invictus Elküldve Július19, 2009 Megoszt Elküldve Július19, 2009 Ha a csúszka és egyik ellenálláspálya véget mérted (és nem az ellenálláspálya két végét), akkor ez biztos hogy rossz. Ebben az esetben csere. A két kis fém kivezetés között mértem. Gondolom az az. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július19, 2009 Megoszt Elküldve Július19, 2009 A két kis fém kivezetés között mértem. Gondolom az az. Nem. Az az ellenálláspálya két vége. ennél a potinál sajna alul van a csúszka kivezetése. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július19, 2009 Megoszt Elküldve Július19, 2009 Ugyebár a hidegindításé nekem nehezem mozdult. A műszer ellenállásmérője minden állásban 4,21-et mutatott, ez ugyebár nem korrekt. Ugyanez a helyzet a felső potival is, hiába tekergetem, konstans 1,89-et mutat a műszer. Egyébként ezek az értékek is azt támasztják alá, hogy analóg technikáról van szó. Ha digitális vezérlés lenne, akkor lenne két egyforma nagyobb értékű poti. Csak megjegyzésképpen :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Július19, 2009 Megoszt Elküldve Július19, 2009 Nem. Az az ellenálláspálya két vége. ennél a potinál sajna alul van a csúszka kivezetése. Akkor azt sehogy sem fogom tudni kimérni. :) Viszont páran mondták, hogy a dúsítást tekergetve rögtön érezhető a változás, mert változik az alapjárat, hang...stb. Én ezt a jelenséget nem tapasztaltam. Valahogy ki kellene deríteni hogy mennyire jó ez. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Július19, 2009 Megoszt Elküldve Július19, 2009 Nos, tegnap elég sokat mentem, és szét is néztem a motorháztető alatt mi a helyzet. Számomra két rossz dolog várt, a motor falsot szívott, a másik egy gumicső szétért (szelepfedélből a motorba visszamenő 90 fokos cső) természetesen orvosoltam is a hibát. Tegnap is meg ma is finomhangoltam a szerkezeten és most jó. Mennyire volt "finom" az a hangolás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Július19, 2009 Megoszt Elküldve Július19, 2009 Mennyire volt "finom" az a hangolás? Te próbáltad már járás közben tekergetni a dúsítót? Ha igen akkor érzel valamit? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Július19, 2009 Megoszt Elküldve Július19, 2009 Te próbáltad már járás közben tekergetni a dúsítót? Ha igen akkor érzel valamit? Nem is tudom eltekerni. Ezt magyarázom már mióta. Csak a hidegindítót tudtam állítani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Július19, 2009 Megoszt Elküldve Július19, 2009 Nem is tudom eltekerni. Ezt magyarázom már mióta. Csak a hidegindítót tudtam állítani. Bocsesz, azt hittem neked is a hidegindító ragadt be. Valahogy ki kellene mérnem hogy tuti rossz-e, de szerintem valami nem stimmel mert a dúsítós poti nekem túl könnyen tekerhető, alig kell hozzáérni, és nem is reagál rá. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július19, 2009 Megoszt Elküldve Július19, 2009 10liter lett a fogyasztásom E85el. Ez 1literrel több mint benzinnel, szóval megéri etanollal járnom. :) Én még nem tok nyilatkozni a fogyiról, de nagyon úgy tűnik h több mint nyolc lityi lesz 6,5-7 helyett... Szerk: Honnan lehet megtudni (műszer nélkül), hogyha túl sok szeszt kap a motor? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július19, 2009 Megoszt Elküldve Július19, 2009 Akkor azt sehogy sem fogom tudni kimérni. :) Viszont páran mondták, hogy a dúsítást tekergetve rögtön érezhető a változás, mert változik az alapjárat, hang...stb. Én ezt a jelenséget nem tapasztaltam. Valahogy ki kellene deríteni hogy mennyire jó ez. Ez így van.Illetve kellene lennie. Nálam ha feltekertem maxra akkor kicsit felpörgött, majd az automatika visszaállította az alapjáratot. Ha pedig maxról hirtelen letekertem, akkor meg elkezdett döcörészni, amíg az automatika helyre nem hozta. Most h negyeden áll a poti, érezhetően 1500-tól húz rendesen, ami nullára csavarásnál 2000-től jött. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július19, 2009 Megoszt Elküldve Július19, 2009 Gondolkoztam hogy kéne gyártatni valami pofás, designes E85 bioetanol matricát a tankajtóra. Ha esetleg valakinek van valami jó 5lete a matricára és megtudunk egyezni páran egy olyanban amit többen is feltennének a kocsijukra, akkor én letudom gyártatni őket és vállalom hogy postázom is őket mindenkinek. :( Vélemény? :) Én a magam csendességében, arra gondoltam, h a tanksapka feletti ablakra belülről fogok valami matricát csinálni... Matricafestékből, amit üvegre lehet tenni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Július19, 2009 Megoszt Elküldve Július19, 2009 Ez így van.Illetve kellene lennie. Nálam ha feltekertem maxra akkor kicsit felpörgött, majd az automatika visszaállította az alapjáratot. Ha pedig maxról hirtelen letekertem, akkor meg elkezdett döcörészni, amíg az automatika helyre nem hozta. Most h negyeden áll a poti, érezhetően 1500-tól húz rendesen, ami nullára csavarásnál 2000-től jött. Na én ezt abszolút nem tapasztaltam. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július19, 2009 Megoszt Elküldve Július19, 2009 Na én ezt abszolút nem tapasztaltam. :) Szerintem akkor cseréltesd ki... Én ezt a matricát fogom megcsinálni. Tudom h nem túl fantáziadús, de nékem teccik... :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Július19, 2009 Megoszt Elküldve Július19, 2009 Szerintem akkor cseréltesd ki... Én ezt a matricát fogom megcsinálni. Tudom h nem túl fantáziadús, de nékem teccik... :( Én most pakoltam össze pár dologból egy matricát a tansapkára, szerintem egész pofás lett. Ha tetszik a koncepció akkor igényesebb, nagyobb felbontású változatot is csinálhatok. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gr3ddy Elküldve Július19, 2009 Megoszt Elküldve Július19, 2009 Mennyire volt "finom" az a hangolás? Annyira hogy maxra feltekertem a hidegindítást, és a dúsítást 3/4re, úgy tűnik nekem ez a jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július19, 2009 Megoszt Elküldve Július19, 2009 Én most pakoltam össze pár dologból egy matricát a tansapkára, szerintem egész pofás lett. Ha tetszik a koncepció akkor igényesebb, nagyobb felbontású változatot is csinálhatok. :) http://img7.tar.hu/invictus/img/38494082.jpg http://img7.tar.hu/invictus/img/38494081.jpg Szerintem a tengerit vedd ki belőle és próbáld meg ezt a képet felhasználni: Én nem nagyon értek a fotósophoz... :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július19, 2009 Megoszt Elküldve Július19, 2009 Én még nem tok nyilatkozni a fogyiról, de nagyon úgy tűnik h több mint nyolc lityi lesz 6,5-7 helyett... Szerk: Honnan lehet megtudni (műszer nélkül), hogyha túl sok szeszt kap a motor? Ezt a fogyit hosszú távon produkálta neked? Milyen módszerrel mérted? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július19, 2009 Megoszt Elküldve Július19, 2009 Ezt a fogyit hosszú távon produkálta neked? Milyen módszerrel mérted? Benzinszintmérő vizuális vizsgálata alapján... :( :P Hosszútáv(mostmár több mint 100 km van benne), taposva...tetszik ahogy elkezd húzni... :hiya: De simán felszalad tiltásig az ártatlan... :) De visszagondolva nem tudom h hogyan fogok fogyit mérni, mert nem emlékszem h kattanásig tankoltam volna... Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Július19, 2009 Megoszt Elküldve Július19, 2009 Szerintem a tengerit vedd ki belőle és próbáld meg ezt a képet felhasználni: http://photos.tradeholding.com/attach/hash...0/logo_cana.jpg Én nem nagyon értek a fotósophoz... :) Ilyesmire gondoltál? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július19, 2009 Megoszt Elküldve Július19, 2009 Ilyesmire gondoltál? http://img7.tar.hu/invictus/img/38497294.jpg Jaja... csak az Opel emblémán belül... Akkor szerintem király lenne! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Július19, 2009 Megoszt Elküldve Július19, 2009 Jaja... csak az Opel emblémán belül... Akkor szerintem király lenne! :) Így? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július19, 2009 Megoszt Elküldve Július19, 2009 Benzinszintmérő vizuális vizsgálata alapján... :( :P Hosszútáv(mostmár több mint 100 km van benne), taposva...tetszik ahogy elkezd húzni... :hiya: De simán felszalad tiltásig az ártatlan... :) De visszagondolva nem tudom h hogyan fogok fogyit mérni, mert nem emlékszem h kattanásig tankoltam volna... Na akkor ezért volt olyan hihetetlen az érték! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Július20, 2009 Megoszt Elküldve Július20, 2009 Annyira hogy maxra feltekertem a hidegindítást, és a dúsítást 3/4re, úgy tűnik nekem ez a jó. Mi lesz télen? Ha már most így indítod. Akkor lehet kevés lesz a hidgindítás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július20, 2009 Megoszt Elküldve Július20, 2009 Mi lesz télen? Ha már most így indítod. Akkor lehet kevés lesz a hidgindítás? Az enyémen a hidegindító 50 %-nál van beragadva és eddig simán indult. Most h reggel 15 °C volt, már érezhetően tovább kellett kurblizni. Gondoltam is a téli hideg napokra... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Július20, 2009 Megoszt Elküldve Július20, 2009 Az enyémen a hidegindító 50 %-nál van beragadva és eddig simán indult. Most h reggel 15 °C volt, már érezhetően tovább kellett kurblizni. Gondoltam is a téli hideg napokra... :( De a tiéd hengerenkénti, a miénk meg központi befecsis. Nekem az elmúlt napokban nem kicsivel tekert tovább. :) Mondjuk nincs is feltekerve a hidegindítás még negyedig sem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts