davidi Elküldve Szeptember12, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2008 Le kell pattintani a műanyag fedelet és alatt van egy 21-es vagy 22-es csavar. Dugókulccsal célszerű. Igazság szerint nekem már azt a műanyagot se sikerült. Igaz, erőltetni nem akartam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember12, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2008 Le kell pattintani a műanyag fedelet és alatt van egy 21-es vagy 22-es csavar. Dugókulccsal célszerű. 21-es, a gyertyakulcs pont jó rá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
davidi Elküldve Szeptember12, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2008 21-es, a gyertyakulcs pont jó rá. Már akinek 21-es gyertyakulcsa van ugye... <_< Na azt a kis fekete fedelét hogy lehet törés nélkül levenni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember12, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2008 Én pont 22-re emléxem <_< le kell pattintani. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember12, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2008 Már akinek 21-es gyertyakulcsa van ugye... <_< Na azt a kis fekete fedelét hogy lehet törés nélkül levenni? Alul a két sarkát megnyomod felfelé, közben a felső részét kibillented magad felé. Nem törik olyan könnyen :huh: Azért írtam a gyertyakulcsot, mert az van a legtöbb barkácskészletben is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
davidi Elküldve Szeptember12, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2008 Alul a két sarkát megnyomod felfelé, közben a felső részét kibillented magad felé. Nem törik olyan könnyen <_< Ok, köszi, akkor majd bátran csinálom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember12, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2008 Én pont 22-re emléxem <_< le kell pattintani. :huh: Az a kormányanya :D Azért tudom, mert nem olyan régen cseréltem tetőkárpitot a Caravanban (mielőtt eladtuk). Link to comment Megosztás: More sharing options...
davidi Elküldve Szeptember12, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2008 Az a kormányanya :huh: Azért tudom, mert nem olyan régen cseréltem tetőkárpitot a Caravanban (mielőtt eladtuk). Na akkor a szakártőnek még egy utolsó kérdés. <_< Ha a hátső műanyagokat lebontottam, meg a felcsavarozott cuccokat leszereltem, akkor már könnyen kijön a kárpit, vagy van még valami trükk esetleg? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember12, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2008 Na akkor a szakártőnek még egy utolsó kérdés. <_< Ha a hátső műanyagokat lebontottam, meg a felcsavarozott cuccokat leszereltem, akkor már könnyen kijön a kárpit, vagy van még valami trükk esetleg? Ha már levetted elöl a napellenzőket, belső világítást, elöl-hátul a kapaszkodókat, A és B oszlopról a borításokat, Caravan esetén hátul a csomagtérben is a borításokat és az ajtónál fenn a műanyag záróelemet, akkor könnyen, csak az ajtóknál a kédergumik alól kell kibújtatni (pl. csavarhúzóval), aztán az újat visszasegíteni. Ez min. 2 emberes meló, ha nem akarod kockáztatni, hogy sérüljön a beszerelésnél az új. Ha be akarsz valamit applikálni alá (vezetéket, hátsó ablakmosó csövét) arra ez a jó alkalom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Szeptember12, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2008 Ha már levetted elöl a napellenzőket, belső világítást, elöl-hátul a kapaszkodókat, A és B oszlopról a borításokat, Caravan esetén hátul a csomagtérben is a borításokat és az ajtónál fenn a műanyag záróelemet, akkor könnyen, csak az ajtóknál a kédergumik alól kell kibújtatni (pl. csavarhúzóval), aztán az újat visszasegíteni. Ez min. 2 emberes meló, ha nem akarod kockáztatni, hogy sérüljön a beszerelésnél az új. Ha be akarsz valamit applikálni alá (vezetéket, hátsó ablakmosó csövét) arra ez a jó alkalom. Én egyedül megcsináltam, szerintem nem nagy ördönősség. Csavarhúzó helyett pedig inkább leszedni a kédert (csak amennyire szükséges). Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Szeptember12, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2008 én még az oszloptakarókat se szedtem le a gumit meg éppen lefejtettem, amennyire kellett (tudom, nekem minden könnyen megy, mindenhez értek, blablabla <_<) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember12, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2008 Én egyedül megcsináltam, szerintem nem nagy ördönősség. Csavarhúzó helyett pedig inkább leszedni a kédert (csak amennyire szükséges). Azt én nem tudtam, ill. nagyon nem mertem ráncigálni, inkább besegítettem mögé a kárpitot. Egyébként a rossz Caravan tetőkárpit még mindig itt van, ha kell valakinek, vigye. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember12, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2008 Azt én nem tudtam, ill. nagyon nem mertem ráncigálni, inkább besegítettem mögé a kárpitot. Egyébként a rossz Caravan tetőkárpit még mindig itt van, ha kell valakinek, vigye. Az a baj hogy rossz nekem is van bent a kocsiban, egy jó kéne! <_< Majd ha nem lesz más dolgom, lecibálom, lecserélem rajta azt a csúnya szürke anyagot aztán mehet vissza. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zoli100 Elküldve Szeptember12, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2008 Sziasztok, kérdésem lenne az első lökössel kapcsolatban. Ahhoz, hogy le tudjam venni a lökös, le kell vennem a sárvédőknél a műanyag doblemezeket??? Úgye nem...??? <_< Ill. a lökhárítóban van egy merevítő lemez vagy hogyishívják. Ezt le lehet venni a műanyag részről roncsolás nélkül? Ill utána visszatehető rá? Link to comment Megosztás: More sharing options...
WFefe Elküldve Szeptember12, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2008 Sziasztok, kérdésem lenne az első lökössel kapcsolatban. Ahhoz, hogy le tudjam venni a lökös, le kell vennem a sárvédőknél a műanyag doblemezeket??? Úgye nem...??? <_< Ill. a lökhárítóban van egy merevítő lemez vagy hogyishívják. Ezt le lehet venni a műanyag részről roncsolás nélkül? Ill utána visszatehető rá? Szia! Nem kell levenni, elég ha az elejénél kitekered a 2 csavart meg az egy patentot a takaróból. Elvileg a sárvédő mögött 2 csavarral elől meg 1 nagy anyával van fennt a lökős. Persze oldalanként. Nálam így volt fent. A másik kérdésedre nem tudok válaszolni, mert én nem szedtem szét a régit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zoli100 Elküldve Szeptember12, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2008 Szia! Nem kell levenni, elég ha az elejénél kitekered a 2 csavart meg az egy patentot a takaróból. Elvileg a sárvédő mögött 2 csavarral elől meg 1 nagy anyával van fennt a lökős. Persze oldalanként. Nálam így volt fent. A másik kérdésedre nem tudok válaszolni, mert én nem szedtem szét a régit. Köszönöm szépen! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zoli100 Elküldve Szeptember13, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2008 Ha leveszem az első lököst, tudok lökös nélkül közlekedni ideiglenesen? Okoz vmi problémát technikailag? Pl. a dobbetétek nem fognak nagyon lefegni? Nem fog belekapni a menetszél? Mert a lökösbe is le van rögzítve 2 csavarral... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Szeptember13, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2008 Ha leveszem az első lököst, tudok lökös nélkül közlekedni ideiglenesen? Okoz vmi problémát technikailag? Pl. a dobbetétek nem fognak nagyon lefegni? Nem fog belekapni a menetszél? Mert a lökösbe is le van rögzítve 2 csavarral... Tudsz, de ne menj világkörüli útra. <_< Persze a nagy sebességet sem kell erőltetni, de nem lesz baja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Szeptember14, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2008 Betettem a burkolatot a hátsó dobhoz. Nem is kellett sokat faragni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Szeptember14, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2008 Viszont én úgy érzem,hogy a sárfogó gumi kicsit f@szul áll. Szerintetek is? Túl közel van a gumihoz. A sárfogók Mélykék Pista Caravanjárol vannak. Létezik több féle? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember14, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2008 Betettem a burkolatot a hátsó dobhoz. Nem is kellett sokat faragni. Előte csináltál vmit a kerékjárattal, vagy csak lemostad? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve Szeptember14, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2008 Betettem a burkolatot a hátsó dobhoz. Nem is kellett sokat faragni. http://opeltomi.uw.hu/burkolat6.jpg http://opeltomi.uw.hu/burkolat7.jpg http://opeltomi.uw.hu/burkolat4.jpg <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Szeptember14, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2008 Előte csináltál vmit a kerékjárattal, vagy csak lemostad? Igen. Gőzborotva-drótkefe-alvázvédő a sorrend. Pár éve a Kadettemmel sem apróztam el a dolgot. :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve Szeptember14, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2008 Viszont én úgy érzem,hogy a sárfogó gumi kicsit f@szul áll. Szerintetek is? Túl közel van a gumihoz. A sárfogók Mélykék Pista Caravanjárol vannak. Létezik több féle? http://opeltomi.uw.hu/burkolat8.jpg Nekem is kb így áll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember14, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2008 Betettem a burkolatot a hátsó dobhoz. Nem is kellett sokat faragni. ... Én előbb a sárfogókat raktam be, aztán a doblemezt. Lehet azért áll neked olyan furán. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts