ez esetben a "k"? B) K=Kelvin, a színhőmérséklet mértékegysége ez esetben.Minél magasabb, annál kékesebb a szín, minél kisebb, annál pirosasabb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Január6, 2009 Megoszt Elküldve Január6, 2009 K=Kelvin, a színhőmérséklet mértékegysége ez esetben.Minél magasabb, annál kékesebb a szín, minél kisebb, annál pirosasabb. kösz. Jó pap holtig tanul! Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január6, 2009 Megoszt Elküldve Január6, 2009 kösz. Jó pap holtig tanul! Ámen, Atyám. B) ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január6, 2009 Megoszt Elküldve Január6, 2009 K=Kelvin, a színhőmérséklet mértékegysége ez esetben.Minél magasabb, annál kékesebb a szín, minél kisebb, annál pirosasabb. Így talán látványosabb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január6, 2009 Megoszt Elküldve Január6, 2009 kösz. Jó pap holtig tanul! A szám mögé kis k-t írtak a srácok, a kelvin meg nagy K, biztos az zavart meg! ;) B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Január7, 2009 Megoszt Elküldve Január7, 2009 A szám mögé kis k-t írtak a srácok, a kelvin meg nagy K, biztos az zavart meg! ;) B) Örülsz mi? :blush: Egyébként igen. Nálam a k= kilo = ezer. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január7, 2009 Megoszt Elküldve Január7, 2009 Örülsz mi? ;) Egyébként igen. Nálam a k= kilo = ezer. Nem én nem vagyok olyan. B) Amúgy ha már SI mértékegység akkor kéretik pontosan írni. :blush: k=kilo, K=kelvin. Nem tudom, én elvagyok a gyári lámpával igaz nem sokat mászkálok éjjel. Sárga izzót lehet berakni csak úgy előre? Nem sokat, de néha látni, én az asszony kismocijába raktam sárga kétszálas trabantizzót. Már messziről látom ha jön. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Január7, 2009 Megoszt Elküldve Január7, 2009 Sárga izzót lehet berakni csak úgy előre? Nem sokat, de néha látni, én az asszony kismocijába raktam sárga kétszálas trabantizzót. Már messziről látom ha jön. B) Lehet, de minek? Gyengébben világít állandóan, ködben meg ködlámpát kell használni! A sárga lámpa olyan, mintha mindíg sárga szemüvegben járnál..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január7, 2009 Megoszt Elküldve Január7, 2009 Lehet, de minek? Gyengébben világít állandóan, ködben meg ködlámpát kell használni! A sárga lámpa olyan, mintha mindíg sárga szemüvegben járnál..... Csak úgy eszembe jutott. Régebben a szoci autók korában gyakran lehetett látni sárga lámpicsot, most meg szinte soha. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Január7, 2009 Megoszt Elküldve Január7, 2009 Csak úgy eszembe jutott. Régebben a szoci autók korában gyakran lehetett látni sárga lámpicsot, most meg szinte soha. Hülye francia szokás. Ködben lenne csak értelme. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január7, 2009 Megoszt Elküldve Január7, 2009 Hülye francia szokás. Ködben lenne csak értelme. Francia? Hmmm..nyami.... B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thuby Elküldve Január7, 2009 Megoszt Elküldve Január7, 2009 Csak úgy eszembe jutott. Régebben a szoci autók korában gyakran lehetett látni sárga lámpicsot, most meg szinte soha. Apámnak van otthon 2db infra fényvetője, asszem T54-ről. Azt is a szocik korában lehetett látni, most meg szinte soha ;) B) Az milyen durva lenne... csak kár, hogy engem se látnának. Meg nincs meg hozzá az az izé (majd Karcsi megmondja biztos a nevét) ami kell, hogy láss is a sötétben vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január8, 2009 Megoszt Elküldve Január8, 2009 Apámnak van otthon 2db infra fényvetője, asszem T54-ről. Azt is a szocik korában lehetett látni, most meg szinte soha :blush: B) Az milyen durva lenne... csak kár, hogy engem se látnának. Meg nincs meg hozzá az az izé (majd Karcsi megmondja biztos a nevét) ami kell, hogy láss is a sötétben vele. Ha jól emlékszem az Ágyugolyófutam-ban mentek ilyennel a japók. ;) Lehet hogy a Karcsinak van is hozzá szemüvege. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január8, 2009 Megoszt Elküldve Január8, 2009 Éjjellátó berendezés a neve. Infra, ha úgy jobban tetszik. Kell hozzá a sugárvető (lámpa), és az elektronoptikai berendezés is, hogy láss a sötétben. Mindenki azt hiszi (tisztelet a kivételnek), hogy infráról lévén szó, az vörös színű lesz. Ezzel ellentétben ez zöld. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január8, 2009 Megoszt Elküldve Január8, 2009 Éjjellátó berendezés a neve. Infra, ha úgy jobban tetszik. Kell hozzá a sugárvető (lámpa), és az elektronoptikai berendezés is, hogy láss a sötétben. Mindenki azt hiszi (tisztelet a kivételnek), hogy infráról lévén szó, az vörös színű lesz. Ezzel ellentétben ez zöld. Jó, és neked van ilyen? B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thuby Elküldve Január8, 2009 Megoszt Elküldve Január8, 2009 Éjjellátó berendezés a neve. Infra, ha úgy jobban tetszik. Kell hozzá a sugárvető (lámpa), és az elektronoptikai berendezés is, hogy láss a sötétben. Mindenki azt hiszi (tisztelet a kivételnek), hogy infráról lévén szó, az vörös színű lesz. Ezzel ellentétben ez zöld. Nah, köszi, erre gondoltam ;) Amúgy az is meglett majdnem, csak tökre be volt rohadva az összes csavarja, s nem tudtuk kihámozni a tankból B) Meg azért nem is volt kicsi... Link to comment Megosztás: More sharing options...
takarp Elküldve Január8, 2009 Megoszt Elküldve Január8, 2009 Nah, köszi, erre gondoltam ;) Amúgy az is meglett majdnem, csak tökre be volt rohadva az összes csavarja, s nem tudtuk kihámozni a tankból B) Meg azért nem is volt kicsi... Akit érdekel, annak tudok szerezni működödő orosz katoani éjjellátót, infravetővel, van többféle, periszkópos harckocsiba, vagy sisakra szerelt. 20e körül vannak ezek. Más: gyári katalizátor méreteit tudja valaki? Akarok venni univerzálisat, csak olyat amit fel is fér! Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január8, 2009 Megoszt Elküldve Január8, 2009 ...Mindenki azt hiszi (tisztelet a kivételnek), hogy infráról lévén szó, az vörös színű lesz. Ezzel ellentétben ez zöld. Talán mert ez nem infra. Vagy én nem vagyok képben? B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január9, 2009 Megoszt Elküldve Január9, 2009 Akit érdekel, annak tudok szerezni működödő orosz katoani éjjellátót, infravetővel, van többféle, periszkópos harckocsiba, vagy sisakra szerelt. 20e körül vannak ezek. Hé, ez a tuning topicba való! B) ;) :blush: Főleg a periszkópos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január9, 2009 Megoszt Elküldve Január9, 2009 Talán mert ez nem infra. Vagy én nem vagyok képben? B) Még az is meglehet. A működési elvével nem vagyok tisztában, csak használtam harckocsin. Onnan tudom, hogy "zőőőőőd". Ebként csal vagy 5 métert. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Driven Elküldve Január9, 2009 Megoszt Elküldve Január9, 2009 Sziasztok A jobb oldali ajtón a sínnel együtt elengedett az egyik végén a díszlécem kb. 6-8 centis hosszban. Valszeg nem magától, szóval nem hiszem hogy tovább engedne. Van valakinek tippje, hogy milyen kétoldalú ragasztóval érdemes nekiállni? Előre is köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január9, 2009 Megoszt Elküldve Január9, 2009 Sziasztok A jobb oldali ajtón a sínnel együtt elengedett az egyik végén a díszlécem kb. 6-8 centis hosszban. Valszeg nem magától, szóval nem hiszem hogy tovább engedne. Van valakinek tippje, hogy milyen kétoldalú ragasztóval érdemes nekiállni? Előre is köszi Szerintem a kétoldalú ragasztó nem túl stabil megoldás, mármint ha a ragasztó szallagra gondoltál. Ha végleges megoldást akarsz, akkor pillanatragasztó, vagy epokitt. Bár ha nincs meleg garázs, akkor nem tom az epokitt egyáltlám megköt -e -5-8 fokban. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január9, 2009 Megoszt Elküldve Január9, 2009 Szerintem a kétoldalú ragasztó nem túl stabil megoldás, mármint ha a ragasztó szallagra gondoltál. Ha végleges megoldást akarsz, akkor pillanatragasztó, vagy epokitt. Bár ha nincs meleg garázs, akkor nem tom az epokitt egyáltlám megköt -e -5-8 fokban. B) Attól függ. Ha nem áll el csak levált, akkor jó lehet a kétoldalas is. Igaz nem ez a megszokott, és biztos hogy nem -10ben kell megpróbálni odatenni. Ha ez nem jó akkor én egy csepp szélvédőragasztóval próbálkoznék. A pillanat is meg az epo is rideg lesz. Ha esetleg odakoccan valamihez jöhet festékkel együtt. Szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január9, 2009 Megoszt Elküldve Január9, 2009 Még az is meglehet. A működési elvével nem vagyok tisztában, csak használtam harckocsin. Onnan tudom, hogy "zőőőőőd". Ebként csal vagy 5 métert. Kár azt hittem majd jól megtudom. ;) Az infra általában a testekből kiáramló infravörös hullámokat érzékeli, ami ugye minden 0 K feletti hőmérsékletű tárgyból sugárzik. Az éjjellátó meg csak felerősíti a beeső fényt, de azt nem tudom hogyan. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts