daykiller Elküldve Szeptember24, 2015 Elküldve Szeptember24, 2015 Csak nekem rémlik úgy, vagy tényleg volt gyárilag olyan spoiler az ötajtósokon, amiben volt féklámpa? Esetleg valakinek egy eladó? Megnézem EPC-ben.
daykiller Elküldve Szeptember24, 2015 Elküldve Szeptember24, 2015 EPC szerint diccse. Bár a Caravanét sem találom. :D Pedig abból biztosan van gyári pótféklámpás szárny. Mondjuk az lehet imser. De pl megtaláltam az SRI, GT négyajtós gyári szpojlerét... ami a 200TS Astrákon is van gyárilag.
wookie Elküldve Szeptember24, 2015 Elküldve Szeptember24, 2015 Az online epc-ben én sem találtam, pedig mintha anno láttam volna nem is egyet. Más: Az eredeti astrából is volt hátul fekete "díszcsíkos" verzió, vagy azt már csak a classic-ok kaptak? Itt a lemez ugyanaz, vagy más a mélysége a rátét miatt? Annak elvileg síkban kéne legyen a hátsó lámpákkal nem?
daykiller Elküldve Szeptember24, 2015 Elküldve Szeptember24, 2015 Az online epc-ben én sem találtam, pedig mintha anno láttam volna nem is egyet. Más: Az eredeti astrából is volt hátul fekete "díszcsíkos" verzió, vagy azt már csak a classic-ok kaptak? Itt a lemez ugyanaz, vagy más a mélysége a rátét miatt? Annak elvileg síkban kéne legyen a hátsó lámpákkal nem? GSi-ken van pl gyárilag fekete díszcsík a lámpákkal egy vonalban. De ahhoz másik zár is kell, ha jól tévedek. Létezik olyan is, hogy piros, sárga színű, folytatva a lámpák színeit. :D
wookie Elküldve Szeptember24, 2015 Elküldve Szeptember24, 2015 GSi-ken van pl gyárilag fekete díszcsík a lámpákkal egy vonalban. De ahhoz másik zár is kell, ha jól tévedek. Létezik olyan is, hogy piros, sárga színű, folytatva a lámpák színeit. :D Én arra a némileg átlátszó füstszínűre gondolok, ami a képen is van, amit a kutya közönséges mezitlábas astrák is kaptak. Na csak mert amit vettem azon is van, de eláll a ***ba, viszont amúgy meg tetszik. Szóval ha meg akarom tartani, jó lenne tudni hogy kell e ajtót cserélni hozzá, vagy inkább szedjem le, és fújjam le feketével a helyét. :)
daykiller Elküldve Szeptember24, 2015 Elküldve Szeptember24, 2015 Én arra a némileg átlátszó füstszínűre gondolok, ami a képen is van, amit a kutya közönséges mezitlábas astrák is kaptak. Na csak mert amit vettem azon is van, de eláll a ***ba, viszont amúgy meg tetszik. Szóval ha meg akarom tartani, jó lenne tudni hogy kell e ajtót cserélni hozzá, vagy inkább szedjem le, és fújjam le feketével a helyét. :) Tudtommal patentok tartják, mint a karavanon az alsó díszlécet.
hetyke Elküldve Szeptember24, 2015 Elküldve Szeptember24, 2015 Én arra a némileg átlátszó füstszínűre gondolok, ami a képen is van, amit a kutya közönséges mezitlábas astrák is kaptak. Na csak mert amit vettem azon is van, de eláll a ***ba, viszont amúgy meg tetszik. Szóval ha meg akarom tartani, jó lenne tudni hogy kell e ajtót cserélni hozzá, vagy inkább szedjem le, és fújjam le feketével a helyét. :) Elméletileg ragaszható, de gyárilag szegecseléssel van rögzítve amire ilyen patentos izék mennek rá műanyagból. Azért is elállhat, mert hátulról megtolták, vagy azért is, mert rosszul van beállítva a zárad! :)
wookie Elküldve Szeptember25, 2015 Elküldve Szeptember25, 2015 Inkább olyan az egész mint ha az ajtó azon része kiljebb lenne és azért lóg ki a lámpa síkjából. De maga az ajtó a kaszni többi részéhez képest jól áll.
szebik Elküldve Október16, 2015 Elküldve Október16, 2015 Sziasztok! Az első kerékjáratban levő műanyag ház alatt, az utastérre szivacs van felrögzítve. Annak mi a a szerepe?Lehetséges hogy amiatt párásodik be az első szélvédő esős idő után?A válaszokat előre is köszönöm!
hetyke Elküldve Október16, 2015 Elküldve Október16, 2015 Sziasztok! Az első kerékjáratban levő műanyag ház alatt, az utastérre szivacs van felrögzítve. Annak mi a a szerepe?Lehetséges hogy amiatt párásodik be az első szélvédő esős idő után?A válaszokat előre is köszönöm!Hangtompítás! Ne halljad meg amikor kavicsok pattognak. Az ablakon lévő fekete levélrácsnál tömítetlen a kapcsolat, így a víz befolyik a szellőzőbe, illetve átáztatja a pollenszűrőt, így az eleve páráslevegőben még meleg vízpárával fújod az ablakot. A többi meg egyszerű fizika, és biológia. Párás időben párát lehelsz az utóba, meg elev magas a páratartalom, és a meleg hatására, az felfelé halad, mint a felhőképződés. Az fog lecsapódni az üvegen, ami hidegebb, mint a levegő, így a harmatpontot pont eléri. A harmat pont az függ a felület, és a levegő hőmérsékletétől, illetve a százalékos páratartalomtól is.
szebik Elküldve Október16, 2015 Elküldve Október16, 2015 Hangtompítás! Ne halljad meg amikor kavicsok pattognak. Az ablakon lévő fekete levélrácsnál tömítetlen a kapcsolat, így a víz befolyik a szellőzőbe, illetve átáztatja a pollenszűrőt, így az eleve páráslevegőben még meleg vízpárával fújod az ablakot. A többi meg egyszerű fizika, és biológia. Párás időben párát lehelsz az utóba, meg elev magas a páratartalom, és a meleg hatására, az felfelé halad, mint a felhőképződés. Az fog lecsapódni az üvegen, ami hidegebb, mint a levegő, így a harmatpontot pont eléri. A harmat pont az függ a felület, és a levegő hőmérsékletétől, illetve a százalékos páratartalomtól is.A pollenszűrőm nem nedves egyáltalán csak picit poros. A levélfogóról víz nem cseppen rá, tömít rendesen. Ezt leteszteltem. A vízelvezető csatona is levélmentes és a középső gumi kifolyó is ki van pucolva. Még tippet kaptam a fűtőradiátorra is. De az is rendben. A vizem nem fogy és radiátor alatt sincs víznyom.Egyébként az előbb a párásodás szóval nem fogalmaztam helyesen mert az nem csak párásodás, mert a szélvédőn cseppekben folyik le a víz reggelre.Próbálkozást már tettem rá, hogy a leállítás előtt az utastérszellőzést zárom. Hatékonynak is bizonyult, mert azóta nem vizesedik az ablak de ez a megoldás nem a problémát kezeli, hanem a tünetet.
hetyke Elküldve Október16, 2015 Elküldve Október16, 2015 A pollenszűrőm nem nedves egyáltalán csak picit poros. A levélfogóról víz nem cseppen rá, tömít rendesen. Ezt leteszteltem. A vízelvezető csatona is levélmentes és a középső gumi kifolyó is ki van pucolva. Még tippet kaptam a fűtőradiátorra is. De az is rendben. A vizem nem fogy és radiátor alatt sincs víznyom.Egyébként az előbb a párásodás szóval nem fogalmaztam helyesen mert az nem csak párásodás, mert a szélvédőn cseppekben folyik le a víz reggelre.Próbálkozást már tettem rá, hogy a leállítás előtt az utastérszellőzést zárom. Hatékonynak is bizonyult, mert azóta nem vizesedik az ablak de ez a megoldás nem a problémát kezeli, hanem a tünetet.Tapogasd végig a szőnyeget! Hátul is!! Ismerősnek a hátsóajtónál ázott be, és párásodott, másiknak meg az első ablaknál rohadt el, és bal lábtérbe folyt a víz...
spzoli Elküldve Október16, 2015 Elküldve Október16, 2015 Nekem a caravan a tetősín alatti tömítés végigrepedése miatt ázott. Illetve a csomagtér oldalablakoknál is szépen folyik befele a víz.
Greg_hun Elküldve Október16, 2015 Elküldve Október16, 2015 Nekem a caravan a tetősín alatti tömítés végigrepedése miatt ázott. Illetve a csomagtér oldalablakoknál is szépen folyik befele a víz. Igen, nekem is ez volt az egyik, a gumi tömítések és a kaszni illesztésnél a tömítőanyag is. A pollenszűrőm nem nedves egyáltalán csak picit poros. A levélfogóról víz nem cseppen rá, tömít rendesen. Ezt leteszteltem. A vízelvezető csatona is levélmentes és a középső gumi kifolyó is ki van pucolva. Még tippet kaptam a fűtőradiátorra is. De az is rendben. A vizem nem fogy és radiátor alatt sincs víznyom.Egyébként az előbb a párásodás szóval nem fogalmaztam helyesen mert az nem csak párásodás, mert a szélvédőn cseppekben folyik le a víz reggelre.Próbálkozást már tettem rá, hogy a leállítás előtt az utastérszellőzést zárom. Hatékonynak is bizonyult, mert azóta nem vizesedik az ablak de ez a megoldás nem a problémát kezeli, hanem a tünetet.A másik, ha van tetőablak, akkor bármi lehet. Lefolyócső, tömítés... Tetőkárpitot levenném, hátha. Ezután a helyedben még a szélvédő ragasztását is megnézném körben, hogy nem-e ott szivárog be.
Astra F Caravan Elküldve Október16, 2015 Elküldve Október16, 2015 Nekem a caravan a tetősín alatti tömítés végigrepedése miatt ázott. Illetve a csomagtér oldalablakoknál is szépen folyik befele a víz. Nálam a tetőantenna talptömítése nyílt ketté. Ha beázik itt akkor a tetőkárpit levezeti oldalra és az oldalablakoknál csöpög be.
spzoli Elküldve Október17, 2015 Elküldve Október17, 2015 Nálam a tetőantenna talptömítése nyílt ketté. Ha beázik itt akkor a tetőkárpit levezeti oldalra és az oldalablakoknál csöpög be.Majus ota nincs bent tetokarpit. Akkor csinaltam a tetot. Igy is az ablaknal froccsen. :)
Astra F Caravan Elküldve Október17, 2015 Elküldve Október17, 2015 (edited) Majus ota nincs bent tetokarpit. Akkor csinaltam a tetot. Igy is az ablaknal froccsen. :) És az mitől? Lehet az, hogy az oldalablakok nem ragasztottak csak gumitömítés van ami elérett vagy a szélvédőragasztó is szétporlad egy idő után? Esetleg nálad is a tetősín alatti lemezátlapolásnál jön be? Módosítva Október17, 2015 : Astra F Caravan
spzoli Elküldve Október17, 2015 Elküldve Október17, 2015 És az mitől? Lehet az, hogy az oldalablakok nem ragasztottak csak gumitömítés van ami elérett vagy a szélvédőragasztó is szétporlad egy idő után? Esetleg nálad is a tetősín alatti lemezátlapolásnál jön be?Az oldalüveg nem ragasztott csak tömítése van neki és elöregszik. Még nem jutottam el odáig, h megcsináljam. A tetőlemez átlapolás tömítetlenségéről két kommenttel az előző kommentem előtt írtam.
Astra F Caravan Elküldve Október17, 2015 Elküldve Október17, 2015 (edited) Az oldalüveg nem ragasztott csak tömítése van neki és elöregszik. Még nem jutottam el odáig, h megcsináljam. A tetőlemez átlapolás tömítetlenségéről két kommenttel az előző kommentem előtt írtam.Akkor emiatt vizes állandóan a csomagtér oldalsó üregei? Valószínűleg nálam is már csereérett. Módosítva Október17, 2015 : Astra F Caravan
spzoli Elküldve Október17, 2015 Elküldve Október17, 2015 Akkor emiatt vizes állandóan a csomagtér oldalsó üregei? Valószínűleg nálam is már csereérett.Az ureg lehet a doblemez aljan levo furat kupakjanak a hianyabol is. Ugyanide csatlakozik a tetoablak hatso lefolyoja.
szebik Elküldve Október19, 2015 Elküldve Október19, 2015 (edited) A feldobott lehetőségeket még nyáron orvosoltam. Nedvesedett a tetőkárpit, már pár helyen el is vált. A hátsóablakot, a tetősín csavarokat, a tetőillesztést végig a tetősín alatt is letömítettem, és a tetőablak lefolyócsöveit is kitisztítottam. A kárpit körbe száraz.Az első szélvédő még megér egy próbát.Egyébként a szivacs a kerékjáratnál a kasztnira ragasztva van, vagy valami más tarja ott?Köszönöm a tippeket. A kocsi hátulja vizesedhet a kaszni dugójának hiányától, az utastérből kilépő meleg levegőből ott kicsapódó párától, a csomagtér oldalsó üregeibe pakolt cuccoktól, és a lefolyó eltömődéséből, vagy ezek kombinációjától. Módosítva Október19, 2015 : szebik
zotya975 Elküldve Október19, 2015 Elküldve Október19, 2015 (edited) A feldobott lehetőségeket még nyáron orvosoltam. Nedvesedett a tetőkárpit, már pár helyen el is vált. A hátsóablakot, a tetősín csavarokat, a tetőillesztést végig a tetősín alatt is letömítettem, és a tetőablak lefolyócsöveit is kitisztítottam. A kárpit körbe száraz.Az első szélvédő még megér egy próbát.Egyébként a szivacs a kerékjáratnál a kasztnira ragasztva van, vagy valami más tarja ott?Köszönöm a tippeket. A kocsi hátulja vizesedhet a kaszni dugójának hiányától, az utastérből kilépő meleg levegőből ott kicsapódó párától, a csomagtér oldalsó üregeibe pakolt cuccoktól, és a lefolyó eltömődéséből, vagy ezek kombinációjától.Eredetileg lehet hogy ragasztva volt, de ha leveszed a sárvédőt valószinűleg leesik onnan. Én kétoldalassal raktam vissza. Módosítva Október19, 2015 : zotya975 1
Astra F Caravan Elküldve Október19, 2015 Elküldve Október19, 2015 A feldobott lehetőségeket még nyáron orvosoltam. Nedvesedett a tetőkárpit, már pár helyen el is vált. A hátsóablakot, a tetősín csavarokat, a tetőillesztést végig a tetősín alatt is letömítettem, és a tetőablak lefolyócsöveit is kitisztítottam. A kárpit körbe száraz.Az első szélvédő még megér egy próbát.Egyébként a szivacs a kerékjáratnál a kasztnira ragasztva van, vagy valami más tarja ott?Köszönöm a tippeket. A kocsi hátulja vizesedhet a kaszni dugójának hiányától, az utastérből kilépő meleg levegőből ott kicsapódó párától, a csomagtér oldalsó üregeibe pakolt cuccoktól, és a lefolyó eltömődéséből, vagy ezek kombinációjától.Hát az a helyzet, hogy a kijelöltek közül szerintem egyik se. Csak esőzéskor vizesedik és akkor is ha nem megyek csak áll a kocsi és ha csak mosom az autót akkor is simán befolyik valahol.
zotya975 Elküldve Október20, 2015 Elküldve Október20, 2015 Hát az a helyzet, hogy a kijelöltek közül szerintem egyik se. Csak esőzéskor vizesedik és akkor is ha nem megyek csak áll a kocsi és ha csak mosom az autót akkor is simán befolyik valahol.Az a szellőző rács ki tud esni a helyéről, akkor sem hagyod el mert a lökös nem engedi leesni, de akkor csak kotyog a helyén, és felülről bejut a víz.
clava Elküldve Október21, 2015 Elküldve Október21, 2015 SziasztokÚgy látom mostanába téma ez a beázás. , most hogy voltak ezek a nagy esőzések és szinte végig állt a kocsi észrevettem hogy jobb hátul valahol beázik nekeim is ugyanis a jobb hátsó biztonsági övet ahogy húzom kifele rendesen vizes, illetve felette kicsit látszik a tetőkárpiton is de nem jövök rá hol ázhat be a csomagtartónál néztem ott elvileg nem gédereket szintén néztem ott se.valamint elinduláskor is hallottam ahogy mocorog a víz, de ez csak az első ilyen ázás utánni elindulásnál éreztem.
Recommended Posts