Szabyka Elküldve Augusztus8, 2005 Elküldve Augusztus8, 2005 Noh, lassan eljutunk a festes miszteriumahoz... A mai arajanlat: 90e Ft. Ebben benne lenne: ket oldalt kuszob, ajtok, motorhazteto, sarvedoivek + polirozas. A feliratok es az antenna lyukanak eltuntetese is benne foglaltatik. Draga, nemdraga? Velemenyek? Hát ... Szvsz nem olcsó ... Nekem a 2 sárvédő + mocitető + lökös + 1 visszapillantó gyöngyházzal volt asszem 36 ...
powerup Elküldve Augusztus9, 2005 Elküldve Augusztus9, 2005 Hát ... Szvsz nem olcsó ... Nekem a 2 sárvédő + mocitető + lökös + 1 visszapillantó gyöngyházzal volt asszem 36 ... 36 khuf?? :shock: :roll: :?: :?: Ez anyagárnak tűnik,főleg gyöngyházzal!Itt Győrben és környékén egy elem fényezése min.10-15 khuf,egy ismerős srácnak az Astrát 200-ért fényezték teljesen újra gyöngyházzal. :!:
radu Elküldve Augusztus9, 2005 Elküldve Augusztus9, 2005 36 khuf?? :shock: :roll: :?: :?: Ez anyagárnak tűnik,főleg gyöngyházzal!Itt Győrben és környékén egy elem fényezése min.10-15 khuf,egy ismerős srácnak az Astrát 200-ért fényezték teljesen újra gyöngyházzal. :!: Jaja, nalunk is kb ezt mondtak, 10 khuf / elem. Gyakorlatilag az egesz auto le lesz fujva, kiveve a muanyag elemek, a teto es a hatso ablak eleme. Az utobbi ketto csak polirozva lesz.
Szabyka Elküldve Augusztus9, 2005 Elküldve Augusztus9, 2005 36 khuf?? :shock: :roll: :?: :?: Ez anyagárnak tűnik,főleg gyöngyházzal!Itt Győrben és környékén egy elem fényezése min.10-15 khuf,egy ismerős srácnak az Astrát 200-ért fényezték teljesen újra gyöngyházzal. :!: Mondjuk ismerős csinálta az igaz és az árban benne volt egy polirozas is ... Egyébként 16e volt a festék + 20 a munkadij ...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Augusztus10, 2005 Elküldve Augusztus10, 2005 Alvázvédelem ügyben kinek mi a tapasztlata? Milyen anyagot érdemes használni? Műhelyt azért nem kérdezek mert van lehetőségem házilag felvinni az anyagot, de ha van olcsón de jól dolgozó műhely akkor az is érdekel de elsősorban anyag a kérdés. Állagmegóvás céllal szeretném nyár végén lekezelni, hogy a telet jól viselje.
mozdvez Elküldve Augusztus10, 2005 Elküldve Augusztus10, 2005 "Alvázvédelem ügyben kinek mi a tapasztlata? Milyen anyagot érdemes használni? Műhelyt azért nem kérdezek mert van lehetőségem házilag felvinni az anyagot, de ha van olcsón de jól dolgozó műhely akkor az is érdekel de elsősorban anyag a kérdés. Állagmegóvás céllal szeretném nyár végén lekezelni, hogy a telet jól viselje." Van egy barna színű, anyag, amit nagyon dícsérnek. TIVETEX EXTRA néven fut. Egy darabig nem lehetett kapni, de most újra van. 3,5kg-os kiszerelésben lehet kapni. ÉS kb:6000 Ft. Az ár persze nem biztos! Ja és kérdezz rá, valami szakértőtől, hogy lehet-e az Astránál használni. Nehogy összevesszen a két festék! :!: Ha jó akkor én is ezzel fogom lefújni!
mozdvez Elküldve Augusztus10, 2005 Elküldve Augusztus10, 2005 Hát! Sajna csak voltam, tavaly decemberig. Amúgy Esztergomba jártam legtöbbet az utolsó időkben. De kezdetben Miskolc-BP., Miskolc-Záhony,Stb. De ha javúl a helyzet anyagilag akkor visszamegyek. Elég rossz, hogy az embernek azért kell otthagynia az állását, mert nem fizetik meg... Nem utolsósósorban az a munkát amit szeret is csinálni. :lol:
Korzika Elküldve Augusztus10, 2005 Elküldve Augusztus10, 2005 Akkor Püspökladány-Biharkeresztes felé nemigen jártál.Én meg itt dolgozok Bkeresztesen a határon,itt se sok a pénz,de egyéb munkahely sem sok van!
ujjzol Elküldve Augusztus12, 2005 Elküldve Augusztus12, 2005 ujjzol! Milyen az antenna? 5-ös vagy 6-os, külső vagy belső menetes? Egyébként majd érdekelne az is, hogy hogyan szereled be (már ha a te kocsid is csapott hátuljú). Lnézést, h csak most reagálok, de nem akadt hálózat a közelemben :roll: Sz'al azt nemtom hanyas (gondolom átmérőre érted), de vékonyabb mint a gyári, tehát nem gyári cucról van szó :!: Menetet nem találtam rajta, nemtom mire gondolsz. Fekete színű és magasabbra lehet kihúzni mint a gyárit (egyébként F Astra-hoz árusítják). Beszerelés: hogy hozzáférhessek kiszereltem a bal hátsó lámpát és bontani kell a csomitér belsejét szintén bal oldalon :) hogy egy-két csavart tudj oldani/becsavarni. A rögzítése a kaszni azon részén ahol kiáll belőle (gumifoglalatban, vagymiben :lol: ) és a kaszni belsejében 1 hozzá adott bilincsel történik, ami egyébként a gyári műanyag rögzítés helyére pontosan becsavaroz6tó. 5 ajtós az enyém is, ha erre gondoltál... :( Üdv.: ujjzol Ui.: a hozzászólást Szabykának is ajánlom :D
szantozoli Elküldve Augusztus15, 2005 Elküldve Augusztus15, 2005 Hali! Ujjzol! A csomagtér belsejét hogy kell lebontani? Kell hozzá speciális csavarhúzó? A hosszabb antenna beválltotta a hozzá fűzött reményeket? Egyébként ha már keskenyebb, akkor nem zötyög a nagyobb furatban, vagy tömítettél valamivel (pl. szilikon)?
szantozoli Elküldve Augusztus15, 2005 Elküldve Augusztus15, 2005 Másik probléma: Az ajtózáram nehezen működik. Van úgy hogy el sem akar fordulni, vagy nagyon nehezen adja vissza a kulcsot. Mit lehet tenni vele? Ha szétszedem, akkor lehet csinálni valamit amitől javul a helyzet, esetleg olajozás? Lehet hozzá olyan zárat kapni ami az eredeti kulcshoz igazodik, vagy az összes zárat le kell cserélnem? Esetleg egy távirányítós központizár megoldaná a problémát, ugye? De mennyiért?
Tom Elküldve Augusztus15, 2005 Elküldve Augusztus15, 2005 Másik probléma: Az ajtózáram nehezen működik. Van úgy hogy el sem akar fordulni, vagy nagyon nehezen adja vissza a kulcsot. Mit lehet tenni vele? Ha szétszedem, akkor lehet csinálni valamit amitől javul a helyzet, esetleg olajozás? Lehet hozzá olyan zárat kapni ami az eredeti kulcshoz igazodik, vagy az összes zárat le kell cserélnem? Esetleg egy távirányítós központizár megoldaná a problémát, ugye? De mennyiért? Nekem is hasonló problémám volt, valószínűleg szét van törve a szerkezetben egy gyűrű. Elvileg lehet venni hozzá új zárszerkezetet, ami igazodik a régi kulcshoz, de szerintem egyszerűbb ha veszel a bontóban egy ugyan olyan zárat és a hibás alkatrészt kicserélítek.
szantozoli Elküldve Augusztus15, 2005 Elküldve Augusztus15, 2005 Ujjzol! Az enyém 3 ajtós, úgyhogy a csapott hátúra gondoltam. :lol: Mert szerintem a 3 és 5 ajtós hátulja ugyanolyan és csapott. :) Tom! Egyszerű szétszedni a zárszerkezetet?
Tom Elküldve Augusztus15, 2005 Elküldve Augusztus15, 2005 Egyszerű szétszedni a zárszerkezetet? Hát, nem nehéz, csak célszárszám kell hozzá. Lehet hogy egyszerűbb ha elviszed oda, ahol én csináltattam (Calibrás a srác, pár arcot ismer a MOTEbőlis), ha kell megadom az elérhetőségét, nekem asszem 3000ért csinálta.
szantozoli Elküldve Augusztus15, 2005 Elküldve Augusztus15, 2005 Hát, nem nehéz, csak célszárszám kell hozzá. Lehet hogy egyszerűbb ha elviszed oda, ahol én csináltattam (Calibrás a srác, pár arcot ismer a MOTEbőlis), ha kell megadom az elérhetőségét, nekem asszem 3000ért csinálta. Köszi, bár azt hiszem nem olvastad el, hogy én hol lakom. Nekem a zár nem ér meg annyit, hogy elmenjek miatta Pestre meg vissza. Majd érdeklődök ezen a környéken.
