Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
  On 2017. 08. 15. at 17:06, zotya975 írta:

Faxom televan a tetőkárpittal, most hűlégfúvóval kicsit visszamelegítettem hogy valahogy kinézzen, de szerintem az első forró napon töltött óra után megint lógni fog. A videókon olyan szuperul befújják ragasztóval felnyomják és tök jó, csak a valóságban valahogy mégsem működik. :doze: 

Expand  

Igazából hőálló ragasztó kell oda.

Nekem a Tesa ragasztója évek óta tartja. Pedig az idén is a napon állt a kocsi. Nincs garázsom. Megy is a lakkozás a tetejéről a fenébe... :(

Elküldve
  On 2017. 08. 16. at 4:32, pszilaj írta:

Igazából hőálló ragasztó kell oda.

Nekem a Tesa ragasztója évek óta tartja. Pedig az idén is a napon állt a kocsi. Nincs garázsom. Megy is a lakkozás a tetejéről a fenébe... :(

Expand  

Na jó, de:

Palmatex Univerzális erôsragasztó
Univerzális
Szupererôs
Toluolt nem tartalmaz
Vízálló
Öregedésálló
JELLEMZÔK
Tűzveszélyes Irritatív Környezeti veszély
MŰSZAKI ADATOK
Szín: Sárga
Szárazanyagtartalom: 22-26%
Oldószerek: Etil-acetát, benzin, ciklohexán. Idegrendszert károsító toluolt nem tartalmaz.
Viszkozitás: 20°C-on Brookfield 5/20; 2,2-2,5 Pas
Tapadási szilárdság: 0,06 MPa (vas-gumi)
Nyitott idô: 10-30 perc
Kiadósság: 200-300 ml/m2
Hôállóság: Max. 110°C

Meg a másik:

QAC HCA - Vízálló, magas hőmérséklettűrő kontakt ragasztó ...

Szóval nem értem.

Elküldve

Sziasztok! Ha már tetőkárpit a téma segítsetek légyszi abban hogy hol lehet venni, rendelni tetőkárpit anyagot? Milyet mekkorát? Szeretném a gyári kinézetét visszakapni. Nekem is kezdi megadni magát. 

Elküldve

Astra F '96 bal oldali ajtózár, gyári központi záras.
A tünetek: a kulcs elfordításkor nem áll vissza "egyenes" állásba jobbra fordításkor(balra visszaáll) a végén érezni hogy a rugó visszanyomja de amíg nem működteti a központi zárat addig semmi ellenállása nincs az elfordulásnak.
Szétszedve semmi elváltozást jelentős kopást nem látok rajta, a visszahúzó rugó ép, semmi sincs letörve.
Ellenben mintha valami alkatrész hiányozna hiszen a mikrokapcsoló ami a zárna ahhoz semmi sem ér akármerre van forgatva a kulcs.
Ráadásuk vízszintes helyzetben ki is lehet a kulcsot húzni
A jobb oldali ajtózár teljesen jó, szétszedni nem szedtem mert elég macerás, pattognak a bolhák és a tartó részük ezer felé

A képeken a zéger nincs rajta de ha rajta van akkor is ugyanez a helyzet
Tudja valaki mi lehet a hiba?

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=171IMG_20170820_181114.jpg

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=124IMG_20170820_181122.jpg

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=424IMG_20170820_191108.jpg

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=517IMG_20170820_191148.jpg

Elküldve
  On 2017. 08. 20. at 20:41, ihbastra írta:

Sziasztok! Ha már tetőkárpit a téma segítsetek légyszi abban hogy hol lehet venni, rendelni tetőkárpit anyagot? Milyet mekkorát? Szeretném a gyári kinézetét visszakapni. Nekem is kezdi megadni magát. 

Expand  

Itt Debrecenben 2500 HUF/méterbe kerül. Ha jól emlékszem, akkor egy méter elég a ferdehátúba. +6000 körül van a jó ragasztó hozzá.

Elküldve
  On 2017. 08. 21. at 15:34, pszilaj írta:

Itt Debrecenben 2500 HUF/méterbe kerül. Ha jól emlékszem, akkor egy méter elég a ferdehátúba. +6000 körül van a jó ragasztó hozzá.

Expand  

Én viszont arra jutottam hogy egyenlőre lehúzom a csába a műbőrt és lefestem pölö fehérre a hordozót, ha kell pár helyen megerősítem valamivel, 2K-s akármivel mondjuk. A második próbálkozás után szembesültem vele hogy a műbőr nem alkalmas ilyen célra, melegre zsugorodik, és az ives helyeken elválik a hordozótól. Nyaralni voltunk hétvégén, pénteken valahogy visszagányoltam, talán az utca végéig tartott. :doze:

Elküldve (edited)
  On 2017. 08. 20. at 20:41, ihbastra írta:

Expand  

én polár anyagot vettem nem teljesen olyan mint a gyári mert kicsit bolyhos, de emiatt a kis egyenletlenségi hibákat észre sem lehet venni a kárpiton, mert azért a kombinál kicsit megrogyott az alap mire kibogarásztam

1,5m széles az anyag, ez bőven elég a szélességhez,  a hosszát meg meg lehet mérni, kombinál 1.5 flakon ragasztó spray kellett(bárdinál  crc ragasztó kb2000ft)  a polár anyag egész olcsó volt nem volt 1500ft métere

így néz ki: http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=973IMG_20170714_140108.jpg

most nézem a ragasztó teli ára 3200ft, amikér én csináltam ettől jóval olcsóbb volt, szóval a kedvezményes ára már  biztos több mint 2000

a neve: CRC (CRC10330) Ragasztóspray 500ml

Módosítva : individor
Elküldve
  On 2017. 08. 21. at 15:34, pszilaj írta:

Expand  

On 2017. 08. 21. at 17:22, individor írta:

én polár anyagot vettem nem teljesen olyan mint a gyári mert kicsit bolyhos, de emiatt a kis egyenletlenségi hibákat észre sem lehet venni a kárpiton, mert azért a kombinál kicsit megrogyott az alap mire kibogarásztam

1,5m széles az anyag, ez bőven elég a szélességhez,  a hosszát meg meg lehet mérni, kombinál 1.5 flakon ragasztó spray kellett(bárdinál  crc ragasztó kb2000ft)  a polár anyag egész olcsó volt nem volt 1500ft métere

így néz ki: http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=973IMG_20170714_140108.jpg

Expand  

Kösz, írom a neveket kivel csináltatom meg jó pénzért.:-) Mert hogy én még egyszer nem állok neki felragasztani az tuti. Félek hogy elqrnám az anyagot a túl sok ragasztóval eláztatnám, ezért is ( meg azért is mert ingyen volt) használtam műbőrt. 

Elküldve
  On 2017. 08. 21. at 18:14, zotya975 írta:

Kösz, írom a neveket kivel csináltatom meg jó pénzért.:-) Mert hogy én még egyszer nem állok neki felragasztani az tuti. Félek hogy elqrnám az anyagot a túl sok ragasztóval eláztatnám, ezért is ( meg azért is mert ingyen volt) használtam műbőrt. 

Expand  

a spray nem áztat, akinek nincs rutinja az is megcsinálja, nekem elsőre sikerült, állítólag a palmatex is jó, én teszteltem és átütött a poláron, a sűrűbb szövésú anyagra lehet jó, de végülis nem annyival olcsóbb kicsike mennyiségben még drágább is a palmatex

Elküldve
  On 2017. 08. 21. at 18:21, individor írta:

a spray nem áztat, akinek nincs rutinja az is megcsinálja, nekem elsőre sikerült, állítólag a palmatex is jó, én teszteltem és átütött a poláron, a sűrűbb szövésú anyagra lehet jó, de végülis nem annyival olcsóbb kicsike mennyiségben még drágább is a palmatex

Expand  

Amit vettem sprayt az igaz car volt nem rendesen terített hanem csak pisilte a ragasztót...viszont jó drága volt. A pálmatex olcsóbb is volt ( igaz pár évvel korábban vettem-csináltam) meg jobban is tudtam kezelni. Hát szerintem ha lesz egy kis időm leveszem, megnyúzom ( nem lesz nehéz) és csak simán átfestem valami matt festékkel. Aztán visszarakom, és ráérek agyalni rajta amig a többi dolgot csinálom a kocsin. 

Elküldve
  On 2017. 08. 21. at 18:28, zotya975 írta:

Amit vettem sprayt az igaz car volt nem rendesen terített hanem csak pisilte a ragasztót...viszont jó drága volt. A pálmatex olcsóbb is volt ( igaz pár évvel korábban vettem-csináltam) meg jobban is tudtam kezelni. Hát szerintem ha lesz egy kis időm leveszem, megnyúzom ( nem lesz nehéz) és csak simán átfestem valami matt festékkel. Aztán visszarakom, és ráérek agyalni rajta amig a többi dolgot csinálom a kocsin. 

Expand  

ez is csíkban pisálja az anyagot, de egy lapos csíkban, mint a festékszórót úgy kell mozgatni

én már ragsztottam avval a spray-vel szivacsot is arra is jó volt csak olyan 30 centi távról kell, ilyenkor nem dagassza be a szivacsot, közelről bedagad és többet kell várni kell vele amíg megszárad

szivacson néztem jobban tart ez a crc ragasztó mint a palmatex  amikor az ülést javítpottam elfogyott a maradék spray és a vége palmatexel lett csinálva, tovább is tartott meg nem is olyan erős(persze a szivacsnak mindegy, mert úgy is elszakad mellette)

ha kint van a kárpit kb 20 perc a felragasztás nyáron, télen meg 30........

Elküldve
  On 2017. 08. 21. at 18:39, individor írta:

ez is csíkban pisálja az anyagot, de egy lapos csíkban, mint a festékszórót úgy kell mozgatni

én már ragsztottam avval a spray-vel szivacsot is arra is jó volt csak olyan 30 centi távról kell, ilyenkor nem dagassza be a szivacsot, közelről bedagad és többet kell várni kell vele amíg megszárad

szivacson néztem jobban tart ez a crc ragasztó mint a palmatex  amikor az ülést javítpottam elfogyott a maradék spray és a vége palmatexel lett csinálva, tovább is tartott meg nem is olyan erős(persze a szivacsnak mindegy, mert úgy is elszakad mellette)

ha kint van a kárpit kb 20 perc a felragasztás nyáron, télen meg 30........

Expand  

Szerintem nekem a pálmatex jobban tartott, az 2-3 év után kezdett elengedni, ez meg már most nyáron és télen csináltam, pár hónapot bírt csak ki. 

Elküldve
  On 2017. 08. 21. at 18:42, zotya975 írta:

Szerintem nekem a pálmatex jobban tartott, az 2-3 év után kezdett elengedni, ez meg már most nyáron és télen csináltam, pár hónapot bírt csak ki. 

Expand  

a rongyokon nem néztem mert ott átütütt a palmatex de a szivacson érezhetőbben jobban tartott a spray

nekem eddig 2 nyarat bírt ki a kárpit, szinte mindig kint áll a napon és tökéletes, idén leszedtem a tetősínt a fóliázás miatt emiatt ismét kiszedtem a kárpitot és inkább az alap jön szét mintsem a polár lejöjön

Elküldve
  On 2017. 08. 21. at 18:59, individor írta:

a rongyokon nem néztem mert ott átütütt a palmatex de a szivacson érezhetőbben jobban tartott a spray

nekem eddig 2 nyarat bírt ki a kárpit, szinte mindig kint áll a napon és tökéletes, idén leszedtem a tetősínt a fóliázás miatt emiatt ismét kiszedtem a kárpitot és inkább az alap jön szét mintsem a polár lejöjön

Expand  

Na igen valószinűleg az anyag volt nálam rossz választás, és nem a ragasztó. 

Elküldve

sziasztok sedán astrán csomagtaró beázás véget ujjra ragasztatam az hátsó szélvédőtt,de most nézem mossásnál jobb oszlopnál valahol lejut a viz és a kalaptartó közepén csepen nemis kicsit.RAGASZTÁS ellöt itt nem folyt.szerintetek hol jut be.

Elküldve
  On 2017. 08. 24. at 15:14, zsolt5566 írta:

sziasztok sedán astrán csomagtaró beázás véget ujjra ragasztatam az hátsó szélvédőtt,de most nézem mossásnál jobb oszlopnál valahol lejut a viz és a kalaptartó közepén csepen nemis kicsit.RAGASZTÁS ellöt itt nem folyt.szerintetek hol jut be.

Expand  

Ha van tetőablak, eldugult a lefolyója és a tetőkárpit ide vezeti a vizet, vagy: tetőcsomagtartó rögzítésnél a  takaró sín alatt átrohadt a lemez illesztés. 

Elküldve (edited)

Sziasztok! 

Szeretném valahogy frissé, feketévé varázsolni újra a beszürkült műanyagokat az autón. Próbáltam már mindent kenceficék, hőlégfùvó nem volt tartós semmi. A 25 év és a nap megtette a hatását. Valahogyan lekéne fújni feketével, de mivel rücsisz nem lehet csiszolni. Ha simán lefújom akkor meg gondolom lepattog róla. Hogyan lehetne ezt szépen megcsinálni?

Ja és a kilincsekre és minden egyéb fekete műanyag elemre érdekelne valami megoldás.

Módosítva : Kispotter
Elküldve
  On 2017. 08. 30. at 14:08, Kispotter írta:

Sziasztok! 

Szeretném valahogy frissé, feketévé varázsolni újra a beszürkült műanyagokat az autón. Próbáltam már mindent kenceficék, hőlégfùvó nem volt tartós semmi. A 25 év és a nap megtette a hatását. Valahogyan lekéne fújni feketével, de mivel rücsisz nem lehet csiszolni. Ha simán lefújom akkor meg gondolom lepattog róla. Hogyan lehetne ezt szépen megcsinálni?

Ja és a kilincsekre és minden egyéb fekete műanyag elemre érdekelne valami megoldás.

Expand  

A legjobb ha gyárilag fényezettet keresel ezekből.azzal is lessz meló bőséggel.

Vagy lehet fóliáztatni, vagy még lehet alternatíva a plasti dip is. 

Elküldve
  On 2017. 08. 30. at 14:59, aholy írta:

A legjobb ha gyárilag fényezettet keresel ezekből.azzal is lessz meló bőséggel.

Vagy lehet fóliáztatni, vagy még lehet alternatíva a plasti dip is. 

Expand  

Sziasztok!

Az én ötletem, műanyag alapozó spray, előtte persze megfelelően letisztítani a festeni kívánt felületeket, aztán mehet rá a rücsis lökhárító festék,mert már létezik ilyen is. :)

Elküldve
  On 2017. 08. 30. at 14:08, Kispotter írta:

Sziasztok! 

Expand  

Pedig a hűlégfúvózás úgy tudom tartós szokott lenni..konkrétan megolvad a legfelső szürke réteg és akkor már ugye fekete marad. 

Elküldve
  On 2017. 08. 30. at 21:14, zotya975 írta:

Pedig a hűlégfúvózás úgy tudom tartós szokott lenni..konkrétan megolvad a legfelső szürke réteg és akkor már ugye fekete marad. 

Expand  

Hát én egy fél éve csináltam. Akkor jónak tűnt, de szerintem megint nagyon szürke..

Elküldve
  On 2017. 08. 30. at 22:34, Kispotter írta:

Hát én egy fél éve csináltam. Akkor jónak tűnt, de szerintem megint nagyon szürke..

Expand  

Én csak a kilincseknél csináltam meg a levélrácsnál, mert a lökös festett, de mondjuk nem is néztem őket mostanában hogy milyenek. A lökhárítót javítanom kéne és újrafújni matt feketével.

• 3 weeks later...
Elküldve

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni ,fényezőre lenne szükségem lassan,olyan valakiket keresnék akik lelkiismeretesek,bátran ott lehet hagyni a vasat,és nem aranyért dolgoznak,természetese megfizetem amit kér,de azért szép legyen.

Cím esetleg elérhetőség, Budapesten legyen ha lehet,vagy a környékén.

Köszi.

Elküldve
  On 2017. 08. 21. at 17:22, individor írta:

most nézem a ragasztó teli ára 3200ft, amikér én csináltam ettől jóval olcsóbb volt, szóval a kedvezményes ára már  biztos több mint 2000

a neve: CRC (CRC10330) Ragasztóspray 500ml

Expand  

Szia!

Pont ilyen tervem van, mentettek a leírásodat. 

Köszi!

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.