Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

Jobb oldalt fent, ha lebontod a muanyagokat, megtalalod. Ki kell csavarnod hozza a jobb hatso uleshez tartozo biztonsagi ov felso anyajat is. Kicsit hulyen nez ki, de javaslom, hogy keress egy keresztkulcsot, mert 19-es meretu a csavar, es erdemes ablakkitores nelkul kicsavarni :( (mondjuk a hatso ketto biztonsagi ov csavarjanal fontosabb ez, ott joval kozelebb van az ablak)

Szoval miutan ez megvan, megkeresed a felso muanyag elem rogzitesi csavarjait, amit most fejbol en sem tudok, de ha ott vagy, logikus. Ezek torx csavarok, de lehet "pont akkora" sima csavarhuzot talalni, amivel ki lehet oket csavarni. Ez a felso elem egy masik ala van becsusztatva, szoval ha minden megvan, egyszeruen huzd szet oket. Ha ez kesz, meglatod magat a kasznit. Innentol mar egyszeru a dolgod, valamilyen drot segitsegevel huzd ki a muanyag csovet, es mivel gondolom el van szakadva, ezt ketszer kell megismetelned. En nem vettem javitokeszletet, hanem akvariumboltban kaphatsz hozza fillerekert egy "elosztot", ezt valamilyen ragasztoval korbeszigeteled, es kesz.

Ezek szerint magad is javítottad már... :lol:

Köszönöm a gyors reagálást, szabad időmben neki is ugrok!

A müanyagokat már lebontottam (megvannak a célszerszámok :lol: ), csak abban nem voltam biztos, h melyik irányban halad az a cső.

Üdv.: ujjzol

Megosztás:

Csináltam már erről egy fényképes leírást!!!!

(meg sokszor volt is róla szó, csak nemtom hogy hol, de használd a keresőt :lol: )

Neked is köszönöm! Nem t'om magamtól ez miért nem jutott eszembe. :oops: Pont azt a topic-ot nem olvastam még amiben ez benne vagyon :(

Megosztás:

Megtudja valaki mondani, hogy F Astra caravanban a hátsó biztonsági öv tartó csavarja (az a jó nagy:>) mekkora? 19-es csőkulcsom a legnagyobb, az viszont kicsi, kéne vennem egyet, de nemtudom, mekkorát :( Tudom, ránézésre kéne tudni, de én nemtudom :lol: Én olyan 22-esre saccolom.

Köszi.

Megosztás:

De miért csak a bal oldala volt ennyire gázos??Mert ugye szinkronban szokott korrodálódni, vagy helyesebben ilyenkor azért célszerű a másik oldalt is megbontani! :roll: Szerintem.

Oh, ki mondta, hogy nem nyulunk hozza? :( Mar otthonvan az osszes alkatresz, a heten / jovoheten hozzakezdunk a masik oldalhoz is. A jobb oldalon a kuszob ennel is rosszabb allapotban van, a kerekjarati iv feletti resz "elmegy" kategoria... De mindenkeppen cserelve lesz az egesz jobb oldal is.

Lesznek uj kepek, majd irok arakat is.

Megosztás:

Oh, ki mondta, hogy nem nyulunk hozza? :( Mar otthonvan az osszes alkatresz, a heten / jovoheten hozzakezdunk a masik oldalhoz is. A jobb oldalon a kuszob ennel is rosszabb allapotban van, a kerekjarati iv feletti resz "elmegy" kategoria... De mindenkeppen cserelve lesz az egesz jobb oldal is.

Lesznek uj kepek, majd irok arakat is.

Mennyibe lesz neked ez a mutatvány? Vannak ilyen jellegű számításaid?

Csak mert én is mostanság cseréltem a hátulját, na persze nekem azért ennyire nem terjedt szét a betegség.

Megosztás:

Mennyibe lesz neked ez a mutatvány? Vannak ilyen jellegű számításaid?

Csak mert én is mostanság cseréltem a hátulját, na persze nekem azért ennyire nem terjedt szét a betegség.

Vannak. Eddig oldalankent 13e Ft az anyagkoltseg, plusz a kiegeszito anyagok (gitt, alvazvedo, horganyspray, stb.). A tukrok darabja 5100 Ft, az uj kodfenyszoros lokharito elore pedig 11300 Ft. A festes pedig attol tartok nagyon sok lesz... Bar az meg eleg tavoli jovo :(

Megosztás:

az uj kodfenyszoros lokharito elore pedig 11300 Ft

voltam ma otthon, nagykanizsán és anyám épp egy ilyen lököst adott el a boltban: 8.900.- volt asszem :roll: (gondolom, valami kedvezmény is volt rajta, mert egy szerelő vitte el)

szép volt :(

Megosztás:

voltam ma otthon, nagykanizsán és anyám épp egy ilyen lököst adott el a boltban: 8.900.- volt asszem :roll: (gondolom, valami kedvezmény is volt rajta, mert egy szerelő vitte el)

szép volt :lol:

Es? Most akasszam fel magam? :( Szegeden ez volt a legolcsobb, az vigasztal, hogy haver ismerosere bontottat soztak ra 15e-ert...

Azt elfelejtettem irni, hogy ha valaki olcsobban kapott meg valamit, azt kerem, ne kozolje :lol: Ugysem rohangaltam volna erte masik varosba... :lol:

Megosztás:

De miért csak a bal oldala volt ennyire gázos??Mert ugye szinkronban szokott korrodálódni, vagy helyesebben ilyenkor azért célszerű a másik oldalt is megbontani! :roll: Szerintem.

Hali.

Hány éves az autód?

Csak azért kérdem mert én is szeretnék majd venni a közeljövöben Astrát és ez most egy kicsit lelombozott hogy a korrozió enyire jelen van ennél a tipusnál.

A Ladámat ezért adtam el amig volt rajta vizsga mert már untam hogy állandöan kivirágzott a rozsda rajta és nem gyöztem hegeszteni hol az alját hol a elsö lámpák körül belsöküszöböket foltozgatni.

De mentségére ö 26 éves volt.

Hali.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.