Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

Garázsan állt a kocsi ma éjjel, mentem vele boltba 5kmet és csurom víz a hátsó lámpa hátulja, nem föntről jött. Meg látszik is, poros, sáros víz. Nem értem...

Hát amikor nekem még nem volt dobbetét, és becsapta a sarat az is csak az üregbe jutott el a lámpa alatt. Megnézheted még a búra-bódé találkozást is, ott is be tud szivárogni a víz fent. A koszos víz úgy is lehet hogy elég poros odabent minden még a kábelkorbács is.

Megosztás:

Látszik, hogy valahol behordja oda a vizet, dzsuvát jobb oldalt, holnap aláfekszek és megnézem mi a helyzet. Valami nem kerek, de nem tudom mi, hátha van valakinek ötlete. Bal oldali ív még nem volt cserélve, jobb oldali már igen tankajtó körülivel együtt. Fentről nem jöhet a víz, mert garázsban állt a verda éjjel, mentem vele 5kmet és utána vettem észre amikor pakoltam ki, hogy miért vizes csomitartó szőnyege.

Köszi.

Megosztás:

Látszik, hogy valahol behordja oda a vizet, dzsuvát jobb oldalt, holnap aláfekszek és megnézem mi a helyzet. Valami nem kerek, de nem tudom mi, hátha van valakinek ötlete. Bal oldali ív még nem volt cserélve, jobb oldali már igen tankajtó körülivel együtt. Fentről nem jöhet a víz, mert garázsban állt a verda éjjel, mentem vele 5kmet és utána vettem észre amikor pakoltam ki, hogy miért vizes csomitartó szőnyege.

Köszi.

A kerék vágja oda! Műanyag szellőzőt nem nézted, hogy meg van-e még?

Megosztás:

ok ezt értem, hogy hogyan működik, de ez akkor se normális, hogy oda bassza fel a vizet. :(

Nálam az ajtónál folyt be rendszeresen az ülés mellé. Idővel rájöttem, hogy az eldugult ajtó szellőztető nyílásból nem folyik ki a víz, és az ajtó kárpit alól kifolyik az utastérbe. Ez sem normális de van rá magyarázat. Nekem úgy tűnik, hogy jó magasra felkerül a víz, így nem tartom kizártnak, hogy valami nagyobb lukon kerül be, és áztatja a sárvédő belsejét. A képeket nézve elég durván sáros, tehát nem a lerakódott por lehet, hanem viszi a víz befelé a trutyit.

Megosztás:

Bal oldali teljesen tiszta, képek:

Jobb oldali meg sáros, koszos:

Nekem is volt ilyen, jobb oldalon van a tankjuk és kilikadt, de nem kifelé, hanem a kerék dob és a karosszéria csatlakozásánál befelé rohadt át. Akkor még nem volt dobbetétem és a szútyok teljesen felment a töltőcsonk fölé és rohasztott, ugye onnét nehezen szárad ki.

én ecer azt vettem észre, hogy tiszta homok volt belül

képem sajnos nincs

vedd le az oldal borítást lesd meg

Megosztás:

S letesztelve az ömlő esőben, mert oly rég esett már és megint esik. :)

Nálam a hátsó lámpa körül ázik be csak a lámpa környékén gyorsan megszárad mivel innen egyből lefolyik a víz, de a karosszéria alja viszont sokáig vizes marad, az már nehezen szárad ki. Például egy kiadós autómosás után ellenőrizd a hátsó lámpákat és környékét. Nálam a kocsi álló helyzetében is mosás vagy eső után csurom víz itt minden. Az említett és bemutatott lyuk egyébként csapadékvízkivezetésként szolgál a tetőablakos változatoknál, itt van kivezetve a tetőablak csapadékvíz felfogó tálca jobb hátsó gumicsöve.

Megosztás:

Egész éjjel ömlött az eső, hamarosan megyek megnézni, bár nekem egy 2005ös gyártási hátsó lámpa van benne azt néztem, nagyon szép a tömítés körben, eddig nem láttam vízbefolyásnak a nyomát a lámpától. Gondoltam, hogy a tetőablak vízelvezető csöve lesz, Calin is pont ekkora méretű, tegnap épp a Caliból vettem ki a gumidugót, s majd hétfőn megérkezik az új, mert nem volt otthon ekkora méretű. :) Köszi.

Megosztás:

üdv!

kicsit fennakadt az első lökhárító jobb oldali széle

ilyen z alakú rugalmas valami fogta a sárvédőhöz ami szétszakadt

ilyet lehet kapni? ha igen mi a neve?

ha nem van a javítására kiforrott ötlet?

a lökhárító egyben van csak a felső és a középső felfogatás szakadt szét

köszi!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.