zocsa Elküldve Július16, 2009 Megoszt Elküldve Július16, 2009 Köszi. Igen ez a classic, c16nz-hez még nem próbáltuk úgyhogy nem tudok nyilatkozni. 20% körül már nem nagyon van gond. Amúgy pedig: 1. (kuplungot benyomni) egyet tekersz, kicsit vársz, (fontos: gyújtást levesz, övet bekapcsol, sebességbe tesz, kézifék kienged 5-10 mp) 2. megint teker, megint vár, (gyújtást levesz) 3. indul, jó esetben a második pont nem is kell mert indul. Köszi a részletes leírást. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve Július16, 2009 Megoszt Elküldve Július16, 2009 Viszont ahogy itt olvasom ilyen problémák csak a központisoknak vannak. Azt nem értem,hogy ilyen nehéz lenne központishoz is gyártani ilyen kütyüt? (nem értek hozzá) Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Július16, 2009 Megoszt Elküldve Július16, 2009 Azt nem értem,hogy ilyen nehéz lenne központishoz is gyártani ilyen kütyüt? (nem értek hozzá) Ezt nem tudom. Igazából a 2 ohmos injektorellenállásra a bioetunnál azt mondták hogy oda már kell egy előtét-ellenállás, mert ezek az elektronikák nagyobb ellenállású injektorhoz vannak készítve, a központisoké pedig alacsony. Viszont azt sem értem, hogy 30 foknál miért szűnik meg a hidegindítási program. A 30 fokos motor még hideg. Na mindegy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Július16, 2009 Megoszt Elküldve Július16, 2009 Ezt nem tudom. Igazából a 2 ohmos injektorellenállásra a bioetunnál azt mondták hogy oda már kell egy előtét-ellenállás, mert ezek az elektronikák nagyobb ellenállású injektorhoz vannak készítve, a központisoké pedig alacsony. Viszont azt sem értem, hogy 30 foknál miért szűnik meg a hidegindítási program. A 30 fokos motor még hideg. Na mindegy. Te mit csinálsz? Visszaviszed? Cserélteted? Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Július16, 2009 Megoszt Elküldve Július16, 2009 Te mit csinálsz? Visszaviszed? Cserélteted? Ha lehet visszaviszem, ha nem lehet, akkor cseréltetem és eladom. Az egyetlen baj hogy kb 42-45 liter etanol van a kocsiban, szóval kiszedni nem tudom most. Egyelőre a Bioetunosokkal levelezgetek, nemsokára kiderül hogy akkor mi van, de eddig elég biztató infókat kaptam az egészről, főleg a hidegindításos algoritmusról. De még várjuk meg, mit mond a srác aki a potik miatt viszi cserére, mert ugye megkérdezi hogy a többieknek is ilyen bajuk van, és akkor mi legyen. Egyelőre jobb ötletem nincs. :) És Te milyen állásponton vagy? Szerk.: ha a benzin ára ilyen mértékben csökken tovább, akkor nem is biztos hogy az alkohol olcsóbbra jön ki majd a többletfogyasztást is belekalkulálva. Kérdés, hogy folytatódik-e a tendencia, mert ha nem akkor mindenképp alkohol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Július16, 2009 Megoszt Elküldve Július16, 2009 Viszont ahogy itt olvasom ilyen problémák csak a központisoknak vannak. nekem hengerenkénti van, igaz OFF autó :) amúgy ha nem tudja tekerni a potit, amikor kell, akkor mindegy, hogy milyen autója van Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Július16, 2009 Megoszt Elküldve Július16, 2009 voltam az embernél, gond nélkül kicseréltük a cuccot ebben már kicsit komolyabbnak kinéző poti van addig nem is raktam be, amíg nem néztem meg, hogy jó-e a poti, mármint olyan értelemben, hogy lehet-e gond nélkül csavarni reggel kiderül, hogy jelent-e valamit a dolog Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Július16, 2009 Megoszt Elküldve Július16, 2009 voltam az embernél, gond nélkül kicseréltük a cuccot ebben már kicsit komolyabbnak kinéző poti van addig nem is raktam be, amíg nem néztem meg, hogy jó-e a poti, mármint olyan értelemben, hogy lehet-e gond nélkül csavarni reggel kiderül, hogy jelent-e valamit a dolog És mondtad neki hogy az "Opeles szériából", mármint amikor többen rendeltünk egyszerre, több embernél is jelentkezett ez a gond? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Július16, 2009 Megoszt Elküldve Július16, 2009 Szerk.: ha a benzin ára ilyen mértékben csökken tovább, akkor nem is biztos hogy az alkohol olcsóbbra jön ki majd a többletfogyasztást is belekalkulálva. Kérdés, hogy folytatódik-e a tendencia, mert ha nem akkor mindenképp alkohol. elméletileg ha csökken a benzin ár, az alkoholé is kéne hogy lejjebb menjen. Nem? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Július16, 2009 Megoszt Elküldve Július16, 2009 elméletileg ha csökken a benzin ár, az alkoholé is kéne hogy lejjebb menjen. Nem? :) Mivel csak 15% benzin van benne, minimális a változás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Július16, 2009 Megoszt Elküldve Július16, 2009 elméletileg ha csökken a benzin ár, az alkoholé is kéne hogy lejjebb menjen. Nem? :) De valamivel oda kell szállítani a benzinkutakhoz, az meg gondolom nem etanollal megy :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Július16, 2009 Megoszt Elküldve Július16, 2009 Kkfházán jelenleg etanol 215 Ft-ért tankolható. Hunflex-el kapcsolatban sajnos a központi befecskendezés az mindig "tesztelős" a forgalmazó is mondta, hogy van olyan amivel megy és van olyan amivel nem működik. Hengerenkéntihez biztosan jó, ott maximum majd télen kell egy kicsit finomítani a hidegindításon. 80 eFt-os csomaggal kapcsolatban írt Tamás, hogy ő 20 eFt-os csomagot küldött tehát valami tévedés lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gr3ddy Elküldve Július16, 2009 Megoszt Elküldve Július16, 2009 ilyen Tehát az enyém ilyen, tekerhetős :) , mindkettő poti. Viszont melyik mire szolgál az passz piros, elvileg akkor az alsó (képen jobbra) a hidegindítás, a felső (balra) dúsításért felelős? Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Július16, 2009 Megoszt Elküldve Július16, 2009 ilyen Tehát az enyém ilyen, tekerhetős :) , mindkettő poti. Viszont melyik mire szolgál az passz piros, elvileg akkor az alsó (képen jobbra) a hidegindítás, a felső (balra) dúsításért felelős? Én még mindig nem vágom miért kellett kiönteni ilyen cuccal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Július16, 2009 Megoszt Elküldve Július16, 2009 Én még mindig nem vágom miért kellett kiönteni ilyen cuccal. Szerinted? Hogy ne lehessen lemásolni :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gr3ddy Elküldve Július16, 2009 Megoszt Elküldve Július16, 2009 Szerinted? Hogy ne lehessen lemásolni :( Esetleg fénymásoló de ez már nagyon OFF :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Július16, 2009 Megoszt Elküldve Július16, 2009 Szerinted? Hogy ne lehessen lemásolni :) Hát ebben kétkedem, ugyanis a régebbi verziókban nem volt massza. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Július16, 2009 Megoszt Elküldve Július16, 2009 De valamivel oda kell szállítani a benzinkutakhoz, az meg gondolom nem etanollal megy :) naja ez mondjuk evidens. De azért is csökkenjen má, nehogymáne :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július16, 2009 Megoszt Elküldve Július16, 2009 ilyen Tehát az enyém ilyen, tekerhetős :) , mindkettő poti. Viszont melyik mire szolgál az passz piros, elvileg akkor az alsó (képen jobbra) a hidegindítás, a felső (balra) dúsításért felelős? Az enyém is ilyen...csak rosszabbul sikerült a kiöntés.... Itt a potik közül melyik a hidegindítós? MErt nekem a bal oldali van nullára tekerve és filctollal megjelölve az állás... Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Július16, 2009 Megoszt Elküldve Július16, 2009 Ha lehet visszaviszem, ha nem lehet, akkor cseréltetem és eladom. Az egyetlen baj hogy kb 42-45 liter etanol van a kocsiban, szóval kiszedni nem tudom most. Egyelőre a Bioetunosokkal levelezgetek, nemsokára kiderül hogy akkor mi van, de eddig elég biztató infókat kaptam az egészről, főleg a hidegindításos algoritmusról. De még várjuk meg, mit mond a srác aki a potik miatt viszi cserére, mert ugye megkérdezi hogy a többieknek is ilyen bajuk van, és akkor mi legyen. Egyelőre jobb ötletem nincs. :) És Te milyen állásponton vagy? Szerk.: ha a benzin ára ilyen mértékben csökken tovább, akkor nem is biztos hogy az alkohol olcsóbbra jön ki majd a többletfogyasztást is belekalkulálva. Kérdés, hogy folytatódik-e a tendencia, mert ha nem akkor mindenképp alkohol. Valószínűleg beszélek vele én is, és kicseréltetem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Július16, 2009 Megoszt Elküldve Július16, 2009 Valószínűleg beszélek vele én is, és kicseréltetem. Akkor ha már Te is, akkor úgy kellene elintézni, hogy kevesebb nafta fogyjon, hogy idáig eljössz, aztán innét Bp-ig csak egy kocsival megyünk cserélni, persze csak ha kapható vagy ilyesmire. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Július16, 2009 Megoszt Elküldve Július16, 2009 Akkor ha már Te is, akkor úgy kellene elintézni, hogy kevesebb nafta fogyjon, hogy idáig eljössz, aztán innét Bp-ig csak egy kocsival megyünk cserélni, persze csak ha kapható vagy ilyesmire. :) Benne vagyok. Mikor menjünk? ui. Most dumáltam vele, a jövő héten kell felhívni az időpont miatt. Mondtam neki a tiédet is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Július16, 2009 Megoszt Elküldve Július16, 2009 Benne vagyok. Mikor menjünk? ui. Most dumáltam vele, a jövő héten kell felhívni az időpont miatt. Mondtam neki a tiédet is. Rendben, nekem a jövő hét is jó, végig itthon vagyok. Addig kitalálom legalább hogy hogyan tovább. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gr3ddy Elküldve Július16, 2009 Megoszt Elküldve Július16, 2009 Az enyém is ilyen...csak rosszabbul sikerült a kiöntés.... Itt a potik közül melyik a hidegindítós? MErt nekem a bal oldali van nullára tekerve és filctollal megjelölve az állás... Próbálok levelezni a Kft. Ügyvezető Igazgatójával (ill. telefonálni), onnantól többet fogok tudni mondani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Július16, 2009 Megoszt Elküldve Július16, 2009 Próbálok levelezni a Kft. Ügyvezető Igazgatójával (ill. telefonálni), onnantól többet fogok tudni mondani. kell a szám? amúgy a bordákhoz közelebbi a hidegindítós látom, Karcsi intézkedett már, akkor nem mondom meg, hogy mit beszéltem vele :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts