andris_C14NZ Elküldve Május14, 2010 Megoszt Elküldve Május14, 2010 a múltkori hétvégén, -bár nem tervezetten, de- sikerült kipróbálni tiszta szesszel, és nagy meglepetésemre bírta az öreg simtec. több indítás, 200km, se pechlámpa, semmi, nagyjából 25%-kal nagyobb átlagfogyi :devlish: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május14, 2010 Megoszt Elküldve Május14, 2010 A hagyományos üzemanyagot is elő kell állítani és eljuttatni a végfelhasználókhoz. Kicsit könnyedebb, felületesebb infó a bioetanolról pl. a Wikipédián is található. A napokban olvastam, hogy a bioetanolból annyi CO2 szabadul fel, mint amennyit az alapanyagul szolgáló növények kötöttek meg. Tehát az egyenleg 0. Ha belegondolsz, akkor ez egyértelműen így van. :lol: Emlékezz vissza biológia órára, miből lesz a növény, fotoszintézis, ésatöbbi.... a múltkori hétvégén, -bár nem tervezetten, de- sikerült kipróbálni tiszta szesszel, és nagy meglepetésemre bírta az öreg simtec. több indítás, 200km, se pechlámpa, semmi, nagyjából 25%-kal nagyobb átlagfogyi :lol: :lol: Átalakító nélkül? Elméletileg nem szabadna mennie... :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Május14, 2010 Megoszt Elküldve Május14, 2010 Átalakító nélkül? Elméletileg nem szabadna mennie... :devlish: Menni mennek, csak nem túl jól... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Május14, 2010 Megoszt Elküldve Május14, 2010 Deberecen és környéki autósoknak van egy jó hírem, bár lehet csak nekem új, de nem láttam, hogy valaki itt említette volna, vagy csak bamba vagyok, de pont ma 1 hete kezdte meg a Kassai úti Agip forgalmazni az E85-öt. jelenleg 244.9 Ft/liter EDC-s kártyámmal ebből még lenyeltem 5 Ft-ot literenként, Sámson előtt meg 246 literje. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Május14, 2010 Megoszt Elküldve Május14, 2010 Deberecen és környéki autósoknak van egy jó hírem, bár lehet csak nekem új, de nem láttam, hogy valaki itt említette volna, vagy csak bamba vagyok, de pont ma 1 hete kezdte meg a Kassai úti Agip forgalmazni az E85-öt. jelenleg 244.9 Ft/liter EDC-s kártyámmal ebből még lenyeltem 5 Ft-ot literenként, Sámson előtt meg 246 literje. Ez egy jó hír! Köszi Laci!! :devlish: Majd kipróbálom valamikor! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Május14, 2010 Megoszt Elküldve Május14, 2010 Ez egy jó hír! Köszi Laci!! :devlish: Nincs mit, csak lassú vagyok, mert már régen be kellett volna írnom. :lol: Aki meg Gabit akarja lencsevégre kapni, az holnap a gyorsulásra menjen ki a reptérre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Május14, 2010 Megoszt Elküldve Május14, 2010 Nincs mit, csak lassú vagyok, mert már régen be kellett volna írnom. :devlish: Aki meg Gabit akarja lencsevégre kapni, az holnap a gyorsulásra menjen ki a reptérre. Hehe, én már hetek óta nem jártam a Kassai utcán... :lol: Utoljára BP-n, a Kerepesi utcán tankoltam, vasárnap hajnalban... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május15, 2010 Megoszt Elküldve Május15, 2010 A napokban olvastam, hogy a bioetanolból annyi CO2 szabadul fel, mint amennyit az alapanyagul szolgáló növények kötöttek meg. Tehát az egyenleg 0. Csak a feldolgozás során van még bevíve energia, aminek nagy részét már visszanyerik a végtermékből, de CO2 ott is képződik pluszban. Ezt és a szállítást figyelembe véve 50%-kal jobb a CO2 mérleg, mint a benzin esetén. És nincs CO meg NOx egyáltalán, PM10 is sokkal kevesebb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május15, 2010 Megoszt Elküldve Május15, 2010 Amúgy Agip kúton már olcsóbb tankolni a legtöbb helyen EDC kártyával, mint az aviakon. Budaörsön is már inkább ott tankoltam a pálya mellett, mint bent az avianal. Debrecenben a repülőtéren elég nagy a pangás jelenleg :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Május15, 2010 Megoszt Elküldve Május15, 2010 Amúgy Agip kúton már olcsóbb tankolni a legtöbb helyen EDC kártyával, mint az aviakon. Budaörsön is már inkább ott tankoltam a pálya mellett, mint bent az avianal. Debrecenben a repülőtéren elég nagy a pangás jelenleg :lol: Nálunk Lábatlanon az Agip kúton sajnos nem lehet felhasználni az EDC kedvezményt, de ha egyszer arra járok és ott lesznek a kútkezelők, megkérdezem tőlük hogy miért. Viszont csütörtökön BPről hazafelé tankoltam a Piliscsabai Agip kúton, ott simán elfogadták és kaptam 5Ft kedvezményt. 239.9ért tankoltam. :lol: :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Május15, 2010 Megoszt Elküldve Május15, 2010 E85 vagy LPG? Olvastátok? Ezt találtam a kommentek közt: "hali! a mi nexiánk 220.000 km-t futott gázzal idáig!és az olaj illetve szűrő cseréken nem kellett hozzányúlni!most 350.000 km van benne és az indításhoz felesbe keverjük a gázt és e85-öt!" :devlish: Gábor (Opel16v)! Jó ötlet ez? Egyáltalán lehet így (pláne egyszerre mindkettőt)? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve Május15, 2010 Megoszt Elküldve Május15, 2010 Nálunk Lábatlanon az Agip kúton sajnos nem lehet felhasználni az EDC kedvezményt, de ha egyszer arra járok és ott lesznek a kútkezelők, megkérdezem tőlük hogy miért. Viszont csütörtökön BPről hazafelé tankoltam a Piliscsabai Agip kúton, ott simán elfogadták és kaptam 5Ft kedvezményt. 239.9ért tankoltam. :lol: :lol: Ott van cefre? :lol: :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Május15, 2010 Megoszt Elküldve Május15, 2010 E85 vagy LPG? Olvastátok? Ezt találtam a kommentek közt: "hali! a mi nexiánk 220.000 km-t futott gázzal idáig!és az olaj illetve szűrő cseréken nem kellett hozzányúlni!most 350.000 km van benne és az indításhoz felesbe keverjük a gázt és e85-öt!" :devlish: Gábor (Opel16v)! Jó ötlet ez? Egyáltalán lehet így (pláne egyszerre mindkettőt)? ez érdekes........minek 1xrre gázzal és benyával/etanollal indítani???? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május15, 2010 Megoszt Elküldve Május15, 2010 E85 vagy LPG? Olvastátok? Ezt találtam a kommentek közt: "hali! a mi nexiánk 220.000 km-t futott gázzal idáig!és az olaj illetve szűrő cseréken nem kellett hozzányúlni!most 350.000 km van benne és az indításhoz felesbe keverjük a gázt és e85-öt!" :lol: Gábor (Opel16v)! Jó ötlet ez? Egyáltalán lehet így (pláne egyszerre mindkettőt)? Hogyan? Teljesen külön rendszer a kettő. Pölö gázüzemben a pumpa sem megy. :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Május15, 2010 Megoszt Elküldve Május15, 2010 Hogyan? Teljesen külön rendszer a kettő. Pölö gázüzemben a pumpa sem megy. :devlish: nekem megy.....bekötés kérdése. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május15, 2010 Megoszt Elküldve Május15, 2010 nekem megy.....bekötés kérdése. :lol: Oké, de mi az értelme? :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Május15, 2010 Megoszt Elküldve Május15, 2010 Oké, de mi az értelme? :devlish: 1 van neki:pl. ha elereszti a benyanyomást a szabályzód akkor hosszabb gázozás után benyára váltásnál torpan 1et az autó.előzésnél nem előny. nekem ha lepadlózom átvált 1ből benyára/szeszre,mert ezzel erősebb sokkal a motor.he nem menne mindíg a pumpa akkor lenne 1 torpanás ekkor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május15, 2010 Megoszt Elküldve Május15, 2010 1 van neki:pl. ha elereszti a benyanyomást a szabályzód akkor hosszabb gázozás után benyára váltásnál torpan 1et az autó.előzésnél nem előny. nekem ha lepadlózom átvált 1ből benyára/szeszre,mert ezzel erősebb sokkal a motor.he nem menne mindíg a pumpa akkor lenne 1 torpanás ekkor. Aha, így már érthető. Ez a lepadlózás hogy van megodva? Fordulatszámot figyeli? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Május15, 2010 Megoszt Elküldve Május15, 2010 ez érdekes........minek 1xrre gázzal és benyával/etanollal indítani???? Pontosabban - legalábbis a történet szerint - 50% etanollal és 50% LPG-vel. Ahogy itt a fórumon olvastam még x%-os benzin/etanol keverék mellett is kicsit nehézkes lehet a hidegindítás. Hasonló körülmények közt LPG-vel szinte kizárt (szerintem). Akkor a tiszta etanol adagolása nem igazán segíthet a gázos autó hidegindításán. Vagy tévedek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Május15, 2010 Megoszt Elküldve Május15, 2010 nekem 1 vákuum kapcsoló van beépítve.abból tudja mikor van padlóóóóóóó.............. :devlish: azért kivi lennék pl. - 15 fokban is ugy indul-e mint + 20-ban.már ha nem elírás ami ott volt.sztem az lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május15, 2010 Megoszt Elküldve Május15, 2010 nekem 1 vákuum kapcsoló van beépítve.abból tudja mikor van padlóóóóóóó.............. :devlish: azért kivi lennék pl. - 15 fokban is ugy indul-e mint + 20-ban.már ha nem elírás ami ott volt.sztem az lesz. Nekem felesben keverve benyával, a leghidegebb teszt-14fokban volt, gyalázatosan de elindult. Átalakító nélkül persze. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Május15, 2010 Megoszt Elküldve Május15, 2010 Nekem felesben keverve benyával, a leghidegebb teszt-14fokban volt, gyalázatosan de elindult. Átalakító nélkül persze. nekem -21ben is simán indult.......nincs átalakítóm viszont van 6.5-7 bar-os nyomásom. :devlish: megy mint barom,de itatni is kell.... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Május15, 2010 Megoszt Elküldve Május15, 2010 Ott van cefre? :lol: :devlish: Már van, igen. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Amigo Elküldve Május16, 2010 Megoszt Elküldve Május16, 2010 Sziasztok! Egy '93-as Vectra A-m van, 8 szelepes, egy C20NE. Tartósan használhatok E85 nevű benzint szerintetek? Még nem próbáltam, eddig 95-öst tankoltam csak bele. Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Május16, 2010 Megoszt Elküldve Május16, 2010 Egy '93-as Vectra A-m van, 8 szelepes, egy C20NE. Tartósan használhatok E85 nevű benzint szerintetek? Igen. 50%-ban keverve átalakító nélkül, 100%-ban pedig csak átalakítóval. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts