zotya975 Elküldve December21, 2015 Megoszt Elküldve December21, 2015 3 hours ago, vzsolo írta: Sziasztok! Nagy örömömre platós VW alá mentem. A hátsólámpájának a konzolja lenyomta a géptetőm elejét, vele a zárhidat, ami pedig az összekötő lemezen keresztül a homlokfalat hátra tolta a hűtő felé Mennyire vészes ez? Itthoni körülmények között hogyan tudnám visszaalakítani? Esetleg járható-e az az út, miszerint vascsövet (vagy valami masszív, egyenes akármit) rakok a homlokfal mögé, amit kikötök és óvatosan hátramenetben visszahúzom vele? A zárhidat alulról ütlegelve vajon visszacsavarodna annyit, hogy fel tudjak rá rakni egy új hűtőrácsot? Nem igazán meghúzni szokták a zárhidat kikötve, inkább kiveszik a hűtőt és a blokkhoz betámasztva például az emelőt nyomják ki azt a részt ami begörbült. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vzsolo Elküldve December21, 2015 Megoszt Elküldve December21, 2015 Arra a lökös mögötti kereszttartóra értettem én homlokfalat (webshopokban ilyen néven láttam), azt akartam én meghúzni, a zárhidat inkább felfelé kéne visszacsavarni, de mindkettőre jobb, finomabb megoldásnak tűnik ez az emelős dolog; köszönöm a tippet. Mivel nem nézegettem és nem is fényképeztem amikor még minden a helyén volt, így a netről kukázott képek alapján próbálok rájönni kevés sikerrel, hogy mi és mennyit mászott arrébb. Az ismeretségi körömben csak egy Astra van, de sajnos annak is össze-vissza áll az eleje, így az sem mérvadó. Azt jól gondolom, hogy ennek a kereszttartónak a hűtő felőli része teljesen egyenes, míg a lökhárító felől gyárilag ívelt? A zárhidat oldalról nézve viszont nem találom meg benne azt a ~3 centit amennyivel nem stimmel a motorháztetőhöz képest. A bal sárvédő első csavarjánál látszik kb. 3 mm elmozdulása hátra felé. Tudnátok esetleg képet mutatni amivel össze tudnám hasonlítani? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabadij Elküldve December21, 2015 Megoszt Elküldve December21, 2015 3 hours ago, vzsolo írta: Arra a lökös mögötti kereszttartóra értettem én homlokfalat (webshopokban ilyen néven láttam), azt akartam én meghúzni, a zárhidat inkább felfelé kéne visszacsavarni, de mindkettőre jobb, finomabb megoldásnak tűnik ez az emelős dolog; köszönöm a tippet. Mivel nem nézegettem és nem is fényképeztem amikor még minden a helyén volt, így a netről kukázott képek alapján próbálok rájönni kevés sikerrel, hogy mi és mennyit mászott arrébb. Az ismeretségi körömben csak egy Astra van, de sajnos annak is össze-vissza áll az eleje, így az sem mérvadó. Azt jól gondolom, hogy ennek a kereszttartónak a hűtő felőli része teljesen egyenes, míg a lökhárító felől gyárilag ívelt? A zárhidat oldalról nézve viszont nem találom meg benne azt a ~3 centit amennyivel nem stimmel a motorháztetőhöz képest. A bal sárvédő első csavarjánál látszik kb. 3 mm elmozdulása hátra felé. Tudnátok esetleg képet mutatni amivel össze tudnám hasonlítani? Üdv! Szerintem keress egy közeli bontót,úgy is kelleni fog pár apróság a restaurációhoz,ott le tudod venni a szükséges méreteket,esetleg fényképeket készíthetsz a számodra érdekes részekről.Szerintem megengedik ezt,pláne ha veszel is tőlük valamit. Én így tennék,netes fotók nem biztos,hogy segítenek... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve December24, 2015 Megoszt Elküldve December24, 2015 A zárhidad a képek alapján nem hátra mozdult, hanem az első éle "bukott le", meg van tekeredve. Azt normálisan visszacsavarni, hát, sok sikert. Mondjuk ha nem cél az esztétika akkor kb mindegy, kalapács meg türelem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vzsolo Elküldve December26, 2015 Megoszt Elküldve December26, 2015 Boldog karácsonyt! Kalapács, türelem és bontós etalon helyett szemre egy villanyoszlop és spanifer segítségével ezt sikerült összehoznom egy óra alatt: A géptető nagyjából úgy nyílik/csukódik, mint előtte, a hűtő és a kereszttartó is egész jól visszajött, és a hűtőmaszk füleinek nyílásai is jó magasságba kerültek vissza. Persze van még van mit finomítani rajta; legközelebb leveszem a lökhárítót is, hogy a zárhídlemez élét vissza tudjam hajlítgatni, mert most nem fértem tőle hozzá a kombinált fogóval, ill. úgy vissza tudom majd húzni a kereszttartó alsó részét is. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Broawner Elküldve Január16, 2016 Megoszt Elküldve Január16, 2016 Sziasztok! 94es F astrara vettem első lökhárítót, utángyártottat. Kérdésem lenne, hogy hogy lehet a legegyszerűbben felrakni? Mert én nem érem el a belső csavarokat:D Praktikák érdekelnének. Előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bandika Elküldve Január17, 2016 Megoszt Elküldve Január17, 2016 On 2016. 01. 16. at 8:51, Broawner írta: Sziasztok! 94es F astrara vettem első lökhárítót, utángyártottat. Kérdésem lenne, hogy hogy lehet a legegyszerűbben felrakni? Mert én nem érem el a belső csavarokat:D Praktikák érdekelnének. Előre is köszönöm. Első kerékjárati műanyag dobbetétet ki kell venni, úgy a legkönnyebb, vagy akna. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Broawner Elküldve Január29, 2016 Megoszt Elküldve Január29, 2016 On 2016. 01. 17. at 16:19, bandika írta: Első kerékjárati műanyag dobbetétet ki kell venni, úgy a legkönnyebb, vagy akna. Köszönöm szépen!:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imre Elküldve Február5, 2016 Megoszt Elküldve Február5, 2016 Üdv mindenkinek ! Segítséget kérnék! Keresnék G Astra combi 2005-öshöz keresnék első lökhárítót. Előre is köszönöm ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cosso Elküldve Február6, 2016 Megoszt Elküldve Február6, 2016 Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek az Astra F márkajele az jó lenne C Corsa-ra? Nagynénjémnek baleset után nem pótolták, aztán megmértem a miénket, szerintem méretre ugyanakkora, csak a lyukak is ugyanott vannak-e? Mert ha igen, és megfelelő, akkor szerzünk rá bontóból. [az első képnél egy kicsit elment a centi, de így is látszik, hogy kb 11,5 cm] Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február6, 2016 Megoszt Elküldve Február6, 2016 13 perce, Cosso írta: Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek az Astra F márkajele az jó lenne C Corsa-ra? Nagynénjémnek baleset után nem pótolták, aztán megmértem a miénket, szerintem méretre ugyanakkora, csak a lyukak is ugyanott vannak-e? Mert ha igen, és megfelelő, akkor szerzünk rá bontóból. [az első képnél egy kicsit elment a centi, de így is látszik, hogy kb 11,5 cm] Üdv, tudtommal az F-nél középen ( is? ) van felfogató patent. 94-ig csak középen ( bár az amúgy is csak 9 centis) de a 97-es rácson is látok középen lyukat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február6, 2016 Megoszt Elküldve Február6, 2016 Középen nincs patent, csak egy csöcs van. Pont van nálam most fent a lakásban egy maszk, amiből kiszedtem a rácsot és megnéztem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február6, 2016 Megoszt Elküldve Február6, 2016 2 órája, daykiller írta: Középen nincs patent, csak egy csöcs van. Pont van nálam most fent a lakásban egy maszk, amiből kiszedtem a rácsot és megnéztem. Ja lehet, nekem csak középen fogja egy patent de ugye ez 9 centis. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra F Caravan Elküldve Február7, 2016 Megoszt Elküldve Február7, 2016 Van esetleg képe valakinek, hogy Caravannál a hátsó csomagtér ajtóban hol és hogyan helyezkedik el a gyári kp zármotor? Mióta nálam az autó ez nem működött és most gondoltam szétszedtem, de kiderült nincs is benne a motor. Gyári rendszerem van, de a csomagtér ajtót valamikor cserélték sérülés miatt és valószínűleg a kp zármotor nem került át ill. ebben az ajtóban nem is volt. Zármotorom már van bontóból viszont a vezetékezés is hiányzik az ajtóból mert nem találok ilyen csatlakozást ami a zármotorhoz kellene. Milyen színű vezetékek tartoznak a zármotorhoz vagy esélyes, hogy a vezeték sincs benne az ajtóban? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Greg_hun Elküldve Február7, 2016 Megoszt Elküldve Február7, 2016 (edited) 2 órája, Astra F Caravan írta: Van esetleg képe valakinek, hogy Caravannál a hátsó csomagtér ajtóban hol és hogyan helyezkedik el a gyári kp zármotor? Mióta nálam az autó ez nem működött és most gondoltam szétszedtem, de kiderült nincs is benne a motor. Gyári rendszerem van, de a csomagtér ajtót valamikor cserélték sérülés miatt és valószínűleg a kp zármotor nem került át ill. ebben az ajtóban nem is volt. Zármotorom már van bontóból viszont a vezetékezés is hiányzik az ajtóból mert nem találok ilyen csatlakozást ami a zármotorhoz kellene. Milyen színű vezetékek tartoznak a zármotorhoz vagy esélyes, hogy a vezeték sincs benne az ajtóban? Elég sötét kép, de csak ilyet találtam. A csomagtérben ülve fotóztam... A csatlakozója hasonló - ha nem ugyanolyan -, mint a tankajtó zár motoré (2pin, nekem ott mindkettő vezeték fekete, de ez az üregvédő miatt lehet ). Kábelköteg ajtóval együtt van, a bal hátsó oszlopban, a hátsó lámpa fölött kicsivel van egy csatlakozója, amivel az egész leválasztható, elméletileg ki lehet húzni a köteget a bal gumiátvezetőnél. +1, ha lehet még rosszabb kép... Módosítva Február7, 2016 : Greg_hun 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra F Caravan Elküldve Február7, 2016 Megoszt Elküldve Február7, 2016 Köszönöm. A lényeg pont látszik. Nálam a csavarlyukak a zármotor felfogatáshoz ott vannak az ajtóban benne a műanyag tiplivel, sejtettem, hogy oda kell rögzíteni, de vezeték és csati sehol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
free0228 Elküldve Február7, 2016 Megoszt Elküldve Február7, 2016 1 óra, Astra F Caravan írta: Köszönöm. A lényeg pont látszik. Nálam a csavarlyukak a zármotor felfogatáshoz ott vannak az ajtóban benne a műanyag tiplivel, sejtettem, hogy oda kell rögzíteni, de vezeték és csati sehol. Hát akkor vagy szerzel egy gyári csomiajtó köteget amiben benne van a csati meg kábel, vagy csak egy csatit és a tankajtó zártól húzol ki neki vezetéket, az van a legközelebb. Anno én is ezt tettem. A vezeték színe piros-fekete meg sárga-fekete azt hiszem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra F Caravan Elküldve Február15, 2016 Megoszt Elküldve Február15, 2016 Caravan hátsó ajtó ablaküveg cseréje. Hogyan? Leszedtem az ajtókárpitot, de nem tudom hogyan tovább. Le kell fúrni a szegecseket az ajtóban és úgy lehet kiszedni vagy van más módszer is? A kis ablakot ki kell szedni, hogy a nagyot kivehessem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február16, 2016 Megoszt Elküldve Február16, 2016 (edited) On 2016. 02. 07. at 11:51, Greg_hun írta: 8 órája, Astra F Caravan írta: Caravan hátsó ajtó ablaküveg cseréje. Hogyan? Leszedtem az ajtókárpitot, de nem tudom hogyan tovább. Le kell fúrni a szegecseket az ajtóban és úgy lehet kiszedni vagy van más módszer is? A kis ablakot ki kell szedni, hogy a nagyot kivehessem? Szerintem a kis ablakot és a térelválasztót ki kell venni, miután ezek kijönnek aztán fér csak ki a nagy üveg, de én odáig nem jutottam el. Módosítva Február16, 2016 : zotya975 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra F Caravan Elküldve Február16, 2016 Megoszt Elküldve Február16, 2016 19 órája, zotya975 írta: Szerintem a kis ablakot és a térelválasztót ki kell venni, miután ezek kijönnek aztán fér csak ki a nagy üveg, de én odáig nem jutottam el. Valóban, így sikerült. Ha a kis ablak kint van a nagy már simán kijön, de a kis ablakot nehezebb volt kiszabadítani, bár lehet, hogy csak annak aki most csinálja először mint én. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február17, 2016 Megoszt Elküldve Február17, 2016 4 órája, Astra F Caravan írta: Valóban, így sikerült. Ha a kis ablak kint van a nagy már simán kijön, de a kis ablakot nehezebb volt kiszabadítani, bár lehet, hogy csak annak aki most csinálja először mint én. Jaja elég körülményesen jön ki, én is kínlódtam vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
joecockroach Elküldve Február22, 2016 Megoszt Elküldve Február22, 2016 Sziasztok! Az ajtózsanérokban van valami persely? A csapszegek ki lettek cserélve, de ugyanúgy lötyög az ajtó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pingvin Elküldve Február22, 2016 Megoszt Elküldve Február22, 2016 4 órája, joecockroach írta: Sziasztok! Az ajtózsanérokban van valami persely? A csapszegek ki lettek cserélve, de ugyanúgy lötyög az ajtó. Emlékeim szerint nincs, az egyik nálam is lötyögős maradt, a másikat a lakatos igazította meg kasznizásnál 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kasztiimre Elküldve Február22, 2016 Megoszt Elküldve Február22, 2016 Sziasztok! Asrta F Sedan-om van és keresek hozzá pár alkatrészt, aminek nem tudom a nevét. A csomagtartó jobb oldalán van egy szellőző rács a kárpit alatt, amit a lökhárító takar kívülről. A pára kiszellőztetésére hivatott. Ennek mi a neve, hogyan keressem? Továbbá szintén a csomagtartó két oldalában a kerékjárati ív mögött van egy-egy lyuk, amiben szerintem valaha volt két gumidugó. Jól gondolom? No ezeket is keresném, de fogalmam sincs,mi az a neve. Köszi: Imi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra F Caravan Elküldve Február22, 2016 Megoszt Elküldve Február22, 2016 (edited) 5 órája, joecockroach írta: Sziasztok! Az ajtózsanérokban van valami persely? A csapszegek ki lettek cserélve, de ugyanúgy lötyög az ajtó. Az a baj, hogy egyébként az éves karbantartásnak része a zsanéroknak a zsírral feltöltése. Na most ezt ma már aligha megcsinálja valaki. A zsanér meg ugye ázik, a zsír kimosódik belőle és aztán elkezd rohadni és szép lassan elfogy az anyag. Nem csak a csapszeg hanem maga a zsanér. A múltkor én is leszedtem a porvédő gumikat és valamelyikből fél marék rozsdapor jött ki. Csak néztem, hogy mi ez. Módosítva Február22, 2016 : Astra F Caravan 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts