conquistador Elküldve Március17, 2006 Megoszt Elküldve Március17, 2006 Sziasztok lakók! Nekem bár nem kombi, de ezzel a témával már én is szívtam rendessen. Lehet, hogy sufni tuningnak tünik, de én az aljában vittem hátra a csövet, mert nem akartam tetőt bontani. Szóval az elektromos vezetékek melett megy nekem hátra a cső ás a jobb hátsóajtó gumija alatt be a csomi kárpit alá. Lehet, hogy nem eredeti, de így sem látszik és utólagos csere sokkal könyebb! Sok Sikert a műtéthez! Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Március17, 2006 Megoszt Elküldve Március17, 2006 Ugyanezt találtam ki én is. Jobb alul, könnyebb hozzáférni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ujjzol Elküldve Március21, 2006 Megoszt Elküldve Március21, 2006 Ott lesz az a tetőperemben! :) Én is szívtam vele anno néhány órát, de most működik! Visszacsapószelep, nem rosz 5let, lehet én is teszek egyet. Nekem a B oszlopig csúszott vissza a fránya, úgy operáltam, h leszedtem a kapackodókat és a helyükön benyúlva egy csipesszel lökdöstem hátrafelé cm-enként, mígnem megláttam a végit és kihúztam hátra az átvezetőhöz. Türelem kell hozzá, de meg lehet csinálni. ;) Sajna ezt is a gyártól kaptuk osztályrészül. Üdv. ujjzol Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március21, 2006 Megoszt Elküldve Március21, 2006 A hátsó ablakmosó nálam se jó, pontosabban nincs benn a cső, ami hátra menne (sztem legalábbis). Elöl a szivattyúnál le van dugózva a csonk, hátul meg nyoma sincs a csőnek, csak a hátsó ajtó felől jövő cső vége van ott. Milyen csövet érdemes szerezni hozzá? Az jó, amit a pneumatikus rendszereknél használnak (a kék F***o-ra gondolok)? És ilyen visszacsapószelepet hol lehet kapni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Március21, 2006 Megoszt Elküldve Március21, 2006 Sziasztok! Segítsetek plz. Keresek Pesten Opel bontót, ahonnan lehetne szerezni F Astrába jobb hátsó "kis ablak". Az amelyik nem mozog, a C oszlopba épített... Van ötletetek? köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Március21, 2006 Megoszt Elküldve Március21, 2006 Sziasztok! Segítsetek plz. Keresek Pesten Opel bontót, ahonnan lehetne szerezni F Astrába jobb hátsó "kis ablak". Az amelyik nem mozog, a C oszlopba épített... Van ötletetek? köszi. Akiket én ismerek: 1) M5 pálya, >> M0, >>>szigetszentmiklósi lehajtónál Csepel felé, kb 1 km-re (vagy közelebb) baloldalon Opel bontó. 2) M5 pálya, >> M0, >>>Halásztelek/Csepel lehajtónál. A II. Rákóczi Ferenc úton (első az M0 baloldalán Halásztelek felé, másik az M0 jobb oldalán pont a lehajtóval szemben, a harmadik a lehajtótól kb. 200 m-re Csepel felé. Szivi! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március21, 2006 Megoszt Elküldve Március21, 2006 Sziasztok! Segítsetek plz. Keresek Pesten Opel bontót, ahonnan lehetne szerezni F Astrába jobb hátsó "kis ablak". Az amelyik nem mozog, a C oszlopba épített... Van ötletetek? köszi. Nekem van ilyen Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Március23, 2006 Megoszt Elküldve Március23, 2006 köszi Mindkettőtöknek! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve Március24, 2006 Megoszt Elküldve Március24, 2006 Most hogy itt a tavasz, kicsit elkényeztetném a vasat valami polírozás szerűséggel. De még ilyet sosem csináltam és nem tudom milyen termékek vannak forgalomban. Cél a csillogás-villogáson túl az apró karcok eltüntetése és hogy a felület vízlepergető legyen. Meg persze ne legyen méregdrága. Valami ronggyal bekenős, száradós, majd elemenként kézzel kifényesítős megoldásra gondoltam. Polírozós haverok azzal riogattak, hogy laikusan könnyen oda lehet vágni a fényezésnek és 8 ezerért szívesen megcsinálnák nekem anyaggal. Hát nem tudom, inkább magam olcsóbban. Milyen terméket ajánlanátok? Ja, a kocsi színe mélyzöld, napfényben meg inkább kékes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Yahher Elküldve Március24, 2006 Megoszt Elküldve Március24, 2006 Most hogy itt a tavasz, kicsit elkényeztetném a vasat valami polírozás szerűséggel. De még ilyet sosem csináltam és nem tudom milyen termékek vannak forgalomban. Cél a csillogás-villogáson túl az apró karcok eltüntetése és hogy a felület vízlepergető legyen. Meg persze ne legyen méregdrága. Valami ronggyal bekenős, száradós, majd elemenként kézzel kifényesítős megoldásra gondoltam. Polírozós haverok azzal riogattak, hogy laikusan könnyen oda lehet vágni a fényezésnek és 8 ezerért szívesen megcsinálnák nekem anyaggal. Hát nem tudom, inkább magam olcsóbban. Milyen terméket ajánlanátok? Ja, a kocsi színe mélyzöld, napfényben meg inkább kékes. 3M-nél nézz körül, nagyon jó cuccaik vannak. Akiket én ismerek: 1) M5 pálya, >> M0, >>>szigetszentmiklósi lehajtónál Csepel felé, kb 1 km-re (vagy közelebb) baloldalon Opel bontó. 2) M5 pálya, >> M0, >>>Halásztelek/Csepel lehajtónál. A II. Rákóczi Ferenc úton (első az M0 baloldalán Halásztelek felé, másik az M0 jobb oldalán pont a lehajtóval szemben, a harmadik a lehajtótól kb. 200 m-re Csepel felé. Szivi! :) Voltam ott nemrég, nem nagyon foglalkoznak már F astrával... Ki is jelentették hogy már az újabb opelok mennek. Ez van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Március25, 2006 Megoszt Elküldve Március25, 2006 Én Turtle Wax-ot használok - ez egy viszonylag lightos szer - nem is nagyon lehet vele tönkretenni a fényezést szerintem, mivel úgy tünteti el a karcokat, hogy 'beépül' a helyükre. Éppen ezért 3-4 mosás után újra látszanak a karcok - de annyi időnként amúgyis illik újra lekenni - mivel addigra a viaszréteg is lekopik. De amúgy gyönyörű lesz tőle az autó - szal érdemes rászánni az időt és az ára sem vészes: ezerpárszáz ft és sokáig elég egy doboz. Jah és ami a lényeg: egyfajta védőréteget képez - egyszer pesten jártam és itthon vettem észre hogy fekete festékpacák vannak a csomagtartómon ! (valahonnan ráeshetett v.mi építkezésről - nyáron volt). Simán le tudtam törölni egy ronggyal - gyakorlatilag lecsúszott a festék a viaszról, jah és a bogarak is kevésbé 'fogják' a motorháztetőt :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Március25, 2006 Megoszt Elküldve Március25, 2006 Polírozós haverok azzal riogattak, hogy laikusan könnyen oda lehet vágni a fényezésnek és 8 ezerért szívesen megcsinálnák nekem anyaggal. Hát nem tudom, inkább magam olcsóbban. Milyen terméket ajánlanátok? Azt ne felejtsd, hogy nem félóra. Anon a Bazsék a caravant valami polírozógéppel csinálták vagy 4 órán keresztül? (ha jolemlékszem) Ez a 8000 (hallomás alapján) jó árnak hangzik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Március25, 2006 Megoszt Elküldve Március25, 2006 Azt ne felejtsd, hogy nem félóra. Anon a Bazsék a caravant valami polírozógéppel csinálták vagy 4 órán keresztül? (ha jolemlékszem) Ez a 8000 (hallomás alapján) jó árnak hangzik. A 8000 az nagyon baráti mert ha rendesen csinálják legalább fél napot dolgoznak vele,ráadásul sokkal jobb és tartósabb lesz,a karcolásokat is el tudják tüntetni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve Március25, 2006 Megoszt Elküldve Március25, 2006 Valószínűleg azért sokallom első hallásra a polírozás díját, mert még sosem élveztem annak áldásos hatását. Nálam ezidáig az autóápolás mindíg kimerült a kocsimosásnál. knight: A teknőcös termékekről már sok jót hallottam és én is ilyen védőréteges dologra gondoltam. De ebből a wax-ból van folyadék és paszta is. Melyiket használtad és hogy vitted fel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Március25, 2006 Megoszt Elküldve Március25, 2006 knight: A teknőcös termékekről már sok jót hallottam és én is ilyen védőréteges dologra gondoltam. De ebből a wax-ból van folyadék és paszta is. Melyiket használtad és hogy vitted fel? Nekem metál van, szal én direkt ahhoz való pasztát vettem (nem folyékony). Elvileg szarvasbőrrel a legjobb, de én v.mi ahhoz hasonló abalaktörlőkendővel viszem fel rá - csak simán szépen be kell kenni körkörös mozdulatokkal. Ezután hagyod megszáradni (20 perc kb.) és sima puha ronggyal letörlöd a pasztát szintén körkörös mozdulatokkal. Ezután meg örülsz neki meg hallgatod a szomszédok bókjait hogy borotválkozni lehetne benne :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Március25, 2006 Megoszt Elküldve Március25, 2006 Ha igazán jó polírozószert akar az ember,akkor olyat kell venni amit az autófényezők is használnak,festékboltban.Decire kimérve árulják,egy Corsára való kb 3-4000 ft,de nagyon sokat hoz a színen.Ezt már ajánlatos polírozógéppel csinálni.Nem olcsó,de profi anyag. Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve Március25, 2006 Megoszt Elküldve Március25, 2006 knight: Erre gondoltál? Gondolom a metálon kívül mindegy milyen az autó színe. Ezek szerint nem túl macerás a használata. http://aruhaz.totalcar.hu/index.php?module...824&prodfilter= Köszönöm mindenkinek a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Március25, 2006 Megoszt Elküldve Március25, 2006 Ajánlom a figyelmetekbe: Autóápolás A többi hsz-t oda írjátok légyszíves. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ujjzol Elküldve Március26, 2006 Megoszt Elküldve Március26, 2006 Jobb híjján itt kérdezem meg, de lehet hogy leb@szást kapok Gepárdtól ;) Arról van szó, h a napokban kaptam 1 f@sza kőfelverődést az első szélvédőm közepébe. Elég jól látszódó pötty (kb. 5-7mm) maradt a helyén, kis hajszállrepedésekkel kivirágozva :) Hallottam, h ilyet szoktak javítani. Ha van v.kinek ilyen tapasztalata ossza meg legyen szíves! Elsősorban egy ilyen művelet ára érdekelne. Köszi, ujjzol Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Március26, 2006 Megoszt Elküldve Március26, 2006 Jobb híjján itt kérdezem meg, de lehet hogy leb@szást kapok Gepárdtól ;) Arról van szó, h a napokban kaptam 1 f@sza kőfelverődést az első szélvédőm közepébe. Elég jól látszódó pötty (kb. 5-7mm) maradt a helyén, kis hajszállrepedésekkel kivirágozva :) Hallottam, h ilyet szoktak javítani. Ha van v.kinek ilyen tapasztalata ossza meg legyen szíves! Elsősorban egy ilyen művelet ára érdekelne. Köszi, ujjzol 3-4000ft körül javítanak kövenként.Meg tudják csinálni de nem minden esetben tünik el a repedés,meglátszik a helye max nem reped tovább. Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Március26, 2006 Megoszt Elküldve Március26, 2006 Jobb híjján itt kérdezem meg, de lehet hogy leb@szást kapok Gepárdtól ;) Arról van szó, h a napokban kaptam 1 f@sza kőfelverődést az első szélvédőm közepébe. Elég jól látszódó pötty (kb. 5-7mm) maradt a helyén, kis hajszállrepedésekkel kivirágozva :) Hallottam, h ilyet szoktak javítani. Ha van v.kinek ilyen tapasztalata ossza meg legyen szíves! Elsősorban egy ilyen művelet ára érdekelne. Köszi, ujjzol A lényeg,hogy nyomban le kell ragasztani a sérülést,különben belemegy a kosz,és nem tudják nyomtalanul eltüntetni!(bocs az OFF-ért) Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Március28, 2006 Megoszt Elküldve Március28, 2006 Jobb híjján itt kérdezem meg, de lehet hogy leb@szást kapok Gepárdtól ;) Arról van szó, h a napokban kaptam 1 f@sza kőfelverődést az első szélvédőm közepébe. Elég jól látszódó pötty (kb. 5-7mm) maradt a helyén, kis hajszállrepedésekkel kivirágozva :) Hallottam, h ilyet szoktak javítani. Ha van v.kinek ilyen tapasztalata ossza meg legyen szíves! Elsősorban egy ilyen művelet ára érdekelne. Köszi, ujjzol Nekem 1 nagyobb és 2 kisebb kőnyomot a szélvédőn és 1 db komplett lukat a b.e. fényszórómon "reklám áron" 8000-ért javított egy spíler Bp-en az egyik benzinkútnál januárban. Kivitelezési idő szumma 30 perc. A minőséggel meg vagyok elégedve különösen, hogy a szélvédőm "tinted glass". Nem ócsó a cseréje! Voltam ott nemrég, nem nagyon foglalkoznak már F astrával... Ki is jelentették hogy már az újabb opelok mennek. Ez van. Sajnálom ha nem segíthettem, pedig az itt látható kocsimhoz ( epk947 ) a hiányzó negyed karosszériát ott vettem tavaly októberben és volt alkatrész rogyásig. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március28, 2006 Megoszt Elküldve Március28, 2006 "a szélvédőm "tinted glass". Nem ócsó a cseréje!" A színezett szélvédő, felső csíkkal, gyári beszállítótól 14 körül van. ;) Ha van ismerős, és menthető a keret, 5ért be is ugrik. :) Legalábbis nekem ennyi volt két éve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Március28, 2006 Megoszt Elküldve Március28, 2006 "a szélvédőm "tinted glass". Nem ócsó a cseréje!" A színezett szélvédő, felső csíkkal, gyári beszállítótól 14 körül van. ;) Ha van ismerős, és menthető a keret, 5ért be is ugrik. :) Legalábbis nekem ennyi volt két éve. Köszi az infót, megtartom a következő kőnek! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március28, 2006 Megoszt Elküldve Március28, 2006 Ne legyen velük dolgod, de ha mégis, akkor Csepelen a Tanácsház utcában keresd a Pilkingtont. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts