Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

E85 a gyakorlatban

mélykék76

Recommended Posts

• Hozzászólások 7,4k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Legtöbb hozzászólás

Gabi tettem fel logot kérlek pillants rá majd! Köszi. http://data.hu/get/2106650/X20XEV0121.log.html

No megnéztem.

A lambdád extrém lassan éled, 85 fokos volt a motor, mire elkezdett szabályozni. De akkor sem valami

jók az értékei, nagyon összevissza méreget. Valószínű elég halálban van már, vagy a fűtése nem műxik.

Logolj egyet menet közben is, ha lehetőséged lesz rá, mert abból fog kiderülni az igazság, alapjáraton

annyira nem melegszik a lambda a kipuffgáztól. Legyen benne a paraméter lista is a logban, és az elejéről

se hagyd le a COLDSTART sort (tudod, indításnál ne legyen rajta a noti!). Amúgy más minden jónak tűnik.

Annyi még, hogy ha lambda szegény keverék hibát dob ki a check lámpád, akkor az eco módot tiltani kell.

Sajnos ez a titán lambda nagy hátránya, de kíváncsian várom, dob-e majd hibát rá.

Megosztás:

benyából evett 7 lityit :rolleyes:

etanolból számoltam 9 literre :D

távtól fog függeni...

ha csak egy-két km-t mész indításonként, akkor lesz az 12 is...tapasztalat. A sok hidegindítás nagyon fel tudja nyomni a fogyasztást.

De ha reggel elindulsz és estig nem hűl ki a motor, akkor városban elképzelhető a 9...

Megosztás:

Én meg ma reggel -3-ba indítottam. Elsőre semmi, de ilyen hidegben ez természetes. 2-ikra elindult szinte pöccre aztán persze már megint elengedtem, hogy ez már jó lesz, és persze le is fulladt... De 3x-ra problémamentesen. :rolleyes: Fogyira megint kíváncsi leszek, most sem voltam sokszor városon kívül. Szerintem megint 10 körül lesz. AZért kíváncsi lennék, hogy ez az 1.8 mennyit eszik benzinből, így hidegben, városban... :D

Megosztás:

Gabi!

A lamtype átállitása okozhat többlet fogyit?

Ma -3-ban pesten elsőre csak igért,5-6mp-ig kinoztam,de másodikra pöccre indult.

Meleg oldali logot is csinálnom kell,mert szerintem az eco mód még mindig nem megy...

Toltam neki egy CSETICTHOT parancsot,wait,de aztán folyamatosan 100fokot irt,szal inkább kézzel próbálgatam.Meglátjuk...

Megosztás:

Megvolt a nagy reset de sajna továbbra sem jó az alapjárat, sőt este mentem talira kihajtottam a lelkét azaz padlógáz vagy 20 percen át de nem ment 150-nél többet. Elkezdett kihagyni a moci, le is fulladt meg kajált vagy 20 litert 30 km-re. :rolleyes: BC-t figyelve is fogyi adatok állandóan vagy 1-2 literrel változnak. Hétvégén próbálok logolni egyet, jövőhéten tech1-el megnézetem mi lehet a baj.

Megosztás:

Megosztom veletek a történetem. :rolleyes:

A minap tankoltam vegyesen. 4000ft volt nálam így gondoltam megkockáztatom fele pénzből benzint feléből etanolt tankolok. Úgy sikerült, hogy tankoltam 6,4 liter benzint omw-n és 8,6 liter etanolt avia-n. Gondoltam is reggel gondba leszek.

Reggel -2 fok és kb 5 mp indítózás után beindult és fel is pörgött a szokásos fordulatra, igaz kicsit lassabban mint szokott. Kb 1-2 mp késéssel.

Visszament a szivató és indultam. Az első gáznál kicsit bedadogott de utána már ment rendesen. Na a lényeg, hogy kb 60%E85 / 40%95-el is megy az x20xev Omi. :D

Csodálkoztam is. Nyáron gondolom mégjobban indul majd ezzel a keveréssel.

Megosztás:

alapjárat konkrétan mit csinál ?

Hidegindításkor 2-ikra beindul alapjárat kb. 1167-1210 ez még ok 5 fok van.

8-10 msp múlva felmegy 1857-2140-re tartja mint ha a gázon lenne a lábam,

elkezd egyre erősebben ingadozni azaz hullámos lesz pl. 1868-1281-re ugrik és így tovább vagy akár 800-at is ugrik egy másodperc alatt persze ez erős csörgéssel és rezonanciával jár, klímacsövet már eltörte.

Elindulsz harap mint állat de ha megállsz várakozol továbbra is magas az alapjárat 1700-2200 körüli,

megyek 29 km-t és leállítom kb. 1 óra múlva jövök ugyanazt csinálja, megyek tovább kb. 36 km-t leállok 3 órára és minden ok alapjárata gyári lesz és szépen jár a moci utána nem csinálja majd csak másnap reggel.

Ma logoltam... mentem, Nyárlőrincre sőt amikor hazaértem pályán is meghajtottam most már 178-at ment....kezd javulni. :rolleyes: Holnap reggel is csinálok logot utána elküldöm az összeset egyben. :D

Szereztem egy másik ecu-t is ha más nem berakom és megnézem azzal mit csinál, Flextekkel tökéletesen működött igaz annak nincs lambda bemenete és gázpedál figyelése.

Megosztás:

Tegnap voltam egy hosszabb úton, 250km oda vissza, győr mellé mentem. A fogyasztásom úgynézki lement 10literre, így. Szóval akkor nekem is a sok hidegindítás és relatív hideg motorral való közlekedés dobta meg ennyire, ami jó hír. :D

Jaja, ez nagyon jó fogyi. Omival se hozok ki ilyet :P

Én meg ma reggel -3-ba indítottam. Elsőre semmi, de ilyen hidegben ez természetes. 2-ikra elindult szinte pöccre aztán persze már megint elengedtem, hogy ez már jó lesz, és persze le is fulladt... De 3x-ra problémamentesen. :lol: Fogyira megint kíváncsi leszek, most sem voltam sokszor városon kívül. Szerintem megint 10 körül lesz. AZért kíváncsi lennék, hogy ez az 1.8 mennyit eszik benzinből, így hidegben, városban... :D

Állítsd át a CSETFIRST=1,08,06-ra, ezt is próbáld ki :P És első röfögésre ne engedd el. :D

Nekem most omi -3-ban elsőre indul :rolleyes:

A lamtype átállitása okozhat többlet fogyit?

Ma -3-ban pesten elsőre csak igért,5-6mp-ig kinoztam,de másodikra pöccre indult.

Meleg oldali logot is csinálnom kell,mert szerintem az eco mód még mindig nem megy...

Toltam neki egy CSETICTHOT parancsot,wait,de aztán folyamatosan 100fokot irt,szal inkább kézzel próbálgatam.Meglátjuk...

lamtype nem befolyásolja. inkább a több város, több hideg menet. Állítsd be te is a fenti first paramétert, próbáld ki :D

csinálj logot üzemmelegen menet közben, aztán még mondom mit állíts :P

Megosztás:

Ma logoltam... mentem, Nyárlőrincre sőt amikor hazaértem pályán is meghajtottam most már 178-at ment....kezd javulni. :rolleyes: Holnap reggel is csinálok logot utána elküldöm az összeset egyben. :D

Ok, várom, hátha okosabbak leszünk. Ez a magas alapjárat azért is furcsa, mert ilyen alapjárathoz már valahonnan

plusz levegőre van szüksége, és ez elég fals levegő gyanús. ez magyarázhatná az ingadozást is. obd diagnosztika elég

nagy eséllyel megmondja, mi a gebasz. ICT kábelt átkötötted már az óraegység szenzorra?

Megosztás:

Opel16V!

ICT kábel az óraegység jeladón van, csináltam 2 log-ot, az első a tegnapi Nyárlőrinci utam sajna többször kifagyott a gépem ezért egy kicsit darabos és nem teljes. Ma reggeli log-ban minden benne van, hidegindítás, belemelegés, elkerülő útszakasz és kis autópályaszakasz padlógázzal, utána ház előtt megvártam amíg újból bekapcsol a hűtőventi.

http://data.hu/get/2116261/C14SE100123_Nyarlorinc.log.html

http://data.hu/get/2116265/C14SE100124_Full.log.html

Átnéztem mindent alapjárati motor jó (ha diag csatinál összekötöm az A-B-t és gyújtást adok rá akkor végállástól-végállásig mozog az alapjárati motor folyamatosan) vákumcsövek rendben, hibakódot nem tárolt.

Tech1-el a jövőhéten megnézünk minden jeladót, live adatot, remélem okosabbak leszünk.

Ha végképp nem tudunk rájönni akkor kipróbálom benzinnel és 0-ás üzemmóddal, ugye akkor is tudok logolni?

Megosztás:

Ugyan gáz üzem,de majd csinálok képet mit művel a szegény keverék egy mocival...Liebherr sor 6 hengeres moci,6-os henger sokáig kapott szegény keveréket,kopogásszenzor nuku,dugó teteje megmelegedett,"megdagadt" és a teteje leszakadt...elég durva következményei vannak...

Megosztás:

... Sajnos ez a titán lambda nagy hátránya, de kíváncsian várom, dob-e majd hibát rá.

Lenyúltam apám notiját kölcsibe és csináltam egy logot: http://data.hu/get/2117532/X20XEV0124_1.log.html egy kevés mindenből sport eco motorfék. A lambdámat megpróbálom kimérni hogy megy e a fűtés. Kicsit fura mer max 2 éves gyári gm bár a fogyim elég veszélyesen alakul, tehát esélyes. (Tudod wessznek át kellett kötnie egy vezetékre) Amúgy ha mérem milyen értékek a jók? "Kábel-színek titándioxid szondáknál: Fűtés, pozitív: piros vagy szürke

Fűtés, negatív: fehér Jelvezeték: sárga Jel test: fekete (inj.hu)" Ez az én szondám? Köszi Gabi!

Megosztás:

Átnéztem mindent alapjárati motor jó (ha diag csatinál összekötöm az A-B-t és gyújtást adok rá akkor végállástól-végállásig mozog az alapjárati motor folyamatosan) vákumcsövek rendben, hibakódot nem tárolt.

Tech1-el a jövőhéten megnézünk minden jeladót, live adatot, remélem okosabbak leszünk.

Ha végképp nem tudunk rájönni akkor kipróbálom benzinnel és 0-ás üzemmóddal, ugye akkor is tudok logolni?

Megnéztem a logokat, amit leszűrtem:

- nem igazán jó a termosztát, nem zár teljesen, és időben

- túl nagy a hűtő ehhez a motorhoz

- a túlságos visszahűtés miatt nem tud sokszor érvényesülni az eco mód

- lambda is túl hideg szerintem... eredeti helyén van a kipuffban? eredeti kipuff rendszer van? fűtetlen lambda nagyon érzékeny erre.

- lambdajel sztohasztikus emiatt, sport módban abszolút nem jól mér

Állítsd be: CSETLAM=175,50 hátha így kicsit jobb lesz. Figyeld a normál módban (nem ecoban), legtöbbször 12-22% között kell

lennie a pillanatnyi dúsításnak, akkor jó a lambda offset beállítás.

Az alapjárati gondra nem találtam magyarázatot. Diagnosztikával ellenőrizzétek az élőadatokban

a MAP szenzor jelét, IAC lépésszámot, TPS állást (lehet ez van elkalibrálódva).

TPS fesz amúgy rendben, hőmérséklet ahogy kivettem jól be van állítva.

0-ás módban is lehet logolni. De szinte biztos vagyok benne, hogy úgy is fogja csinálni az alapjárat ingadozást,

ugyanis a dúsítás nem ingadozott a logban, amiatt nem lehetett a gondod.

Megosztás:

Lenyúltam apám notiját kölcsibe és csináltam egy logot: http://data.hu/get/2117532/X20XEV0124_1.log.html egy kevés mindenből sport eco motorfék. A lambdámat megpróbálom kimérni hogy megy e a fűtés. Kicsit fura mer max 2 éves gyári gm bár a fogyim elég veszélyesen alakul, tehát esélyes. (Tudod wessznek át kellett kötnie egy vezetékre) Amúgy ha mérem milyen értékek a jók? "Kábel-színek titándioxid szondáknál: Fűtés, pozitív: piros vagy szürke

Fűtés, negatív: fehér Jelvezeték: sárga Jel test: fekete (inj.hu)" Ez az én szondám? Köszi Gabi!

Ezeket javaslom még nálad:

CSETONTIMEREF=25

CSETECO=0

CSETINJPARAM=016,020,026

Amúgy rendben van a lambdaszabályzás a log szerint menet közben.

Az eco módot azért célszerű tiltani, mert a titán lambda miatt a lambda kimenet nem lett rákötve az ecu-ra, és lehet

hogy hosszabb távon hibakódot generál az ecu szegény keverékre majd, ha ez megy. Valószínű fogyasztásban is

jobban jössz ki, ha nem az ecu dúsítja vissza az eco által szegényített keveréket.

Ha ezeket beállítottad, akkor utána hosszabb távon figyeld a fogyasztás alakulását.

Sajna a szondád színkódját nem tudom, de majd holnap megnézem az autodatában.

Megosztás:

Ezeket javaslom még nálad:

CSETONTIMEREF=25

CSETECO=0

CSETINJPARAM=016,020,026

Amúgy rendben van a lambdaszabályzás a log szerint menet közben.

Az eco módot azért célszerű tiltani, mert a titán lambda miatt a lambda kimenet nem lett rákötve az ecu-ra, és lehet

hogy hosszabb távon hibakódot generál az ecu szegény keverékre majd, ha ez megy. Valószínű fogyasztásban is

jobban jössz ki, ha nem az ecu dúsítja vissza az eco által szegényített keveréket.

Ha ezeket beállítottad, akkor utána hosszabb távon figyeld a fogyasztás alakulását.

Sajna a szondád színkódját nem tudom, de majd holnap megnézem az autodatában.

Köszönöm! Mivel itt a noti reggel csinálok egy teljes hidegindítást és amíg beérek a városon kb 25km logot is. Amúgy hidegen még mindíg kissé nehézkes az inulás, először röfög aztán egyre kevesebbet aztán csak forgatja ez kb 10-12 mp. ha utána egyből próbálom akkor semmi akár 10-15 mp is. Ha viszont picit várok akkor megint nyom az ac és megint röfög. Ilyenkor neha elkapja néha nem. Kicsit küzdős. Szóval szerinted érdemes a szondámat szkópozni vagy valami komolyabb diagot az egész autóra?

Megosztás:

Ugyan gáz üzem,de majd csinálok képet mit művel a szegény keverék egy mocival...Liebherr sor 6 hengeres moci,6-os henger sokáig kapott szegény keveréket,kopogásszenzor nuku,dugó teteje megmelegedett,"megdagadt" és a teteje leszakadt...elég durva következményei vannak...

nekem sikerült egy 2.4-es om i mocit kinyírnom ugyanigy.......nem nagy élmény.

Megosztás:

Hát én most nem panaszkodok a kocsira...

Egész jó volt...(Nem akarom elkiabálni! :rolleyes: )

Szombati menet alatt az összes dúsítás 16% lett...itt van a log is...

GÁBORNAK(tegnapi üzemmeleg)

GÁBoRNAK(mai bemelegedés)

A hőmérséklet értékeket még ma este átállítottam 600,403-ra és így már menet közben is a valóst mutatja a kütyü: 91-93 °C-ot

A hideg indítást inkább két lépcsőben fogom csinálni...úgy sokkal könnyebben beindul...nem kell 10-12 másodpercig kínozni az önindítót...csak 5-6 másodpercig először, aztán már 2-3 másodperc alatt be is röffen...

Úgy gondolom, az aksinak ilyenkor van egy kis ideje magához térni...

Megosztás:

- Termosztátot kicserélem bár ahhoz vezérlést is le kell venni C14NZ(SE)-nél. :rolleyes:

- Hűtő az tényleg nagy... a klímát nem tudtam a kicsi vízhűtővel összehozni a klímacsövek nem fértek el a lábától és a hűtőventi is brutális, mivel csak 1 db van ennek elegendőnek kell lennie klímához is. Ha lesz időm megcsinálom több fokozatúra. Esetleg télen ha kitakarom a vízhűtő egyrészét akkor nem fogja túlhűteni majd kipróbálom.

- 4-2-1 leömlő van és a lambda messzebb van, ha közelebb rakom akkor max 1 hengert tudna figyelni. Esetleg fűtött lambda lehetne, de akkor a fűtés vezérlését is meg kellene oldani, gondolom nem folyamatosan kapja.

Megosztás:

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.