opel16v Elküldve December12, 2008 Megoszt Elküldve December12, 2008 azért rendesen tömték az emberek fejét, hogy fogy az olaj. az fogy is :rolleyes: csak mivel a recesszió miatt majd felére esett vissza a kereslet helyenként, a kitermelésnek meg folyamatosnak kell lennie hogy gazdaságos maradjon, ezért esett le az ára, hogy visszahozza a keresletet :) asszem ez érthető :) Mert ugye az árán kívül olyan sok előnye azért nincs. Legalábbis közvetlenül az autósnak, más haszna nem volt, csak hogy olcsóbb volt mint a benya. Sokkal környezetkímélőbb :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December13, 2008 Megoszt Elküldve December13, 2008 Sokkal környezetkímélőbb :) Tudom. :rolleyes: De az autósok nagy része nem ezért vette szerintem hanem az ára miatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Seniman Elküldve December13, 2008 Megoszt Elküldve December13, 2008 Tudom. :rolleyes: De az autósok nagy része nem ezért vette szerintem hanem az ára miatt. Legalábbis az átlagautós ezért.Tuningberkekben ez az utolsó szempont amiért veszik :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve December13, 2008 Megoszt Elküldve December13, 2008 én még akkor is ezzel járnék ha annyiból kijönne 100km mint benyából.a katalizátort legalább nem eszi mint a benya.a reggeli indulás meg nem zavar. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December13, 2008 Megoszt Elküldve December13, 2008 én még akkor is ezzel járnék ha annyiból kijönne 100km mint benyából.a katalizátort legalább nem eszi mint a benya.a reggeli indulás meg nem zavar. Na majd nyáron én is elkezdem szoktatni. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve December13, 2008 Megoszt Elküldve December13, 2008 Tegnap a Megaparkban 199 Ft/l áron tankoltam E85-öt, Flextek beépítés óta 42354 km-t mentem. Érdekes a többi benzinkúton maradtak a régi árak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December13, 2008 Megoszt Elküldve December13, 2008 Tegnap a Megaparkban 199 Ft/l áron tankoltam E85-öt, Flextek beépítés óta 42354 km-t mentem. Érdekes a többi benzinkúton maradtak a régi árak. Na hát akkor téged hidegen hagy az olájár változása! :) Bár mintha én a nyáron 220-ért tankoltam volna Győrben. :rolleyes: Ennek is ment le az ára? Ha jól tudom az olajhoz nincs köze! Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve December13, 2008 Megoszt Elküldve December13, 2008 Flextek beépítés óta 42354 km-t mentem. reggel fagyban hogy indul? elgondolkoztam én is vmi kütyün, mert a nélkül horror a fogyi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve December14, 2008 Megoszt Elküldve December14, 2008 visszaáltunk benyára és már mentünk vele 250 km-t,de a fogyi nem akar esni igazán. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December14, 2008 Megoszt Elküldve December14, 2008 visszaáltunk benyára és már mentünk vele 250 km-t,de a fogyi nem akar esni igazán. Nem te használtad elektronika nélkül az etanolt? Ha jól emlékszem arra is fokozatoan álltál át. Lehet hogy vissza is úgy kéne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve December14, 2008 Megoszt Elküldve December14, 2008 Nehogy azt hidd, hogy sokáig lesz ez az állapot :rolleyes: Most már majd elindul felfele a benya ára... Jövőre ismét el fogja érni a 300-at, meglásd! :) NE JÓSOLGASS FONOK- a múltkor is megmondtad, olcsóbb lesz- bejött. De most ne tedd... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve December14, 2008 Megoszt Elküldve December14, 2008 Nem te használtad elektronika nélkül az etanolt? Ha jól emlékszem arra is fokozatoan álltál át. Lehet hogy vissza is úgy kéne. de mi használtuk csak ugy "natur".a fokozatos átállás azt jelentette,hogy kb. felesben ment 100 km-t majd tisztán(kb. 95-98%) a többit. de hozzászokott hamar,az okosok szerint meg már vissza is kellett volna állnia.lehet több idő kell neki............. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve December19, 2008 Megoszt Elküldve December19, 2008 Tegnap tankoltam Kecskeméten 196 Ft/l-ért E85-öt kellemes meglepi volt. :rolleyes: Flextek-el fagyásban is beindul a verda igaz nem elsőre, már többször leírtam a "skodás módszer" vált be, viszont mióta Magicar riasztóm van ennek a távindítás funkcióját használom. Magicar indításnál 1 gombnyomásra max. 3x próbálkozik indítással ha nem sikerül akkor nem próbálkozik tovább, fagyásban elég 1x megnyomni a gombot és várni kell kb. 1 percet utána megint megnyomni a gombot és beindul a moci. Távvezérlőn mindent lehet látni pl. mennyi Celsius van az utastérben, fűtést, klímát is lehet kapcsolni stb. Új "automata" Hunflexről sajnos nincs tapasztalatom de gyanítom, hogy az sem indul pöcre fagyásban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve December24, 2008 Megoszt Elküldve December24, 2008 ugy néz ki,hogy a mazdának 500 km keééett a visszaállásra.megint a régi a fogyi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December24, 2008 Megoszt Elküldve December24, 2008 ugy néz ki,hogy a mazdának 500 km keééett a visszaállásra.megint a régi a fogyi. Elég lassan "kapcsolt" a kumpútere! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve December24, 2008 Megoszt Elküldve December24, 2008 Elég lassan "kapcsolt" a kumpútere! :rolleyes: viszont kütyű nélkül megy tisztán. már elkezdtem félni,hogy vmi baja van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December24, 2008 Megoszt Elküldve December24, 2008 viszont kütyű nélkül megy tisztán. már elkezdtem félni,hogy vmi baja van. Ez is érdekes, mert sokan mondták, hogy felesben még elment, viszont annál nagyobb arányban már problémák voltak. Gondolom minden kumpúternak más a tűréshatára, amit még tud tolerálni gond nélkül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve December24, 2008 Megoszt Elküldve December24, 2008 Ez is érdekes, mert sokan mondták, hogy felesben még elment, viszont annál nagyobb arányban már problémák voltak. Gondolom minden kumpúternak más a tűréshatára, amit még tud tolerálni gond nélkül. ez még -6 fokban is eéinduét,nem könnyen az biztos,tisztán. mákom van vele tuti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Január5, 2009 Megoszt Elküldve Január5, 2009 Teszteltem a verdát -11 Celsiusban is nagy nehezen de beindult. A "skodás módszer" már nem segített hanem aksi gyilkos módon 20-30 msp-es indítózás minimális szünettel vált be. Szerencsére a Bosch Silver aksi jól bírta a kiképzést, -8 Celsiusig viszont jó a "skodás módszer". ;) E85-öt már Kiskunfélegyházán is lehet tankolni: http://www.hungrana.hu/index.php?pg=sub_9 B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hzcs Elküldve Január11, 2009 Megoszt Elküldve Január11, 2009 "Egyezményes" túlfogyasztás a 20%, bár a méréseknél kb 25%-nál jöttek a gyári értékek a fékpadon, úgy rémlik. Meg ha jól emlékszem, múltkor itt 240Ft volt az etanol, és ne a mostani benya árral számolj, ugyanis most erősen mélyponton van. Év végére, legkésőbb februárra van egy fogadásom, hogy eléri a 330-at. ;) Az etanol ezt nem fogja arányaiban követni. szerencsére nem jött be eddig B) G Astrában melyik szűrőt kell cserélni etanolozáskor? Ami a tankban van? Mennyire bonyolult? Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Január11, 2009 Megoszt Elküldve Január11, 2009 Év végére, legkésőbb februárra van egy fogadásom, hogy eléri a 330-at. ; fogadjunk....fogadjunk...... B) ;) :blush: :D :lol: :) :P :D :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Január11, 2009 Megoszt Elküldve Január11, 2009 Kkfházán jelenleg 200 Ft/l áron lehet tankolni E85-öt, meglepő módon sokkal könnyebben indult a verda -10 fokban! Gyanítom, hogy a kecskeméti kútnál valamit trükköznek vagy víz került bele, esetleg "nyári" anyagot kaptak. Friss hírek: http://www.e85kft.hu oldalon a hírek menüben! B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január11, 2009 Megoszt Elküldve Január11, 2009 szerencsére nem jött be eddig B) G Astrában melyik szűrőt kell cserélni etanolozáskor? Ami a tankban van? Mennyire bonyolult? Nem, a külső szűrőt szokták cserélni, a g astrán nem tudom hol van, az f astrán a kocsi alatt a jobb hátsó kerék előtt. Egy felfogató csavar van, meg két bilincs. A tankban a szűrő nem olyan finom, az nehezebben tömődik el, főleg egy g astrán, túl fiatal hozzá. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Január11, 2009 Megoszt Elküldve Január11, 2009 Nem, a külső szűrőt szokták cserélni, a g astrán nem tudom hol van, az f astrán a kocsi alatt a jobb hátsó kerék előtt. Egy felfogató csavar van, meg két bilincs. A tankban a szűrő nem olyan finom, az nehezebben tömődik el, főleg egy g astrán, túl fiatal hozzá. B) sztem a tankban lévőt is meg kell nézni.engem az szivatott meg rendesen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január11, 2009 Megoszt Elküldve Január11, 2009 sztem a tankban lévőt is meg kell nézni.engem az szivatott meg rendesen. Persze meg lehet nézni, de azt bonyolultabb kiszedni, és nem is igen szoktak vala foglalkozni, amíg teljesen el nem tömődik. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts