zotya975 Elküldve Január12, 2009 Megoszt Elküldve Január12, 2009 Nekem lassan már 7 éve van K&N sportbetétem, 8 ekm után szoktam mosni és olajozni. Akinek légtömegmérője van annak nem nagyon javaslom. Olcsó és noname márkát ne vegyél és akkor nem lesz baj. Ez olyan mint az etanol ott is írtak mindenféle rémtörténetet megeszi a mocit stb. ennek ellenére köszöni jól van. B) Hát ja, meg lehet hogy egy 24000km-megért motornál kár a direktszűrötől félteni a kocsit. Ami neked van az betét, tehát papírszűrő helyére raktad be? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Január12, 2009 Megoszt Elküldve Január12, 2009 Igen a papírszűrő helyén van és tökéletesen passzol oda. Előtte olcsó noname szett volt ami eleve nehezen ment bele és nem is tudtam lezárni a légszűrőt. B) Utána jött a K&N betét amivel teljesen elégedett vagyok, megfelelő karbantartással nem lesz probléma vele 8 ekm után érdemes mosni, ha extrém körülmények között használod akkor 4-5 ekm után javasolt tisztítani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január12, 2009 Megoszt Elküldve Január12, 2009 Igen a papírszűrő helyén van és tökéletesen passzol oda. Előtte olcsó noname szett volt ami eleve nehezen ment bele és nem is tudtam lezárni a légszűrőt. B) Utána jött a K&N betét amivel teljesen elégedett vagyok, megfelelő karbantartással nem lesz probléma vele 8 ekm után érdemes mosni, ha extrém körülmények között használod akkor 4-5 ekm után javasolt tisztítani. Kösz, felírtam a listára. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január12, 2009 Megoszt Elküldve Január12, 2009 http://www.e85kft.hu/ -on található termékeket nézegettem, és állítólag a legújabb fejlesztés már 5-15%-kal csökkenti a fogyasztást. Gondolom, ez nem az eredeti benzines fogyira vonatkozik, hanem a megnövekedett etanolos fogyasztásra, nem? Hogy lehetséges ez? Eltolják az előgyújtást? Kétféle módon lehet csökkenteni az átlagfogyit: 1. hidegindításnál nem kell túldúsítani, mert mondjuk van üzemanyag előmelegítő egység (Udi, majd tudakold meg, van-e ilyenjük B) ) 2. elszegényítik a keverékarányt, amit etanol esetében lehet, mert nem okoz akkora hőtermelést, mint a benzin. viszont így a motor teljesítménye csökkenni fog valamennyit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január12, 2009 Megoszt Elküldve Január12, 2009 Na azért szerintem nem csak ez a baj a direktszűrővel. Szerintem nem szűr olyan alaposan mint az eredeti papír betét. Én legalábbis nem vagyok hajlandó jobban koptatni a motort némi dinamikáért. Akkor már max. a sportbetét. Nem mintha a sportbetét nem hótugyanolyan elven szűrne mint a direkt... B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január12, 2009 Megoszt Elküldve Január12, 2009 Nem mintha a sportbetét nem hótugyanolyan elven szűrne mint a direkt... B) Én is akarom lecserélni a papírszűrőt, csak arra írtam amit a linkelt oldalon ajánlottak az etanol mellé. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január12, 2009 Megoszt Elküldve Január12, 2009 Én is akarom lecserélni a papírszűrőt, csak arra írtam amit a linkelt oldalon ajánlottak az etanol mellé. B) Dehát ezt írtad: "Én legalábbis nem vagyok hajlandó jobban koptatni a motort némi dinamikáért." Most meg azt írod, hogy cseréled. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január12, 2009 Megoszt Elküldve Január12, 2009 Dehát ezt írtad: "Én legalábbis nem vagyok hajlandó jobban koptatni a motort némi dinamikáért." Most meg azt írod, hogy cseréled. Ma olyan zavart vagyok , kimaradt a nem szócska. B) Tehát igy akartam írni.:Én nem is akarom lecserélni a papírszűrőt...." Nem tudom mi van velem, lehet hogy a hétfő az oka? Link to comment Megosztás: More sharing options...
repair Elküldve Március18, 2009 Megoszt Elküldve Március18, 2009 Sziasztok! Én is kipróbáltam az E85-öt, igaz csak 1/4 arányban, és nincs negatív tapasztalatom. Pozitív annál inkább...:huh:) A C12NZ corsa újra önmaga...Nagyon szedi a lábát, még a 185-ös gumikkal is. Azt kell mondjam, ebben az arányban sokat javít az itthon kapható benzin képességein. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Március19, 2009 Megoszt Elküldve Március19, 2009 Sziasztok! Én is kipróbáltam az E85-öt, igaz csak 1/4 arányban, és nincs negatív tapasztalatom. Pozitív annál inkább...:)) A C12NZ corsa újra önmaga...Nagyon szedi a lábát, még a 185-ös gumikkal is. Azt kell mondjam, ebben az arányban sokat javít az itthon kapható benzin képességein. és a fogyi változott? én nem vettem észre külömbséget teljesítményben............ :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
repair Elküldve Március19, 2009 Megoszt Elküldve Március19, 2009 K.b. annyit eszik most is ,mint télen evett. Zömében városozok,azt is rövidtávon... Eddig is 9 körül evett, meg most is ott körül van. Igaz már a szélesebb nyári gumikkal. Viszont sokkal dinamikusabb,mint volt. Remélem a Xado olaj is besegít,mert az is mostanában érik be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Április17, 2009 Megoszt Elküldve Április17, 2009 asszem megcsinálom a befecskendezést az öreg vasban. van-é vkinek tapasztalata jetronikkal etanolról? nem tom mennyire toleráns lambda nélkül........ ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április17, 2009 Megoszt Elküldve Április17, 2009 csak többre kéne venni valahogy a befecskendezést... Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Április17, 2009 Megoszt Elküldve Április17, 2009 csak többre kéne venni valahogy a befecskendezést... vágom csak ezeknél nem 1xü.az ecu-t kellene átírni ahoz meg nem szeretnék nyúlni.majd meglátom mit visel el. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Április25, 2009 Megoszt Elküldve Április25, 2009 na ma kiderült:még kb. 25%-ban sem viseli el az etanolt a lambda nélküli LE-jetronik........... ;) ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április25, 2009 Megoszt Elküldve Április25, 2009 na ma kiderült:még kb. 25%-ban sem viseli el az etanolt a lambda nélküli LE-jetronik........... ;) ;) Milyen kocsin próbáltad? Sajáton? Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Április25, 2009 Megoszt Elküldve Április25, 2009 Milyen kocsin próbáltad? Sajáton? ja......a kék VILLÁM-on. végra megy benyával és gondoltam megpróbálom,de lambda nélkül nem tud kompenzálni plussz anyagot....... ;) ez van........ ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
krova Elküldve Május22, 2009 Megoszt Elküldve Május22, 2009 (edited) Sziasztok kérdésem az lenne hogy Merivába/2005 ös 1.6 / valamejikötök probálta e keverni vagy tisztán ,és hogy mijen tapasztalatai voltak-vannak.felénk 193ft literje és kiprobálnám a leirtak alapján. Módosítva Május22, 2009 : krova Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május22, 2009 Megoszt Elküldve Május22, 2009 Sziasztok kérdésem az lenne hogy Merivába/2005 ös 1.6 / valamejikötök probálta e keverni vagy tisztán ,és hogy mijen tapasztalatai voltak-vannak.felénk 193ft literje és kiprobálnám a leirtak alapján. Nem hiszem, hogy sok Merivás kolléga próbálgatta már az etanolt, de F astrával már többen használták felesben gond nélkül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
krova Elküldve Június8, 2009 Megoszt Elküldve Június8, 2009 3 feles/benzin-e85/ tankot kihajtotam az autoval meriva 1.6 megy mint álat és nem fogyaszt töbet az én számitásom szerint 120-130 utazo légkondival 7-7,5. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Június9, 2009 Megoszt Elküldve Június9, 2009 Én is rég tankoltam E85-öt de drága a benzin, szóval beletelom felesbe megint. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június9, 2009 Megoszt Elküldve Június9, 2009 3 feles/benzin-e85/ tankot kihajtotam az autoval meriva 1.6 megy mint álat és nem fogyaszt töbet az én számitásom szerint 120-130 utazo légkondival 7-7,5. Nah, akkor már van Merivás tapasztalatunk is etanol terén. :lol: Más volt vele menni érzésed szerint? Én is rég tankoltam E85-öt de drága a benzin, szóval beletelom felesbe megint. :D Én is terveztem de megint csak tecsó lett belőle. Bocs néhai tecsó. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sörös Sanyi Elküldve Június9, 2009 Megoszt Elküldve Június9, 2009 Nálatok is a kagyló vette át? Itt Fehérváron most sárgul be a kék. Bánom is nagyon. Ahogy kiléptem a melóhelyről, rögtön a Tacskó van előttem, de ott sokan vannak, meg sokat kell kolbászolni benn. Node mellette ott a kút, minden bolti áron, és van SÖRHŰTŐ!!! Viszont kagylóéknál nem hiszem, hogy minden bolti áron lenne. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június9, 2009 Megoszt Elküldve Június9, 2009 Nálatok is a kagyló vette át? Itt Fehérváron most sárgul be a kék. Igen, az ajándék sapim itt figyel az asztalon. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Június10, 2009 Megoszt Elküldve Június10, 2009 megkövetem önmagam. megy felesben etanolal a paripa.nagyjából sikerült beállítani a benzines részt és most megy rendesen.a multkor nem tom mi lehetett vele. kijárom a tele tankot és ha nincs gond akkor megpróbálom a 75%ost is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts