Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Fűtőszálak mellett sok értelme van kapírgálni :D

Látszik hogy neked még nem volt sosem igazán jeges a hátsó szélvédőd. ;)

A fűtőszállal kb fél óra, mire történik valami. :lol: Ha meg hó van rajta vagy

10 centi, akkor még több. :blush:

Elküldve

Gabi! Caravan hátsó szélvédőn kevésbé áll meg a hó! :blush: Oda elég szokott lenni a fűtőszál. :D Nekem legalábbis kb. fél perc múlva már van látszatja a működésüknek.

Azok a "karcok" viszont érdekesek.

egy kép csak jó lenne, ha sikerülne róluk. ;)

Elküldve
Gabi! Caravan hátsó szélvédőn kevésbé áll meg a hó! :blush: Oda elég szokott lenni a fűtőszál. :lol: Nekem legalábbis kb. fél perc múlva már van látszatja a működésüknek.

Azok a "karcok" viszont érdekesek.

egy kép csak jó lenne, ha sikerülne róluk. :lol:

Jóvan, látom neked sem volt még igazán jeges. :D

Szerinted az omega millllen típusú popsival rendelkezik? :lol:

Gyertek ide Budaörsre élni, és a friss hegyről letóduló nagyon párás

levegőt élvezzétek, ami már 0 foknál is gyönyörűen vagy centi

vastagon rá tud telepedni a szélvédőkre, tök mindegy mennyi

a dőlésszöge. ;)

Elküldve

tudom, hogy az is caravan. De én saját tapasztalatból beszélek... amúgy én utálom a kaparót, ezért inkább jégoldózok...

na de mielőtt még rámszólna egy modi, abbahagyom. :blush:

Elküldve

Jegkaparot elvbol sosem hasznalok, hiszen karcolja a szelvedot. Igy a Caravanom hatso ablakan sem keletkezhettek a kaparotol ezek a karcolasok. Az a furcsa, hogy a karcok surun egymas mellett, foltszeruen helyezkednek el (erre irtam, hogy mint gombostuk egy gyufasdobozban), es legfeljebb, de nem mindenhol lehet ezeket kivulrol tapitani. A baj az, hogy egyre tobb folt keletkezik, es tenyleges zavar a hatrafele valo kilatasban. Teljesen tanacstalan vagyok, lehet, hogy az ujonnan vett Champion ablaktorlot lecserelem, mert bar teljesen ep a gumija, nem zarhatom ki, hogy megis az okozza. Mas otlet?

Jegkaparo helyett nalam bevalt megoldas a szelvedo hovedo foliaval valo letakarasa. Sosem volt jegesedes alatta... A ket szelet becsiptetem az ajtoknal, igy a szel nem fujja el, lelopni nem tudjak, de ha megis, par szaz forint csupan...

Elküldve

Biztos nem az ablaktörlő okozza a függőleges csíkokat...

A fólia nem vált be, hiába az alaposság, odafagyott az is. :blush:

Budaörsön ez az egy hátránya van a tiszta hegyi levegőnek. :D

• 2 weeks later...
Elküldve

Mi a teendő azokkal a rozsdafoltokkal, amelyek például a kerékjáratoknál jelennek meg? Mit lehet, illetve kell tenni a rozsdásodás ellen? Azt mondta egy nálam kompetensebb ember, hogy a karosszéria lakatos ilyenkor kivágja a rozsdás részt, és valamilyen javító ívet heggeszt a helyére. Elsősorban tanácsokért volnék hálás, de ha valakinek volt már pozitív tapasztalata egy szerelővel, privát üzenetben szívesen fogadok egy nevet vagy címet.

Elküldve

Pontosan ez a megoldása. A javítóív nagyon olcsó, a jó karosszériás viszont aranyárban dolgozik. :blush:

Ha viszont nem jó karosszériáshoz viszed, akkor bezony 1-2 év, és még jobban fog rohadni. :D

Jah, és persze ilyenkor a teljes elemet újra kell fényezni utána.

Elküldve

Attól függ mekkora rozsdafoltok vannak rajta!

Ha nem túl nagyok és csak felületi rozsda még menthető lenne passziváló anyaggal!

Ha viszont jobban rohad csak is karoszériás segíthet!

Egyébként nem a karosszériások rontják el általában,inkább a festők nem dolgoznak alá rendessen a festésnek szerintem!

• 3 weeks later...
Elküldve

Szép napot mindenkinek!

A kép alsó részén látható keresztmerevítőt kicserélem (amit látjátok kissé meg van gyürődve). Na most ez szépen ponthegesztve volt. Némi türelemmel+pár órával és egy hidegvágóval szépen leszedtem a régi merevítőt. Aztán flexxel utósiíitottam. A kérdésem az lenne, hogy hegesztés előtt valamilyen lónyállal le kell kezelni a nyers fémfelületet, vagy hegesztés után? Valszeg ponthgesztve lesz, azért ez a furcsa kérdés. Illetve hegesztés után mivel érdemes lefesteni?/lekezelni, hogy ne kezdjen el rothadni egyszercsak?

29272086.jpg

üdv és köszi!

• 2 months later...
Elküldve

Sziasztok

Az van hogy holnap ki kéne kapjam az anyósülést mert kell a hely. Az övfesztitőt hogyan tudom kibiztositani hogy ne durranjon el? Tudom hogy volt ez már téma de a kereső nem igazán talált ra érdemlegeset.

Elküldve
Az van hogy holnap ki kéne kapjam az anyósülést mert kell a hely. Az övfesztitőt hogyan tudom kibiztositani hogy ne durranjon el? Tudom hogy volt ez már téma de a kereső nem igazán talált ra érdemlegeset.

Fityeg rajta egy műanyag pöcök azt kell a helyére betolni. Elég egyértelmű ha szét van szedve.

Elküldve
Fityeg rajta egy műanyag pöcök azt kell a helyére betolni. Elég egyértelmű ha szét van szedve.

ok köszi remélem nem cseszem el.

Elküldve

hello azajtok aljában vannak azok a kis gumicsikok azt ti benne hagyátok??

mert ahogy én észreveszem elég rendesen benntartja a koszt

legalábbis én mosáskor ha memozgatom folyik ki alatta a koszos lé , de csak ha megmozgatom

Elküldve

Tudja valaki pontosan, hogy az 1995 előtt és után, illetve az 1998 után gyártott Classic modellek esetében hogyan változott (ha változott egyáltalán) a gyárilag biztosított átrozsdásodási garancia?

Elküldve
Tudja valaki pontosan, hogy az 1995 előtt és után, illetve az 1998 után gyártott Classic modellek esetében hogyan változott (ha változott egyáltalán) a gyárilag biztosított átrozsdásodási garancia?

98'-ig tuti nem változtt.Az utániak pedig sztem ugyanazzal a technológiával készültek.

Talán a G sorozatnál már más a helyzet, nem csámcsog az autó 2. gazdája.........

Elküldve

hello az ajtok aljában vannak azok a kis gumicsikok azt ti benne hagyátok??

mert ahogy én észreveszem elég rendesen benntartja a koszt

legalábbis én mosáskor ha memozgatom folyik ki alatta a koszos lé , de csak ha megmozgatom

erre is valaki naaa

:rolleyes:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.