Tom Elküldve Augusztus15, 2005 Elküldve Augusztus15, 2005 Köszi, bár azt hiszem nem olvastad el, hogy én hol lakom. Nekem a zár nem ér meg annyit, hogy elmenjek miatta Pestre meg vissza. Majd érdeklődök ezen a környéken. De, olvastam! :roll: Csak gondoltam hátha jársz valamikor errefelé, 1 óra alatt megvan egy ilyen beavatkozás. :wink:
ujjzol Elküldve Augusztus15, 2005 Elküldve Augusztus15, 2005 Hali! Ujjzol! A csomagtér belsejét hogy kell lebontani? Kell hozzá speciális csavarhúzó? A hosszabb antenna beválltotta a hozzá fűzött reményeket? Egyébként ha már keskenyebb, akkor nem zötyög a nagyobb furatban, vagy tömítettél valamivel (pl. szilikon)? Sajnos gyengébb a vételi teljesítménye az új antennámnak mint a gyárié volt :( De ezt v.hogy sejtettem is, csak titkon raméltem, h nem így lesz. Maga a teleszkóp antenna a véknyabb és gyengébb anyagú mint a gyári, a háza, amit beszerelsz a kaszniba az pont ugyanolyan méretű, ergo pont ugyanúgy, ugyanoda lehet rögzítei mint a gyárit. Nem kell barkácsolni semmit. :D A csomitér belsejének lebontása sem ördöngős, célszerszám ami kell egy torx csavarhúzó (T20 méretben), ez speciális ha úgy teccik :lol: De ez sem kell az egész belső burkolathoz, "csak" a felső (már tul.képpen nem is a csomitér) kárpitrész levételéhez. Ezt is azért kell levenni, mert ez alá van csúsztatva a csomitér (műanyag)kárpitja. De ehez viszont már nem kell a torx, mert műanyag szegecsekkel van rögzítve a kasznihoz. Nah ezekkel a szegecsekkel azért óvatosabban kell bánni, mert ha véletlenűl letéped a fejét, akkor azt már nem tudod újrahasznosítani (elég idióta +oldás, de ez van :x ) Vagy csinálsz hozzá célszersámot amivel kellőképpen alá tudsz nyúlni, hogy minnél nagyobb felületen feküdjön a szegecs feje, vagy belülről kilököd. Én utúbbit választottam, miután kiszereltem a hátsó lámpát (nah ehez viszont 8-as pipakulcs kell), már látszottak a szegecsek másik oldalai és a kaszniba benyúlva ki tudtam ujjal lökni egy párat. Elég egy párat így kilökni, h meg tudd bontani, utána nyugodtan kapaszkodj bele a kárpit már szabadon lifegő részébe és tépd ki azzal a többi szegecset is! :twisted: De nem is muszáj mindet, mert miután félrehajtod hozzáférsz a testet és az antennaház alsó részét rögzítő csavarokhoz. Uhh, bocsi a regényméretért, de nem csináltam sajnos fényképes howto-t, amit mostmár bánok, mert megtehettem volna :oops: Remélem azért érhető a süketelésem és tudtam segíteni vele :) Üdv.: ujjzol Ui.: igazad van, pontosan egyforma a 3 és 5 ajtós hátulja (a csomitérajtó biztosan) :D
warwolf Elküldve Augusztus18, 2005 Elküldve Augusztus18, 2005 Tudja-e v.ki, hogy az F Astra fejétől a farkáig milyen hosszú?Esetleg hol találok ezzel kapcsolatban infókat?Mert ki kellene találnom, hogy hogy fér le a garázsba 1Xre, egymás mögé az A Corsámmal.
Tom Elküldve Augusztus18, 2005 Elküldve Augusztus18, 2005 Tudja-e v.ki, hogy az F Astra fejétől a farkáig milyen hosszú?Esetleg hol találok ezzel kapcsolatban infókat?Mert ki kellene találnom, hogy hogy fér le a garázsba 1Xre, egymás mögé az A Corsámmal. Estére meg tudom mondani. Régi katalógusokban van róla 3 nézeti ábra méretekkel, azon rajta van. Lehet hogy neten is lehet ilyet fellelni, de pontos helyet sajnos nemtok.
Gyuri_bácsi Elküldve Augusztus18, 2005 Elküldve Augusztus18, 2005 Könyv szerint: Limuzin 3,5 ajtós : 4051 Limuzin 4 ajtós : 4239 Caravan, Kisáruszállító : 4278 Cabrio : 4239 cm
warwolf Elküldve Augusztus18, 2005 Elküldve Augusztus18, 2005 Könyv szerint: Limuzin 3,5 ajtós : 4051 Limuzin 4 ajtós : 4239 Caravan, Kisáruszállító : 4278 Cabrio : 4239 cm Köszönöm az infót! :prayer:
Tápiószecső Elküldve Augusztus18, 2005 Elküldve Augusztus18, 2005 Hányfajta toronymerevítő van astrához? Azaz van olyan ami jó az egyik motortípushoz és nem jó a másikhoz stb... :?: (első, hátsó) És mi ezek közt a különbség?
Recommended Posts