Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

E85 a gyakorlatban

mélykék76

Recommended Posts

Sziasztok!

Szia Gábor! Visszatérve a nyaralásból a tapasztalatokról számolok be. A nyaralás során nem volt mérvadó a fogyasztás (10 l körül alakult, de "extrém igénybevétellel": utazáskor tetőbox, hátul biciklitartó, csomagokkal telepakolva, klíma ment stb...) de azóta elautóztam két tank benzint normál használattal és 9,1 az átlag, ami szerintem szuper.

Érdekes, hogy mindezt úgy, hogy az ECO=0 tehát az eco-mód második fázisa ki van kapcsolva.

Ma megy vizsgára az autóm, a szerelő megnyugtatott, hogy nem lesz semmi gond az etanolos üzemmel. Gondolom "baráti" helyre viszik. Minden esetre én mondtam, hogy ne lepődjenek meg a környezetvédelmi mérésnél :D .

Mindenkinek szép napot!

Örülök hogy minden franya, ezek szerint az eco első fázis jól tud dolgozni :wacko:

A legtöbb vizsgahelyen nem csinálnak az E85-ös üzemből problémát, csak legyen jó minden érték.

Ellenpéldát még csak megyei főfelügyeletről hallottam, ott ki van adva központilag, hogy az átalakítókat

vegyék tuningbox kategóriába, ami tiltott. Úgyhogy ezeket a helyeket csak azoknak ajánlom, akiknél az

átalakító nem a motortérben van látható helyen.

Megosztás:

• Hozzászólások 7,4k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Legtöbb hozzászólás

Örülök hogy minden franya, ezek szerint az eco első fázis jól tud dolgozni :wacko:

A legtöbb vizsgahelyen nem csinálnak az E85-ös üzemből problémát, csak legyen jó minden érték.

Ellenpéldát még csak megyei főfelügyeletről hallottam, ott ki van adva központilag, hogy az átalakítókat

vegyék tuningbox kategóriába, ami tiltott. Úgyhogy ezeket a helyeket csak azoknak ajánlom, akiknél az

átalakító nem a motortérben van látható helyen.

Én most készülök vizsgára vinni a vasat. Olyan helyre ahol csinálnak előzetes vizsgálatot. Na majd ott kiderül hogy mit kezdenek egy szeszkazánnal! :wacko:

Csak azt nem tudom, hogy szóljak nekik vagy ne...Mert nekem nem látszik az átalakítás, csak a matricázásból... :D

Megosztás:

Gabi 3,2 V6-ba mehet a kütyü?

2003-as C Vectra :wacko:

Mehet. Van már ilyenben omiban.

Én most készülök vizsgára vinni a vasat. Olyan helyre ahol csinálnak előzetes vizsgálatot. Na majd ott kiderül hogy mit kezdenek egy szeszkazánnal! :wacko:

Csak azt nem tudom, hogy szóljak nekik vagy ne...Mert nekem nem látszik az átalakítás, csak a matricázásból... :D

Írtam privit :wacko:

Megosztás:

Mindenkinek most van a műszaki vizsgája? Tegnap voltam előzetesen, én úgy vagyok vele, ne szerelő csinálja, nem akarom zsírozni, legyen jó az autó, legyen kifogástalan. Nem kell mondanom, milyen hosszú listát írt fel nekem, de a környezetvédelmi mérésnél egyáltalán nem zavarta, hogy nem olyan szagú, amilyent mexokott. Mondtam is neki az etanolt, nem zavarta.

És ha érdekel valakit egy karburátoros járgány fogyasztása, tulajképpen az én lábammal, pörgetem mindig addig, amíg úgy érzem, hogy gyorsul, nincs fordszámmérőm, tehát csak saccolni tudok, hogy 5ezerig, aztán váltok fel, nekem 9,5-öt eszik etanolból, párom hamar felvált, mert nem szereti, ha bőg a motor, és neki 12.5-öt evett. Még kétszer megmérjük, mert ez kicsit furcsa, de a Smartnál is ez van, hogy páromnak többet eszik, nem húzatja ki. (én sem tiltásig szoktam, csak ameddig még változást érzek. (Ja és a Kadetton csak a csavarok voltak állítgatva, meg az autómataszivató.)

Megosztás:

Már énis gondoltam erre..De szerintem ez 1 primitív megoldás.Meg mi kerül 35ezerbe.Ebayen sokkal olcsóbb.Meg 35ből a gabi kütyűje is kijön 1 4hengeresre.

Ráadásul van ilyen megoldás sokkal olcsóbb is...

Olvastam valahol, hogy egy svéd Saab-os, egyszerűen összeroppantotta a visszafolyó benzincsövet és azóta úgy jár etanollal...elég redneck-tuning, de kb ennyire működik is, mint ez, csak sokkal olcsóbb... :D :wacko:

Csak ugye, ha megnövelik a nyomást, akkor pölö az injektor már nem olyan szórásképet ad, meg szerintem nagyobb terhelésnek is van kitéve az egész üzemanyag rendszer...ami szerintem még veszélyes is lehet, mondjuk egy 10 éven felüli autónál...nagyobb mondjuk egy üzemanyagcső kipukkadás könnyebben előfordulhat...a szivattyú-terhelésről nem is beszélve...

De ez csak az én véleményem...

Megosztás:

Ráadásul van ilyen megoldás sokkal olcsóbb is...

Olvasta valahol, hogy egy svéd Saab-os, egyszerűen összeroppantotta a visszafolyó benzincsövet és azóta úgy jár etanollal...elég redneck-tuning, de kb ennyire működik is, mint ez, csak sokkal olcsóbb... :D :wacko:

Csak ugye, ha megnövelik a nyomást, akkor pölö az injektor már nem olyan szórásképet ad, meg szerintem nagyobb terhelésnek is van kitéve az egész üzemanyag rendszer...

Suzukin is csináltak olyat, hogy beiktattak egy csapot a visszatérő ágba, és addíg növelték a nyomást, amíg szépen járt a motor.

Megosztás:

Minden rendben ment!

A bizonyíték :D

Két évre most nyugtom van.

Egyébként nekem is van egy kis "ráutaló" plakettem a hátó ajtón. A szerelő srácok nem említettek semmi extrát a mérés és egyáltalán a vizsga kapcsán. Folytathatom az alkoholizálást :D

Mi volt benne éppen? Etanol vagy benzin?

Az első tapasztalataim szoftver frissítés után, egész jók!

Reggel a "hidegindítás" csodás volt. A pöcc-röff efektus! :P Pedig már abban a tartományban volt, ami régebben a nyűgös volt.

Kúltúráltabb a hidegjárása is.

Köszi Gábor!

:wacko:

A fejlődés útja... legalább Te látod a sok munkát ami benne van :wacko:

Szeretem ezeket a blikk szintű híreket :wacko: :D

Megosztás:

Tegnap reggel csak 20°C volt és akkor is pöccre indult. Ma viszont még jobban beleestem a vészes tartományba, mert 17°C volt. Simán indult most is. :D

A hidegen járás meg kimondottan jó. Igaz, hogy én annyi időt szoktam várni elindulás előtt, amíg a szekunder légbefúvó leáll. Ez kb. fél perc.

De utána sem kapkodott, mondjuk padlógázzal nem is próbálkoztam. :wacko:

Ezért örülök ennek a készüléknek! Felhasználó barát, mert fejlődő képes! :wacko:

Megosztás:

Ilyenkor gondolkozik el az ember: "most szóljak nekik, vagy még hagyjam őket egy kicsit szenvedni..." :wacko:

Nem szóltam, megoldották. Betömködték egy rongyal a kipofogócsövet a szonda mellett, megvárták ímg felmegy a CO- a minimális értékre, és akkor mértek. :D Végülis az sem jó, ha nem elég szennyező a kocsi. :wacko:

Megosztás:

Én csak attól félek, hogy esetleg egy kicsit csipegheti az olajat. De az sem látszik rajta, mert a kipuff vége nem kormos belülről, hanem rozsdás a sok vízpárától... :wacko:

A tavalyi értékek jók voltak, a HunFlexxel... :D

Majd kiderül ebben a hónapban...

Mióta meg lett gyűrűzve a motor és szelepszárszimmering lett a HFben cserélve, már nekem sem kormos a kipuff, hanem barnás. Akkor az ezek szerint nekem is rozsda lesz. :wacko:

Megosztás:

Ez most akkora találmány?

Állítható üzemanyag nyomás szabályzó ezer éve kapható már mindenhol. :D :wacko: :wacko:

Én csak arra voltam kíváncsi, hogy ennek van-e valami köze ahhoz a kütyühöz, amit ti építetek be, nem ismerem a működését, csak gondoltam, hátha az is magyar találmány. Csak hobbyból gyűjtögettem a magyar találmányok listáját, és véletlenül ezt is megtaláltam.

Megosztás:

Gábor!

Tegnap kipróbáltam a kocsit végsebességileg.

Hát ötös fokozatban 5000-ig pörgött fel. Ez azért nem semmi szerintem. Anno benzines korszakában sem ment ennyire fel.

Ezek szerint eddig bírják az injektorok?

Mondjuk lehet érdemes lenne megnéznem a TABLE6 értékeket! :D :wacko: Biztos lenne benne érdekes adat! :wacko:

Megosztás:

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.