Bajkusz Elküldve Április2, 2010 Megoszt Elküldve Április2, 2010 Szia Gabi! Ma nem bénáztam és íme az eredmények: Kb 8 fok lehetett a léghőmérséklet. Az autó 12 órát állt, tehát kihült rendesen. A CGETICT értéke: ICT=100C Ez azt hiszem nem OK :) A CGETPARAM pedig ezt listázta: SW VERSION: E85CKv104-100310 LAM=180,40 LAMOFFS=0,99 LAMTYPE=1 LAMMUL=92 LAMWIN=88,84 TARGETLAM=0,0 MODE=1 ECO=1 SPORT=1 COLD=12 INJPARAM=16,24,12,26 INJAUTO=2,800 ICTPARAM=65525,49 TPSPOINT=30,90 FALLTIME=3 CAPMAX=95 IDLE=30 RPMDIV=1200 TRIM=3,1,1500 FIRST=1,10,12 Csináltam egy rövidke logot is (Budapest - Tatabánya ;) ) azt esetleg mail-ben átküldeném, ha érdekes lehet. Mit állítsak szerinted, hogy jobban induljak reggel? Meg úgy egyáltalán? Az az ICTPARAM 65525 azt hiszem kilóg a 0-999 range-ből :D Az még hozzá tartozik, hogy Daniék küzdöttek a hőmérséklet jeladóra kötéssel, de 50% eséllyel jó kanócra kötöttek... vagy mégsem? Köszönöm szépen a segítséged! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sleepy Elküldve Április2, 2010 Megoszt Elküldve Április2, 2010 1700 Forint métere a benzincsőnek, ha nekem 21-éves kocsim lenne, lehet alapból cserélném még etanol nélkül is. :D Aztán majd megjeleneik az újságban öles betűkkel a hír, etanolos kocsi kiégett. :) E85 power átalakítóval szerelt! Ezt még azért hozzá tenném a cikkhez ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sleepy Elküldve Április2, 2010 Megoszt Elküldve Április2, 2010 ICTPARAM=65525,49 Még az is lehet ha 65535 főlé mész kiakad az átalakító hisz integer max címzése ennyi lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Április2, 2010 Megoszt Elküldve Április2, 2010 etanolos kocsi kiégett. :) Már látom a szalagcímeket: "A gyilkos Etanol" :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április2, 2010 Megoszt Elküldve Április2, 2010 E85 power átalakítóval szerelt! Ezt még azért hozzá tenném a cikkhez ;) Az tökmindegy, az etanol nem gyó, mert nem a kocsiba való, megeszi a benzincsövet, kinyírja a motort, nem gyó, mert....mert nem. Most meg ráadásul kigyulladt tőle egy autó. ;) De azért hetente 4-en kérdezik meg, most hogyan van, meg hogyan megy a kocsi, de nem kell, mert a szerelő azt mondta, de mégis kell, mert olcsó. :) Mostanában azt mondom, hogy az enyém spéci járgány, 200-ezer volt az átszerelés, így legalább békén hagynak. :P Érdekesek az emberek, ha azt mondod, tankolsz bele felese, és gó, akkor gyanakodnak, hogy mi lesz a mocival, de ha azt mondod, hogy százezrekbe került az átépítés, ja akkor tök jó lenne, csak nincs rá pénze. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sleepy Elküldve Április2, 2010 Megoszt Elküldve Április2, 2010 Érdekesek az emberek, ha azt mondod, tankolsz bele felese, és gó, akkor gyanakodnak, hogy mi lesz a mocival, de ha azt mondod, hogy százezrekbe került az átépítés, ja akkor tök jó lenne, csak nincs rá pénze. :) Ha már nagyon drága volt akkor biztosan jó is. Ez jó ötlet :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Április2, 2010 Megoszt Elküldve Április2, 2010 Az tökmindegy, az etanol nem gyó, mert nem a kocsiba való, megeszi a benzincsövet, kinyírja a motort, nem gyó, mert....mert nem. Most meg ráadásul kigyulladt tőle egy autó. :lol: De azért hetente 4-en kérdezik meg, most hogyan van, meg hogyan megy a kocsi, de nem kell, mert a szerelő azt mondta, de mégis kell, mert olcsó. :) Mostanában azt mondom, hogy az enyém spéci járgány, 200-ezer volt az átszerelés, így legalább békén hagynak. :lol: Érdekesek az emberek, ha azt mondod, tankolsz bele felese, és gó, akkor gyanakodnak, hogy mi lesz a mocival, de ha azt mondod, hogy százezrekbe került az átépítés, ja akkor tök jó lenne, csak nincs rá pénze. :D ;) Dr. Zotya a pszichológus ;) Egyébként tényleg így működik a nagy átlag, ilyen világban élünk sajna ;) Nah ha lesz nekik etanol akkor ma már remélem sikerül tankolnom. A múltkori tervezetnél egy csöpp sem volt a Lukoilon :P Nah de majd most ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április2, 2010 Megoszt Elküldve Április2, 2010 Ha már nagyon drága volt akkor biztosan jó is. Ez jó ötlet ;) ;) Dr. Zotya a pszichológus ;) Egyébként tényleg így működik a nagy átlag, ilyen világban élünk sajna :P De most komolyan, én szívesen ajánlom bárkinek , de amikor már 5X-jönnek vissza, hogy mondjam el hogy működik ( mégis mit, hogyan kell tankolni a kúton???) de mindíg hozzáteszik, hogy a szerelője szerint ki fogja nyírni a motort...nem tudom mit vár tőlem, garancialevelet, hogy semmi baja nem lesz a kocsinak 10 évig? :) Elmondom, hogy én egy éve használom gond nélkül, van aki meg még régebb óta. Meg azt is elmondom, hogy csak saját felelősségre, na ezzel feldobom a labdát, mert félnek az új dolgoktól, meg hallottak ezt-azt. Mondom akkor ne csináld, járjál tovább 330-as benzinnel. :lol: Ja-ja de mégis jóvóna etanollal, de nem tudja mit csináljon.... :D ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Április2, 2010 Megoszt Elküldve Április2, 2010 Nah végre én is beléptem az "E85 klubba" :) Volt nekik (Avia Gvadányi) és bele is nyomtam a majdnem üres tankba 32 litykó 95-öst (idáig szigorúan 98-ast tankoltam) és 28,54 litykó etanolt. Már most tetszik :D hazafelé kiszámoltam, hogy már most spóroltam 3000Ft-ot egy tankon ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sleepy Elküldve Április2, 2010 Megoszt Elküldve Április2, 2010 Nah végre én is beléptem az "E85 klubba" :D Volt nekik (Avia Gvadányi) és bele is nyomtam a majdnem üres tankba 32 litykó 95-öst (idáig szigorúan 98-ast tankoltam) és 28,54 litykó etanolt. Már most tetszik ;) hazafelé kiszámoltam, hogy már most spóroltam 3000Ft-ot egy tankon ;) Abból meg majd futja az új üza szűrőre :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lanti Elküldve Április2, 2010 Megoszt Elküldve Április2, 2010 ma láttam a Tvbe, hogy az első etanollan menő motorját még henry ford építette egy Tmodelljébe :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Április2, 2010 Megoszt Elküldve Április2, 2010 Abból meg majd futja az új üza szűrőre :) Nemrég a filtercenterben vettem 1580 HUF -ért 2db-ot :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Április2, 2010 Megoszt Elküldve Április2, 2010 Benn az új lambda szonda, kíváncsi vagyok mennyivel kezeli korrektebben az etanolt. A régi elég kokszos volt, és amióta betettem, kellemesebben megy az autó érzésre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Április2, 2010 Megoszt Elküldve Április2, 2010 Abból meg majd futja az új üza szűrőre :) :D Az már megvan ;) Már bespájzoltam egyet a múltkori "majdnem tankolás" előtt ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április2, 2010 Megoszt Elküldve Április2, 2010 ICTPARAM=65525,49 Az az ICTPARAM 65525 azt hiszem kilóg a 0-999 range-ből :D Az még hozzá tartozik, hogy Daniék küzdöttek a hőmérséklet jeladóra kötéssel, de 50% eséllyel jó kanócra kötöttek... vagy mégsem? Köszönöm szépen a segítséged! Nemtom hogy sikerült ezt összehozni :) Hívj fel amikor legközelebb hideg motornál rajta leszel notival az átalakítón, és pillanat alatt beállítjuk ;) Számom priviben kapod ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Április2, 2010 Megoszt Elküldve Április2, 2010 Kecskemét Agip 224,9 Sárvár Avia 229. Közben úgy néz ki az elektronika beállt, meg kapott egy új akksit. Kicsit nyomni kell kuplungozásnál/hidegen. Érdekes, hogy nem rángat már, de ez a 55 Ah/ 420 A indítóáramnak köszönhető. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sleepy Elküldve Április2, 2010 Megoszt Elküldve Április2, 2010 Amióta E85 van benne parkolóban sincs nehéz dolgom hol hagytam a verdát. Távidítással beindítom, és csak megyek a cefre szag irányba. :D Amit még észrevettem, hogy ha kistávokat teszek meg akkor igen csak 30% felé megyek bőven. Most mértem fogyit 10,9 jött ki. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Április2, 2010 Megoszt Elküldve Április2, 2010 H.sámson, Avia kút, 240 a cefre. Hová emelik? És mikor lesz végre Debiben is E85 kút? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Április2, 2010 Megoszt Elküldve Április2, 2010 H.sámson, Avia kút, 240 a cefre. Hová emelik? És mikor lesz végre Debiben is E85 kút? Azért kicsit aránytalan a dolog, b.szák meg... a benzit 3 forinttal emelik, az etanolt meg nyolccal... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Április3, 2010 Megoszt Elküldve Április3, 2010 Azért kicsit aránytalan a dolog, b.szák meg... a benzit 3 forinttal emelik, az etanolt meg nyolccal... :) Sajna ez magyarország, itt mindenre rátesznek adót ha 1-nél többet el lehet adni belőle a "népnek" :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Április3, 2010 Megoszt Elküldve Április3, 2010 Sajna ez magyarország, itt mindenre rátesznek adót ha 1-nél többet el lehet adni belőle a "népnek" :) Inkább az van, amit az egyik kolléga említett valahol előbb, h próbálják a 90 HUF-os különbséget tartani...pedig nem lenne muszáj... Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Április3, 2010 Megoszt Elküldve Április3, 2010 Amióta E85 van benne parkolóban sincs nehéz dolgom hol hagytam a verdát. Távidítással beindítom, és csak megyek a cefre szag irányba. :D Amit még észrevettem, hogy ha kistávokat teszek meg akkor igen csak 30% felé megyek bőven. Most mértem fogyit 10,9 jött ki. :) benzinből meg enne (sztem) 8-8,5-et...ami azt jelenti h 100 km benzinnel 2640-2805 HUF, etanolból 2500...szal még mindig olcsóbb... ;) ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április3, 2010 Megoszt Elküldve Április3, 2010 Amióta E85 van benne parkolóban sincs nehéz dolgom hol hagytam a verdát. Távidítással beindítom, és csak megyek a cefre szag irányba. :D Amit még észrevettem, hogy ha kistávokat teszek meg akkor igen csak 30% felé megyek bőven. Most mértem fogyit 10,9 jött ki. :) Úgy számolj, hogy amíg nem melegszik a motor üzemire, addig 30% körüli túlfogyasztás van átlagban. Tehát nem mindegy milyen távokra használod, ha rövidekre, az megdobja a túlfogyasztást is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Április3, 2010 Megoszt Elküldve Április3, 2010 Ne reménykedj ;) kár... :D :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április4, 2010 Megoszt Elküldve Április4, 2010 Györben 238, tegnap tankoltam rá 10 liter szeszt, meg 5 liter benyát. Kezd fellendülni a dolog, előttem, és utánnam is felesben tankoltak, egy bömöst, meg egy nemtommit. Multkor még azt mondta az ürge, nem sokan keresik. A szomszéd faluban már 240. :) Mult héten még mind a két helyen 232-volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts