Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

:) :D :lol:

Bele kell vágni egy C20XE-t, aztán élvezni az életet...

Hátul be kell rendezni egy hálószobát, a magasított tető

a pózok kiterjesztését jól lehetővé teszi... :lol:

Elküldve
  Idéz
:) :D :lol:

Bele kell vágni egy C20XE-t, aztán élvezni az életet...

Hátul be kell rendezni egy hálószobát, a magasított tető

a pózok kiterjesztését jól lehetővé teszi... :lol:

Vagy egy dtl-t oszt irány a világ :lol:

Elküldve

A január 30-i kérdésemre most megadom a választ (a caravan és az ötajtós hátsó üléstámlájáról):

Nem egyforma! Tehát opel16v-nek igaza volt már megint - sajnos! :) (Mivel nem sikerült az akció - túl költséges lett volna)

Eltérések:

1. Ötajtósnál csak egy ponton reteszelődik; a támla hátoldalán, míg a caravan-nál a két támla közötti részen is, ahol a padlólemezhez vannak rögzítve.

2. A caravan-nál a lemez kialakítása is merevebb

Szóval nem lehet csak úgy hipp-hopp kicserélni a kettőt, hacsak nem kárpitos, lakatos és esetleg esztergályos is egyben az illető.

Elküldve
  Idéz
A január 30-i kérdésemre most megadom a választ (a caravan és az ötajtós hátsó üléstámlájáról):

Nem egyforma! Tehát opel16v-nek igaza volt már megint - sajnos! :D (Mivel nem sikerült az akció - túl költséges lett volna)

Eltérések:

1. Ötajtósnál csak egy ponton reteszelődik; a támla hátoldalán, míg a caravan-nál a két támla közötti részen is, ahol a padlólemezhez vannak rögzítve.

2. A caravan-nál a lemez kialakítása is merevebb

Szóval nem lehet csak úgy hipp-hopp kicserélni a kettőt, hacsak nem kárpitos, lakatos és esetleg esztergályos is egyben az illető.

:)

Elküldve

Na ma megleltem a hibat a gepemen!A katalizator mogott van egy illesztes,csavaros,rugoval,pontos nevet nem tudom,de az ott levo tomites van eltorve,elegve a rohadt pincegarazs miatt!

Minden le/felallas alatt hozzaer vagy a katalizator,vagy a kozepso dob a betonhoz,es megnyomja az egesz kipufogo rendszert,igy az illesztes megtorik.

Hetfon elviszem kipufogoshoz,remelem nem lesz draga!

A legnagyobb baj,hogy a hovedolemez,ami a dob,katalizator alatt van HIANYZIK!Valoszinuleg nemreg,az elozo tulajnal,csereltek a komplett rendszert(allapotabol kovetkezik),es vagy kimaradt,vagy a szerelo lenyulta! :evil:

Ezt be kell szereznem,+ alulrol feltunt,hogy a genratorekszijtarcsat is cserelni kell!Ebbol gyarit vagy jo az utangyartott is?

• 2 weeks later...
Elküldve

Én is erre esküszöm, bár legutóbb kipróbáltam egy winns-et is, de nem voltam vele megelégedve.Két mosás után már nemmaradt meg cseppekben a víz.

Elküldve
  Idéz
Skacik! A sárvédő(bal első) csak csavarozva van vagy hegesztve is ?

Könnyű levenni ?

Csak csavarozva. Nemrég cseréltem én is.

Elküldve
  Idéz
Ti milyen wax-ot,polirozott ajanlotok?

Ki milyet hasznal?

Kövezzetek meg, de ellentétben az előttem szólókkal, én nem rajongok a teknőcös márkáért. Én eddíg két hihetetlenül profi márkával találkoztam, az egyik a [url=http://www.farecla.com/index.htm]Farécla. Drágák, de - nálunk legalábbis - lehet kimérve is kapni őket, és ezek tényleg políroznak! Különböző szemcseméretek vannak, hogy akár a gépi mosó karcait is el lehessen tüntetni, aztán felfényesíteni. A házi használatra készült pasztákban kevés a csiszolószemcse, és tele vannak viasszal, ami kitölti a karcokat, de kijön a mosással. A profi paszták viszont alig tartalmaznak viaszt, inkább különböző méretű szemcséket, amik kicsiszolják a karcokat. Nem árt velük vigyázni, mert könnyen alapozóig lehet csiszolni velük a festést az éleknél!

A másik fontos dolog, hogy a benzinkutas pasztákban rengeteg szilikon van, ami megragad a festék pórusaiban, és utána egy nagy szívás fényezni!

Itt egy kis olvasnivaló a [url=http://www.ezermester2000.hu/2004/05/polirozas.htm]polírozásról, aztán sok sikert! :wink:

Elküldve

Ugyan én meg soha nem használtam mást, de nekem kifejezetten tetszik az, hogy sok viasz van benne és nem csiszol annyira... ugyanis tavasztól őszig én elég sűrűn használom, ezért nem lenne jó, ha pár év múlva már nem maradna festék...

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.