pszilaj Elküldve Július20, 2009 Megoszt Elküldve Július20, 2009 De a tiéd hengerenkénti, a miénk meg központi befecsis. Nekem az elmúlt napokban nem kicsivel tekert tovább. :) Mondjuk nincs is feltekerve a hidegindítás még negyedig sem. Lehet h nektek csak egy jó megoldás lesz...fűtött garázs... :( Túl sok a hideg felület, ahol le tud csapódni a szesz, sajnos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július20, 2009 Megoszt Elküldve Július20, 2009 Így? http://img7.tar.hu/invictus/img/38497450.jpg Alakul ez! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gr3ddy Elküldve Július20, 2009 Megoszt Elküldve Július20, 2009 Lehet h nektek csak egy jó megoldás lesz...fűtött garázs... :( Túl sok a hideg felület, ahol le tud csapódni a szesz, sajnos. Talán a másik megoldás az hogy + benzint tankolni vagy teljesen visszaállni télen. :) Nekem a fogyasztás viszont ugyan annyi mint benzinnel. Sajnos rövid táv napi 20km, és 10 liter 100-on. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Július20, 2009 Megoszt Elküldve Július20, 2009 De a tiéd hengerenkénti, a miénk meg központi befecsis. Nekem az elmúlt napokban nem kicsivel tekert tovább. :) Mondjuk nincs is feltekerve a hidegindítás még negyedig sem. Nekem pl csak 2. indítózásra indul el, aztán menet közben bemelegedésig rángat, néha fullad. Pedig nincs nagyon hideg. Egyébként nem tudom mennyire lehetséges, de pl az üzemanyagszűrő ha kicsit megtelt mennyire lehet ludas? Jövő héten úgyis cserélem. Valamit ki kellene találnunk, központisoknak. De nem hinném, hogy azért ilyen, mert központis. Az e85 tuning honlapján olvastam, hogy júliusban meg akarják kezdeni egy svéd származású, központisokhoz való elektronika forgalmazását. Ha a svédeknél a rohadt hidegben megy akkor itt sem lehet gond. De egyébiránt nem tudom van-e sok különbség a központisokhoz való és a hengerenkéntisekhez való szerkezetek közt, vagy csak a kábelek száma más. És nem mellesleg e85-tel mennie kell a központisnak is, hiszen ha árulnak hozzájuk elektronikát, pl az usa-ban is akkor az nem véletlen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gr3ddy Elküldve Július20, 2009 Megoszt Elküldve Július20, 2009 Nekem pl csak 2. indítózásra indul el, aztán menet közben bemelegedésig rángat, néha fullad. Pedig nincs nagyon hideg. Egyébként nem tudom mennyire lehetséges, de pl az üzemanyagszűrő ha kicsit megtelt mennyire lehet ludas? Jövő héten úgyis cserélem. Akkor mire bemelegszik miért nem rángat? Nekem is van új szűrő, de én tavaly ősszel cseréltem, nem tudom :) De ahogy Gabi is mondta "központisnál a lényeg az, hogy messze van az injektorfej az égéstértől. hidegen sokkal több felület áll rendelkezésre az alkoholnak a lecsapódásra. " Tuti attól. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Július20, 2009 Megoszt Elküldve Július20, 2009 De ahogy Gabi is mondta messze van a motortól a központi bef. Tuti attól. De ha ennyire nem működne, akkor nem kínálnának hozzá külön szettet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gr3ddy Elküldve Július20, 2009 Megoszt Elküldve Július20, 2009 De ha ennyire nem működne, akkor nem kínálnának hozzá külön szettet. Reggel csinálja ezt, viszont amikor indulok hazafelé akkor nem, pedig akkor is állt legalább 8 1/2 órát, akkor lenne ideje kicsapódni. Viszont délután jó idő van. Fr@nc se tudja mi lenne a megoldás. Tényleg áll valaki garázsban? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július20, 2009 Megoszt Elküldve Július20, 2009 Reggel csinálja ezt, viszont amikor indulok hazafelé akkor nem, pedig akkor is állt legalább 8 1/2 órát, akkor lenne ideje kicsapódni. Viszont délután jó idő van. Fr@nc se tudja mi lenne a megoldás. Tényleg áll valaki garázsban? SE-sítés :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Július20, 2009 Megoszt Elküldve Július20, 2009 SE-sítés :( Én is csak azért vettem meg ezt, mert SE-síteni szeretnék. Bár ahogy most áll a dolog, az sem idén lesz. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Július20, 2009 Megoszt Elküldve Július20, 2009 Én is csak azért vettem meg ezt, mert SE-síteni szeretnék. Bár ahogy most áll a dolog, az sem idén lesz. :) Majd találd ki mikor menjünk fel Bp-re. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július20, 2009 Megoszt Elküldve Július20, 2009 És nem mellesleg e85-tel mennie kell a központisnak is, hiszen ha árulnak hozzájuk elektronikát, pl az usa-ban is akkor az nem véletlen. De ha ennyire nem működne, akkor nem kínálnának hozzá külön szettet. A külön szett annyiban tér el, hogy kezeli az alacsony ellenállású központi injektorfejet alapból, amit az általánosabb kütyük nem. De sajnos a fizikát nem tudod megcáfolni, hideg szívótorokban le fog csapódni az a fránya alkohol, bármit teszel. Tehát szerintem elkerülhetetlen a NZ motoros kartársaknak a téli szopacs. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Július20, 2009 Megoszt Elküldve Július20, 2009 A külön szett annyiban tér el, hogy kezeli az alacsony ellenállású központi injektorfejet alapból, amit az általánosabb kütyük nem. De sajnos a fizikát nem tudod megcáfolni, hideg szívótorokban le fog csapódni az a fránya alkohol, bármit teszel. Tehát szerintem elkerülhetetlen a NZ motoros kartársaknak a téli szopacs. :) Akkor erre mondok valamit. Az én injektorom 2 ohmos, a kütyük nagyrészének honlapján az van írva, hogy minimum 10 ohmos injektor kell, egyedül a hunflexnél írja, hogy minimum 1,5 ohmos injektor is megfelel. Amikor a Bioetunosokkal leveleztem, meg is említették, hogy ha központis, akkor olcsóbban adják, mert kevesebb csati kell és tesznek be egy előtét-ellenállást a rendszerbe. Mellesleg lehetséges, hogy 10% benzin 90% etanol, vagy valami hasonló arány talán megoldaná a problémánkat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július20, 2009 Megoszt Elküldve Július20, 2009 Akkor erre mondok valamit. Az én injektorom 2 ohmos, a kütyük nagyrészének honlapján az van írva, hogy minimum 10 ohmos injektor kell, egyedül a hunflexnél írja, hogy minimum 1,5 ohmos injektor is megfelel. így van, de amit te említettél, amerikai kütyü, és ott úgy általában nem tudják a kütyük a 10 ohm alatti fejeket, arra van/volt a külön kütyü :) mint mondtam, a lecsapódási problémát nem fogja megoldani a spéci kütyü sem, sőt, a 10% benya sem. Indítási gondok lesznek, ezt akár le is merném fogadni. Ha én csinálok is most ősszel kütyüt, akkor sem fogom ajánlani központishoz, mert tudom hogy nem jó megoldás. Az sem jó megoldás, ha eszetlenül elkezdjük emelni a hidegen befecskendezett alkohol mennyiségét, mivel az mossa az olajfilmet a hengerfalról, és így hamar halálba taszítod a blokkod... :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Július20, 2009 Megoszt Elküldve Július20, 2009 így van, de amit te említettél, amerikai kütyü, és ott úgy általában nem tudják a kütyük a 10 ohm alatti fejeket, arra van/volt a külön kütyü :( mint mondtam, a lecsapódási problémát nem fogja megoldani a spéci kütyü sem, sőt, a 10% benya sem. Indítási gondok lesznek, ezt akár le is merném fogadni. Ha én csinálok is most ősszel kütyüt, akkor sem fogom ajánlani központishoz, mert tudom hogy nem jó megoldás. Az sem jó megoldás, ha eszetlenül elkezdjük emelni a hidegen befecskendezett alkohol mennyiségét, mivel az mossa az olajfilmet a hengerfalról, és így hamar halálba taszítod a blokkod... :P Oké. :) De mivel 50-50 arányban elmegy kütyü nélkül, egy jóval nagyobb arányt talán tudna kezelni, nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gr3ddy Elküldve Július20, 2009 Megoszt Elküldve Július20, 2009 Oké. :) De mivel 50-50 arányban elmegy kütyü nélkül, egy jóval nagyobb arányt talán tudna kezelni, nem? De akkor meg nincs értelme a bioetanolnak. Eddig 60-40%-ban jártam (b-e) és semmi baja nem volt. Az úgy lenne a legjobb ha tisztán mehetne bele. De belátom ez így nem fog menni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július20, 2009 Megoszt Elküldve Július20, 2009 De akkor meg nincs értelme a bioetanolnak. Eddig 60-40%-ban jártam (b-e) és semmi baja nem volt. Az úgy lenne a legjobb ha tisztán mehetne bele. De belátom ez így nem fog menni. Esetleg egy szívótorok melegítő rendszerrel meg lehet oldani...de akkor már nagyon sokba fog kerülni a dolog... Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Július20, 2009 Megoszt Elküldve Július20, 2009 Esetleg egy szívótorok melegítő rendszerrel meg lehet oldani...de akkor már nagyon sokba fog kerülni a dolog... Meg nagyon barkács. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július20, 2009 Megoszt Elküldve Július20, 2009 Meg nagyon barkács. :) Vagy, de ez már nagyon off, hidegindítóspray... :( :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
gr3ddy Elküldve Július20, 2009 Megoszt Elküldve Július20, 2009 Ennyi erővel lehetne bioetanolos off márka De szeretem ezt a gépet, meg jó lenne továbbra is járni vele, nem elbaltázni... Majd azt kipróbálom mi van akkor ha rakok bele + benyát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július20, 2009 Megoszt Elküldve Július20, 2009 Majd azt kipróbálom mi van akkor ha rakok bele + benyát. Szerintem a hidegebb időkben legalább fele benya kéne, hogy ne legyenek indítási gondok állandóan. A másik megoldás, amit már itt emlegettünk is, a szívótorok előmelegítés. Erre pl jó megoldás az állófűtés, az átmelegítené a szívócsövet is kellően. Persze az is pénzbe kerül :( De legalább nem sufni, hanem szép megoldás, és mellesleg baromi kényelmes is, plusz motorkímélő :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július20, 2009 Megoszt Elküldve Július20, 2009 Szerintem a hidegebb időkben legalább fele benya kéne, hogy ne legyenek indítási gondok állandóan. A másik megoldás, amit már itt emlegettünk is, a szívótorok előmelegítés. Erre pl jó megoldás az állófűtés, az átmelegítené a szívócsövet is kellően. Persze az is pénzbe kerül :P De legalább nem sufni, hanem szép megoldás, és mellesleg baromi kényelmes is, plusz motorkímélő :) De ez nem csak azoknak megoldás, akiknek van garázsuk, vagy saját udvaruk? Mert a lakótelepi parkolóban nehéz megoldani a kettőhúsz hiányát... :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július20, 2009 Megoszt Elküldve Július20, 2009 De ez nem csak azoknak megoldás, akiknek van garázsuk, vagy saját udvaruk? Mert a lakótelepi parkolóban nehéz megoldani a kettőhúsz hiányát... :) Az állófűtés nem a teamelegítőt jelenti :( Az benzinnel műxik, és már régesrég automatikusan is lehet őket programozni, illetve némelyiket távirányítóval is lehet kezelni :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
robi-k Elküldve Július20, 2009 Megoszt Elküldve Július20, 2009 Az állófűtés nem a teamelegítőt jelenti :) Az benzinnel műxik, és már régesrég automatikusan is lehet őket programozni, illetve némelyiket távirányítóval is lehet kezelni :( Egy viszonylag egyszerű melegítési módszer, bár ez is igényel "barkácsolást": ehhez szükségünk lesz önbeállító (önszabályozó) pozisztor fűtőelemekre: A fűtőelem állandőan be van táplálva, ha megy a motor, vagy egy másik lehetőség, hogy manuálisan kapcsoljuk. A pozisztoros fűtőelem előnye, hogy a 80 C fok elérése után drasztikusan megnő az ellenállása, így önszabályozóként folyamatosan tartja a 80 C értéket. A fűtőelemet rá lehetne pl ragasztani epokit gyantával, vagy hasonlóval. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július20, 2009 Megoszt Elküldve Július20, 2009 A fűtőelem állandőan be van táplálva, ha megy a motor, vagy egy másik lehetőség, hogy manuálisan kapcsoljuk. A pozisztoros fűtőelem előnye, hogy a 80 C fok elérése után drasztikusan megnő az ellenállása, így önszabályozóként folyamatosan tartja a 80 C értéket. A fűtőelemet rá lehetne pl ragasztani epokit gyantával, vagy hasonlóval. Ez abszolút nem megoldás. Főleg azért sem, mert nem az üzemanyagot kell melegíteni :) a szívóöntvényt meg ezekkel a kis gombocskákkal nem melegíted át :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
robi-k Elküldve Július20, 2009 Megoszt Elküldve Július20, 2009 Ez abszolút nem megoldás. Főleg azért sem, mert nem az üzemanyagot kell melegíteni :( a szívóöntvényt meg ezekkel a kis gombocskákkal nem melegíted át :P Azért több a semminél, és ezt a megoldást a ukran bioetanolt adaptert gyártók a svéd bioetanol fórumról lopták, ott bevált és használják is. Amúgy ezek a kis gombocskák nem is olyan gyengék, főleg, ha nem 1 darabot alkalmazunk :) És ami nem mellékes, igen olcsók (www.lomex.hu). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts