Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

E85 a gyakorlatban

mélykék76

Recommended Posts

• Hozzászólások 7,4k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Legtöbb hozzászólás

Na kibújt a szög a zsákból.

Ma reggel megnéztem az injektorhidat indítás előtt.

Nem volt benne semmi üzemanyag.

Tehát visszaengedi a nyomást. Ezért nem indul egyből.

Nekem nincs olyan relékattanás, mint a C14NZ motornál. Csak akkor indul a szivattyú, ha indítózok. És kell neki egy kis idő, míg föltermeli a cuccot.

Most mi a jó eget tegyek vele?

Neked az AC-ban van egy nyomástartó szelep, ami ezek szerint már nem működik. Megoldás lehet egy visszacsapószelep

beépítése a nyomóágba az AC után közvetlen, de arra figyelj hogy 3bar üzemi nyomás van. Illetve lehet csinálni egy elektronikát

hozzá, ami az AC-relét gyújtás ráadás után kb 10 mp-ig vezérli, ezzel meglenne a nyomásfelépítés. Így ha várnál pár mp-et

gyújtás ráadás után, indítózás előtt, akkor indulna könnyen. Mert ennél a motortípusnál alapból csak akkor megy az AC, ha

van fordulatszámjel.

Megosztás:

Neked az AC-ban van egy nyomástartó szelep, ami ezek szerint már nem működik. Megoldás lehet egy visszacsapószelep

beépítése a nyomóágba az AC után közvetlen, de arra figyelj hogy 3bar üzemi nyomás van. Illetve lehet csinálni egy elektronikát

hozzá, ami az AC-relét gyújtás ráadás után kb 10 mp-ig vezérli, ezzel meglenne a nyomásfelépítés. Így ha várnál pár mp-et

gyújtás ráadás után, indítózás előtt, akkor indulna könnyen. Mert ennél a motortípusnál alapból csak akkor megy az AC, ha

van fordulatszámjel.

Az megoldás lehet, ha egy nyomógomb segítségével 12 Voltot viszek a relé megfelelő(vezérlő vagy milyen) lábára? (melyik az?)

Nem fogja az ECU-t csesztetni?

Ezt nyomógombot még a gyújtás ráadása előtt nyomnám vagy 5 másodpercig.

Megosztás:

Az megoldás lehet, ha egy nyomógomb segítségével 12 Voltot viszek a relé megfelelő(vezérlő vagy milyen) lábára? (melyik az?)

Nem fogja az ECU-t csesztetni?

Ezt nyomógombot még a gyújtás ráadása előtt nyomnám vagy 5 másodpercig.

Egy visszacsapószelep egyszerűbb, és észrevétlenül működik, nem kell nyomogatni, én azt tartom jobb megoldásnak. :huh:

Megosztás:

Na megkérdeztem és 1200 HUF egy ilyen visszacsapó szelep.

Megyek is megvenni... :lol:

Hétvégén azt is berakjuk a szűrővel egyetemben...

ha megvetted és elkezded beszerelni, lehetne egy képes dokumentációt kérni erről az egész műveletről, mert úgy néz ki ezt nekem is meg kell majd csinálnom nemsokára. :huh:

Szerk.: Egyébként az ACben ezt a szelepet nem lehet megjavítani ill kicserélni? ^_^

Megosztás:

ha megvetted és elkezded beszerelni, lehetne egy képes dokumentációt kérni erről az egész műveletről, mert úgy néz ki ezt nekem is meg kell majd csinálnom nemsokára. :huh:

Szerk.: Egyébként az ACben ezt a szelepet nem lehet megjavítani ill kicserélni? :lol:

így néz ki:

szelep_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ahogy belenéztem a csövébe, talán gumi lap van benne. Jobban örültem volna egy gumiágyban lévő üveggolyós rendszernek, de egy próbát megér.

Úgy gondoltam, hogy a benzinszűrő után építem be. Ott van gumicső és a szűrő megfogja a trutyit is, ami felakaszthatná a szelepet.

Megosztás:

így néz ki:

http://kepfeltoltes.hu/thumb/090813/szelep...ltoltes.hu_.jpg

Ahogy belenéztem a csövébe, talán gumi lap van benne. Jobban örültem volna egy gumiágyban lévő üveggolyós rendszernek, de egy próbát megér.

Úgy gondoltam, hogy a benzinszűrő után építem be. Ott van gumicső és a szűrő megfogja a trutyit is, ami felakaszthatná a szelepet.

Kíváncsi vagyok az eredményre, remélem sikerül megszüntetned ezzel a problémát. :huh:

Megosztás:

...Úgy gondoltam, hogy a benzinszűrő után építem be. Ott van gumicső és a szűrő megfogja a trutyit is, ami felakaszthatná a szelepet.

Szerintem jó gondolat. Valószínűleg az AC szelepe is emiatt adta fel (nem védte komolyabb szűrő a kosztól). Mostmár csak az AC miatt kell aggódni. ^_^

Nálam C14NZ-nél már volt olyan, hogy eltömődött a pumpa a dzsuváktól, de ki lett szedve, kipucolva és azóta teljesen jó.

Még akár azt is meg merném kockáztatni, hogy ugyanez segített volna a szelepen is :huh:

Hát én valami komolyabb szerkezetnek gondoltam. De ha ellátja a feladatát tökéletes lehet. Majd a tapasztalatokra én is kíváncsi leszek. :lol:

Minél egyszerűbb, annál kevesebb a hibalehetőség B)

Megosztás:

Új infó, már szóba került, de most utánanéztem:

Tehát E85 üzemanyaghoz nem használható a metabond megalene üzemanyag adalék, azt maximálisan 10% körüli etanollal

adagolt benzinhez javasolják. Ugyanígy egyébként az összes a piacon kapható benzinhez/dízelhez készült üzemanyag adalék

(tulajdonságjavító és tisztító jellegű is) nem használható E85 esetében.

Megosztás:

Új infó, már szóba került, de most utánanéztem:

Tehát E85 üzemanyaghoz nem használható a metabond megalene üzemanyag adalék, azt maximálisan 10% körüli etanollal

adagolt benzinhez javasolják. Ugyanígy egyébként az összes a piacon kapható benzinhez/dízelhez készült üzemanyag adalék

(tulajdonságjavító és tisztító jellegű is) nem használható E85 esetében.

Ez vajon a magas oktánszámű benzinekkel is igaz (100-asra gondolok pl.)?

Megosztás:

Ez vajon a magas oktánszámű benzinekkel is igaz (100-asra gondolok pl.)?

Itt nem az oktánszámon van a hangsúly, hanem az összetételen.

Az etanolnak mások a tulajdonságai mint a benzinnek. Nem úgy old bizonyos anyagokat, illetve megváltoztatja a tulajdonságait az oldatott anyagnak.

Nekem ma reggel pöcre indult. Nem értem. megijedt valamitől, mert semmit nem változtattam tegnap óta. :huh:

Megosztás:

Az etanolnak mások a tulajdonságai mint a benzinnek. Nem úgy old bizonyos anyagokat, illetve megváltoztatja a tulajdonságait az oldatott anyagnak.

Nekem ma reggel pöcre indult. Nem értem. megijedt valamitől, mert semmit nem változtattam tegnap óta. :huh:

De a szelepet azért tedd be. :lol:

Megosztás:

...

Amire én gondoltam, hogy egy időben (nem tudom, mostanában nem néztem) lehetett kapni üzemanyag adalékot, oktánszám "javítási" és tisztítási célzattal. Viszont hallottam olyan pletykákat, hogy ezek tulajdonképpen csak kisebb flakonba töltött magas oktánszámú üzemanyagok (min. 100). HA ez igaz, akkor ha eleve magas oktánszámú üzemanyagot tankolsz, akkor ahhoz sem lenne jó az E85-öt keverni.

Persze nem ismerem az üzemanyag adalékokat (nem is használtam még), valószínűleg más anyag(ok) is van(nak) benne, amit etanollal nem illik keverni, ezért a negatív ajánlás.

Megosztás:

Amire én gondoltam, hogy egy időben (nem tudom, mostanában nem néztem) lehetett kapni üzemanyag adalékot, oktánszám "javítási" és tisztítási célzattal. Viszont hallottam olyan pletykákat, hogy ezek tulajdonképpen csak kisebb flakonba töltött magas oktánszámú üzemanyagok (min. 100). HA ez igaz, akkor ha eleve magas oktánszámú üzemanyagot tankolsz, akkor ahhoz sem lenne jó az E85-öt keverni.

Persze nem ismerem az üzemanyag adalékokat (nem is használtam még), valószínűleg más anyag(ok) is van(nak) benne, amit etanollal nem illik keverni, ezért a negatív ajánlás.

pl. kerozin van is ilyen

Megosztás:

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.