daykiller Elküldve Szeptember24, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2015 Csak nekem rémlik úgy, vagy tényleg volt gyárilag olyan spoiler az ötajtósokon, amiben volt féklámpa? Esetleg valakinek egy eladó? Megnézem EPC-ben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Szeptember24, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2015 EPC szerint diccse. Bár a Caravanét sem találom. :D Pedig abból biztosan van gyári pótféklámpás szárny. Mondjuk az lehet imser. De pl megtaláltam az SRI, GT négyajtós gyári szpojlerét... ami a 200TS Astrákon is van gyárilag. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember24, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2015 Az online epc-ben én sem találtam, pedig mintha anno láttam volna nem is egyet. Más: Az eredeti astrából is volt hátul fekete "díszcsíkos" verzió, vagy azt már csak a classic-ok kaptak? Itt a lemez ugyanaz, vagy más a mélysége a rátét miatt? Annak elvileg síkban kéne legyen a hátsó lámpákkal nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Szeptember24, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2015 Az online epc-ben én sem találtam, pedig mintha anno láttam volna nem is egyet. Más: Az eredeti astrából is volt hátul fekete "díszcsíkos" verzió, vagy azt már csak a classic-ok kaptak? Itt a lemez ugyanaz, vagy más a mélysége a rátét miatt? Annak elvileg síkban kéne legyen a hátsó lámpákkal nem? GSi-ken van pl gyárilag fekete díszcsík a lámpákkal egy vonalban. De ahhoz másik zár is kell, ha jól tévedek. Létezik olyan is, hogy piros, sárga színű, folytatva a lámpák színeit. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember24, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2015 GSi-ken van pl gyárilag fekete díszcsík a lámpákkal egy vonalban. De ahhoz másik zár is kell, ha jól tévedek. Létezik olyan is, hogy piros, sárga színű, folytatva a lámpák színeit. :D Én arra a némileg átlátszó füstszínűre gondolok, ami a képen is van, amit a kutya közönséges mezitlábas astrák is kaptak. Na csak mert amit vettem azon is van, de eláll a ***ba, viszont amúgy meg tetszik. Szóval ha meg akarom tartani, jó lenne tudni hogy kell e ajtót cserélni hozzá, vagy inkább szedjem le, és fújjam le feketével a helyét. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Szeptember24, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2015 Én arra a némileg átlátszó füstszínűre gondolok, ami a képen is van, amit a kutya közönséges mezitlábas astrák is kaptak. Na csak mert amit vettem azon is van, de eláll a ***ba, viszont amúgy meg tetszik. Szóval ha meg akarom tartani, jó lenne tudni hogy kell e ajtót cserélni hozzá, vagy inkább szedjem le, és fújjam le feketével a helyét. :) Tudtommal patentok tartják, mint a karavanon az alsó díszlécet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Szeptember24, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2015 Én arra a némileg átlátszó füstszínűre gondolok, ami a képen is van, amit a kutya közönséges mezitlábas astrák is kaptak. Na csak mert amit vettem azon is van, de eláll a ***ba, viszont amúgy meg tetszik. Szóval ha meg akarom tartani, jó lenne tudni hogy kell e ajtót cserélni hozzá, vagy inkább szedjem le, és fújjam le feketével a helyét. :) Elméletileg ragaszható, de gyárilag szegecseléssel van rögzítve amire ilyen patentos izék mennek rá műanyagból. Azért is elállhat, mert hátulról megtolták, vagy azért is, mert rosszul van beállítva a zárad! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember25, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2015 Inkább olyan az egész mint ha az ajtó azon része kiljebb lenne és azért lóg ki a lámpa síkjából. De maga az ajtó a kaszni többi részéhez képest jól áll. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szebik Elküldve Október16, 2015 Megoszt Elküldve Október16, 2015 Sziasztok! Az első kerékjáratban levő műanyag ház alatt, az utastérre szivacs van felrögzítve. Annak mi a a szerepe?Lehetséges hogy amiatt párásodik be az első szélvédő esős idő után?A válaszokat előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Október16, 2015 Megoszt Elküldve Október16, 2015 Sziasztok! Az első kerékjáratban levő műanyag ház alatt, az utastérre szivacs van felrögzítve. Annak mi a a szerepe?Lehetséges hogy amiatt párásodik be az első szélvédő esős idő után?A válaszokat előre is köszönöm!Hangtompítás! Ne halljad meg amikor kavicsok pattognak. Az ablakon lévő fekete levélrácsnál tömítetlen a kapcsolat, így a víz befolyik a szellőzőbe, illetve átáztatja a pollenszűrőt, így az eleve páráslevegőben még meleg vízpárával fújod az ablakot. A többi meg egyszerű fizika, és biológia. Párás időben párát lehelsz az utóba, meg elev magas a páratartalom, és a meleg hatására, az felfelé halad, mint a felhőképződés. Az fog lecsapódni az üvegen, ami hidegebb, mint a levegő, így a harmatpontot pont eléri. A harmat pont az függ a felület, és a levegő hőmérsékletétől, illetve a százalékos páratartalomtól is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szebik Elküldve Október16, 2015 Megoszt Elküldve Október16, 2015 Hangtompítás! Ne halljad meg amikor kavicsok pattognak. Az ablakon lévő fekete levélrácsnál tömítetlen a kapcsolat, így a víz befolyik a szellőzőbe, illetve átáztatja a pollenszűrőt, így az eleve páráslevegőben még meleg vízpárával fújod az ablakot. A többi meg egyszerű fizika, és biológia. Párás időben párát lehelsz az utóba, meg elev magas a páratartalom, és a meleg hatására, az felfelé halad, mint a felhőképződés. Az fog lecsapódni az üvegen, ami hidegebb, mint a levegő, így a harmatpontot pont eléri. A harmat pont az függ a felület, és a levegő hőmérsékletétől, illetve a százalékos páratartalomtól is.A pollenszűrőm nem nedves egyáltalán csak picit poros. A levélfogóról víz nem cseppen rá, tömít rendesen. Ezt leteszteltem. A vízelvezető csatona is levélmentes és a középső gumi kifolyó is ki van pucolva. Még tippet kaptam a fűtőradiátorra is. De az is rendben. A vizem nem fogy és radiátor alatt sincs víznyom.Egyébként az előbb a párásodás szóval nem fogalmaztam helyesen mert az nem csak párásodás, mert a szélvédőn cseppekben folyik le a víz reggelre.Próbálkozást már tettem rá, hogy a leállítás előtt az utastérszellőzést zárom. Hatékonynak is bizonyult, mert azóta nem vizesedik az ablak de ez a megoldás nem a problémát kezeli, hanem a tünetet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Október16, 2015 Megoszt Elküldve Október16, 2015 A pollenszűrőm nem nedves egyáltalán csak picit poros. A levélfogóról víz nem cseppen rá, tömít rendesen. Ezt leteszteltem. A vízelvezető csatona is levélmentes és a középső gumi kifolyó is ki van pucolva. Még tippet kaptam a fűtőradiátorra is. De az is rendben. A vizem nem fogy és radiátor alatt sincs víznyom.Egyébként az előbb a párásodás szóval nem fogalmaztam helyesen mert az nem csak párásodás, mert a szélvédőn cseppekben folyik le a víz reggelre.Próbálkozást már tettem rá, hogy a leállítás előtt az utastérszellőzést zárom. Hatékonynak is bizonyult, mert azóta nem vizesedik az ablak de ez a megoldás nem a problémát kezeli, hanem a tünetet.Tapogasd végig a szőnyeget! Hátul is!! Ismerősnek a hátsóajtónál ázott be, és párásodott, másiknak meg az első ablaknál rohadt el, és bal lábtérbe folyt a víz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Október16, 2015 Megoszt Elküldve Október16, 2015 Nekem a caravan a tetősín alatti tömítés végigrepedése miatt ázott. Illetve a csomagtér oldalablakoknál is szépen folyik befele a víz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Greg_hun Elküldve Október16, 2015 Megoszt Elküldve Október16, 2015 Nekem a caravan a tetősín alatti tömítés végigrepedése miatt ázott. Illetve a csomagtér oldalablakoknál is szépen folyik befele a víz. Igen, nekem is ez volt az egyik, a gumi tömítések és a kaszni illesztésnél a tömítőanyag is. A pollenszűrőm nem nedves egyáltalán csak picit poros. A levélfogóról víz nem cseppen rá, tömít rendesen. Ezt leteszteltem. A vízelvezető csatona is levélmentes és a középső gumi kifolyó is ki van pucolva. Még tippet kaptam a fűtőradiátorra is. De az is rendben. A vizem nem fogy és radiátor alatt sincs víznyom.Egyébként az előbb a párásodás szóval nem fogalmaztam helyesen mert az nem csak párásodás, mert a szélvédőn cseppekben folyik le a víz reggelre.Próbálkozást már tettem rá, hogy a leállítás előtt az utastérszellőzést zárom. Hatékonynak is bizonyult, mert azóta nem vizesedik az ablak de ez a megoldás nem a problémát kezeli, hanem a tünetet.A másik, ha van tetőablak, akkor bármi lehet. Lefolyócső, tömítés... Tetőkárpitot levenném, hátha. Ezután a helyedben még a szélvédő ragasztását is megnézném körben, hogy nem-e ott szivárog be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra F Caravan Elküldve Október16, 2015 Megoszt Elküldve Október16, 2015 Nekem a caravan a tetősín alatti tömítés végigrepedése miatt ázott. Illetve a csomagtér oldalablakoknál is szépen folyik befele a víz. Nálam a tetőantenna talptömítése nyílt ketté. Ha beázik itt akkor a tetőkárpit levezeti oldalra és az oldalablakoknál csöpög be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Október17, 2015 Megoszt Elküldve Október17, 2015 Nálam a tetőantenna talptömítése nyílt ketté. Ha beázik itt akkor a tetőkárpit levezeti oldalra és az oldalablakoknál csöpög be.Majus ota nincs bent tetokarpit. Akkor csinaltam a tetot. Igy is az ablaknal froccsen. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra F Caravan Elküldve Október17, 2015 Megoszt Elküldve Október17, 2015 (edited) Majus ota nincs bent tetokarpit. Akkor csinaltam a tetot. Igy is az ablaknal froccsen. :) És az mitől? Lehet az, hogy az oldalablakok nem ragasztottak csak gumitömítés van ami elérett vagy a szélvédőragasztó is szétporlad egy idő után? Esetleg nálad is a tetősín alatti lemezátlapolásnál jön be? Módosítva Október17, 2015 : Astra F Caravan Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Október17, 2015 Megoszt Elküldve Október17, 2015 És az mitől? Lehet az, hogy az oldalablakok nem ragasztottak csak gumitömítés van ami elérett vagy a szélvédőragasztó is szétporlad egy idő után? Esetleg nálad is a tetősín alatti lemezátlapolásnál jön be?Az oldalüveg nem ragasztott csak tömítése van neki és elöregszik. Még nem jutottam el odáig, h megcsináljam. A tetőlemez átlapolás tömítetlenségéről két kommenttel az előző kommentem előtt írtam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra F Caravan Elküldve Október17, 2015 Megoszt Elküldve Október17, 2015 (edited) Az oldalüveg nem ragasztott csak tömítése van neki és elöregszik. Még nem jutottam el odáig, h megcsináljam. A tetőlemez átlapolás tömítetlenségéről két kommenttel az előző kommentem előtt írtam.Akkor emiatt vizes állandóan a csomagtér oldalsó üregei? Valószínűleg nálam is már csereérett. Módosítva Október17, 2015 : Astra F Caravan Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Október17, 2015 Megoszt Elküldve Október17, 2015 Akkor emiatt vizes állandóan a csomagtér oldalsó üregei? Valószínűleg nálam is már csereérett.Az ureg lehet a doblemez aljan levo furat kupakjanak a hianyabol is. Ugyanide csatlakozik a tetoablak hatso lefolyoja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szebik Elküldve Október19, 2015 Megoszt Elküldve Október19, 2015 (edited) A feldobott lehetőségeket még nyáron orvosoltam. Nedvesedett a tetőkárpit, már pár helyen el is vált. A hátsóablakot, a tetősín csavarokat, a tetőillesztést végig a tetősín alatt is letömítettem, és a tetőablak lefolyócsöveit is kitisztítottam. A kárpit körbe száraz.Az első szélvédő még megér egy próbát.Egyébként a szivacs a kerékjáratnál a kasztnira ragasztva van, vagy valami más tarja ott?Köszönöm a tippeket. A kocsi hátulja vizesedhet a kaszni dugójának hiányától, az utastérből kilépő meleg levegőből ott kicsapódó párától, a csomagtér oldalsó üregeibe pakolt cuccoktól, és a lefolyó eltömődéséből, vagy ezek kombinációjától. Módosítva Október19, 2015 : szebik Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október19, 2015 Megoszt Elküldve Október19, 2015 (edited) A feldobott lehetőségeket még nyáron orvosoltam. Nedvesedett a tetőkárpit, már pár helyen el is vált. A hátsóablakot, a tetősín csavarokat, a tetőillesztést végig a tetősín alatt is letömítettem, és a tetőablak lefolyócsöveit is kitisztítottam. A kárpit körbe száraz.Az első szélvédő még megér egy próbát.Egyébként a szivacs a kerékjáratnál a kasztnira ragasztva van, vagy valami más tarja ott?Köszönöm a tippeket. A kocsi hátulja vizesedhet a kaszni dugójának hiányától, az utastérből kilépő meleg levegőből ott kicsapódó párától, a csomagtér oldalsó üregeibe pakolt cuccoktól, és a lefolyó eltömődéséből, vagy ezek kombinációjától.Eredetileg lehet hogy ragasztva volt, de ha leveszed a sárvédőt valószinűleg leesik onnan. Én kétoldalassal raktam vissza. Módosítva Október19, 2015 : zotya975 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra F Caravan Elküldve Október19, 2015 Megoszt Elküldve Október19, 2015 A feldobott lehetőségeket még nyáron orvosoltam. Nedvesedett a tetőkárpit, már pár helyen el is vált. A hátsóablakot, a tetősín csavarokat, a tetőillesztést végig a tetősín alatt is letömítettem, és a tetőablak lefolyócsöveit is kitisztítottam. A kárpit körbe száraz.Az első szélvédő még megér egy próbát.Egyébként a szivacs a kerékjáratnál a kasztnira ragasztva van, vagy valami más tarja ott?Köszönöm a tippeket. A kocsi hátulja vizesedhet a kaszni dugójának hiányától, az utastérből kilépő meleg levegőből ott kicsapódó párától, a csomagtér oldalsó üregeibe pakolt cuccoktól, és a lefolyó eltömődéséből, vagy ezek kombinációjától.Hát az a helyzet, hogy a kijelöltek közül szerintem egyik se. Csak esőzéskor vizesedik és akkor is ha nem megyek csak áll a kocsi és ha csak mosom az autót akkor is simán befolyik valahol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október20, 2015 Megoszt Elküldve Október20, 2015 Hát az a helyzet, hogy a kijelöltek közül szerintem egyik se. Csak esőzéskor vizesedik és akkor is ha nem megyek csak áll a kocsi és ha csak mosom az autót akkor is simán befolyik valahol.Az a szellőző rács ki tud esni a helyéről, akkor sem hagyod el mert a lökös nem engedi leesni, de akkor csak kotyog a helyén, és felülről bejut a víz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
clava Elküldve Október21, 2015 Megoszt Elküldve Október21, 2015 SziasztokÚgy látom mostanába téma ez a beázás. , most hogy voltak ezek a nagy esőzések és szinte végig állt a kocsi észrevettem hogy jobb hátul valahol beázik nekeim is ugyanis a jobb hátsó biztonsági övet ahogy húzom kifele rendesen vizes, illetve felette kicsit látszik a tetőkárpiton is de nem jövök rá hol ázhat be a csomagtartónál néztem ott elvileg nem gédereket szintén néztem ott se.valamint elinduláskor is hallottam ahogy mocorog a víz, de ez csak az első ilyen ázás utánni elindulásnál éreztem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts