opel16v Elküldve Június29, 2009 Megoszt Elküldve Június29, 2009 Olyankor lehet h a Lambda-szonda beszól az ECUnak a túlzsíros keverékről és az lecsökkenti a befecskendezési időt annyira, amennyire szükséges. De lehet h nem így működik... Így van, szerintem egy fix értékkel van növelve a befecskendezési idő, a többit megoldja a lambda, lefelé is <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Június29, 2009 Megoszt Elküldve Június29, 2009 Így van, szerintem egy fix értékkel van növelve a befecskendezési idő, a többit megoldja a lambda, lefelé is <_< gondolom egy fix százalék értékkel... vagy rosszul következtetek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gra66er Elküldve Június29, 2009 Megoszt Elküldve Június29, 2009 Így van, szerintem egy fix értékkel van növelve a befecskendezési idő, a többit megoldja a lambda, lefelé is <_< A régebbi átkapcsolós elektronikánál nem tudtak ilyen különbséget kimérni fix munkapontokban (alapjárat ill. 2000rpm) a kapcsoló két állása között. Talán csak a dinamikus viselkedésben van különbség, de ezt még tudtommal nem bizonyították. Így mondjuk számomra is érthető lenne, ha az átlagfogyasztás nem nő kötelezően 25%-kal :) http://totalcar.hu/magazin/technika/hunflex!2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Június29, 2009 Megoszt Elküldve Június29, 2009 6 hengeres verzió 28000 Ft+Áfáért kapható. Robi-k! A sorrend az mindegy, a doboz vízvédett de nagynyomású mosót nem bírja én a tűzfalra raknám fel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Június29, 2009 Megoszt Elküldve Június29, 2009 na, hogy álltok srácok? lenne itt még egy jelentkező egy ilyen dobozra, ha van még lista Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Június29, 2009 Megoszt Elküldve Június29, 2009 Jöhet... <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június29, 2009 Megoszt Elküldve Június29, 2009 A régebbi átkapcsolós elektronikánál nem tudtak ilyen különbséget kimérni fix munkapontokban (alapjárat ill. 2000rpm) a kapcsoló két állása között. Talán csak a dinamikus viselkedésben van különbség, de ezt még tudtommal nem bizonyították. Így mondjuk számomra is érthető lenne, ha az átlagfogyasztás nem nő kötelezően 25%-kal :) http://totalcar.hu/magazin/technika/hunflex!2 így van, nem kötelező érvényű a 25%. Viszont terhelve kb annyival kell nőnie a pillanatnyi fogyasztásnak (az injektor nyitásnak is ezzel arányosan), különben nem lesz jó a lambda érték, meg az AFR. Mivel a mai motorok részterhelésen nagyobbrészt a lambdára vannak hagyatkozva, ott egész jól be tudja szabályozni az a megfelelő AFR-t. De a teljes terhelésen már más a helyzet, ott a lambda nem tud olyan széles tartományban beleszólni az AFR képzésbe, ott már emelni kell a nyitási időket mindenképpen, különben jön a csekkontrol, hogy szegény a keverék <_< Egyébiránt azért is tartom butának ezeket a megoldásokat, mert csak fordszám és nyitási idő alapján nézik a motorállapotot, és így pl ha 2000-es fordszámon megpadlózod a verdát, akkor egy ideig szegény keveréket kap a moci, ami nem túl hasznos dolog. ezért is mondtam én, hogy a TPS potit mindenképpen bekötném a kütyübe, mert azzal látványosan dinamikusabbá lehetne tenni a szabályzást és a motor menetteljesítményét :) az igazi az lenne, ha a légtömeget is tudná figyelni a kütyü, de az már nehézkesebb a kismillió légtömegmérési megoldás miatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Június29, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Június29, 2009 <_< Próbálsz érthetőbben kommunikálni, vagy meg vagy elégedve ezzel a szinttel ? :) :) :lol: Hallottál az elsejei áfa emelésről pl. ? :lol: :lol: ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Június29, 2009 Megoszt Elküldve Június29, 2009 így van, nem kötelező érvényű a 25%. Viszont terhelve kb annyival kell nőnie a pillanatnyi fogyasztásnak (az injektor nyitásnak is ezzel arányosan), különben nem lesz jó a lambda érték, meg az AFR. Mivel a mai motorok részterhelésen nagyobbrészt a lambdára vannak hagyatkozva, ott egész jól be tudja szabályozni az a megfelelő AFR-t. De a teljes terhelésen már más a helyzet, ott a lambda nem tud olyan széles tartományban beleszólni az AFR képzésbe, ott már emelni kell a nyitási időket mindenképpen, különben jön a csekkontrol, hogy szegény a keverék <_< Egyébiránt azért is tartom butának ezeket a megoldásokat, mert csak fordszám és nyitási idő alapján nézik a motorállapotot, és így pl ha 2000-es fordszámon megpadlózod a verdát, akkor egy ideig szegény keveréket kap a moci, ami nem túl hasznos dolog. ezért is mondtam én, hogy a TPS potit mindenképpen bekötném a kütyübe, mert azzal látványosan dinamikusabbá lehetne tenni a szabályzást és a motor menetteljesítményét :) az igazi az lenne, ha a légtömeget is tudná figyelni a kütyü, de az már nehézkesebb a kismillió légtömegmérési megoldás miatt. Én nem tudom, hogy tps-ek mennyire szabványosak, mármint mennyire egyforma jelet rendelnek hozzá egy bizonyos állapothoz, de ha minden márkánál más, akkor már bukott a dolog nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Június29, 2009 Megoszt Elküldve Június29, 2009 Próbálsz érthetőbben kommunikálni, vagy meg vagy elégedve ezzel a szinttel ? <_< :) :) Hallottál az elsejei áfa emelésről pl. ? :lol: :lol: ^_^ hagyd rá, nem érdemes :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június29, 2009 Megoszt Elküldve Június29, 2009 Én nem tudom, hogy tps-ek mennyire szabványosak, mármint mennyire egyforma jelet rendelnek hozzá egy bizonyos állapothoz, de ha minden márkánál más, akkor már bukott a dolog nem? Alapvetően abban hasonlítanak, hogy van egy jelszint ami az alapállapot, és van egy ami a max állapot <_< És ez már elég is arra, hogy a folytószelepállást megtudjuk a két jelszint között, és ez független attól, hogy fizikailag hány V ez a két jel. Tehát ezzel nincs gond :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Június29, 2009 Megoszt Elküldve Június29, 2009 Alapvetően abban hasonlítanak, hogy van egy jelszint ami az alapállapot, és van egy ami a max állapot <_< És ez már elég is arra, hogy a folytószelepállást megtudjuk a két jelszint között, és ez független attól, hogy fizikailag hány V ez a két jel. Tehát ezzel nincs gond :) Szóval ez ilyen tanulékony lenne hogy megvan a két végérték és akkor az offsetet meg a factort tudni fogja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június29, 2009 Megoszt Elküldve Június29, 2009 Szóval ez ilyen tanulékony lenne hogy megvan a két végérték és akkor az offsetet meg a factort tudni fogja. igen, ilyen az elv. aztán ebből lehet egész egyszerűen csak egy váltópontot képezni (mondjuk 70% pozíció felett teljes terhelés), de lehet olyat is csinálni, hogy letaposásis sebességet nézni, és ezzel is variálni a terhelési státuszt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Június29, 2009 Megoszt Elküldve Június29, 2009 Jöhet... <_< Lenne egy kérdésem... Mennyire tipusspecifikus az elektronika? Esetleges autócserénél fel lehet használni a következőhöz egy csatlakozócserével? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június29, 2009 Megoszt Elküldve Június29, 2009 Lenne egy kérdésem... Mennyire tipusspecifikus az elektronika? Esetleges autócserénél fel lehet használni a következőhöz egy csatlakozócserével? Nem hiszem, hogy pont astrához találták ki, szerintem csak a hengerek száma passzoljon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Június29, 2009 Megoszt Elküldve Június29, 2009 igen, ilyen az elv. aztán ebből lehet egész egyszerűen csak egy váltópontot képezni (mondjuk 70% pozíció felett teljes terhelés), de lehet olyat is csinálni, hogy letaposásis sebességet nézni, és ezzel is variálni a terhelési státuszt. De ha már 1-2 dolgot beleviszünk és úgy állítjuk be a szorzókat ahogy kedvünk van akkor gyakorlatilag egy teljesen egyedi, az eredetitől különböző vezérlést kapunk. Mintha új ECU lenne a kocsiban. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Június29, 2009 Megoszt Elküldve Június29, 2009 így van, nem kötelező érvényű a 25%. Viszont terhelve kb annyival kell nőnie a pillanatnyi fogyasztásnak (az injektor nyitásnak is ezzel arányosan), különben nem lesz jó a lambda érték, meg az AFR. Mivel a mai motorok részterhelésen nagyobbrészt a lambdára vannak hagyatkozva, ott egész jól be tudja szabályozni az a megfelelő AFR-t. De a teljes terhelésen már más a helyzet, ott a lambda nem tud olyan széles tartományban beleszólni az AFR képzésbe, ott már emelni kell a nyitási időket mindenképpen, különben jön a csekkontrol, hogy szegény a keverék <_< Egyébiránt azért is tartom butának ezeket a megoldásokat, mert csak fordszám és nyitási idő alapján nézik a motorállapotot, és így pl ha 2000-es fordszámon megpadlózod a verdát, akkor egy ideig szegény keveréket kap a moci, ami nem túl hasznos dolog. ezért is mondtam én, hogy a TPS potit mindenképpen bekötném a kütyübe, mert azzal látványosan dinamikusabbá lehetne tenni a szabályzást és a motor menetteljesítményét :) az igazi az lenne, ha a légtömeget is tudná figyelni a kütyü, de az már nehézkesebb a kismillió légtömegmérési megoldás miatt. érdekes, h tudomásom szerint pölö az X14XE motorban nincs légtömegmérő, csak egy léghőmérséklet szenzor... amiatt akkor csak a levegő hőmérsékletét kellene figyelni...nem? De a TPS jelét tényleg jó lenne figyelnie a kütyünek... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Június29, 2009 Megoszt Elküldve Június29, 2009 Műszakin benn maradhat a szerkezet vagy szólhatnak érte? (Bár igazából nem tudom mi lenne a kivetnivaló.) Benzinkúton árulják legálisan tehát mehet vele. Shell kúton tankolva a számlát nézzétek meg, ott is van a benyában 4,4% etanol. Ez nem dízel, étolajjal. Azért szólhatnak. Esetleg X14XE motoros tapasztalat valakinél?? Teljesen rendben van, a sima, és a deluxe verzió is. Deluxe verzióval hidegen könnyebben indul, nincs dadogás, jobban húz, stb... Eddig pozitív. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Június29, 2009 Megoszt Elküldve Június29, 2009 Teljesen rendben van, a sima, és a deluxe verzió is. Deluxe verzióval hidegen könnyebben indul, nincs dadogás, jobban húz, stb... Eddig pozitív. Köszönöm! Már nagyon kiváncsi vagyok. Most olyan 40-60 (etanol-benzin) keverékkel járok és mintha javult volna a kocsi...gondolom a szesz kitakarította a lerakódásokat... Hétvégén átalakítás (DeLuxe) és teljes E85... <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június29, 2009 Megoszt Elküldve Június29, 2009 Benzinkúton árulják legálisan tehát mehet vele. Shell kúton tankolva a számlát nézzétek meg, ott is van a benyában 4,4% etanol. Ez nem dízel, étolajjal. Azért szólhatnak. Ezért is, a forgalmidban benzin szerepel, nem etanol <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Június29, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Június29, 2009 Nem hiszem, hogy pont astrához találták ki, szerintem csak a hengerek száma passzoljon. + csatlakozó tipusa Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Június29, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Június29, 2009 Ezért is, a forgalmidban benzin szerepel, nem etanol <_< e85-ben is van benzin :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Június29, 2009 Megoszt Elküldve Június29, 2009 e85-ben is van benzin <_< Meg benzinben is etanol. Szóval akkor ez megint egy olyan dolog ami nem egyértelmű, hogy mi van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Június29, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Június29, 2009 Meg benzinben is etanol. Szóval akkor ez megint egy olyan dolog ami nem egyértelmű, hogy mi van. Igazándiból az lenne érdekes, hogy Ford és Saab forgalmijában mi lehet vajh. Gyárilag e85öt kajáló verziójában. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Június29, 2009 Megoszt Elküldve Június29, 2009 Igazándiból az lenne érdekes, hogy Ford és Saab forgalmijában mi lehet vajh. Gyárilag e85öt kajáló verziójában. Igazad van. Talán e85 blogon kell utánakérdezni, de érdekel a téma, szóval lehet holnap beugrok bicajjal a tatabányai fordhoz és megkérdezem, ott biztos tudnak válaszolni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts