opel16v Elküldve Augusztus14, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2009 itt alapvetően csak a benzin-etanol különbség miatt nem lehet használni. megalene bármilyen benzinbe mehet, ez biztos. és 100-asba is megéri belerakni, mert nem csak oktánnövelő hatása van, hanem üzemanyagrendszer tisztító és karbantartó hatása is :huh: amúgy az oktánszámot a kerozin tartalom szokta növelni minden adaléknál :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Augusztus14, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2009 itt alapvetően csak a benzin-etanol különbség miatt nem lehet használni. megalene bármilyen benzinbe mehet, ez biztos. és 100-asba is megéri belerakni, mert nem csak oktánnövelő hatása van, hanem üzemanyagrendszer tisztító és karbantartó hatása is :lol: amúgy az oktánszámot a kerozin tartalom szokta növelni minden adaléknál ^_^ Na, király. Akkor kerozinnal keverhetem az etanolt B) :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus14, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2009 Na, király. Akkor kerozinnal keverhetem az etanolt :P :huh: ezt miből szűrted le? :lol: ne csak az oktánszámot nézd, a benzin és az etanol két különböző anyag, más-más jellemzőkkel és kémiai tulajdonságokkal :lol: Neked is két lábad van, mégse vagy strucc ^_^ Kapish? B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Augusztus14, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2009 ezt miből szűrted le? :lol: ne csak az oktánszámot nézd, a benzin és az etanol két különböző anyag, más-más jellemzőkkel és kémiai tulajdonságokkal :P Neked is két lábad van, mégse vagy strucc ^_^ Kapish? B) Kapish, de még is keverik őket nem? Akkor nem értem mi a gond :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lanti Elküldve Augusztus14, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2009 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Augusztus14, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2009 Na Gabival beszéltünk Bubu e85 dologról... Voltam tegnap a srácnál aki szokta progizni ezeket, meg keményebb versenyautókat, első sorban gyorsulásra... Rögtön elmondta, hogy versenyen gyorsulásra sose lesz jó az enyim így ebben a formában, mert pl nincs olajhűtő, és kb 110 fokon van az olaj alapjáraton és a hűtővíz hűti... :huh: meg is mutatta...nagyon komoly...kicsit itt azért kiröhögném a japókat... :lol: ^_^ -> meg volt... Na szóval most it progizott versenyautót E85-re meg már régebben is... mondta, hogy pl azt vették észre, hogy nem mindegy, hogy mennyi gumi/műanyag alkatrész van egy egy ilyen autóban... azt mondta, hogy most itt ne a benzincsőre gondoljunk, hanem ezen kívül ahol benyával bármi érintkezik... na most azt mondja, hogy a Bububan sok ilyen van... viszont még nem csináltak itthon e85-re progizott Subarut... ennek röviden elmondta az okát...Felesleges... A mostani injektorok 320Le-re vannak kiírva (elfelejtettem mennyin, hülyeséget meg kihagynám) de a lényeg, hogy 370 LE-ig lehet kiírni ezeket, de ott már 107 %-on mennek... (megvitattuk ezt is, hogy a 100% az amikor gyári nyomáson full nyitva vannak és a 107% az a benzinnyomás emelésével érhető el...) E85-ből nem kérdés, hogy több kell a mociba.. ergo a gyári injektorok máris cserére szorulnak... és ezekkel a paraméterekkel lehetne nagyon befecsikkel megírni E85-tel 320 LE-re...de minek... ugyan úgy marad a teljesítmény, viszont kb pont annyival nő a fogyi ilyen mértékben már, hogy pont elbukja az ember azt amennyivel olcsóbb az E85... Mivel arányosan kell több nafta ezért értelemszerűen nem mindegy hogy egy 80 Le-s moci benzinszükségeltét szorozzuk fel és ott spórol az ember vagy egy 300 Le felettiét... a gond, hogy ez így kb annyi gázt termelne, hogy még a kipu oldalon is módosítani kéne valószínűleg... szóval ő azt mondta, hogy ha van kedvem csináljuk, de nem javasolja...sőt lebeszél róla mert felesleges... A dragra készült autók amik e85-tel mennek több oka van... több soros injektorral és 2 AC-val futnak álatlában, ergó dől beléjük a trutyi, viszont náluk már szempont a hatalmas turbónyomás miatt a "hidegebb" égés, így hozzáigazítva mindent már van értelme náluk az égéstér hűtésével is játszani... Na szal részemről nem lesz e85-ös Bubu... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Augusztus14, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Augusztus14, 2009 Te sem olvasod kecskeméti témát úgy látom :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus14, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2009 Az enyém nem tüsszög így etanollal váltáskor, mit szúrtam el? :lol: :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lanti Elküldve Augusztus14, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2009 Te sem olvasod kecskeméti témát úgy látom :lol: miért? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Augusztus14, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Augusztus14, 2009 miért? :huh: Mááá rég vót ott :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lanti Elküldve Augusztus14, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2009 Mááá rég vót ott :huh: akko nem olvasom... de azok a váltások bébi dzsúzzz jók szerintem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Augusztus14, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Augusztus14, 2009 Az enyém nem tüsszög így etanollal váltáskor, mit szúrtam el? :lol: :huh: hümmmmmmmmmm vagy nem így váltasz vagy nem Szuprád van ^_^ B) :P :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Augusztus14, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Augusztus14, 2009 akko nem olvasom... de azok a váltások bébi dzsúzzz jók szerintem... Korrekt darabnak tűnik :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus14, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2009 mondta, hogy pl azt vették észre, hogy nem mindegy, hogy mennyi gumi/műanyag alkatrész van egy egy ilyen autóban... azt mondta, hogy most itt ne a benzincsőre gondoljunk, hanem ezen kívül ahol benyával bármi érintkezik... na most azt mondja, hogy a Bububan sok ilyen van... a gond, hogy ez így kb annyi gázt termelne, hogy még a kipu oldalon is módosítani kéne valószínűleg... Na szal részemről nem lesz e85-ös Bubu... Ez a gumi/műanyag alkatrészes dolog amolyan szájról szájra hülyeség, egyébként szerintem bububan sincs több ilyen alkatrész, mint az omegámban :huh: abban még a tank is műanyag ^_^ miért termelne több gázt? na ez is valami okos ember reggeli álmodozásából fakadhatott B) Azt értem hogy nálad az injektorok szűk keresztmetszet, így nem vágsz bele :P Amúgy pl mv6 mociknál is a víz hűti az olajat a V betű közepében :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Augusztus14, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2009 Ez a gumi/műanyag alkatrészes dolog amolyan szájról szájra hülyeség, egyébként szerintem bububan sincs több ilyen alkatrész, mint az omegámban B) abban még a tank is műanyag :lol: miért termelne több gázt? na ez is valami okos ember reggeli álmodozásából fakadhatott :D Azt értem hogy nálad az injektorok szűk keresztmetszet, így nem vágsz bele :D Amúgy pl mv6 mociknál is a víz hűti az olajat a V betű közepében :P És mit csinál az m meg a 6-os??? :lol: ^_^ Hát ha logikusan belegondolsz több nafta több égéstermék nem??? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Augusztus14, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Augusztus14, 2009 És mit csinál az m meg a 6-os??? :lol: ^_^ Hát ha logikusan belegondolsz több nafta több égéstermék nem??? :huh: Logikusan minde1ik éghető anyag úgyanannyi égéterméket produkál ugye ? B) :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Augusztus14, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2009 Logikusan minde1ik éghető anyag úgyanannyi égéterméket produkál ugye ? :lol: ^_^ szerintem te ne menj matematikusnak, inkább számoltasd ki valakivel :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus14, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2009 szerintem te ne menj matematikusnak, inkább számoltasd ki valakivel :huh: Nem matematikus kell ide hanem vegyész, ha leírja valaki a pontos összetételt kiszámolom miből mi lesz, és mennyi. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Augusztus14, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2009 élvezet lenne Pesten a dugóban... :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Augusztus14, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Augusztus14, 2009 élvezet lenne Pesten a dugóban... B) Nincs benned semmi hit ? :huh: :lol: ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Augusztus14, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2009 Nincs benned semmi hit ? :huh: :lol: ^_^ B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zoli_győr Elküldve Augusztus15, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2009 Helo. Nekem csak egy kérdésem lenne. Ha felesbe tankolok akkor az mennyire teszi tönkre a motort? Nincs átalakítóm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Augusztus15, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2009 Helo. Nekem csak egy kérdésem lenne. Ha felesbe tankolok akkor az mennyire teszi tönkre a motort? Nincs átalakítóm! semennyire. Az etanol nem teszi tönkre a motort, se átalakító nélkül, sem pedig azzal. Tévhit. Viszont ha többet nagyobb százalékban tankolod, tehát 60/40, 70/30, akkor előfordulhat hogy nehezen indul a kocsi hidegen és esetleg rángat, csökken a teljesítménye. De felesben szerintem nem lehet ilyen gond sem. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Augusztus15, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2009 semennyire. Az etanol nem teszi tönkre a motort, se átalakító nélkül, sem pedig azzal. Tévhit. Viszont ha többet nagyobb százalékban tankolod, tehát 60/40, 70/30, akkor előfordulhat hogy nehezen indul a kocsi hidegen és esetleg rángat, csökken a teljesítménye. De felesben szerintem nem lehet ilyen gond sem. :huh: nononono... azért ha a compi nem állít eleget utána, és veszettül (azaz túl) szegény keveréket használ(na - mert 50-50nél az eddigi tapasztalatok alapján még "határeset") akkor azért azt megsínylené. De 50-50 nel, ha nincs enginecheck lámpa, meg nincsenek indítási, menet közbeni problémák, akkor használd nyugodtan... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Augusztus15, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2009 nononono... azért ha a compi nem állít eleget utána, és veszettül (azaz túl) szegény keveréket használ(na - mert 50-50nél az eddigi tapasztalatok alapján még "határeset") akkor azért azt megsínylené. De 50-50 nel, ha nincs enginecheck lámpa, meg nincsenek indítási, menet közbeni problémák, akkor használd nyugodtan... Én nem azt mondtam hogy check engine lámpával is nyugodtan menjen tovább. Hanem azt hogyha belerakja és nem jelentkezik egy sem a felsorolt problémák közül, akkor nem árt a motornak. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts