opel16v Elküldve Augusztus15, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2011 Én sem, csak időnként előjön hogy az etanol előállításe sem éppen környezetkímélü (mint érv ellene) namost egyáltalán nem mindegy hogy a kukoricafőd ég le, vagy egy torony gyullad ki/sérül meg a vezeték. Ha olajmezőre lelnek építeni kell egy tornyot, kicsövezni, vagy tankerekkel elvinni a finomítóba. Az etanol alapanyag meg mehet a földekről az üzembe.Ez sem mindegy. Etanolnál max magömlés van, ha felborul a kombájn... :D Sokat fogyaszt az astra. Város 12, azon kívül 10. Melegen nehezen indul.... pár hónapig jó volt most megint nem...Ez nem gondozásmentesség :) Ha máshol tankolsz, akkor is? amúgy okés minden rajta, nincs hibalámpa? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Augusztus15, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2011 Etanolnál max magömlés van, ha felborul a kombájn... :) Ha máshol tankolsz, akkor is? amúgy okés minden rajta, nincs hibalámpa? mindig ugyanott tankolok, lámpa nincs és menni is megy.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus16, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2011 mindig ugyanott tankolok, lámpa nincs és menni is megy.. próbáld ki, tankolj egyet máshol... hol szoktál amúgy? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Augusztus16, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2011 próbáld ki, tankolj egyet máshol... hol szoktál amúgy? Agip, méta utca kipróbálom majd a száva utcát Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Augusztus21, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2011 Fogyasztásom: 493 km -> 40 liter => 8,1 liter/100 km azaz 22,6 HUF/km :) Látszik, hogy visszaszorítottam a városi közlekedést...legalábbis autóval... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Augusztus25, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2011 Fogyasztásom: 493 km -> 40 liter => 8,1 liter/100 km azaz 22,6 HUF/km :lol: Látszik, hogy visszaszorítottam a városi közlekedést...legalábbis autóval... :lol: 350km 26l zöcséglével 2 személy csomagok balcsi ♥ Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Augusztus25, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2011 350km 26l zöcséglével 2 személy csomagok balcsi ♥ Baráti fogyasztás...eddig egyszer sikerült ilyet alkotnom... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Augusztus25, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2011 Baráti fogyasztás...eddig egyszer sikerült ilyet alkotnom... :lol: ECO mod= 0 és egyenletes 90-100, visszafelé volt benne néhány combos előzés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Augusztus29, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2011 Fogyasztásom: 493 km -> 40 liter => 8,1 liter/100 km azaz 22,6 HUF/km :lol: Látszik, hogy visszaszorítottam a városi közlekedést...legalábbis autóval... :D ECO mod= 0 és egyenletes 90-100, visszafelé volt benne néhány combos előzés. Nekem meg volt egy kipuff hátsódob csere, és hasonló vezetési stílusban 317 km -> 23 liter... Érdekes, hogy így visszaesett ennyitől... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
watt Elküldve Augusztus29, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2011 Sziasztok, még csak most reggeltem az oldalra, de lenne egy pár kérdésem, remélem segítetek benne. Pár hete próbálgatom az E85-öt, először keverve 50-50%-ban, aztán a következő tankolást már tisztán. Az autó Astra G Z14XEP, a sárga lámpám folyamatosan világít ha tisztán használom/nem nagyon zavar/, nincs benne semmilyen átalakító kütyü,így is megy vele viszonylag rendesen. Most fogok cserélni üzemanyagszűrőt rajta, nem merek kockáztatni. Viszont a gyertyacsere is aktuális lenne 54.000 Km van most benne. A kérdésem az, hogy milyen gyertyát rakjak bele az E85 miatt, tudnátok javasolni valamilyen márkát/típust? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Yoshi Elküldve Augusztus29, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2011 Sziasztok, még csak most reggeltem az oldalra, de lenne egy pár kérdésem, remélem segítetek benne. Pár hete próbálgatom az E85-öt, először keverve 50-50%-ban, aztán a következő tankolást már tisztán. Az autó Astra G Z14XEP, a sárga lámpám folyamatosan világít ha tisztán használom/nem nagyon zavar/, nincs benne semmilyen átalakító kütyü,így is megy vele viszonylag rendesen. Most fogok cserélni üzemanyagszűrőt rajta, nem merek kockáztatni. Viszont a gyertyacsere is aktuális lenne 54.000 Km van most benne. A kérdésem az, hogy milyen gyertyát rakjak bele az E85 miatt, tudnátok javasolni valamilyen márkát/típust? Szia! Amit tudok azt az itteni fórumozóktól tudom :-) Szóval: átalakító nélkül a lámpa azért világít, mert nem teccik neki a keverék, és azt hiszi valami baj van, amíg nem szereltettem bele az átalakítót nekem is ez volt. Az autóm egy H astra, ugyan ezzel a motorkóddal, átalakítóval nagyon remejkül működik (E85 Power). A gyertyát nem érdemes lecserélni, azzal csak a baj van, az eredeti gyertya a tuti, ezt pedig már próbáltam. Próbálkoztam több pólusúval, vagy más hőértéküvel (nagyobbal), nem lett tőle jobb. Az én személyes véleményem az, hogy akkor jársz a legjobban, ha megveszed az átalakítót, bár ezt az etanol jövedéki adója miatt érdemes csak fontolgatni. Átalakítóval a többletfogyasztás egy olajcsere után visszaállt kb 20%-ra. Üzemanyagszűrő: A H astrában csak egy üzemanyagszűrő van, az is a tankban, annak a cseréje nem szükséges, nekem sem volt vele semmi próblémám, pedig tavasz óta csak etanol van benne. Egy észrevétel még, és ez a többieknek is szól: ha 40 Liter etanolhoz teszek még kb 5 liter benzint, a fogyasztás sokkal barátságosabb lesz, nekem ez a személyes tapasztalatom (sima E85-tel 7,9 L/100km, 40liter E85+5 liter benzin: 7,5Liter/100 km) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Augusztus29, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2011 Sziasztok, még csak most reggeltem az oldalra, de lenne egy pár kérdésem, remélem segítetek benne. Pár hete próbálgatom az E85-öt, először keverve 50-50%-ban, aztán a következő tankolást már tisztán. Az autó Astra G Z14XEP, a sárga lámpám folyamatosan világít ha tisztán használom/nem nagyon zavar/, nincs benne semmilyen átalakító kütyü,így is megy vele viszonylag rendesen. Most fogok cserélni üzemanyagszűrőt rajta, nem merek kockáztatni. Viszont a gyertyacsere is aktuális lenne 54.000 Km van most benne. A kérdésem az, hogy milyen gyertyát rakjak bele az E85 miatt, tudnátok javasolni valamilyen márkát/típust? Ha szeretnéd a kocsit még jó pár ezer kilométeren át használni, akkor ne használd az E85-öt tisztán átalakító nélkül...ugyanis a szegény keverék miatt kiabál a motor, ami pedig olyan fokú belső melegedést tud okozni, hogy akár a gyertya is elcseppenhet vagy összeolvadhat a katalizátor. Igaz, hogy egy off márka, de ő így járt az átalakító nélküli E85 használattól: Link to comment Megosztás: More sharing options...
watt Elküldve Augusztus29, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2011 Köszi a hozzászólásokat! A túlzott melegedést már érzékeltem, de ezen majd valahogy javítok, az átalakítót pedig azért nem akarom megvenni, mert a gyári ecu-t szeretném programozni az új üzemanyaghoz. Ha valakinek van ilyen programozásban tapasztalata az kérem ossza meg velem. Gyújtás, üzemanyag mennyiség, stb. átírása, értékek,százalékok. Folyamatosan olvasom az elejétől a fórumot, de még k.b. 200 oldal van hátra. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Augusztus29, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2011 Köszi a hozzászólásokat! A túlzott melegedést már érzékeltem, de ezen majd valahogy javítok, az átalakítót pedig azért nem akarom megvenni, mert a gyári ecu-t szeretném programozni az új üzemanyaghoz. Ha valakinek van ilyen programozásban tapasztalata az kérem ossza meg velem. Gyújtás, üzemanyag mennyiség, stb. átírása, értékek,százalékok. Folyamatosan olvasom az elejétől a fórumot, de még k.b. 200 oldal van hátra. :lol: Szerintem vedd fel a kapcsolatot "opel16v" nevű fórumtársunkkal. Ő az egyik átalakító fejlesztője és lehet hogy tud neked segítséget adni, hogy merre indulj el! Esetleg nézz be a Chip tuning topikba...ott van olyan emberke aki foglalkozik ECU programozással... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Augusztus29, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2011 Valakinek egy 4 hengeres Futó Gabis átalakító ? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Augusztus30, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2011 Valakinek egy 4 hengeres Futó Gabis átalakító ? :lol: Ocsóért? Mennyi? Az A Omegába jó lesz... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Augusztus30, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2011 Ocsóért? Mennyi? Az A Omegába jó lesz... :lol: Még nemtom, mekérdem majd Danit hogy mennyiért veszi ki :lol: ha ki van véve akkor szólok...nem szar meg nincs baj vele csak most kipróbálom benzinnel is :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Augusztus30, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2011 Még nemtom, mekérdem majd Danit hogy mennyiért veszi ki :D ha ki van véve akkor szólok...nem szar meg nincs baj vele csak most kipróbálom benzinnel is :D Ok... mert? Gáz van? ;) De átalakítóval is megy benzinnel, szal nem értem.... :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Augusztus30, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2011 Ok... mert? Gáz van? :D De átalakítóval is megy benzinnel, szal nem értem.... :lol: :lol: Megy hát csak írtam valamit...nem akarok már foglalkozni vele igazság szerint.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Augusztus30, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2011 Érdekes dolog ez: http://www.autonavigator.hu/sztori/egyetem...tm_content=cikk Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Szeptember3, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2011 Már van Debrecen környékén olyan kút, ahol 316 HUF a szesz... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Yoshi Elküldve Szeptember5, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2011 Már van Debrecen környékén olyan kút, ahol 316 HUF a szesz... :lol: Én múlt csütörtökön tanoltam a debreceni agipnél 299-ért. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Szeptember5, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2011 Nálunk még lehet 270 Ft/l-ért tankolni az Avia-nál, csak kérdés meddig. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Szeptember5, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2011 Nekem a Kadett 9-10, körül eszik belőle, télen volt 11-12 is. Ha felmegy az ár, visszaállok benzinre, mert így nagyon nem éri meg... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember5, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2011 Nálunk még lehet 270 Ft/l-ért tankolni az Avia-nál, csak kérdés meddig. :lol: mifelénk mindenhol 309.9 be kerül aaz E85 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts