Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

E85 a gyakorlatban

mélykék76

Recommended Posts

enyém megjött még tegnap, ma már be is szereltem

eddig jónak tűnik, de igazából majd télen leszek kíváncsi a dologra

nálunk most 195-re emelkedett az áfa változás miatt

holnap megyek pestre, hétvégén meg egerbe, szóval hosszabb távon is lesz tesztelve

Megosztás:

• Hozzászólások 7,4k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Legtöbb hozzászólás

Helyetekben nem tekergetném el a potikat, csak abban az esetben ha baj van hidegindítással, alapjárattal stb. persze előtte egyeztetnék a forgalmazóval (garancia). :lol: Közben kaptam infót, hogy a szállítást a jövőhéten kezdik meg tehát várjátok türelmemmel.

Kösz az infót én azt hittem már postán van. :)

Én is. <_< :)

Megosztás:

Ezt sok helyen hallottam már, de pontosan milyen mechanizmusok azok, amik miatt a motor károsodik?

Pontosan én sem ismerem, mert nem vagyok gépészmérnök sem, meg vegyészmérnök sem.

Viszont korábban pont valamelyik kísérletes E85-ös oldalon olvastam, hogy ebből is ártalmas a szegény

keverék a motorra nézve, ezért sem ajánlják nagy arányban tankolni átalakító nélküli autóba.

Egyébként meg attól hogy valamivel kevesebb az égési hőmérséklete, még ennek is átlépheti

a megengedett küszöböt szegény keverék esetén szerintem <_<

Megosztás:

Pontosan én sem ismerem, mert nem vagyok gépészmérnök sem, meg vegyészmérnök sem.

Viszont korábban pont valamelyik kísérletes E85-ös oldalon olvastam, hogy ebből is ártalmas a szegény

keverék a motorra nézve, ezért sem ajánlják nagy arányban tankolni átalakító nélküli autóba.

Egyébként meg attól hogy valamivel kevesebb az égési hőmérséklete, még ennek is átlépheti

a megengedett küszöböt szegény keverék esetén szerintem :)

az a baj, ha szegény a keverék, sok fölösleges oxigénmolekula lesz az égéstérben, a nagy terhelés miatt pedig fölmegy a hőmérséklet, és atomos oxigén keletkezik, ami elég agresszív állat ahhoz, hogy az alumínium dugótetőt oxidálja, ami újabb hőfejlődéssel jár. így szép O betűket lehet írni rá, kérdezd meg Antit <_<

Megosztás:

Helyetekben nem tekergetném el a potikat, csak abban az esetben ha baj van hidegindítással, alapjárattal stb. persze előtte egyeztetnék a forgalmazóval (garancia). :) Közben kaptam infót, hogy a szállítást a jövőhéten kezdik meg tehát várjátok türelmemmel.

Remélem azért az enyémet hamarabb, mert pénteken azt mondta a srác telefonban, h hétfőn postára adja...

de még nem ért ide... <_<

Megosztás:

Kérem a jelenleg is etanollal közlekedőket, hogy írják meg a tapasztalataikat egy rövid doksiban, és küldjék el nekem, vagy Udinak Pü-ben.

Jó lenne ha nagyjából 2-3 hét múlva az újak is írnának valamit az élményekről.

Mi legyen benne?

- Milyen készüléket használsz? (hunflex, flextec, bioetun, stb...)

- Milyen autóban?

- Mióta?

- Mi változott? (jobb, rosszabb)

- Hol tankolsz? (mennyiért)

- Élmények, sztorik (rendőr, család, haverok...)

- stb....

Meg ha jól emlékszem a hirtelen megnövekedni látszó alkoholos Astra flottáról Égő Ákos is kért egy beszámolót az etanolos blogra. <_<

A fentieknek is ez volt a szándéka, többek között. :)

Megosztás:

Az este tankoltam 211-ért.

Kérdésemre, hogy mától mennyi lesz azt mondták 228, szerintem ez elég durva.

De még mindig jobb a benyánál.

Kellene a városba még egy kút, hogy legyen konkurencia, és az árak kicsit lentebb menjenek.

Itt 215 lett, csak 3 ft-ot emelt, csodálkoztam is, mert a 95-ös is drága szokott lenni a környékbeli kutakhoz képest.

Megosztás:

Az este tankoltam 211-ért.

Kérdésemre, hogy mától mennyi lesz azt mondták 228, szerintem ez elég durva.

De még mindig jobb a benyánál.

Kellene a városba még egy kút, hogy legyen konkurencia, és az árak kicsit lentebb menjenek.

nálunk az emeléssel 195 lett (190-ről) <_<

pedig konkurencia sincs

Megosztás:

Itt pedig 209,9 ---> 224,9 <_<

picit sokallom azért..

benzin mennyi volt nem nézted? :) Esztergomi teszkóban 305,9 azt tudom. :)

Kár hogy csak jövő héten jön a cucc, pedig már hétvégén szerelni akartam. :lol:

mk, ha holnap hópihébe beszerelitek a kütyüt, légyszi fényképezzetek már, Köszi :lol:

Megosztás:

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.