Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

Sajna begyüjtöttem egy kis festékmintát egy fehér suzukiról :rolleyes:

Álló kocsisor, belül halado kocsisor. Én a haladóban (egyedül). A suzukis tolta ki az orrát az állók között egy parkolóból. Mikor közeledtem állt. Persze mikor odaértem pont elindult így végighuzta a jobb hátsó ajtómat ás a kerékív elejét. Gondolom a másik irányból nézte csak a forgalmat.

Mivel úgy nézett ki a lemez nem deformálódott csak kaptam egy kis festékmintát a lökhárítójáról (meg levittem a rendszámtábláját) így nem papíroztunk hanem mindenki ment a maga dolgára.

Kérdésem, hogy mivel lehet leszedni ezt a festéket? Polírral? Milyen anyaggal? milyen géppel? Vagy inkább vigyem fényezőshöz? Megoldható ez házilag?

Majd ha lemosom az autót küldök képet is (így koszosan szinte nem is látszik)

Megosztás:

biztos az ő festéke, és nem a te alapozód? én azért eltettem volna legalább a telefonszámát, rendszámát...

Biztos, hogy az övé. Hiszen neki hiányzott a fehér és az én bordomból egy szem sem maradt az övén.

Most már mindegy. Bár ha akarnám megkereshetném mert megvan a parkoló ahonnan kijött reggel valoszinű ott lakik és ott parkol mindig.

Első körben valami polirpasztával megpróbálkozom azt meglátjuk...

Megosztás:

Sajna begyüjtöttem egy kis festékmintát egy fehér suzukiról :)

Álló kocsisor, belül halado kocsisor. Én a haladóban (egyedül). A suzukis tolta ki az orrát az állók között egy parkolóból. Mikor közeledtem állt. Persze mikor odaértem pont elindult így végighuzta a jobb hátsó ajtómat ás a kerékív elejét. Gondolom a másik irányból nézte csak a forgalmat.

Mivel úgy nézett ki a lemez nem deformálódott csak kaptam egy kis festékmintát a lökhárítójáról (meg levittem a rendszámtábláját) így nem papíroztunk hanem mindenki ment a maga dolgára.

Kérdésem, hogy mivel lehet leszedni ezt a festéket? Polírral? Milyen anyaggal? milyen géppel? Vagy inkább vigyem fényezőshöz? Megoldható ez házilag?

Én megpróbálnám lakkbenzinnel, a te festékednek nem árt, viszont ami meg rá tett dörgölve azt lehet leviszi. Esetleg előtte sima mosószerrel megdörgölni, megnézni a rongyon, hogy kopik-e a kölcsön festék. Mámegin Suzuki. :rolleyes: Itt a tecsónál a sírba kergetnek, ujjabban inkább megállok a parkoló legtávolabbi pontján, és inkább gyalogolok 50 métert. És lehetőleg fal mellé, legalább egyik fele védve legyen.

Megosztás:

Sajna begyüjtöttem egy kis festékmintát egy fehér suzukiról :rolleyes:

Polírpaszta, nagyon erősen, nagyon sokáig. Nagyon nehezen fog lejönni, én már csináltam sajnos, igaz nem az enyémen, de nagynehezen lejött!

Megosztás:

Sziasztok!

A hideg miatt elkezdtek vacakolni a központi zárak a családi Astra F-eken, így wd40-nel terveztem orvosolni a problémát. Az én kocsimon ('93-as) sikeresen végrehajtottam a manővert, de az édesapám 98-as Classic-jával nem boldogulok. Elakadtam a hátsó ajtókárpit levételénél. Nálam a javítási kézikönyv szerinti négy csavar + bolhák fogták a kárpitot, de a Classic-on valami más megoldást használnak a könyöklőnél csavarok helyett (vagy nagyon jól álcázzák őket), így azt egyelőre nem tudtam levenni. Tudna nekem ebben valaki segíteni, hogy hogyan szedhetném le ezt a makacskodó ajtókárpitot (azaz hogy van rögzítve a könyöklőnél a hátsóajtó kárpit a Classis-oknál)?

Más: Egy "kedves" autó leparkolta a jobb oldali visszapillantómat (persze semmit nem hagyott a helyszínen, a rendőrség meg nem csinál semmit, mert nincs 20eFt a kár...), így lecseréltem a tükröket '94 utániakra (kisebb felület, de már osztott a jobb és jobban íveltek is). A legolcsóbbak kerültek fel, de elég kellemesen csalódtam. Végre lehet nyaktekergetés nélkül is előzni és mintha kevésbé vakítanának a mögöttem jövő autók (már az a 80-85% akinek nincs beállítva rendesen a lámpája...)

Megosztás:

Az ajtónyitónál van egy kis műanyag valami ami az elektromos ablak kapcsolóját helyettesíti, az alatt is van egy csavar. Esetleg pattintsd ki a könyöklőből a zsebkendőtartót mert az alatt is lehet.

Megosztás:

Az ajtónyitónál van egy kis műanyag valami ami az elektromos ablak kapcsolóját helyettesíti, az alatt is van egy csavar. Esetleg pattintsd ki a könyöklőből a zsebkendőtartót mert az alatt is lehet.

Az első ajtóban az f astránál 3 csavar volt alul, kettő a fogantyúnál, meg egy a Sanci által említett helyen. Meg a bolhák.

Megosztás:

Köszöntem mindkettőtöknek! A zsebkendőtartó könnyen kipattintható? Honnan kellene aláfeszíteni? (A hideg miatt nem merek a jól bevált ahogy esik úgy puffan módszerrel nekiállni. :rolleyes: )

Megosztás:

Belső fogantyú erősen megfog, és felfelé húz. Belső kilincs körüli műanyag lepattint. Csavar kicsavar. Ablaktekerő leszed. Bolhák kipattint.

Ez működik is az én régi kocsimnál, de az "új" Classic-nál, nem csak a kívülről elérhető helyeken van csavarra rögzítve a kárpit, ahogyan feljebb írták. A projektet emiatt elnapoltam jobb időkre, mert nincs fűtött garázs, így meg nem szeretném, ha a zsepitartónál valami elpattanna. (Bolhákat már bekészítettem, de zsepitartóból nincs pót, aztán nem hiszem, hogy szüleim örülnének, ha egy tecsós szobai zsepitartót kreatívkodnék a kárpitba hiba esetén. :rolleyes: )

Megosztás:

Opeles újévet mindenkinek,

Valaki kapta már le a tetőkárpitot caravanban? Nekem nem enyhén elengedte magát a szövet és most a középen lévő bolhákon , meg a szélén lóg az egész. Ha csak nézem nem is néz ki rosszul bár kicsit koporsó feelingje van azokkal a hullámokkal :rolleyes: de az nem tetszik túlságosan h cseszi a hajamat állandóan. Nyáron még jó volt mert lehúzott ablakkal a szél felküldte a tetejére és úgy jó volt, de most picit hűvös van hozzá. Jah, meg a tetősínek elég csúnyán meg voltak (és még vannak) barmolva már amikor hozzánk került, de kaptunk bontóba egész óccsóért két tök jól kinéző darabot. Nah most ezt a két problémát gondoltuk egyben kéne megalkotni, mert ha már egyszer levesszük a kárpitot akkor már véglegesen kéne visszadobni. Kérdés hogy valahol lehet -e kapni komplett tetőkárpitot, mert egy pár kárpitossal beszéltünk de olyan árakat mondtak az újrakárpitozásra hogy akkor inkább a hajamon hordom a tetejét amíg megvan az autó..... Azért gondoltam még a cserét mert ahogy megnyomkodtam a tetőt belülről, elég erősen szétporladt jellegű érzés volt a szivacs a textil fölött. Igazából már "csak" egy tetőkárpit kéne.

Megosztás:

Valaki kapta már le a tetőkárpitot caravanban? Nekem nem enyhén elengedte magát a szövet és most a középen lévő bolhákon , meg a szélén lóg az egész. Ha csak nézem nem is néz ki rosszul bár kicsit koporsó feelingje van azokkal a hullámokkal :rolleyes: de az nem tetszik túlságosan h cseszi a hajamat állandóan. Nyáron még jó volt mert lehúzott ablakkal a szél felküldte a tetejére és úgy jó volt, de most picit hűvös van hozzá. Jah, meg a tetősínek elég csúnyán meg voltak (és még vannak) barmolva már amikor hozzánk került, de kaptunk bontóba egész óccsóért két tök jól kinéző darabot. Nah most ezt a két problémát gondoltuk egyben kéne megalkotni, mert ha már egyszer levesszük a kárpitot akkor már véglegesen kéne visszadobni. Kérdés hogy valahol lehet -e kapni komplett tetőkárpitot, mert egy pár kárpitossal beszéltünk de olyan árakat mondtak az újrakárpitozásra hogy akkor inkább a hajamon hordom a tetejét amíg megvan az autó..... Azért gondoltam még a cserét mert ahogy megnyomkodtam a tetőt belülről, elég erősen szétporladt jellegű érzés volt a szivacs a textil fölött. Igazából már "csak" egy tetőkárpit kéne.

Én cseréltem már Caravanban, nem olyan vészes, de időigényes (főleg egyedül). Pont nemrég láttam a Vaterán Caravan tetőkárpitot, nézz utána. Le kell venni a belső burkolat nagy részét: elöl a lámpát, a két lehajtható napellenzőt; oldalt: az A és B oszlop borítását, a kapaszkodókat (van aki azerint az ajtók kédergumijait is, én azokat nem szedtem le); hátul: a csomitartó felső oldalborításait és a végén a lezáróelemet; meg persze felül a tartókupakokat.

Megosztás:

Hát, bontókban lehet körülnézni hátha akad vhol jobb állapotú darab. Illetve a régit lehet újra kárpitozni, csak anyag és ragasztó kell hozzá. Nekem nyáron lesz egy ilyen projektem, most elhelesztottam a hideg miatt, anyag már van csak még ragyasztót kell vennem hozzá. Végül is nekem csak egy helyen lóg, csak az egész tele van olajos kéznyomokkal. Úgyhogy amikor leveszem, először megpróbálkozok tisztítással meg javítással, ha nem jön össze, akkor csere.

Megosztás:

Akkor jó ha nem vészes. Mi hál' istennek min. ketten leszünk :rolleyes: Jah most hogy említetted a lámpát elöl. Nem láttál belőle véletlenül kapcsolható verziót? Amúgy sem egy térképolvasó reflektor, de az poén h télen ki kell nyitnom az ajtót ha meg akarok nézni egy bármit. (mondjuk már be van készítve egy zseblámpa, de akkor is, ha már leszedjük a kárpitot, akkor lehet h olyat kéne beletenni) már ha létezik. Ha nem akkor lehet h én alkotok vmi kapcsolót. Úgyis van egy-két dugózott vak kapcsoló a kormány környékén. (nem egy túlextrázott darab :) )

Megosztás:

Hát, bontókban lehet körülnézni hátha akad vhol jobb állapotú darab. Illetve a régit lehet újra kárpitozni, csak anyag és ragasztó kell hozzá. Nekem nyáron lesz egy ilyen projektem, most elhelesztottam a hideg miatt, anyag már van csak még ragyasztót kell vennem hozzá. Végül is nekem csak egy helyen lóg, csak az egész tele van olajos kéznyomokkal. Úgyhogy amikor leveszem, először megpróbálkozok tisztítással meg javítással, ha nem jön össze, akkor csere.

igen nekem is volt hasonló elképzelésem, csak amikor megnyomkodtam a tetejét nekem úgy tűnt h már nem a textilt tartja a merev cucc, hanem a merev cuccból lett por amit fog a textil :) azt a port nem puzzle-zném össze. Ahhoz sok ragacs kéne :rolleyes:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.