Bajkusz Elküldve Január26, 2011 Megoszt Elküldve Január26, 2011 Sziasztok! Van aki szerelt be Z14XEP motorral rendelkező astrába opel16v féle átalakítót? Mik a tapasztalatok? Mennyivel eszik többet? Hidegindítás, vegyes üzem...? Gondolkodok rajt, lehet tavasszal beruházok egybe. Én jelenleg 6-6.1l között járok...(télen 6.5l, autópálya:6.2-6.3 120-130 közti tempóval, országút 5.8l körül hosszabb távon) Akár itt, vagy privátba is jöhet. És előre is köszönöm! :lol: Hello Imy, Nekem H Astrában Z14XEP motor mellett dolgozik kiválóan egy E85 Power és a 7,2 körüli benzines fogyasztásom most tisztán etanollal 9 körül van. A 25% plusz megvan, de hozzá tartozik, hogy a H Astra kicsit nehezebb, mint a G és én szeretem élvezni az etanol nyújtotta jobb gyorsulást :-) és autópályán inkább a 130-140-es tempót. Márciusban szereltettem be. Azóta megtettem közel 40.000 kilométert. Ami érdekes, hogy a nagy hidegben elsőre azonnal indul, de amint melegebb van (8-10 fok pluszban) nem akar ilyen szépen indulni. Ahogy számolom nagyságrendileg 90-100 e Ft-ot takarítottam meg az üzemanyaggal eddig vele. Persze ehhez használni kell a kocsit (éves 40.000 km körüli futásteljesítmény). Csak ajánlani tudom! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Monof Elküldve Január27, 2011 Megoszt Elküldve Január27, 2011 Ma sikerült tankolnom, és elfogadták az etanolos kártyát. (Erzsébet, Ady E. út). Srác hitetlenkedve nézte, hogy már ilyen is van? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január27, 2011 Megoszt Elküldve Január27, 2011 Ma sikerült tankolnom, és elfogadták az etanolos kártyát. (Erzsébet, Ady E. út). Srác hitetlenkedve nézte, hogy már ilyen is van? :lol: Az EDC kártyára is mindig néznek furán, de müxik a -5Ft az AGIP-nál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Monof Elküldve Január27, 2011 Megoszt Elküldve Január27, 2011 Az EDC kártyára is mindig néznek furán, de müxik a -5Ft az AGIP-nál. Így van, sok kicsi sokra megy alapon :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Január27, 2011 Megoszt Elküldve Január27, 2011 Így van, sok kicsi sokra megy alapon :lol: Én most a forensis kártyát rendeltem meg... Teljesen ingyenes és -5 HUF az Agip-nál... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január27, 2011 Megoszt Elküldve Január27, 2011 Én most a forensis kártyát rendeltem meg... Teljesen ingyenes és -5 HUF az Agip-nál... :D A klubtagsági..... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Január27, 2011 Megoszt Elküldve Január27, 2011 A klubtagsági..... :lol: Nem értem...kérdés akar lenni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január27, 2011 Megoszt Elküldve Január27, 2011 Nem értem...kérdés akar lenni? Ühüm! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Január27, 2011 Megoszt Elküldve Január27, 2011 Ühüm! :D Mindennek el jön az ideje... De a főnökség szerint nem jött el annak a bizonyosnak az ideje... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Január27, 2011 Megoszt Elküldve Január27, 2011 Hát kíméltem a kocsit és egy 25 kmes + 2 városi rövid megálló után, összesen 250 km után tankoltam, TELE. 6ezer néhányszázért fért bele, és olyan 7,58 literesre jött ki az átlagfogyim. 5W40es olaj, öregedő állagú, a kartergáz az relatíve nagy, gumik téliek keményre fújtak, sok sz*r van hátul, de ésszel adok gázt míg melegszik és kartonlapot használok. Olyan állat vagyok, hogy a nejem kocsija később megy műszakira mint számolta, teletankoltam saját lóvéból- mivel karbis,, gondoltam pár liter E85ös nem árt neki, nyomatékosabb lett picit, nem fuldoklik, viszont az önindítója vacakol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január28, 2011 Megoszt Elküldve Január28, 2011 Hát kíméltem a kocsit és egy 25 kmes + 2 városi rövid megálló után, összesen 250 km után tankoltam, TELE. 6ezer néhányszázért fért bele, és olyan 7,58 literesre jött ki az átlagfogyim. 5W40es olaj, öregedő állagú, a kartergáz az relatíve nagy, gumik téliek keményre fújtak, sok sz*r van hátul, de ésszel adok gázt míg melegszik és kartonlapot használok. Olyan állat vagyok, hogy a nejem kocsija később megy műszakira mint számolta, teletankoltam saját lóvéból- mivel karbis,, gondoltam pár liter E85ös nem árt neki, nyomatékosabb lett picit, nem fuldoklik, viszont az önindítója vacakol. De az nem a szesztől van... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Monof Elküldve Január28, 2011 Megoszt Elküldve Január28, 2011 Hát kíméltem a kocsit és egy 25 kmes + 2 városi rövid megálló után, összesen 250 km után tankoltam, TELE. 6ezer néhányszázért fért bele, és olyan 7,58 literesre jött ki az átlagfogyim. 5W40es olaj, öregedő állagú, a kartergáz az relatíve nagy, gumik téliek keményre fújtak, sok sz*r van hátul, de ésszel adok gázt míg melegszik és kartonlapot használok. Örülj neki, én pesten sehogy se tudok 10 liter alá menni. Ilyen hidegbe meg a 12-t súrolja... Igaz, alattam van is nyomaték ha kell :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endlos Elküldve Január29, 2011 Megoszt Elküldve Január29, 2011 Talán vannak okos mexólalások, gondolatok Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Január29, 2011 Megoszt Elküldve Január29, 2011 Talán vannak okos mexólalások, gondolatok És előjött megint az elektromos téma, meg a CO differencia... hihetetlen, hogy ezek az emberek sosem jártak Százhalombattán... Meg egy műanyag-feldolgozó gyárban... meg egy akku újrahasznosítóban... Link to comment Megosztás: More sharing options...
cserbinszky Elküldve Január29, 2011 Megoszt Elküldve Január29, 2011 Nem teljesen a témához illik:http://www.saskahho.hupont.hu/ Vélemény??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Január31, 2011 Megoszt Elküldve Január31, 2011 Úgy látszik a kocsinak jót tett a lambda-szonda csere. :lol: 7,5 literes fogyasztás jött az utolsó etapon! :D Igaz, hogy nem igazán tapostam, mert -8 °C-ban nagyon nehezen melegedik be. Kb. 12 km-t kellett mennem ahhoz, hogy üzemi hőmérsékletre melegedjen a gépezet. Ezt is olyan 60-70 km/h sebességgel... De sajna vissza vettem a FIRST paraméterek utolsó értékéből 10 egységet, ezért indítás után egy-két másodperccel le is áll. A következő indításnál már nincs gond. Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomH Elküldve Február1, 2011 Megoszt Elküldve Február1, 2011 Sziasztok! Elképzelhető feles tankolásnál üzemanyag megtakarítás?:)Kiürítettem a tankom (G Astra, 1,6 16v) és mielőtt elindultam volna 200 km-es utamra raktam bele 30 liter benzint és kb 18 liter e85-öt. Az út végén oszt-szoroz és kb 6 literrel kisebb fogyasztás jött ki a 200 km-re. Az üa mérő óra hibáját kizárnám:) Minden ilyen járgánnyal rendelkezőnek csak ajánlani tudom, nagyon jól megy vele a gép, kivéve aki naponta pár kilométerekre használja csak, mert így télen tuti nagyon zabál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Február1, 2011 Megoszt Elküldve Február1, 2011 Sziasztok! Elképzelhető feles tankolásnál üzemanyag megtakarítás?:)Kiürítettem a tankom (G Astra, 1,6 16v) és mielőtt elindultam volna 200 km-es utamra raktam bele 30 liter benzint és kb 18 liter e85-öt. Az út végén oszt-szoroz és kb 6 literrel kisebb fogyasztás jött ki a 200 km-re. Az üa mérő óra hibáját kizárnám:) Minden ilyen járgánnyal rendelkezőnek csak ajánlani tudom, nagyon jól megy vele a gép, kivéve aki naponta pár kilométerekre használja csak, mert így télen tuti nagyon zabál. Nem lehet, hogy azért jött ki kevesebb fogyasztás, mert nem hidegen, rövid távokat, hanem egyszerre 200Km-t? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Február1, 2011 Megoszt Elküldve Február1, 2011 Én a hétvégén töltöttem a bömbölőbe 20liter 95öst és kb 28liter E85öt ( 7liter 95ös meg még volt a tankban ) a Tegnapi nagy hideg igen mélyen érintette szegénykémet éjjel, elsőre elindult de 1mpig kicsit rángatva járt ( nem mondom hogy 3hengerezett, mert az durva lett volna B) ) de utána viszont szépen kisimult és a haza felé úton nem vettem észre semmi különbséget. Így télen a fogyasztásom stabilan 10, csak akkor megy feljebb 1-2dl-t ha van hó ( :lol: ), szóval a BMWnek tök mind1, hogy felesben van benne etanol vagy csak 95ös benzin. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endlos Elküldve Február3, 2011 Megoszt Elküldve Február3, 2011 Úgy látszik a kocsinak jót tett a lambda-szonda csere. :lol: 7,5 literes fogyasztás jött az utolsó etapon! :D Igaz, hogy nem igazán tapostam, mert -8 °C-ban nagyon nehezen melegedik be. Kb. 12 km-t kellett mennem ahhoz, hogy üzemi hőmérsékletre melegedjen a gépezet. Ezt is olyan 60-70 km/h sebességgel... De sajna vissza vettem a FIRST paraméterek utolsó értékéből 10 egységet, ezért indítás után egy-két másodperccel le is áll. A következő indításnál már nincs gond. gyárit tettél bele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Február3, 2011 Megoszt Elküldve Február3, 2011 gyárit tettél bele? Egyelőre nem tudni, hogy gyári-e... :lol: Ugyanis minden jel arra mutat, hogy gyári, de az ára feltünő...6100 HUF áfástól... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Monof Elküldve Február3, 2011 Megoszt Elküldve Február3, 2011 Szia Gábor, Tudom, sokszor kérdeztem, de nem lehet vhogy megoldani h a Fed.Comp-om írja az Etanolos fogyit?? Nem érdekel a benzin fogyasztás. Valahogy nem lehet úgy paraméterezni, hogy etanolra számolja? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Február3, 2011 Megoszt Elküldve Február3, 2011 Egyelőre nem tudni, hogy gyári-e... :lol: Ugyanis minden jel arra mutat, hogy gyári, de az ára feltünő...6100 HUF áfástól... :D Nekem lilavezetékes szondám van, csergönél vettem, gyárit kértem, remélem az is. 26 000 ft volt. 3 éve, zöldkártyán azt mondták hogy a szondám kaka, és hoz nekem, 11 000-ért hozta GM-es zacsiban volt, de fél év után nagyon sokat kezdett enni, és utánna vettem ezt, amivel azóta sincsen gond. Szal már a fene se tudja mit milyen csomagolásba tesznek, és hogy mi a gyári alkatrész. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február3, 2011 Megoszt Elküldve Február3, 2011 Tudom, sokszor kérdeztem, de nem lehet vhogy megoldani h a Fed.Comp-om írja az Etanolos fogyit?? Nem érdekel a benzin fogyasztás. Valahogy nem lehet úgy paraméterezni, hogy etanolra számolja? :lol: Sajna direktben nem... az átalakító viszont tudja számolni, ha be van kötve a sebesség jel, és be is van állítva. Csak ahhoz kell notebook, hogy megnézd :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Február3, 2011 Megoszt Elküldve Február3, 2011 Nekem lilavezetékes szondám van, csergönél vettem, gyárit kértem, remélem az is. 26 000 ft volt. 3 éve, zöldkártyán azt mondták hogy a szondám kaka, és hoz nekem, 11 000-ért hozta GM-es zacsiban volt, de fél év után nagyon sokat kezdett enni, és utánna vettem ezt, amivel azóta sincsen gond. Szal már a fene se tudja mit milyen csomagolásba tesznek, és hogy mi a gyári alkatrész. Nekem is lila vezetékes és GM zacsiban volt. Majd kiderül mikor ugrik meg megint a fogyasztás. Mostanság kevés km-t megyek(heti 100 km), így sztem sokáig kitart ez is... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts