exitl0l Elküldve Június5, 2015 Megoszt Elküldve Június5, 2015 Megette a rosseb ha a taposó is rohadt...bár elvileg most ment át kpm műszakin, de kérdéses hogy ismerettség mennyire játszott.... De jövőhéten remélhetőleg többet tudok majd. Remélem nem horribilis összeg... majd meglátjuk Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imi (Astra) Elküldve Június5, 2015 Megoszt Elküldve Június5, 2015 Sziasztok, Gondolkozok egy alapos üreg és alvázvédelmen. 2002-es 5 ajtós X14NZ a kicsike, és hátul van benne műanyag dobbetét. Most kezd belül a tankbetöltőnél picit pirosodni. Valaki hallott már a "Dinitrol Penetrant" anyagról, esetleg erről a cégről? Érdemes lehet megcsinálni/csináltatni? Esetleg valakinek egyéb ötlet erre? alvázvédelem Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra F Caravan Elküldve Június6, 2015 Megoszt Elküldve Június6, 2015 Már ha van hozzá javítólemez...mert pölö tudtommal taposó nincs. :icon1: Az lehet, hogy nincs, de talán neki nem is lesz rá szüksége. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Június6, 2015 Megoszt Elküldve Június6, 2015 Hali Fura helyen (szerintem) rohad a kocsim. Az elsö kerékdob motor felöli függöleges oldalán. Szerintetek mitöl lehet? Az gondoltam, hogy alulról(ahova bedugtam a képen az az izét) megy fel a víz, mit gondoltok? A mésik oldalról semmi nyom. http://taylor.hu/astra/kerekiv/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
bandika Elküldve Június6, 2015 Megoszt Elküldve Június6, 2015 Hali Fura helyen (szerintem) rohad a kocsim. Az elsö kerékdob motor felöli függöleges oldalán. Szerintetek mitöl lehet? Az gondoltam, hogy alulról(ahova bedugtam a képen az az izét) megy fel a víz, mit gondoltok? A mésik oldalról semmi nyom. http://taylor.hu/astra/kerekiv/ ott nekem is már lyukas. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június7, 2015 Megoszt Elküldve Június7, 2015 Hali Fura helyen (szerintem) rohad a kocsim. Az elsö kerékdob motor felöli függöleges oldalán. Szerintetek mitöl lehet? Az gondoltam, hogy alulról(ahova bedugtam a képen az az izét) megy fel a víz, mit gondoltok? A mésik oldalról semmi nyom. http://taylor.hu/astra/kerekiv/ Gondolom ezen az oldalon több vizet kap a pocsolyák, kátyúk miatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Június7, 2015 Megoszt Elküldve Június7, 2015 Gondolom ezen az oldalon több vizet kap a pocsolyák, kátyúk miatt. jo de honnét, onnan alulrol, frecsg fel, mert szemböl csaknem indulhat meg Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június7, 2015 Megoszt Elküldve Június7, 2015 jo de honnét, onnan alulrol, frecsg fel, mert szemböl csaknem indulhat meg Hát szerintem ha a kerék belecsap a vízbe ott már jut mindenhova. Amikor kivettem a gólylábat ott fent is tiszta sár volt minden a toronyban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Június7, 2015 Megoszt Elküldve Június7, 2015 jo de honnét, onnan alulrol, frecsg fel, mert szemböl csaknem indulhat meg na ugy gondoltam, hogy alulrol azon a résen mehet fel a víz és a 2 lemez közt indítja a rohadást me vhogy nem fogom hogy a szemböl kapott viztöl hogyhogy pont ott indul meg Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június7, 2015 Megoszt Elküldve Június7, 2015 na ugy gondoltam, hogy alulrol azon a résen mehet fel a víz és a 2 lemez közt indítja a rohadást me vhogy nem fogom hogy a szemböl kapott viztöl hogyhogy pont ott indul meg A résen fel tud kúszni a víz simán. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Diabo6 Elküldve Június9, 2015 Megoszt Elküldve Június9, 2015 Sziasztok! Kis probléma, de annál jobban zavar. Az ablakok légterelőjéhez keresek rögzítő füleket (ha így nevezik). Elvileg sehol nem árulnak külön. Mindenhol csak a légterelővel együtt 7-16ezer ft-ig. Tudna segíteni valaki, hogy honnan szerezzek? Vagy van valakinek a fiók mélyén pár darab? Köszönöm a segítséget Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra F Caravan Elküldve Június16, 2015 Megoszt Elküldve Június16, 2015 Abban tudnátok segíteni, javaslatokkal szolgálni, hogy a motorháztetőt hogyan lehet normálisan beállítani, hogy finoman, a tető kis magasságból leejtésre is záródjon? Ez a következő feladat amit meg kellene oldanom mert ez egy katasztrófa már nagyon zavar. A probléma, hogy nehezen nyílik, nehezen csukódik és mindez nagy zajjal is jár. A zaj értelemszerűen csak lecsukáskor jelentkezik, de mindenki kinéz az ablakon a lakótelepen, hogy mi történt és marhára zavar, hogy mindenkinek tudnia kell hogy én megint autót szerelek. :D A nyitókart meg félek, hogy egyszer eltöröm mert nehezen nyit és elég jól meg kell tépni sokszor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június17, 2015 Megoszt Elküldve Június17, 2015 Abban tudnátok segíteni, javaslatokkal szolgálni, hogy a motorháztetőt hogyan lehet normálisan beállítani, hogy finoman, a tető kis magasságból leejtésre is záródjon? Ez a következő feladat amit meg kellene oldanom mert ez egy katasztrófa már nagyon zavar. A probléma, hogy nehezen nyílik, nehezen csukódik és mindez nagy zajjal is jár. A zaj értelemszerűen csak lecsukáskor jelentkezik, de mindenki kinéz az ablakon a lakótelepen, hogy mi történt és marhára zavar, hogy mindenkinek tudnia kell hogy én megint autót szerelek. :D A nyitókart meg félek, hogy egyszer eltöröm mert nehezen nyit és elég jól meg kell tépni sokszor. Azt a rugós bepattanó biszbaszt ( a motorháztető élén a belső oldalon) ami belemegy a zárhíd ellendarabjába, meg kell nézni, hogy pont beletalál-e ha valamelyik oldalt hozzáér, rá kell dugni egy csövet, dugókulcsot, és irányba kell hajtani..( a lemez fog eengedni nem a csonk) ezután villáskulcsal lehet kifele tekerni, ha nagyon le kell csapni, illteve a zárhíd két oldalán van két gumidugó, ezeket is lehet tekergetni. Úgy kell belőni, hogy ne kelljen lebacni, de azért beakadjon, a motorháztető egy sikban álljon oldalt a sárvédővel, és ne is zörögjön. Ha a nyitó kallantyú nem emel ki eléggé, nem húzza vissza rendesen azt a kis "drótot" akkor a zárhídon van egy csavar alatta egy fül ami rögzíti a gégecsövet, ezt ki kell lazítani, és a csővet kijebb húzni , majd meghúzni a csavart. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Diabo6 Elküldve Június18, 2015 Megoszt Elküldve Június18, 2015 Dönthető üléseket keresek. Az én 3 ajtósomban sportülés van (hasonló típus mint a gsi-é), de sajnos nem dönthető. Szeretném elcserélni dönthetőre. Lehetőség szerint szintén sportülésre. Kis reménnyel, de megpróbálom, hátha akad valaki, akinek van olyan ülése, aminél a dönthető funkciónak nem veszi hasznát. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Június19, 2015 Megoszt Elküldve Június19, 2015 Sportülésem nincs, de van rendes ülésem :D Somogyban A vezetőiből kicsit hullik alul a szivacs, más bajára nem emlékszem Link to comment Megosztás: More sharing options...
satee76 Elküldve Június22, 2015 Megoszt Elküldve Június22, 2015 (edited) Sziasztok ! Pár nap múlva vizsgás az autóm (1995-ös opel astra 1,7 Tdi) Egy pár ilyen rozsdafolt még elmegy, vagy festenem kellene? Továbbá ezzel mit lehet kezdeni? Előre is köszönöm Módosítva Június22, 2015 : satee76 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Június23, 2015 Megoszt Elküldve Június23, 2015 Sziasztok ! Pár nap múlva vizsgás az autóm (1995-ös opel astra 1,7 Tdi) Egy pár ilyen rozsdafolt még elmegy, vagy festenem kellene?http://www.kephost.com/images/2015/06/22/IMG_20150622_190137.jpghttp://www.kephost.com/images/2015/06/22/IMG_20150622_190212.jpg Továbbá ezzel mit lehet kezdeni? Előre is köszönömhttp://www.kephost.com/images/2015/06/22/IMG_20150622_190223.jpg Nincs olyan rozsdafolt ami "elmegy" ha van, az nem megy el, de egyre rosszabb lesz. A sárvédőt visszacsiszolva/passziválva/festve még ellesz pár évet, de a csomiajtó az inkább kuka, mint nem. Ez a rozsda belrül indult kifelé, a kéder alatt nagyjából már nincs fém. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Június23, 2015 Megoszt Elküldve Június23, 2015 Nincs olyan rozsdafolt ami "elmegy" ha van, az nem megy el, de egyre rosszabb lesz. A sárvédőt visszacsiszolva/passziválva/festve még ellesz pár évet, de a csomiajtó az inkább kuka, mint nem. Ez a rozsda belrül indult kifelé, a kéder alatt nagyjából már nincs fém. A rozsda is fém. Meggyengült szerkezetű oxidálódott fém. Just sayin'. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Június23, 2015 Megoszt Elküldve Június23, 2015 A rozsda is fém. Meggyengült szerkezetű oxidálódott fém. Just sayin'. :D Ne kötözködj, kenegesd a bűrt. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június23, 2015 Megoszt Elküldve Június23, 2015 Ne kötözködj, kenegesd a bűrt. :D Amúgy is már szerintem nem fém hanem oxid.... :goofy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Június23, 2015 Megoszt Elküldve Június23, 2015 Hát akárhogy csavarjátok, "AZ" nem oda való :icon4: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Június23, 2015 Megoszt Elküldve Június23, 2015 A rozsda is fém. Meggyengült szerkezetű oxidálódott fém. Just sayin'. :D Tehát fém-oxid. Tehát nem fém. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Június23, 2015 Megoszt Elküldve Június23, 2015 Hát akárhogy csavarjátok, "AZ" nem oda való :icon4: Az oxid? Nem. De elmenni nem fog már onnan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Június23, 2015 Megoszt Elküldve Június23, 2015 Tehát fém-oxid. Tehát nem fém. :) Kémiatanár megmondta. Az fém. Szerkezete alapján még mindig az. Az alumínium is fém. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Június23, 2015 Megoszt Elküldve Június23, 2015 szerintem meg VAS :hehe: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts